Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motoru bırakmak veya bırakmamak kafalar karışık

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    XJ6
    2013 yılından bu güne kadar motosiklet kullanıyorum. Bugün bir konu hakkında Bilgi almak için engelliler.biz adresine giriş yaptım. Bilgimi aldım ancak bakayım neler oluyor bu forumda diyerek biraz gezmeye karar verdim. 'O an' isimli kategoriye girince en duygusal sahnelerde hüzünlenmeyen ben gözlerimden yaş geldi. Pamuk ipliğine bağlı Bir ömür yaşıyoruz. Ölümden korkum yok. Inançlı insanım diğer tarafta beni nelerin karşılayacağını az çok tahmin edebiliyorum. Bugün değilse 50 sene sonra ama mutlaka Bir gün o gün gelecek. Tek sorunum sakat kalmak, başkasına muhtaç olarak o insanın hayatını mahvetmek. Yaşım 26 motosiklete bayılıyorum ancak bugün ciddi ciddi sorguladım. Omuru, omuriliği araştırdım falan acayip kafadaydim bugün. Kadere inanan insanım. Diyorum ki motoru bıraksam kaldırımda yürürken birisi arabayla üzerime çıksa yine sakat kalacağım o zaman evden mi çıkmayayım? Durumlar ilginç. Kafalar karışık. sizlerin fikrini almak istedim.

    Etkileyen hikâyelerden birisi,

    https://www.engelliler.biz/forum/o/22257-mutlu-bir-hayatin-cokusu-o.html


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    03 Ağustos 2010
    Şehir
    Erzincan
    Motosikleti
    125MG - 200NS - 400UG
    Kaç gündür içim bi sıkkın. Yeni mezunum çalışmıyorum. Hoş paraya da ihtiyacım yok babamın evindeyim sağolsun dert de ettirmiyor hiç ama kafama takıyorum. Neden pulsarı satıp dominar almayayım falan. Neyse. Derde bakar mısınız? Haftalardır canımı sıktığım konuya bakar mısınız? Şu yazıyı okuyunca yemin ederim kendimden utandım.

    Ne büyük dertler var. Yavaş yavaş da değil bir anda çöküyor insanın hayatına. Adam mutlu mesut uyumuş. Gözünü açtığında sayfa sayfa dertle uyanmış. Allah sabır versin.

  3. #3
    emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    XJ6
    Alıntı serkan_emp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaç gündür içim bi sıkkın. Yeni mezunum çalışmıyorum. Hoş paraya da ihtiyacım yok babamın evindeyim sağolsun dert de ettirmiyor hiç ama kafama takıyorum. Neden pulsarı satıp dominar almayayım falan. Neyse. Derde bakar mısınız? Haftalardır canımı sıktığım konuya bakar mısınız? Şu yazıyı okuyunca yemin ederim kendimden utandım.

    Ne büyük dertler var. Yavaş yavaş da değil bir anda çöküyor insanın hayatına. Adam mutlu mesut uyumuş. Gözünü açtığında sayfa sayfa dertle uyanmış. Allah sabır versin.
    Gerçekten zor yaşamlar var. Çevrede görmeyince insan herkrsin hayatını süt liman zannediyor. Ancak engelliler.biz forumunda o an kategorisi hayatın diğer yüzünü gösteriyor. Yürek kaldırmayacak hikâyeler var. İnsan ister istemez kendine yoruyor acaba başa gelse ne yaparım diye. Zor durumlar ancak insan her türlü ortama adapte olabilecek bir varlık. Şatoda da yaşar tek gözlü odada da. Allah o anın sabrını elbet verir ancak insan gördüğünden geri kalmak istemez. Bizim sıradan olarak gördüğümüz yürüyerek gidip, alıp içtiğimiz su binlerce insanın tek hayali.

    Dediğim gibi motosiklet bu tür durumlara çok müsait. Ülkedeki yollar, cahil insanların durumu da belli. Severek ayrılacağız gibi...

  4. #4
    sharkspeedr2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2018
    benimde aklıma çok geliyor bu durum
    fakat severek içinde bulunduğum bu yaşam tarzında başıma birşey gelirse benim yüzümden olacağı için pişmanlık duymam
    birisi çarpar kaza olur yada ben çarparım kaza olur hepsi benim suçumdan ötürü olur ama pişman olmam buna zaten kendimi hazırladım
    ben gerekli tedbirlerimi alıyorum (full ekipman) gerisi Allah'a kalmış diyorum geçiyorum
    motosiklet firmaları bu aletleri insanlar ölsün diye üretmiyor hepsinin bir tarzı bir amacı var sürüş tarzları kişiden kişiye değişir motosiklet kullanmak bazı kişilere göre göreceli bir durum olabiliyor ama ben hayatımda var oldukça imkanlarım yettiği sürece sürmeye devam edeceğim.

  5. #5

    Üyelik
    17 Mart 2014
    Omurları koruyan extra koruma olmadan motora binmezsin olur biter. Bunun dışında sakat kalırım korkusu ile yaşanmaz.

  6. #6
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Sadece motosiklete has değil ki, hayatın her anında sakat kalma riskimiz mevcut.

  7. #7
    siyanoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2019
    Önce tedbir sonra tevekkül ,başka türlüsü insanda panik bozukluk ,obsesyon yapar. Hayatta kontrol edebildiğimiz o kadar az şey varki kalanı düşünmek akla ziyan. Rabbim sevdiklerimizi ve bizleri her türlü kazadan beladan korusun inşallah

  8. #8
    Timonna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM Duke 250
    Bırakıp bırakmama üzerine başlığı görünce bende birşeyler yazayım istiyorum:


    Cumartesi günü hayatımda ilk kez kamp yapmak istedim ve motosikletimle(KTM Duke 250) tek başıma yola çıktım. Gün içerisinde o kadar stresli ve dalgındım ki nasıl yol aldığımı hiç bilmiyordum. Tabi dalgınlık, stres ve ilk kamp yapma heyecanı kombinasyonu üzerine sert bir virajda yoldan çıktım ve uçurumun kenarındaki taşa çarparak, motosiklet üzerinden 20 metre tak atarak uçtum.

    Sonuç;

    Ciddi bir kırık ya da çıkığım yok, kafamı yere sert çarpmamla oluşan boyun zedelenmesi oldu, belki çok az daha ters çarpsaydım, şu anda bu yazıyı yazamıyor olacaktım. Belki de kırık boynum ile yazmaya çalışacaktım.

    Motosikletimin durumu; Kaskosuz bir motosiklet nasıl olursa o şekilde, öylece benim para bulup yaptırmamı bekliyor garibim.

    Hevesim;

    Ölüm yüzünden motosikleti kullanmayı bırakacağımı sanmıyorum. Egomu tatmin etmek için de binmiyorum motosiklete. Zevkimin yönüne göre binmeye devam edeceğim.

    Korkarak motosiklete bineceksem, seçimim direk binmemek olur.

    Sağlıkla kalın.

  9. #9
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Yaklaşık 6 ay önce xmax ile kaza yaptım. yavaş sayılabilecek bir hızda, olsa olsa 50km hızla gidiyordum. Hafif, ameliyat gerektirmeden kolayca kaynayan şekilde köprücük kemiği kırığı ile atlattım.
    Motorun kaskosu vardı, yetkili serviste kırılan plastik parçaları değişti, şimdi tertemiz garajda yatıyor, beni bekliyor. Motorda sorun yok.
    Ama benim köprücük kemiğim iyileşmesine rağmen sağ kolum hala sorunlu, hala ara ara ağrı var. Doktor 2 ay kadar önce kontrole gittiğimde daha en az 6 ay bisiklete bile binemezsin, bir yıla kadar ara sıra ağrır rahatsız eder dedi.
    Tam bahar gelirken kaza yaptım, koca yaz geçti motora binemedim. işe gidip gelmek için minibüs ve metrobüs kullanıyorum, minibüste hala yukarıdaki tutamaçlara sağ kolumla tutunurken rahatsızlık veriyor biraz. Eninde sonunda iyileşeceğim de motora binebilecek miyim bilmiyorum.
    Motoru satılığa çıkardım eşimin ısrarı üzerine. Bahara kadar satılmazsa baharda yeni bir kask alıp (diğer ekipmanlarım botlar dahil hepsi tam) ciddi bir de eğitim alma niyetim var.
    Eğitim şart, eğitim aldım demeyip tekrarlamak da şart.
    Ama bu istanbul trafiğind eişe gidip gelmek amaçlı her gün binmem artık.

  10. #10
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Biz ne kadar eğitimler de alsak, önlemler de alsak, her tür dikkati de göstersek kader diye birşey var ve kaderinde varsa eninde sonunda seni buluyor. Lise çağlarındayken kardeşimin bir arkadaşı vardı, ben de çocuğu iyi tanırdım. Bu çocuk bir gece 2 kız, 2 erkek sahil yolunda araba kullanırken takla atıyorlar,kaza yapıyorlar ve burunları bile kanamıyor 4'ünün de. Çocuğun ailesi çok varlıklı olmasına rağmen babası "Evladım ya öleceksin ya birini öldüreceksin" diyerek çocuğa bir daha araba almıyor. Bu olaydan 3-4 sene sonra başka bir arkadaşının kullandığı tank gibi Bmw içinde kaza yapıyorlar, airbag açılmıyor ve arkadaş olay yerinde vefat ediyor.

  11. #11
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    14 Aralık 2017
    "O An" kategorisini biraz okudum mesela siz araba kazasını paylaşmışsınız ama aynı kategori altında yolda yürürken vurulan, kavgada silahla vurulan, çatıdan sırt üstü düşen, dalgınlıkla bacağını makinaya kaptıran, inşaatta akıma kapılan, askerdeyken eğitim esnasında yanlışlıkla pimi çekilen bombadan engelli hale gelen var. yani olacaksa bir şekilde oluyor allah göstermesin gerçekten çok zor bir durum

  12. #12
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    Hayat, risk aldığın sürece eğlenceli; dozunu ayarlamak kişiye kalmış.
    saykem bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    15 Şubat 2017
    Motosikleti
    xv250
    ister motora bin ister binme istersek demirden zırhlı evlerde de otursak

    her an Allah'a celle celaluhu muhtacız bi pıhtılık işimiz var insanın başına herşey gelebilir
    emrb ve Stock Sever bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)