Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Trafik magandaları iş adamı çıktı ..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré


    Pendik D-100 karayolunda meydana gelen olayda iddiaya göre, emniyet şeridinde ilerleyen Seydioğlu Baklavaları'nın sahibi olduğu ortaya çıkan Hüseyin ve Hasan Sel kendisine yol vermeyen aracın önüne aniden geçerek durdu. Daha sonra içerisinde hamile bir kadının da bulunduğu aracın dikiz aynasını kıran Hüseyin Sel otomobilin üzerine çıkıp zıplamaya başladı. Şirketin sahiplerinden trafik terörü estiren Hüseyin Sel yaptığı yazılı açıklamada "ani rahatsızlık geçiren annelerinin yanına gitme gayreti içinde" olduğu vurgusu yapıldı. Son dakika bilgisine göre, hamile kadının içinde bulunduğu araca saldıran Hasan Sel karakola giderek teslim oldu. Şüpheliler, polis merkezindeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi


    -----------------------------------------------
    Mutlaka denk gelen olmuştur bu habere. Maltepede otomobil ile yol verme tartışması ve sonrasında olanlar. Aynı benzer bir durum eşiminde başına gelmişti ve otomobiliyle önünü kesen maganda aynı bu şekilde arabanın kapılarını açamadığı için küfürler savurup arabanın üzerine çıkmıştı. Eşim ağlayarak polisi aradığında polislerin kendisine verdiği cevap yapabileceğimiz birşey yok, şikayetçi olmak istiyorsanız karakola gelin. Daha sonrasında 1 yıla yakın süren bir davanın ardından mahkemenin takipsizlik kararı verdiği bir dosya olmuştu.



    Şimdi forumda polis arkadaşlarımında az çok siyasetle uğraşan arkadaşlarımında olduğunu varsayarak sizlere sormak istiyorum. Adalet mi ulan bu ? Polisin işi değil, hakimin işi değil, cumhurbaşkanının işi değil, milletvekillerinin işi değil ... Eee kimin işi bu trafikte kanunu sağlamak ??

    Başkan gelince yollar kesiliyor talimat gelince türkiyenin heryerinde cezalar kesiliyor. Hiç mi vicdanı sızlamıyor bu memur arkadaşların. Sırf bu yüzden mesleği bırakan 4 5 arkadaşım var ( polis, avukat ). Bukadar mı muhtaç duruma geldik ? Duyarsız kalıp ben ekmeğimdeyim kafasıyla devam edilirse yarın aynısını çoluğunuz çocuğunuz, karınızın, kızınızın başına gelir ozaman hissetmeye başlarsınız. Polise soruyorum neden yolu kapatıyorsunuz emir böyle diyor.. Ötekine soruyorum bana egzozdan yazdınız geçene niye yazmıyorsunuz abi o geçti gitti bize yerimizden hareket etmememiz emredildi diyor.. Umarım bir gün sistemin kölesi olmaktan vazgeçip kanuna aykırı emirleri kabul etmeyip doğru kararlar verebilen vicdanlı bir topluma sahip oluruz.

    https://www.haberturk.com/pendik-te-...ldirdi-2502115
    68charger bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2007
    Şehir
    Ege
    Motosikleti
    BWS 100

  3. #3

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı MahmutBiner adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Şimdi forumda polis arkadaşlarımında az çok siyasetle uğraşan arkadaşlarımında olduğunu varsayarak sizlere sormak istiyorum. Adalet mi ulan bu ? Polisin işi değil, hakimin işi değil, cumhurbaşkanının işi değil, milletvekillerinin işi değil ... Eee kimin işi bu trafikte kanunu sağlamak ??
    [/URL]
    Orman bakanlığının işi malum her yerde olduğu gibi trafikte de orman kanunları geçerli!

  4. #4

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Açıkçası son 10 yıldır bu tip olayların suyu çıktı.. Emniyet teşkilatı bu tip olaylara ilgisiz çünkü hukuk sistemi ceza vermiyor bu tip olaylara..Adamlar boşuna uğraşmış hissediyorlar kendilerini..

    Devlet bu konularda 3. dünya ülkeleri gibi hareket ediyor. Bu millet "dış güçler" geyiğinden kurtulup önce memlekette iç huzur ve adi suça gerçek cezalar veren bir sistemi yaşatacak siyasetçi getirmedikçe bu işler bitmeyecek.. Her yerde S400 muhabbeti var medyada.. Yahu arkadaş S400 ü aldın içeride hırsız, arsız, maganda kol geziyor.. Sen zaten işgalin kıralını yaşıyorsun içerde.. Bütün hırsız arsız memleketi işgal etmiş.. Akıl mantık hak getire..

  5. #5
    54RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Şubat 2013
    Şehir
    Sapanca
    Motosikleti
    --12 R1 Crossplane
    İyiki böyle insanlarla karşılaşmıyorum, videoyu izleyince elim ayağım titremeye başladı sinirden. Herifin tipine bak ....
    maktama bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    05 Şubat 2011
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    SUZUKI gsx r 1000
    Beline delikli demiri takan aslan kesiliyor tabii arkasında da saz arkadaşı vayy ki vayy.Memlekette hak hukuk nizam kalmamış.

  7. #7
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    kapıda karşılamışlar karakolda zaten el sıkışmalar fln.

  8. #8
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Orman bakanlığının işi malum her yerde olduğu gibi trafikte de orman kanunları geçerli!
    keşke orman kanunları işlese herkes adam gibi olur adam

  9. #9

    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    ffff
    Motosikleti
    ffffff
    Mağdur mağdur olduyla kalıyor sizinkinin sonuçsuz kalmasına üzüldüm, böyleleri kesinlikle çoğ ağır ceza almalı kanunlar biraz daha sert olmalı bence acımamalı af yok indirim alma vs hepsi çıkmalı hakaretten tut adam öldürmeye kadar hepsi ağırlaşmalı cezaların ,caydırıcı olmalı benim firimce yoksa böyle durumlara alışmalıyız ...

  10. #10
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Aynı konuda bende madur olduğum için uzun uzun yazdım. Aslında hep sistemi baştan kurgulayıp baştakilerin bu işe el atması gerektiğini düşünüyoruz. Belkide yanlış yapıyoruz. İşe en basitinden sokaktaki bekçi ve polis memurları başlamalı... Belki yargılayamayacaklar yeni kanunlar çıkaramayacaklar fakat kanunları iyi kavrayarak kanuna karşı olan her davranışa anında etki etmeleri bizi daha hızlı sonuca ulaştıracaktır. Umarım içlerinde bu tip kanunsuzluklara karşı gelmeye çalışan kişiler vardır ve bir süre sonra kanunsuz emirler verilecek karakterler bulunmaz.

  11. #11
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2009
    Biznıs mı biznıs, buyrun..

    Acı çekerek ölmeleri dileğiyle

  12. #12
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    valla dediğiniz gibi orman kanunları geçerli olduğu için trafikte kimseyle tartışmıyorum. yol isterse veriyorum. araya girerse bekliyorum. ayılık edenlere artık korna bile çalmamaya başladım.

    neden böyle? çünkü adam arabadan çıksa yapacak bir şeyim yok. silahım yok, arkamda kalabalık bir tanıdık ordusu yok. siyasi bağlantılarım yok. yok oğlu yok işte. bir tek kanunlara güveniyoruz, o da malum, adamı olana çalışıyor..

    tartıştığım adam çıkıp iki tane sıksa b.k yoluna giderim.

    bu yüzden siz de arkanızda güvenebileceğiniz eş, dost, akraba, siyasi bağlantı yoksa boş yere münakaşaya girmeyin. aksi takdirde adam sizi döver, aracınıza zara verir; üstüne o adama karakolda çay ikram ederler. siz de malak gibi bakakalırsınız.

    saygılarımla..
    maktama, gitaristgkn, siyanoz ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  13. #13

    Üyelik
    26 Haziran 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Dominar D400
    Bak bak bak, açıklamaya gel çay demle:
    "....Şirketin sahiplerinden trafik terörü estiren Hüseyin Sel yaptığı yazılı açıklamada "ani rahatsızlık geçiren annelerinin yanına gitme gayreti içinde" olduğu vurgusu yapıldı."

    Hiç öyle bir yere yetişecekmiş gibi bir durumu görünmüyor, gayet rahat rahat keyifle, hiç de utanıp sakınmadan arabayla, içindekilerle uğraştılar. Arabanın üstünde zıplayacak zamanları bile vardı.
    iyi aile çocukları.

  14. #14
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    mahmut hocam büyük geçmiş olsun,
    gündemde bulunan konunun bu kadar önem teşkil etmesinin sebebi;
    insanlar artık güçlülerin, güçlerinin yettiği her şeye hükmettiklerini ve toplumsal paktın ana unsurlarından olan toplumsal huzuru korumakla mükellef hukuk sisteminin güvenilirliğini neredeyse tamamen yitirdiğini ve gücün kontrolü altına girdiğini düşünüyorlar.
    maalesef bu fikri destekleyen onlarca olay yaşıyoruz ve artık sistematikleşiyor.

    ilgili kişileri iş insanı olarak nitelemek doğru değil, tüccar demek daha doğru olur.
    davranışlarına bakıldığında ise hangi kültürden olduklarını anlamak daha kolay, zaten olayın gidişatından kolayca açığa çıkıyor.

    memleketin bu hale getirilmesinde kimlerin emeği olduğunun da altının çizilmesi gerekiyor.

    insanlar ise bu tarz durumlara karşı toplumsal linç kavramını içselleştirerek, savunma geliştirmeye çalışıyorlar.

    konunun farklı bir yüzü ise gündeme yansıması, gündeme yansımayanların sayısını siz tahmin edin.
    yozlaşma, çürümüşlük yavaş yavaş toplumu eline aldı ve şimdilerde gövde gösterisi yapıyor.
    istesek de istemesek de hakkımızı savunmak için en ilkel yolları kullanma konusunda yönlendiriliyoruz.

    bir kadının aracının üstüne çıkıp tepinen primatın savunması ise kendisine yakışır bir biçimde olmuş.

    zamanında da çok söylendi yine söylüyorum " burası karışacak vaziyet alın".
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  15. #15
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı MahmutBiner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı konuda bende madur olduğum için uzun uzun yazdım. Aslında hep sistemi baştan kurgulayıp baştakilerin bu işe el atması gerektiğini düşünüyoruz. Belkide yanlış yapıyoruz. İşe en basitinden sokaktaki bekçi ve polis memurları başlamalı... Belki yargılayamayacaklar yeni kanunlar çıkaramayacaklar fakat kanunları iyi kavrayarak kanuna karşı olan her davranışa anında etki etmeleri bizi daha hızlı sonuca ulaştıracaktır. Umarım içlerinde bu tip kanunsuzluklara karşı gelmeye çalışan kişiler vardır ve bir süre sonra kanunsuz emirler verilecek karakterler bulunmaz.
    Katılmıyorum.

    Polis savcı değil, yargıç değil. Vazifesi kanunlarla net şekilde belli. Bilakis kafasına göre kanun uygulamaya kalkarsa haklı olarak ipini çekiverirler. Kanunu yorumlama yetkisi yok polisin. Sizi de beni de polis yapsalar biz de onlar gibi oluruz. Problem sistem kaynaklı. İnsanlara "vazifeni tehlikeye atıp doğru düşündüğünü yap" diyemeyiz. Millet çoluğunun çocuğunun riskini düşünmek zorunda. Sistemi düzgün kurmak gerekli.

    Bir de polis büyük bir camia. İçlerinde tabii ki suçlular mevcut. Ya onlar da kafalarına göre kanun yorumlamaya kalkarlarsa? Onlardan nasıl koruyacağız kendimizi? Onun için herkesin kanunlarla belirli işini yapması ve ötesine geçmemesi önemli.

    Bir de halkımız "bu kötü, al onu içeri" derdinde. Olur mu hiç öyle? Tabii ki şikayetçi olacaksın, karakola gidip ifade vereceksin. Eğer hakkın yenildiyse bir zahmet ara hakkını. Ama kanunlar yetersizse, ki kesin öyle, sorun ceza hukukunda demektir.
    mersinLee33 bunu beğendi.

  16. #16
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Katılmıyorum.

    Polis savcı değil, yargıç değil. Vazifesi kanunlarla net şekilde belli. Bilakis kafasına göre kanun uygulamaya kalkarsa haklı olarak ipini çekiverirler. Kanunu yorumlama yetkisi yok polisin. Sizi de beni de polis yapsalar biz de onlar gibi oluruz. Problem sistem kaynaklı. İnsanlara "vazifeni tehlikeye atıp doğru düşündüğünü yap" diyemeyiz. Millet çoluğunun çocuğunun riskini düşünmek zorunda. Sistemi düzgün kurmak gerekli.

    Bir de polis büyük bir camia. İçlerinde tabii ki suçlular mevcut. Ya onlar da kafalarına göre kanun yorumlamaya kalkarlarsa? Onlardan nasıl koruyacağız kendimizi? Onun için herkesin kanunlarla belirli işini yapması ve ötesine geçmemesi önemli.

    Bir de halkımız "bu kötü, al onu içeri" derdinde. Olur mu hiç öyle? Tabii ki şikayetçi olacaksın, karakola gidip ifade vereceksin. Eğer hakkın yenildiyse bir zahmet ara hakkını. Ama kanunlar yetersizse, ki kesin öyle, sorun ceza hukukunda demektir.
    Siz katılmayabilirsiniz. Zaten katılsanız şaşırırdım daha yazdığımı bile okumadan yorum yapıyorsunuz. Ben herkes kafasına göre alikıranbaşkesen olsun demedim. Oturduğu koltuk büyük olanlar geldiğinde yolları kesin gibi kanunsuz bir emre uymamaları gerektiğini söylerek bir örnek verdim. Türkiyede bu yüzden ambulansın yolunun kesildiği günleri amerikadan görmesi zor olsa gerek. Bunun ceza hukuğuyla onunla bununla ne alakası var ? Ülkemizde uygulamaların neredeyse tamamı yanlış. En basit çevirmeler bile.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:01 ----------

    Cezaları belli olmuş. 1100 lira para cezası kesilmiş kendilerine. Helal olsun 2 senede baya geliştirmişler kendilerini heralde iş medyaya yansıdı diye bukadar hızlı bir karar alınıp ceza belli olmuş. Ben şahsen birebir aynısını yaşadım ve okadar avukat arkadaşım olmasına rağmen 1 sene uğraştım bu şeref yoksunu kişiliklerle. Takdir sizin.

    https://www.sondakika.com/haber/habe...seti-12221355/

  17. #17

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    1100tl Karakola bahşiş vermiştir daha fazlasını ...

  18. #18
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Görüntülerdeki "sakinleştirici kişi" sahibi olduğu firması aracılığıyla açıklama yapmış;
    Açıklama
    Açıklamada da belirtildiği gibi sadece yatıştırma maksatlı girişimlerde bulunulmuş. Açılmamakta inat eden ve isyankarlık yapan araç kapısı sakinleştirilemese de onunla işbirliği halindeki dikiz aynası bir kaç darbede sakinleştirilmiştir. Araç kapısı açılamadığı için araçtaki sürücü, karısı ve karnındaki bebeği sakinleştirilememiştir. Müteakiben çok kızgın durumda olan ön kaput sakinleştirilmeye çalışılmıştır.
    Açıklamayı okuyup görüntüleri ondan sonra izleyin. Saldırgan olarak nitelenen kişilerin aslında ne kadar doğru sözlü, karakterli ve halim selim kişiler olduğunu anlayın. Anlayanlar anlamayanlara anlatsın...
    bursalıali bunu beğendi.

  19. #19
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı MahmutBiner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz katılmayabilirsiniz. Zaten katılsanız şaşırırdım daha yazdığımı bile okumadan yorum yapıyorsunuz.
    Okudum.

    "Yolları kesin" emrine uymamaya gelince:

    Sorumluluk amirindir. Emir verir, astlar yapar. "Yapmayacağım" deme lüksü yoktur. Yolu kapatmak kanun dışı değil. Amir yolu kapatma sebebini astına açıklamak zorunda değil. Ast sadece şüphe duyduğu sözlü emri yazılı isteme hakkına sahiptir. O kadar.

    Emniyet müdürü ise "yapmıyorum" dediği gün sürüleceğini biliyorsa, ve bunun kimsenin umrunda olmayacağını biliyorsa, eşşek gibi de yapar.

    Kanunlar insanları korumak için var. Kanunlar insanları haksızlığa karşı koruyamıyorsa sorun kanunlardadır. Kanunlar haklılari değil, haksızları cezalandırmak için var...

    Burada öyle bir şey olmaz. Çünkü polis teşkilatı bağımsızdır. Trump'ın, bulunduğu şehirdeki polisle arasında hiç bir emir komuta zinciri yok.

    Ama olayın kökenine inecek olursak, asıl problem, bizim kanun falan takmaya niyetli olmayışımızda... Çünkü adalet ve kanunlar sadece kendi işimiz görülmeyince aklımıza geliyor. O zaman da olmuyor işte...

    Emniyet müdürü "hayır" deyip sürüldüğünde cıngar çıkacak mı? Yoksa kimsenin ruhu duymayacak mı? Kim sahip çıkacak adama? N'olacak çoluk çocuğuna? Medya olayı sahiplenip iktidar rağmına haber yapacak mı? İnsanlar seslerini yükseltip tepki gösterecek mi? Ayakkabı kutularından çıkan rüşvetler faiziyle iade edilirken tepki gösterdik mi? Milletin parası saraya lükse israfa akarken tepki gösterdik mi? Bir gecede yargının dörtte biri açığa alınırken tepki gösterdik mi? Medya ona buna peşkeş çekilirken tepki gösterdik mi?

    Problem belli aslında. Mesele Nasrettin Hoca ve fil hikayesi. Herkes filden şikayetçi... Elini taşın altına koymaya niyetli insan çok yok ama malesef.
    mersinLee33 bunu beğendi.

  20. #20
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    yazıyoooooor...
    trafik magandaları mahkemeye sevk edildi,
    polis amiri görevden alındı ...


    hukuk sadece mahkemeyi akla getirecek şekilde tesis edilmiş kurallar bütünü değildir. farklı kelimeler ile ifade edilse de kişilerin diğer kişilerin haklarına riayet etmesi de hukuk olarak adlandırılır.

    " bir hukukumuz var" sık kullanılan cümledir.

    misal;
    bugün bir devlet dairesinde sıra bekliyorum, önceden gelenler işlerini hallettiler.
    işimi halledecekken bir kadın ve kızı geldi, direk memur ile muhatap olup işlerini hallettiler.
    eksik olmasın kadın giderken "siz de memuru mu bekliyordunuz?" diye sorma nezaketini gösterdi.
    "hayır hanımefendi medeni bir ülkede yaşamayı bekliyorum" diyerek saate baktım "sanırım 100 yıl kadar var" diyerek de diyaloğu bitirdim.
    (kadın benim söylediklerimden ziyade memurun kahkahasına içerledi biraz)

    polis konusunda fazla söze gerek yok. dünyada polisin görevi ve tanımı gayet basit ve nettir.
    öyle olaylar yaşadık ki, kolluk kuvveti kendini bırak hakim yerine Allah yerine koyuyor (aynıyla vakidir).
    mersinLee33 bunu beğendi.
    can't be worried about that shit. life goes on man.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)