Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

A2 Otomatik, A1 Manuel kullanır mı?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ersoyb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2019
    Baştan cevabı vereyim, evet kullanır..

    İki sene önce kolay olsun, bir de yurt dışına gidecektim, bir aksilik olmasın diye A2 Otomatik ehliyet aldım. Gerçi hata yapmışım ama oldu bir kere. Neyse ehliyeti alırken kurstan "bununla ASLA manuel motosiklet kullanamazsın, üstelik yarı otomatikleri bile" dediler.

    Ama ehliyet elime ulaşınca baktım şöyle



    A2'nin karşısında 12 nolu sütunun ne olduğu yanda yazıyor. "İlave bilgiler ve kısıtlamalara ilişkin kodlar" diye. 104 kodunu araştırdım, "otomatik" imiş. Bu duruma A1'in karşısında bir kısıtlama yok. Demek ki ben A1 Manuel kullanabilirim dedim.

    Önce durumu ehliyeti aldığım kursa sordum, cevap hayır kullanamazsın oldu. Ben "mesela B ehliyeti olan biri 50cc yani M kodlu araçları manuel kullanabilir mi" diye sorduğumda "evet" dediler. "O oluyor da bu niye olmuyor" diye sorduğumda ise açık bir cevap alamadım. Bir de "kurallar değiştiğinden beri bir senedir bu ehliyeti veriyorsunuz, merak eden soran kimse çıkmadı mı" dedim.. Kimse çıkmamış

    Neyse uzatmayayım, durumu polis bir akrabama aktardım, onun Ankara'da bu ehliyetlerin merkezinde bir arkadaşı varmış, ona sordu, gelen cevap "Evet, kullanır oldu.

    Sonra hani yolda durum nasıl diye Esentepe'de bir trafik polisine sordum, "sende A2 var, hepsini kullanırsın" dedi, "ama otomatik, bakın kısıtlama falan" diyecek oldum. Cevabı "ben bilmiyorsam, diğerleri hiç bilmiyordur, senin A2 var, ben ona bakarım" dedi. Gerçi bu cevap bir kaza vesaire durumunda mahkemede falan geçerli olmaz. Ama bir anekdot olarak ekliyeyim. Ayrıca ehliyetin ön yüzünde sadece A1 A2 yazıyor, otomatik falan belirtilmiyor.

    Benim anladığım bir üst kategori bir altı full kapsıyor, mesela A Otomatik alan biri sanırım A2 Manuel kullanabilir, bu şeklide ehliyet görmediğimden bilmiyorum. Alan varsa buraya resmini atabilir.

    Eğer otomatik ehliyet aldıysanız ve size "asla ve katiyen manuel kullanamazsın" dediler ise A1, A2 karşısında 104 var mı yok mu bakın.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    06 Ekim 2019
    Bende de A2 nin karşısında 104 yazıyor. Umarım dediğin gibi A1 vitesli kullanma iznimiz vardır. Bunu açıklayan resmi bir yazı bulabildiniz mi?

  3. #3

  4. #4
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    A1 in karşisinda 104 kisit kodu yok,yuksek ihtimal manuel kullanabilir

    Zira A2 olayindaki kw mevzusu bir kriter olabilir.

    Ahanda buda benim surucu belgem.



    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)