Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hjc rpha 11 mi shoei nxr mı ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Mayıs 2014
    Motosikleti
    Cb 250 R
    yaza doğru kaskı değiştirmeyi düşünüyorum.Şuan hjc fg17 kullanıyorum kafama tam oturuyor memnunum.Bu 2 kask veya şuan 2 bin tlyi aşmayan kask önerisi alabilir miyim? yurtdışındaki sitelerdende alabilirim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    soğuk havalarda bineceksen, shoei daha uygun gibi çünkü keyfe göre tüm havalandırma girişleri kapatılabiliyor; hjc'de öndeki iki mazgal kapanmıyor galiba.

  3. #3

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Ben aktif olarak shoei nxr kullanıyorum. Soğuklarda çene pedini takınca giyip, çıkarması ızdırap oluyor. Onun dışında çok memnunum. Hjc hiç kullanmadım ama nxr’ı 4mevsim kullandım. Hiç pişman etmedi.

    Ayrıca fiyatı 3500₺ civarı. Nasıl 2000₺ altına olduğunu düşündün? Hjc ucuz olabilir ama shoei hiçte ucuz değil.

  4. #4
    joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    çok araştırdım, 2000 tl altına ikisini de bulman mümkün değil s beden yada eski tarihli belki olabilir, yurt dışında da sitelerde min fiyat 350euro+kargo+gümrük vergisi. Yerli sitelerde 2400tl shoei nxr görmüştüm fakat bana supersport kaskı gibi geldi, HJC rpha11’in bir avantajı kutudan güneş vizörü çıkıyor, nxr’da ayrı satılıyor, güneş vizörü de 400-500tl civarı. İki kaskı inceler araştırırken Arai profile v aldım kask işini kafamdan sildim, kutudan pinlock çıkıyor, güneş vizörünü ayrıca sipariş ettim, henüz bir hafta oldu çok artı eksi birşey söylemek için erken.

  5. #5

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    NXR da Profile V de güzel kasklarmış

  6. #6
    berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    Hjc rpha 1 kullanıyorum öndeki bütün havalandırmalar kapanıyor öndeki ızgaralar içeriden kapanıyor ,yazın süper havadar ,çok sert kışta kullanmadım ama defalarca sağanakta yada ayazda kullandım rahatsız edecek bir soğuk almadı içeri pinlockta işini çok iyi yapıyor.Aerodinamiğide güzel ,naked motorda 230 la giderken en ufak kafa salla geri çekme kafadan çıkacakmış hissi yaşatmadı ki sen r25 sürüyor imzana bakarsak onda da en ufak sorun yaşamadan kullanıyorum tavsiye ederim.

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Shoei nxr'i bizzat denediniz mi? HJC benim kafama oluyor ama Shoei olmadi. Farkli kafa sekline gore dizayn edilmis. O yuzden Arai yoluna gittim. Diyecegim o ki cok arastirma yapmadan once denemek lazim. Sonuc ortaya cikiveriyor.
    berk_cglr bunu beğendi.

  8. #8
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Marka ve yedek parçadan memnunsanız aynı markadan devam ederek yükseltmeniz tavsiyemdir. Markaların kaliteli modellerinde konfor ve kullanım kendine bağımlılık yapıyor. Her iki kaskta https://www.revzilla.com/intermediat...rcycle-helmets yapıda olmalarına rağmen iç tasarımları ve kullanılan malzemeler farklı olduğundan hissiyatları farklıdır. Tavsiyem karar vermeden önce bir mağazaya gidip her iki kaskıda kafanıza takıp bir kaç dakika kaskı hissetmeye çalışmanız. Tecrübelerinizle hangisinin size daha uygun olduğuna karar verebileceğinizi düşünüyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)