Dağcı Sırt Çantası Hakkında
-
Merhaba arkadaşlar bu büyük 70-80 litrelik dağcı sırt çantalarından almayı düşünüyorum,bu çantalar ile seyahat eden varmı uzun yolda kullanıldığında sırtta ağrı yaşatıyormu bu konu hakkında bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar görüşlerini bildirirlerse çok sevinirim
Reklamlar
-
Belden bağlaması varsa bir nebze iyi ama normal sırt çantasıyla (tam dolu) İstanbul-Çanakkale yapmıştım, ne omzum kalmıştı ne sırtım. Yol yapacağım zaman sırt çantasını bile arka seleye bagaj lastiği ve fileyle bağlıyorum.
-
70-80 llitre canta sırtında motosiklet surmek eziyet olur.. ufacık sırt cantası bile eziyete donuyor belli süre sonra.. en iyisi arkada topcase varsa artcı selesiyle birlikte topcase e sabitlemek..
ben bende ki 60litre lik cantayı oyle yapardım uzun yola cıkarken
-
Çok daha küçüğü ile çok daha kısa yol tecrübesi yaşamam gereken zamanlar oluyor. Kesinlikle önermem. Sırtınızda taşımak yerine motosiklete bağlama imkanınız varsa çok daha doğru olur.
-
Bende 70 lt çanta var bazen kullanıyorum ve ciddi ağır oluyor içini doldurduğumda uzun yolda 1 saati aşan yollarda kullandım eğer yüklü olursa virajlarda yatma sorunu oluyor ve motorun üstüne yatmana izin vermiyor.Çanta tam artçının oturduğu yere gelince yük zaten direk oraya bindiğinden omuzları fazla yormuyor.
-
Terletir bir de onu da saymak lazım. Mazoşist değilsen önermem
-
20lt çanta ile ne acılar çekiyorum anlatamam. Üstüne üstlük hem yol performansımı hem hızımı hem de savrulmamı sağlıyor. Kısacası paraya kıy depo üstü çanta al. Benim gibi arka ve yan çantaları motoruna yakıştıramıyor isen...
-
En iyisi artçı selesinin oraya dik bir şekilde yatırıp bağlamak tavsiyeleriniz için teşekkürler
-
70 litre kullandım; motorun dik pozisyonda sürünüyor ise bir sıkıntı olmuyor zaten belden ve göğüsten sabitlemeli oldugundan oynamıyor da.
eğimli bir oturus pozisyonun var ise motora baglaman daha mantıklı
-
70-80 litrelik çantaysa o muhtemelen baya uzundur. Artçı selesine sosis çanta gibi bağlanabilir.
-
konuyu takipteyim.
Belden ve göğüsten sabitlemeli 60-80LT çanta ile uzun yol yapanlar, kaç kilo ile kaç km gittiklerini, deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim
-
Aspava38 adlı üyeden alıntı
konuyu takipteyim.
Belden ve göğüsten sabitlemeli 60-80LT çanta ile uzun yol yapanlar, kaç kilo ile kaç km gittiklerini, deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim
Bundan var bende tıkla en az bu çanta ile gittiğim yol tek seferde 11o km 2 saate yakın sürüyor yolculuk.176 cm boyum var. Çantayı bedene tam oturduğu şekilde kullanırsam çanta artçı selesine oturmuyor yük omuzlarda kalıyor o zaman yoruyor omuzları.Ayrıca motorun üstünde sürekli dik durmak gerekiyor o tatlı kıvrımı vermene izin vermiyor rahatsız ettiği gibi omuzlara yük bindiriyor. İçi doluyken özellikle bende 20 kg mın altın yük olmuyor mecbur omuzlardan gevşetip çantanın artçı selesine oturmasını sağlıyorum bu seferde virajlarda nereye yatıyorsam çanta o tarafa yatık kalıyor.Benim karşılaştığım sorunlar bunlar.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Yukarı Git