İlk mağazasını İzmir’e açarak Türkiye pazarına da giren Çin merkezli NIU, yeni elektrikli bisiklet ve elektrikli motosiklet modellerini tanıttı.

Resmi Türkiye sitesine ve Türkiye’de sattığı ürünler ile fiyatlarına buradan ulaşabileceğiniz NIU, “2019 Milan Motorcycle Show” kapsamında ürün gamına yeni modeller ekledi. Yukarıda görebileceğiniz elektrikli bisiklet ve elektrikli motosiklet modelleri, ilk olarak modern tasarımlarıyla göz dolduruyor. Mevcut modelleri de tasarım konusunda oldukça güzel olan NIU, yeni araçlarıyla da bu durumu bozmuyor. Burada baktığımız zaman karşımıza ilk olarak “elektrikli scooter” MQiGT çıkıyor. Gücünü Bosch imzalı 3.000 W motordan alan MQiGT, açıklandığı kadarıyla 70 km/s hıza çıkabiliyor ve tek ya da çift 2 kWh pil ile elde edilebiliyor. Modelin çift pile sahip versiyonu düşük hızda 135 km, yüksek hızda 55 km menzil sunuyor. Bir diğer model ise NQiGTs Pro elektrikli scooter oluyor. Bu model de gücünü Bosch imzalı 3.000 W motordan alıyor. Çiftli pil ile 4.2 kWh kapasite sunan model, 13 inç jantlara sahip ve yine maksimum 70 km/s hıza çıkabiliyor. Motosiklet bu hızda 70 km yol yapabiliyor. Hız düşürüldüğü zaman menzil 150 km seviyesine kadar çıkıyor. Bir diğer model de UQiGT Pro oluyor. Bu ufak boyutlu elektrikli motosiklet, 45 km/s hıza çıkabiliyor ve gücünü yine Bosch imzalı 1.200 W motordan alıyor. Bu aracın menzili ise yüksek hızda 50 km, düşük hızda ise 85 km seviyesinde.



NIU imzalı elektrikli bisiklet ise Aero EB-01 adına sahip

Hemen yukarıda görebileceğiniz şehir içi gündelik kullanıma yönelik elektrikli bisiklet, 1 kWh çıkartılabilir piliyle dikkat çekiyor. Maksimum hızı 45 km/s (Avrupa’da 25 km/s sınırlı) olan Aero EB-01, disk frenler ve gece kullanımı için LED aydınlatma sistemiyle geliyor. Genel olarak oldukça güzel olan elektrikli kişisel ulaşım araçları için şimdilik detaylı bir fiyat bilgisi paylaşılmıyor. Bu modellerin ilerleyen süreçte Türkiye’de de satılması bekleniyor.

Kaynak ve galeri : https://www.log.com.tr/turkiyeye-de-...ve-motosiklet/