Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet ehliyetim yok, tavsiye ve önerilere ihtiyacım var

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    26 Ağustos 2019
    Merhaba, öncelikle kendimi tanıtayım 40 yaşındayım (bu yaş olayına takılmayın artık dünya sağlık örgütüne göre 18-65 yaş arası: GENÇ sayılacak ) Ankarada yaşıyorum ve son 5 senedir yağmur çamur olmadıkça haftada 50-60 km bisiklet ile şehir içinde tur yapan bir insanım. Toplantı vs. olmayan günlerde de işe bisiklet ile gitmeyi de seviyorum. Şimdi bir konuda tecrübeli arkadaşlarımdan, kardeşlerimden yardım istiyorum.

    Çalıştığım kurum ile evim arası ortalama 7 km ve ben işe motosiklet ile gidip gelmek istiyorum, bilenler için söylüyorum yolun çoğu eskişehir yolu olmak üzere armada avm istikametinden bilkent şehir hastanesine gitmeyi planlıyorum.

    Not: Araba alacak bütçem yok ve net bir şekilde toplu taşıma kullanmak istemiyorum nefesim yetse terleme sıkıntısı olmasa işe bisiklet ile gitmeye devam edeceğim ama vakit geçiyor yaş 40 dünya sağlık örgütü ne derse desin yorulduğumu hissediyorum, 2 tekerden vazgeçemiyorum bundan sonra motorlu olması gerekiyorsa motorlu olsun.

    Şimdi, öncelikle aklımda olan yolda kendini göstermesinden dolayı kuba superlight var fakat manuel beceremezsem korkusu ile max scooterlarda bakıyorum onlarında fiyatları fazla geliyor ehliyet vs. hariç bütçem 7000-8000 TL (diğer üst baş vs. taksitle ödeme imkanım var) biliyorum çok ayrı tarzlar ama bu konudaki görüşleri ve deneyimleri merak ediyorum.

    Ehliyet alırken A sınıfı mı almalı yoksa A2 mi almalı onun içinde karar veremedim.

    Unutmadan boyum 176cm kilo 75

    Bunun haricinde Ankara için eğitim ve ehliyet alabileceğim yerleri bana önerebilirseniz çok sevinirim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    EUOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    mt 25
    Size scooter onerebilirim diz ortusu ile kisin kullanılabilir. Esyanizi koyacak yerlerde var. Tabiki alirken A ehliyet almak daha mantiklidir.
    krep bunu beğendi.

  3. #3
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Hoşgeldiniz. Bu işin yaşı yok içinizden geliyorsa.Yaşım az daha büyük ve genç işi motosiklet kullaniyorum mesela...

    Yamaha Ybr 125 veya Honda cb125e alın, ikinci el. Muadil pek çok motosıklet var.Fakat satmak istediğinizde hemen satabileceğiniz sorun çıkarmayan, işletme maliyeti düşük japon motorlaridır bunlar.Başlangiç icin ergonomik ve kolay motorlardir..Bildiğiniz gibi ekipman ihmale gelmez mümkünse tam alın hepsini, kurs için Ankaralı arkadaşlar yazarlar tahmin ediyorum..
    krep bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    17 Şubat 2019
    Abi 200 lira fark var burada a2 ile a arasında bence değer ver yaşında tutuyor ilerde belki yüksek motor alırsın yada ne bileyim biri verir al sür hesabı al ya zararı yok tavsiye ederim zaten ehliyet kursları da a alacaklara direk mt 07 filn vermiyor önce düşük cc verip alıştırıyorlar tavsiyem al a sınıfı almam
    krep ve espresso bunu beğendiler.

  5. #5
    ersoyb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2019
    Elektrikli bisiklet, uygun bir çözüm olabilir. Hem fazla yorulmaz, hem de arada yine spor yaparsınız
    krep bunu beğendi.

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    Merhabalar, Ben de Ankara da ikamet ediyorum. Eğitim konusunda Gölbaşı - Ankara istikametinde kepekli yokuşuna başlar başlamaz sağda Ulusan var, memnun kalırsınız.
    Motosiklet konusunda o bütçeye temiz bi cbf150 alınır binilir diye düşünüyorum. Yardıma ihtiyacınız olursa profilimde numaram yazıyor.
    krep bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    28 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Forza 250
    Merhabalar üstad, hoşgeldiniz. Ankarada Motto Akademinin kapalı eğitim alanı var, oradan eğitim ile ilgili bilgi alabilirsiniz, İstanbulda ehliyet kursları da var aynı zamanda Ankara'da var mı bilmiyorum. Eğer varsa hem ehliyet hem eğitim beraber halletmiş olursunuz. Eğitim sırasında da vitesli motosiklet kullanacaksınız, ondan sonra skuter mi vitesli mi daha rahat karar verebilirsiniz.
    krep bunu beğendi.
    SYM Gts Evo 250, SYM Maxsym 400,KTM Duke 390,Xmax 400abs, Joymax250, Forza250

  8. #8

    Üyelik
    26 Ağustos 2019
    Alıntı ersoyb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elektrikli bisiklet, uygun bir çözüm olabilir. Hem fazla yorulmaz, hem de arada yine spor yaparsınız
    Onu aslında bende düşündüm hatta çok araştırdım aklımın bir köşesinde de bu durum var ama sanki daha zamanı varmış gibi geliyor özellikle akü durumundan dolayı, fiyatları da gereksiz pahalı, birde kar buz vs. olmadıkça toplu taşımayı kullanmayı düşünmüyorum bu durumda da çanta laptop vs. sorun olabilir gibi geliyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:47 ----------

    Ankara için giz akademiyi aradım motto ile beraber yalnız ekim ayında sınava girmek için ayın 3 eylüle kadar evrakları götürmem gerekiyormuş sanırım ona yetişemeyeceğim :(

    Ulusanıda yarın arayacağım sürekli bisiklet ile ankara gölbaşı istikametinde kepekliyide tırmanıyorum olmadı bisiklet ile giderim ama sınav tarihleri vs. aynıdır herhalde

    Geriye kasım ayı kalıyor bu durumda yavaş yavaş kış aylarına da girmeye başlıyoruz bu konu içinde endişe etmem gereken bir durum var mı? Yada planlamada değişiklik yapmam gerekir mi?

  9. #9

    Üyelik
    14 Aralık 2015
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    BAJAJ BOXER
    a sınıfı ehliyeti alın almışken. ben a2 ehliyetini kışın almıştım çok yağmur ve kar olmazsa soğuktan korunabilirsiniz,scooter ve vitesli motorları kursun eğiitiminde ve çevrenizde denersiniz size hangisi daha çok uygunsa 2. el modeli yüksek düşük km li çok pahallı olmayan yani motoru düşürdüğünüzde yan yattığında bir parça değişiminde sizi üzmücek bir motor almanızı tavsiye ederim ben vitesli kullanıyorum arkadaşımda scooter var daha rahat vites falan yok bagaj ı var vs ama sevemedim bir türlü
    krep bunu beğendi.

  10. #10

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Araba ehliyetin varsa 50 cc al abi vergide yok, ufak ufak gidersin 60-70 ile.

  11. #11
    hakan499 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2015
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Mondıal mh drift 150
    tavsiyem ehliyete hic bosuna para vermeyin 50cc scooterlara bakin. cunku motorlarin sigorta fiyatlari gereksiz fazla. ehliyet + sigorta + mtv ortalama 2500 u bulacak. tavsiyem ustune 2500 daha koyup 50 cc scooter alip bisiklet niyetine kullanmaniz yonunde. scooter tavsiyemin sebebi de koltuk alti bagaji olmasi buyuk bir avandaj.
    krep bunu beğendi.

  12. #12

    Üyelik
    26 Ağustos 2019
    Aslında bir ara onlarıda incelemiştim ama neden vazgeçtiğimi hatırlayamadım gidiş geliş istikametindeki kullanmam gereken güzergahtan dolayı olabilir

    Ankarayı biliyorsanız bulvar üzeri eskişehir yolu üzeri kullanacağım.

    Normalde bisiklet ile işe giderken arka, ara yollardan gidiyorum ve gerektiği yerde bisikleti sırtıma alıp metro giriş çıkışlarını kullanıp karşıya geçiyorum yada sıkıntılı yerlerde kaldırıma çıkıp gidiyorum. Bunları yapayabilirim diyemi düşündüm acaba.
    Yada kendime güldürmeyim diyemi düşündüm acaba �� bisikletin asaletinden düştüğü hallere bak demesinler diye olabilir.

    Ama önerebileceğiz yolda bir normal scooter gibi hatta max scooter gibi görünen yani yolda ben burdayım diyen bir marka model var mı?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:08 ----------

    edit: Ben tekrar bir kaç video inceledim de yok abi bu ne ya bisiklet gibimi davranacağım motosiklet gibimi davranacağım. Yok ankara mesai giriş çıkış saatlerine uymaz bu. Bir pazar sabahı için iyide diğer zamanlar için sıkıntılı, trafiği az tatil beldelerine göre bu, sakat iş.


  13. #13

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Yuki enzo al abi normalde yuki yi sevmem çöp diye bilirim ama bu motoru sağlam, arkadaşımda var yuki bayisinde çalışıyor, işe gel git için vermişler işyerinden sürekli biniyor bi sıkıntı cıkarmadı. 3 Ağustos ta 350 km lik yola gitmiştik hatta. Motor öyle küçük durmuyor kalıplı. Bagajı çok büyük artçı koltuğu çok geniş, ön torpido cepleri var, USB yeride vardı sanırsam. Diğer 50 liklerde böyle motor görmedim.
    Yakıt olarak tüm 50 likler 21-22 kuruşun altına düşmüyor sanırım, 50 lik olsun 15 kuruş yaksın olayını unutalım.


  14. #14

    Üyelik
    14 Aralık 2015
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    BAJAJ BOXER
    Bazı 50 cc motorlari yetkili bayi de 300 tl civarı 100 cc yapıyorlar ama ne kadar verimli olur masraf çıkartır mi bilmiyorum. Yuki enzo güzelmiş . Aroma Ar 50 cc Vespa ya benzeyen geniş bir motor çıktı yeni mavi güzel duruyor orjinal çantası vs var ama 0 fiyati 7 bin civarı . Biraz kullandım hafif eğimli yokuş sayılmicak bir yerde zor topluyor

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:11 ----------


  15. #15

    Üyelik
    26 Ağustos 2019
    Peki bunların teknik servisi vs. nasıldır ben çok fazla teknik servis olayından dolayı hondaya odaklanmıştım.

  16. #16

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Alıntı krep adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki bunların teknik servisi vs. nasıldır ben çok fazla teknik servis olayından dolayı hondaya odaklanmıştım.
    Yaşadığınız yerdeki Teknik servisi bilmem ama garantilik bir durumda bayi ne isterse fabrika gönderiyor, mondial de imkanı yok alamazsın o şekilde, yuki de gönderilen parçaların bozulanını bile fabrika istemiyor. Enzo 80 cc miş sanırım 50 lik diye geçiyor. İki kişi dahil çıkamadığımız yokuş olmadı, motor bayılsada çıkıyor. Sevdiğim yönü bagajına kask bile sığıyor.

  17. #17
    ahmetmert58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Nc 700 S
    benim size önerim ehliyetiniz ne olursa olsun kesinlikle çin malı almayın mümkün mertebe japon almaya çalışın. bütçenizede uygun olarak vitesli olarak cbf 150 ve ybr 125 var. iş motoru almakla bitmiyor bunun ustası var, yedek parçası var,ikinci el piyasası var, sağlamlığı veya kronik sorunu var. iki motorunda parçası ve ustası bol kolay kolay bozulmazlar. elinizden çıkartmak istediğinizdede peynir ekmek gibi satarsınız.ve 50 cc kullanmış ve her gün işe ana yoldan köprü geçip git gel 50 km yapmış biri olarak söylüyorum. ALMAYIN. hala emin değilim ama sigortası olmadığı için kazalarda suçlu olursanız ne olur bilmiyorum. şans ya lüks bir araca çarparsınız arkadan al başına belayı.

  18. #18

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    7km için ehliyet masrafına gerek yok. 50cc scooter işinizi görür ama zehir bir kere girdiyse illa ki büyütmek isteyeceksiniz. 50cc büyükşehirde biraz sıkıntı, bassan gitmez sıkıştırırlar ederler güvensiz biraz. O yüzden eğer merak varsa 2 tekere iyi eğitim veren bir kursa yazılıp ehliyet alın. Çoğunluk şehir içi kullanacaksanız A2 yeterli. İlerde 700cc güçlü ve ağır bir motor alabilecek bütçeniz olmayacaksa A için zorlamaya da hiç gerek yok.

  19. #19
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    125-250 cc arasi italyan/japon scooter oneririm sehir ici icin, sehir disina da cikabilirsiniz problem olmaz. A sinifi ehliyet, eger buyuk motosiklete gecmeyecekseniz anlamsiz bence.

  20. #20

    Üyelik
    26 Ağustos 2019
    Teşekkür ederim aynı soruları düşünüyordum gideceğim mesafe ne kadar km bazında kısa olsada Ankaranın en çok kullanılan yoludur herhalde.

    Hafta sonu şans eseri mahalleden bir komşuyla karşılaştım (aslında karşılaşma denmez adamın peşinden koştum ) neyse yakalayıp konuştum altında honda vardı (sadece 250 dediğini hatırlıyorum modeli söyledi ama o heyecanla ...) kapalı garajıda ayarladım park yerini vs. Gösterdi hatta içeri girince şaşırdım benden deli bisikletciler varmış bakımları vs. Orada yapıyorlarmış

    Sonuç: benimle aynı yolu, aynı mesafeyi hatta sırf aynı sebeplerden ötürü motor kullanıyormuş.

    50cc olayını söyledim detaylara girmeyeceğim ama kısaca ehliyeti al ve sonra honda al dedi (eğitim konusunda yardımcı olurum falan der diye bekledim ama pek oralı olmadı )

    Ehliyet için kursu aramıştım zaten bu ay için dönemi kaçırdım gelecek ay eğitimi alıp kasım ayında sınava girmeyi planlıyorum. Hava durumundan biraz çekindiğim için ve acemilikten ötürü o sırada sadece eğitimlere devam ettirmeyi düşünüyorum. Kurs aklımda bir yer var zaten bir diğerinide arayacağım müsait bir zamanda.

    Ocak Şubat ayı gibide Allah izin verirse biraz daha biriktirip motoru almayı düşünüyorum ama arada 2. El uygun yakalarsam alırım herhalde.

    Buradaki öneriler doğrultusunda Viteslide olsa vitessizde olsa japon alacağım ama sanki temiz bir 200-250cc alsam başka değiştirmem gibi bir his var içimde.

    Tek düşüncem bu zaman zarfında içimdeki acaba sorusu beni nereye vardırır.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)