Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anlas tournee ve mb 34

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    05 Ekim 2019
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Z-One 150
    İyi akşamlar malum kış geldi motorsikletimin üzerindeki orjinal lastiklerinin ömrü bitti 15bin km kaya kaya soğuk soğuk terleyerek yedik. Bütçemin el verdiği kadar ön arka lastiğimi değiştirmek istiyorum ve Anlas tournee ve mb 34 arasında kaldım arada fiyat farkı var bütçem mb 34e daha yatkın ama mb 34 modelinin anlas sitesinde nede forumlar da kullanıcı yorumunu bulamadım. Rica etsem mb 34ü kullanan arkadaşlar alınır mı parasını hakediyor mu ıslak performansı vs nasıl paylaşırsanız sevinirim. (Motorum mondial z one 150)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS200
    Dostum ben kendimce yazayım sen ona göre yorumla.

    Motoru aldım 6000 km mb34 arka lastikle kullandım. Lastik diğer lastiklere göre daha çok spor lastik gibi bir yapıya sahip. Lastiğin ortası gidiyor. Kenarları yepyeni kalıyor. Soğuk havalarda memnun muydum? Memnundum. Ben bi kayma yaşamadım. Yozgat soğuğunda yerde bildiğin kar varken, hava - 10 derecelerde gösterirken 2 km yol gidip geldim. Beni tehlikeye atmadı. Sonra lastiğin ortası bitti. Kenarları kaldı. Yozgatta yokuş aşağı tapagaz dönebileceğin virajlar var. Bu virajlara 100 110la daldım. Hiç korkutmadı. Ama lastiğin ortası bittikten sonra ışıklardan kalkarken bile kıçıkırık cbf pati çekmeye başladı. Buraya kadar tamamen kuru havayı baz alarak yazdım.

    Islak performansı: Az su görmesin. Sabun sürmüş gibi oluyor. Tabi direk altından kayıp gitmiyor ama insanı tedirgin ediyor. Islakta arka frene dokunmanla kitlemesi bir oluyor. Virajlarda hafif hafif atıyor, ıslak zeminde kalkışlarda anında kayıyor. Cbf ile utanmasam yanlardım. O kadar düşün. Benim ön lastiğim pilot street. Tamamen ön fren ağırlıklı sürüş yapıyordum. Arkaya pek dokunmuyordum. Bu yüzden bi kaza yapmadım.

    Sonrasında anlasın nr47 modelini aldım. Abi bildiğin yapışıyor. Hamuru yumuşak. Çabuk yıpranıyor. Kanalları mb34'e göre daha şekilli. Kanalları falan daha çok. Yapısı bi değişik. Bu lastikle virajlarda kendimi daha güvende hissettim. Frenlerken arkanın tuttuğunu hissediyordum. Mb34 gibi direk kayıp gelmiyordu. Mb34 modeline göre çok çok yumuşak. Islakta mb34'e göre bi tık daha iyi. Mb34 sert olduğundan anında kayıyor. Nr47 biraz daha fazlaca tutuyor. Gerek kullanım şeklim gerek lastiğe acımamam, kaydıra kaydıra kullanmam sonucu 5-6000 kmde orta kanallar dümdüz oldu. Muayeneden de geçemeyince mecbur sökmek zorunda kaldım.

    Sonra muayene için anlas capra aldım. Lastik bana göre mb34 üstü, nr47 altı bir model. Mb34 gibi kaymıyor. Nr47 gibi yapışmıyor. Lastik dişli lastik. Stabilize yolda da kullanıyordum. Bi mb gibi nr gibi beni bırakmıyordu. Toprakta tutunabiliyordu. Lastiğin ıslak performansı güzel. Öyle kaydım gittim olmadı hiç. Bazen arka frene dokunduğum zaman bikaç kere baya kaydı ama onun da sebebi benim kampananın bozuk olması. Anlık kitleme yapıyor. Islakta da denk gelince kaydırmıştık motoru. Lastikle alakalı bi durum yok.

    Bu lastiği de takalı 5500 km falan oldu. Ne kaydırdım ne bi lastiği yıpratacak hareker yaptım. Bunun da orta kanalları iyiden eridi. Yanları sıfıra yakın duruyor. Ortaları gitti. Böyle olduğunu görünce dedim keşke nr alsaydım. En azından daha iyi yapışıyor.

    Hocam bu 3 arka lastik bende bitti. Ancak ön lastiğim hala aldığımdaki lastik. Önde pilot street var. 3 lastiği eskittim. Hala daha da %40a yakın dişleri var. Hamuru çok çok yumuşak. Tutuşu ıslakta kuruda çok çok iyi. Ama karda az şımarırken direk ön kaydı karın üstüne yatırdım motoru.

    Şuan arka lastik alsam ne alırım? Arkaya Nr47 alırım. Öne de pilot takar yoluma bakarım.

    Benim en uzun kullandığım çapra oldu o da 5-5500 km falan. Daha da gider.

    Yazdıklarıma göre sen kendin karar ver. Ben tamamen anadolunun bağrında yozgatta yaptım bu kmleri.
    mehmetseza ve GezeGeze bunu beğendiler.

  3. #3

    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Kuba CR1 ile 14 bini devirdim, ki lastikler 2014'te üstündekiler, bi 5 yıl olmuş. Neresinden baksan değiştirmem gerekecek gibi duruyor.

    Anlas düşünüyorum ben de... Anlas'ın alt markalarını iyice bir incelemem lazım anlaşılan. Jant büyüklüğü de önemli. Bazı modeller sadece 18 var, bizimkiler 17...

    Anlas'ta makul bir kaliteyi hesaplı bir fiyata alırım diye düşünüyorum ... Tabii alt modelini de kullanıma uygun seçmek gerekecek...
    Stock Sever bunu beğendi.

  4. #4
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Anlas winter grip düşünmez misin?

  5. #5

    Üyelik
    05 Ekim 2019
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Z-One 150
    Kuryelik yapıyorum şirketin motorlarında var yaz kış grip 2 kullanıyoruz mükemmel bir lastik ama yazın çok çabuk diş yiyor. İzmirde yaşıyorum kışımız çok ağır geçmiyor bunun için yazlık bir lastik almam daha uygun olacak. Nr47 modeline baktım ancak motorumun ebatlarına uygun bulamadım birtek tournee ve mb 34 uygun şu durumda. Stock sever açıklayıcı yazın için teşekkür ederim. Islak performansı benim için önemli ülkemizin durumuda aşikâr paramızın dışarı çıkmasını istemiyorum mb 34 modeli benim isteklerimi karşılamıyor tercihimi mecbur başka bir lastikten yana kullanıcam. Tournee hakkında bir fikri olan var mıdır?

  6. #6
    emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2018
    Şehir
    Manisa/Merkez(yazları İstanbul/Ümraniye)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    Mb34 ile tournee aynı değil mi? He bir de tournee sport var, o tournee'nin biraz farklısı sanırsam ama mb34 ile tournee aynı zannediyorum ki. Zaten Anlaş'ın sitesinde motosiklet-moped lastiklerinde tournee diye bir model gözükmüyor. Tournee sport ve Mb34 var. Dişleri ve tipleri birbirine çok benziyor.

  7. #7

    Üyelik
    05 Ekim 2019
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Z-One 150
    Evet bahsettiğim tournee sport ve mb 34 zaten Evet benzerlikleri çok haklısın ama hamur farkı olacağını umuyorum

  8. #8

    Üyelik
    18 Ekim 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Regal Raptor 150
    Ben geçen hafta SYM Fiddle III scooterime orijinal olan fabrika çıkışı Duro Latikleri değiştirip Anlas Winthergrip 2 aldım, harika bir lastik çok yumuşak hem kış ve hem yaz kullanmak için harika bir lastik tavsiye ederim bir inceleyin isterseniz.

  9. #9
    RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2018
    Şehir
    Antalya & Isparta
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Metzeller hakkında ne düşünüyorsunuz? Onunda f/p bandında iyi olduğunu duydum. Ayrıca sizi motorunuzada uygun olduğunu düşünüyorum.

  10. #10
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Anlas capra kullabıyorum yaklaşık 5000 km oldu. Lastikçim mb 34 dedi ama ben az daha koyup bunu aldım. İyiki de almışım. İmkanın varsa az zorla. Çünkü 3 aene kullanabileceğin bir lastik, 60 tl fark olsa bile muazzam fark edecektir.

  11. #11

    Üyelik
    27 Ocak 2019
    metzeller m5 kullanıyorum yağmurda güzel kuruda kötü.

  12. #12
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Tournee Sport ve MB34 ile WinterGripII dahil birden fazla ANLAS lastiğini şu an motosikletlerimde kullanmaktayım. Yaz kış en memnun kaldığım WinterGripII' dir. Hızlı tükendiği doğru ancak km/performans olarak oldukça makul buluyorum. Tek sorun fiyat/performans eğrisinden son zamanlarda özün vermiş olması.

  13. #13

    Üyelik
    05 Ekim 2019
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Z-One 150
    Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim görünüşe göre winter grip 2 almak en mantıklısı görünüyor.

  14. #14
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Anlas Winter Grip 2 alıyorsanız eğer,
    Onaylı, yetkili Anlas bayisinden alıp taktırın.
    Lastik tekere takıldığında balansa aldırın. Balans sonrası gözle lastiğin dönüşü sırasında anormallik olup olmadığını kontrol edin.

    Bazı lastiklerde kalıp hatası olduğu söyleniyordu. İnanmamıştım. Sanırım benimkinde var. Yaz başı Anlası aradım. Bir bayi adı verdiler kontrol için.
    Mitas yaz lastiği alınca gidemedim.
    Şimdi tekrar Anlasa geçerken lastiği bayide taktıracağım. Sorunun ne olduğu çıkacak ortaya.

    Ön lastik çok uğultu yapıyor. 3 kez rulman problemi var diye servise gittim. Sorun rulman değil lastikte. 50km hızdan sonra çok net duyuluyor ve rahatsız ediyor. Ayrıca ön kafa sallamada yapıyor.

    Bu yüzden Anlas Winter Grip 2.
    Ama kendi yetkili bayisinden alıp yine yetkili bayisinde taktırın.

  15. #15
    emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ekim 2007
    Şehir
    İST.
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tournee Sport ve MB34 ile WinterGripII dahil birden fazla ANLAS lastiğini şu an motosikletlerimde kullanmaktayım. Yaz kış en memnun kaldığım WinterGripII' dir. Hızlı tükendiği doğru ancak km/performans olarak oldukça makul buluyorum. Tek sorun fiyat/performans eğrisinden son zamanlarda özün vermiş olması.
    Sizce sakin kullanımda, YBR-CBF gibi bir motorda WG-II kaç km'de biter?

  16. #16
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Arkadaşımın 100lük lifan motoruna Anlas Mb34 taktık. Daha yağmurda deneme şansımız olmadı ancak motorun üzerinde gelen çin lastiklerinden 5 kat iyi olduğunu söyleyebilirim.

    Motorun gidişi, dengesi, yol tutuşu vs vs her şeyi değişti ve çok daha iyi oldu.

    Kış ağırlıklı kullanacaksan "anlas winter grip" tek geçerim ancak yazlık olarak "anlas mb34" tam bir fiyat/performans lastiği. Tavsiye ederim.

  17. #17

    Üyelik
    05 Ekim 2019
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Z-One 150
    Yaz kış sürekli kullanacağım hergün 50km yol yapıyorum.

  18. #18
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı emremm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizce sakin kullanımda, YBR-CBF gibi bir motorda WG-II kaç km'de biter?
    + 20.000 km
    emremm bunu beğendi.
    ...

  19. #19

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    Ns150 kullanıyorum. 2 yıllık MRF marka tirt lastik ile kullanıyordum motorumu, mb34 taktırdım 350km falan oldu. Daha önce rosso 2 tarzında kaliteli bir lastik kullanmadığım için diyemem ki bu lastik çok kaliteli, asla kaydırmaz çok iyi tutar falan filan çünkü ben çok kaliteli standardı nedir bilmiyorum. Ama mrfden sonra fren hissi cok değişti, çok daha rahat ve kolay duruyorum. Lastik hiç kaymadı, virajlarda gaz açarken kendimi daha güvende hissediyorum. Islak performansı için yorum yapamam çünkü henüz test etmedim. Konum İstanbul, hava 10 derece ile 25 derece aralığındayken sürdüm şimdiye kadar. 460 liraya takma dahil taktırdım, 2019 50. Hafta falandı lastikler. Eğer bitene kadar motoru satmazsam yine alırım aynısından

  20. #20

    Üyelik
    18 Ekim 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Regal Raptor 150
    Sayın Atasy 2019 50.hafta nasıl olur 2019 un 50.ci haftasına henüz gelmedikki,2019 un 50. haftası yılbaşına 2 veya 3 hafta kalan zamn birimidir, bir yanlşlık var bu işte.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)