Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Pulsar ns 200 şanzıman sesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    06 Ekim 2019
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 ns
    Öncelikle herkeze iyi günler. Ben 200 ns kullanıcısıyım.motor da 6 vitese atınca düşük devirde yani 6 bin devire kadar motorda bir hırıltı sesi geliyor gaz açtığımız zaman ses kesiliyo 6 deviri geçince ses kesiliyo herşey normal oluyo ben bu şekilde 4 bin km yakın kullanıyorum yağını değiştirdim yine aynı Bi sorunda çıkarmıyor. Böyle kullansam birşey olurmu. He bide ustaya gösterdim hepsi şanzımanda 6. Viteste sıkıntı var dedi biri şanzıman komple değişecek bazısı sadece 6.dişli değişse olur dedi Bi tane usta benim debriyaj balatasında olabileceğini balatayı değiştirirsem sesin gidebilceğini söyledi debriyaj balatasıyla alakası olabilirimi yaşayan Bi bilgisi olan varsa söylerse büyük iyilik yapar. Teşekkür ederim şimdiden.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    EUOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    mt 25
    Hocam pulsar dedigimiz motor biryerinden cortlayana kadar kullanilmasi gereken bir motor yani cok takma. Ama balata ile ilgisi olmadigini soyleyebilirim, balatayla ilgili olsa her viteste yapar. 6. Vites dislisi veya aynasindan dolayi. Bu arada zincirinizin ayarini ve yaglamasi tam degilmi?

  3. #3

    Üyelik
    06 Ekim 2019
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 ns
    Evet zincir gergin yağı filen güzel ama 20 km bir dağ vardı oraya çıkarken debriyajı takmıştım ondan sonra motor her kalkışda kggart gurt diye ses yapıyo bu 6.vides seside ondan sonra yapmaya başladı diye hatırlıyorum.Ben motordan memnunum daha masraf yapmadım ama yapıcan gibi ustanın biri debriyaj diyince o yüzden olabilir diye düşündüm.Ben 6. Vites böyleyken Samsun Bursa arası gittim geldim hiçbişeyde sorun yok zaten 6.vitesin düşük devrinde duyuluyo ses o da hırıltı şeklinde

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:55 ----------

    Peki şeyi sorabilirmiyim benim debriyaj kalkışta her zaman değil ama az gazla kalkarken veya artçı olduğunda gart diye ses çıkartıyor yolda veya vites değiştirirken Bi sorun yok sadece kalkışta o da her zman değil bunun nedene ne olabilir yada sorun çıkartırmı.

  4. #4
    kdiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2011
    Şehir
    İSTANBUL/ÜSKÜDAR
    Motosikleti
    14-16 200ns,16 Mt-25, 17 D400, 18 Mt25abs
    Zincir ayarının doğru olduğunu kontrol edin ve zincir ne bol nede gergin olsun, zincir gergin olursa ses duyarsınız, bol ise de yine ses duyarsınız, servise veya bir motorcuya gidin üzerine oturarak zincir ayarı yapsınlar.

  5. #5

    Üyelik
    06 Ekim 2019
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 ns
    Zincirim yeni zaten did aldım ayarı da güzel yağın da da sıkıntı yok 3 tane ustaya gösterdim Bi tanesi debriyaj olabilir dedi diyer iki si şanzıman bide bursaya yeni geldim bildiğiniz gösterebilceğim usta varmı.

  6. #6
    EUOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    mt 25
    Tahmin edeyim bu sorunu sadece soğukken yapiyordur deilmi? O sorun bendede var ilk hareket bilyasi ve plakasi denen bir parcadan şüpheleniyorum ama bunuda dert etmeyin. Pulsar foruma yazarsaniz size dedigimi soyleyeceklerdir yag su devam

  7. #7

    Üyelik
    28 Kasım 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Şimdilik bir kundial
    Bende mondial var aynı dediklerinizi 3. Viteste yapıyor

  8. #8

    Üyelik
    06 Ekim 2019
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 ns
    Soğukken değil ben bu şekilde bin km yol yaptım samsun bursa arası yine 6.viteste 6 bin devirin altında şanzımandan hırıltı sesi geliyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:11 ----------

    Bugün bursa da servise getirdim motocrossa debriyaj dan olmuycağını 6.vites dişlisinden yada bilyeden olabileceğini söyledi ama fiyat çok ya bin lira tutar diyo dişli 50 60 lira diyo contası filen 200 tutar işçilik 700 800 lira diyo Bandırma daki servise gitcem orası daha uygun ve ilgili sizin önerebilceğiniz biryer varmı acaba?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)