Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Psikolojik KM Sınırları

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Bir ara Inazuma bakınıyordum.
    Ne hikmetse 2015-16 modeller hep 15-20 bin km aralığında.
    Girin malum siteye. 74 inazuma ilanı var. 50 sinin kilometresi 30bini geçmiyor.

    Kalan 24 motorun sadece 9'u (2013 modeller) 50 bin km üstünde.
    Son dilim 15 motorda 30-50 bin km aralığında.

    Kimsenin günahını almak istemem ama 4 yaşındaki bir yığın motorun 16bin km (yılda 4bin) yapıyor olması hiç inandırıcı gelmiyor bana.
    Elbette istisna olacaktır. Ama ortada bu kadar çok istisna varsa, artık o istisna değildir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Benim 4aylık motorumda 14300km'ye geldi. Eski türk filmindeki acaba motorla geri geri mi gitsem???

  3. #43
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    2015 model motoru çok kısa mesafe (yürüme mesafesi) işyeri için ve haftasonlari kullanıyorum ve tek motor değil iki yıldır. 22 000 km oldu. Satarken de çok uygun fiyata veririm zaten sorunsuz olduğu halde. Kullanilan bi motorun çok dusuk kmde kalması akla mantığa aykırı geliyor bana da, yatıyorsa da temizliğinden belli olur gibime geliyor. Benim motorun km sini 5000 yapsan kimse inanmaz tipine bakıp, fakat kullanılmayinca da düşük km motor olabilir arada, örneğin bir arkadaşımın iki yıllık motoru var sadece 1100 kmde, bayiye sıfır diye koysan sırıtmaz görünüş olarak, adam iki üç ayda çıkarıp elli km falan yol yapıyor o da yazın.

    Psikolojik sınır meselesine gelince, onbinlira altı commuter v.s.motor için yüzbinde olsa bile alırım sınırım yok, mekanikten çok anlamasam da sorunu varsa belli olur gibime geliyor uc bes motor degistiren herhangi biri farkeder bence biraz.Sorunlu olursa da eskaza, asiri can sikacak bir meblag degil en kotu yaptirip binilir..Hatta zaman zaman mensei ayirmadan yuksek kmde bu tip motorlarin yuksek kmsi ile forumda ovunc kaynagi oldugunu da goruyoruz ,malum onbin kmde patlayacakti ya hani, cok hinlik donmez gibi sanki bu motorlarda...

    Otuzbinliraya kadar bu km oynama, apaci elinden geçme ihtimali gibi şeyler yüzünden mümkünse sıfır veya sadece birebir tanıdığımdan alirim ki piyasada çok bulunan aralık zaten,km ile oynama, psikolojik sınır düşüncelerinin yerleşmesi de bu yüzden galiba biraz..En azından servise gösterme, ilanları dikkatli inceleme, muayene evragına gozatmakta fayda var gibi duruyor önlem olarak, bu işi yapanlar her zaman olacaktır artar azalmaz maalesef..

    Daha yüksek meblağ ödeyeceğim bi motorda km sinirim şöyle var, km indirseler de benim istediğim kmye indirmezler;), çok motosiklet değiştirme heveslisi olmadığımdan ve yaş da orta ve üzeri oldugundan evladiyelik motosiklet olabilecek tarzdaki bi motorun çok düşük km olmasını tercih ederim. Atiyorum sıfırı atmış olan bi motorun bes yasındakine kırkbin vereceğime eliikibinliraya onbin km altında bir yaşında motosiklet araştırırım ki belki de diğerinin masrafı falan olursa aynı paralara gelmesin zaten amaç yıllarca kullanmak.

    Bu arada, bilhassa km ile oynamanın yazılım v.s. ile tespit edilebildiği veya oynamanin mümkün olmadığı marka model varsa ve belirtirse ustadlar, epey hora geçecektir.
    Thesinner83 bunu beğendi.

  4. #44
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    24 Eylül 2019
    Benim iksmax im 75 binde abs olduğu için tıkır tıkır çalışıyor

  5. #45
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    İstisnalar olabilir ko0nustugumuz gibi. ben yılda 3-3.5 arası biniyorum yani 10 yılda oyle abartacak bir km yapmayacagım.

    Ancak konunun en basında dediğim şey cok farklı bir durum. Ben motor türlerine göre tüm satıcıların ortak bir KM algısı olusturmaya calıstıgından bahsetmiştim.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)