Bu elektrikli scooter konsepti bu ayın sonunda tanıtılacak.

Dünya genelinde elektrikli scooter motosikletlere büyük bir talep var. Bu talep o kadar artışta ki bu duruma otomobil üreticilerinden SEAT bile kayıtsız kalamadı. Firma, bu elektrikli scooter’ını SEAT eScooter olarak adlandırmış ve 19 Kasım 2019 tarihinde Barcelona Smart City Expo World Congress adlı fuarda sergilemeyi planlıyor. Güç olarak 125 cc’lik bir motosiklete denk güç üreteceği belirtilen tamamen elektrikli scooter’ın an itibariyle bir konsept hâlinde olduğu da belirtiliyor.

1950 yılında kurulmuş ve bugüne kadar hiçbir motosiklet üretmemiş olan SEAT, eScooter modeliyle VW Grubu bünyesindeki 2.motosiklet üreticisi firma hâline gelmiş olacak. Zira bildiğiniz üzere güçlü motosiklet üreten Ducati firması da VW Grubu bünyesinde. Fakat SEAT’ın bu elektrikli motosiklet üretimi konusunda Ducati ile işbirliği yaptığına dair hiçbir bilgi yok.

SEAT’ın yakın zaman önce ortaya koyduğu bazı mikromobilite çözümleri de vardı. Bunlara SEAT Minimo adlı ufak elektrikli konsept otomobil ile, Segway firmasından destek alınarak hazırlanan eXS Kickscooter’ı örnek verebiliriz. SEAT’ın bu yeni elektrikli scooter modeliyle ilgili de haberimizin en üstünde yer alan teaser (ipucu) görseli dışında henüz bir bilgi yok. 19 Kasım tarihinde bu motosikletin detayları ortaya çıkınca sizlerle paylaşacağız.