Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kortej Kazasi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Madrap2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2019
    Şehir
    Istanbul Bağcılar
    Motosikleti
    Yamaha R25 2017
    Bugun kotu bir kaza gerçekleşti istanbulda bagdat caddesini gectikden sonra oldu



    https://youtu.be/BSXGpPSFSts


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Mirable - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NC750X DCT
    Ben de oradaydım. Kazayı gördükten sonra e5’e girip eve geri döndüm. Toplu sürüş hakkında kimsenin bilgisi yok.
    birbilent, olcaytuna ve drtayfun bunu beğendiler.

  3. #3
    Madrap2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2019
    Şehir
    Istanbul Bağcılar
    Motosikleti
    Yamaha R25 2017
    Korkarak sagdan sagdan gittim insanlar bukadar cahil olamaz ya

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:52 ----------

    Kazayi yapan insanlara yorumum yok gormedim bisi diyemem ama bir cok kez insanlad hemen yanimda beliriyordu cok fazla dib dibe gittik hep kaza kacinilmazdi vede oldu zaten

  4. #4

    Üyelik
    20 Şubat 2019
    Ben de oradaydım, hatta videonun bi bölümünde kendimi de gördüm. Kazadan önce grup sürüşüne, kortej sürüşüne ne kadar hakim olunmadığını hayretle farkettim. Bi nevi kaza zaten ben geliyorum demişti. Kazayı gördükten sonra da zaten tın tın tın gruptan ayrılarak evime gittim.

    Maalesef bütün motorcuları toplayıp hadi gazlıyoruz diyerek olmuyor bazı şeyler. Umarım kazayı yapan arkadaşlar bir an önce sağlıklarına kavuşurlar.

  5. #5
    HerveauX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2019
    Şehir
    Tekirdağ/Çorlu
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 2021
    Çok çok geçmiş olsun, toplu olarak motosiklet sürülmez arkadaşlar ne kadar fazla motosiklet varsa o oranda kaza yapma oranı artar tekere gelip üstüne çıkan mı istersin makas atıp arkadan giren mi istersin ne ararsan var toplu sürüşlerde
    foxtrot ve drtayfun bunu beğendiler.

  6. #6

    Üyelik
    17 Şubat 2019
    Abi böyle şeylere hiç gelemiyorum inan bugünde beni 2 yere davet ettiler sırf toplu sürüş diye gitmedim 2 motoru geçince böyle şeylerin artması çok normal araba gibi düşüme biliriz ama adablarda da 1 şerit tutulu zaten yollar 2-3 şerit diyelim 2-3 araba makasta motor kadar fazla olmuyor o yüzden yani ben ne kendimi risk e atıyorum ne başkalarını eğitimimiz yok bir şeyimiz yok bu toplu sürüş için gerekli değil ya yapmayalım daha iyi biz atlamasak daha önce kendim şahit oldum adam gelip önüme giriyor frenlese benim fren mesafemde değil yani kazalar bilerek geliyorum diyor

  7. #7
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Yanlış olmasin,6-7 sene evvel 29 ekim izmir kortejinde bir kaza olmuştu,vatandaşin biri,ufak kız çocuğunu arkaya bindirmis kafada kask yok ekipman yok,öndeki motora çarpti hepsi yayildi gitti..çocuğun kafadan kanlar akiyordu.o ara bir curcuna koptu..daha sonra ne oldu bilgim yok.

    Bu tarz kortejlere,motosikletli kolluk/trafik kuvvetlerinin nezaret etmesi şart en azindan bir nizam intizam olur.hic olmazsa takip mesafesi korunur.

    Kaza yapanlara gecmis olsun diyorum.

    Onlarada kizmak ne derece doğru olur tartişilir,kortej kalabalik,silme gecenler çok,teker tekere gidenler çok.

    Videoda,vatandaş yerde bağiriyor,adam ss ile hala aragaz verip bağirtma derdinde.

  8. #8
    Madrap2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2019
    Şehir
    Istanbul Bağcılar
    Motosikleti
    Yamaha R25 2017
    Bukadar büyük konvoya ilk defa katıldım bugunku kotu şeyleri gordukden sonra birdaha gitmeye cesaret edebilirmiyim bilmiyorum hizlarimiz 35 50 km hizla giderken bile bir insanin ayagi o şekilde parçalanıyor ise motor umrumda değil kolay kolay gitmem vede acil olarak bot almam lazim o botun onemini şimdi anladim forumda moderator levent abimiz soylemisti bot al diye vakti geldi sanirim bot almamın.

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    Toplu sürüşlerde gurup üyelerinin senkronizasyonu çok önemli, böyle plansız programsız sürüşe gitmemek gitmekten daha faydalı.
    Racinglerle tapagaz otobanda da sürdüm, defalarca kez düşük cc lerle - yüksek cc lerle şehirler arası da sürdüm , aktif olarak araziye de çıkıyorum en bilinçli sandığınız sürücü bile hiç ummadığınız bi duruma sokabiliyor sizi.Hele böyle kimin eli kimin cebinde tarzı sürüş...

  10. #10

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    Geçmiş olsun bir an evvel iyileşirler umarım. Grup sürüşüyle alakası olmayan, birbirini dahi tanımayan devasa bir kalabalık grup sürüşü yaparsa kaza olmasıda pek uzak ihtimal değil tabii. Bu kadar büyük grup sürüşlerinde bireysel katılımlar kabul edilmeyip, klüp bazında ve her kulübün sırası belirli şekilde sürülse hem çok daha nizami ve güvenli hem de keyifli olur bence. Gerçi Türkiye'de böyle motosiklet kulübü kaç tane var onların da kaç üyesi var.

    Benim grup sürüşüyle pek bir alakam yok ama gördüğüm tecrübe ettiğim çok daha küçük gruplarda hatta 3-5 arkadaş bile sürülse saçma sapan şeyler oluyor özelikle farklı farklı motor türleri varsa. birisi basıp gidiyor diğeri yetişmek için gazlıyor bir başkası grubu kaybedip yanlış yöne giriyor. Kimisi emniyet şeridine giriyor kimi arabaların arasından geçiyor sonra grup falan kalmıyor zaten kimin nerede olduğu belli değil. Benim gördüğüm kadarıyla bu grup sürüşü işini hakkıyla yapanlar enduro ve cruiser grupları sanırım. Adamlarda kural var, düzen var motorlar denk keyifli keyifli geziyorlar.

  11. #11
    ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    afedersiniz nerde çokluk orada bokluk dedikleri,korteji duyunca ilk aklıma gelen kaza olma ihtimalinin yüksek olduğuydu

  12. #12
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Bir vakit de Anıtkabir kortejinde teker yapanlar vardı. Sonuç benzerdi.
    Geçmiş olsun herkese.
    Ama, polis nezareti var mı bilmiyorum fakat "yasak" olduğu halde onlarca çakar mahiyetinde lamba gördüm.
    Hafta sonu ve resmi tatillerde kurallar da tatil gibi davranıyor insanlar.

  13. #13
    mavzer-i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hypermotard 796 / vulcan s / versys 650
    pazartesi akşamı arkadaşım beni çağırmıştır. dedim kesin kaza olur o da bana denk gelir ben gelmicem dedim.
    kaç senedir yapılıyor kaza olmadı hiç dedi. tamam gelirim dedim. sonra işim çıktı gitmedim.
    tahmin ettiğim gibi de kaza oldu.
    çünkü motosiklet sürücüsü son zamanlarda oldukça çoğaldı ve bilinçsiz kullanıcı da çoğalmış oldu bu durumda.
    bu durumda da toplu sürüşte nasıl sürüleceği konusunda pek bilgileri olmadıklarından kaza kaçınılmaz oldu.
    kaza yapan arkadaşlara geçmiş olsun.

  14. #14
    rollcycle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul City
    Motosikleti
    R1250GS ADV
    Bu sene yapılan cumhuriyet korteji tam bir faciaydı. Bende oradaydım. İnanılmaz kalabalık motosiklet sürücüleri vardı fakat bir denetim bir düzen yoktu. Sadece organizasyonu düzenleyen kırmızı yelekli TMP üyeleri otelin önünde işte yolu kapatmayın, burada yer kalmadı şuraya parkedin uyarıları harici hiçbirşey yapılmadı. Yaptığım izlenide gördüğüm korteje katılmak ve toplu sürüş heyecanını yaşamak için motoru alan gelmişti. 1 haftalık motorcuda vardı 10 yıllık motorcuda. Daha önce arkadaşlarıyla toplu sürüş yapmış kişilerde vardı hiç birileriyle kordineli sürmemiş motorcularda.

    O gün yaşadıklarımı belki organizasyonu yapmaya çalışanlar okuyup düşünür diye anlatmak istiyorum.. ( Korteje en son 3 ve 4 sene önce katılmıştım. Tehlikeli bulduğum için katılma taraftarı olmasamda çok sevdiğimiz bir büyüğümüz çağırdığı için orada olmak destek vermek istedim. )

    11.00 da oradaydım. Herkes gelişi güzel park etmeye ve toplanmaya başladı. Kimi trafiği kesti kimi otoparkların önüne parketti kimi otelin önünü kapattı vs vs. 12.30 da bir an birşey oldu 3 5 motorcu hareket etmeye başladı ardından herkes onları takip edip bir curcuna yaşandı ve herkes durdu. Ne kalabalığın önü gözüküyor ne arkası önünüzdeki giderse gidiyorsunuz. Kortej tam 1 de hareket etmeye başladı diyemiyeceğim önümdekiler gittikçe bende gitmeye başladım. Ha bu arada kalabalık ve sıkışıklıkta arkasındaki motorcuyu düşünmeden dip gaz çeken mt07, fazer ve varederolara söyleyecek söz bulamıyorum. Dumanı ve kokusu kaç gün sonra üzerimden çıkacak bilmiyorum. Neyse çıktık yola cadde bostan harika fenerbahçeye kadar halk el sallıyor kameralar kayıtta tam bir çoşku havası. Tam e5 çıktık kaza olmuş. Kimse ne yapacağını bilmiyor videoda izleyebilirsiniz. Kimi duruyor kimi gidiyor, bir yandan trafik kesilmiş... Gerçekten kaos. Orada yardım için herkes durmuş zaten, kırmızı yelekli arkadaşlardan biri devam edin dedi. Tamam organize ediliyordur diye devam ettim. Gidiyoruz ama kortej falan yalan oldu artık çünkü asıl bu organisazyonu yapan ekip en önde olanlardan habersiz keyifli keyifli sürüyorlar. Geride kalanlar köprüde arabaların arasında güç bela ilerliyor bazı motorcular kalabalığa güvenip arabaların önünü kesiyor arabalar sinirleniyor sinirler geriliyor. Köprüde hatırlayamadım iki motorcu ya xsr ya mt kullanıcısı nasıl sohbet ediyorlar bir şeridi kapatmışlar dünyalar umrunda değil. Önüne bakmıyor arkasına bakmıyor.. Neyse beşiktaş ayrımıına çıktık herkes dağıldı 3 5 motor beşiktaşa döndü yarısı e 5 üzerinde bekliyor vs. Hiç görevli veya organizasyondan bir adam yok. Neyse dedik edirnekapı mezarlığa gidelim bari herkes orada olacaktır. Gidilen yer harita üzerindeki edirnekapı şehitliği değil. Sakızağacı şehitliği tarafındaki edirnekapı şehitliğinin 2. kısmı bunu bulmak için heralde edirnekapı tarafındaki tüm sehitliklere baktım. Tüm motorcular soruyor abi yolu biliyormusun yok diyorum beni takip ediyorlar eve gitsem arkamdan gelecek 20 motor. Gün sonunda mezarlığa girip dua edip bölgeden ayrıldım.

    Tecrübelerimi paylaşmamın sebebi belki bu işi yapıyoruz diyen grup üyeleri veya bu organizasyona dahil olan tmp üyeleri okur olayın farkına varır ve birdahaki sefere organizasyon yaparken bunları kurgulayarak organize eder. Haberlerde köprüden geçen motorcuları görünce şaşırdım dedim bunlar kortej ise biz neye katıldık. Yani kopuk kopuk amaçsız düzensiz organizasyonsuz bir gündü.

    Lütfen toplu sürüşlerde motor vitesteyken egzozunuzun fantezisine kapılıp en büyük benimki nidalarıyla gaz çekmeyin. Arkanızdaki sürücüde bir canlı nefes alıyor. Böyle motosikleti debriyajı şişirip sonra en ufak bir kaçırmada dünkü kaza gibi önünüzdekinin üzerine binersiniz. Çok geçmiş olsun görünce çok üzüldüm fakat böyle bir kazanın olacağı daha suadiyede otelin önünden bile belliydi. Belki benden yaşça çok daha büyük kişiler görevliler bu durumu görüyor fakat insanların yüksek egoları nedeniyle duruma müdahale etmiyorlardı. Kortej böyle sorumsuz düzensiz olduğu sürece birdaha katılmayacağım.
    Thesinner83 ve berk_cglr bunu beğendiler.

  15. #15
    berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    gördüğüm en fiyasko en bilinçsiz en başarısız toplu sürüştü , tmp de ki kamuflajlı abiler kendini aşırı kaptırmış çocuk azarlar gibi salak saçma bağırmaları zaten her şeyin en baştan tırt olduğunu hissettirdi ki zaden hindistan trafiğinde motor sürer gibi salak saçma bir sürüş oldu katıldığıma bin pişman oldum hele e-5 bağlantısında önde bir grup gitti arkadakinin canı cehenneme modunda resmen arabalardan aradan geçerek anca ancak varabildik grubun sonuna ama yıldız mı starmı cruiser grubu vardı hele adamlar hem kendi içlerinde bile grup değillerdi hem de bütün yol benim kafasında salak sollama merakındaydılar.
    rollcycle bunu beğendi.

  16. #16
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Geçmiş olsun. Grup sürüşleri sıkı kurallara bağlı ve bu işi bilen tecrübeli sürücüler liderliğinde yapılmalı.

  17. #17
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    3 kişi sürdüğümde bile rahatsız oluyorum ben, belki acemiliktendir bilemedim. Ancak grup sürüşler diğerlerinin sürüş tarzını bilmeden yapılmamalı bence.

  18. #18
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    27 yıldır motora binerim, katıldığım grup sürüşlerinde en kalabalığı 6 motordu. Hadi diğer zamanları anlarım da, adam cenaze kortejinde aragaz yapıyor, redline yapıyor, niye ki?

  19. #19
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Burada hiç bir üyesini tanımadığım çok gurup sürüsüne katıldım. Hiç birinde zerre sorun yaşamadım. Bilakis daha güvenli oluyor gurup sürüsleri.

    Öyle çok tecrübe vs. gerekmiyor bence. Sadece insanların gurup sürüsüne katılma amacı önemli. Birilerine birşeyler ispatlamak isteyen insanlar çok tehlikeli.
    berk_cglr bunu beğendi.

  20. #20
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada hiç bir üyesini tanımadığım çok gurup sürüsüne katıldım. Hiç birinde zerre sorun yaşamadım. Bilakis daha güvenli oluyor gurup sürüsleri.

    Öyle çok tecrübe vs. gerekmiyor bence. Sadece insanların gurup sürüsüne katılma amacı önemli. Birilerine birşeyler ispatlamak isteyen insanlar çok tehlikeli.

    abi forum üyeleri ve sen farklı dünyalarıyız biliyon di mi

    Farklılıkları öne sürmen tabi ki genel kültür olarak bizler için iyi ama buradaki her olumsuz durumu amerikadaki pozitif durum ile kıyasladıgında beynimiz eriyo
    maktama ve hasmet bunu beğendiler.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)