Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Bakan Soylu: "Motosiklet kullanımı ruh sağlığına faydalı"

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Bakan Soylu: "Motosiklet kullanımı ruh sağlığına faydalı" İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hayata Kastım Yok, Kaskım Var" Projesinin Antalya'da düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı

    - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Motorsiklet kullanmak çok güzel bir şeydir, faydalı da bir şeydir.



    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hayata Kastım Yok, Kaskım Var" Projesinin Antalya'da düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı
    ANTALYA - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Motorsiklet kullanmak çok güzel bir şeydir, faydalı da bir şeydir. Çevre açısından faydalıdır, ekonomi açısından faydalıdır, insanların ruh sağlığı açısından faydalıdır. Ancak eğer bu iki tekerlekli heyecanı yaşıyorsanız, bu kaskı takmak durumundasınız" dedi.
    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hayata Kastım Yok, Kaskım Var" Projesinin Antalya'da düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı. Proje ile kask kullanımının, trafik kazaları sebebiyle meydana gelen yaralanma ve ölümleri büyük oranda azaltabileceğinin farkına varılması ve motosiklet sürücülerinin kask olmadan trafiğe çıkmamaları hedefleniyor.
    Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Soylu, Dünya Sağlık Örgütünün 2018 yol güvenliği küresel durum raporuna göre trafik kazalarından kaynaklanan küresel can kaybı sayısının 2000-2016 yılları arasında yüzde 17 arttığını ve yıllık olarak 1 milyon 350 bine ulaştığını söyledi. Soylu, "Özellikle 15 Temmuz'dan sonra, Türkiye'nin bütün iç güvenlik meselelerini bir bütün olarak ele alırken bilhassa Cumhurbaşkanımızın konuya ilgileri ve doğrudan talimatlarıyla, trafik güvenliği meselesine de yeniden ciddi ve stratejik bir yaklaşımla eğildik. Belki son dönemde ülkemizin yoğun gündemi içerisinde pek dikkat çekmemiş olabilir ama bu çalışmalardan rakamlara yansıyan çok olumlu neticelere ulaştık. ve bana göre hepsinden önemlisi trafik güvenliğinde olumlu bir trend yakaladık. 2016 yılında dünyada 100 bin kişi başına trafik kazalarında hayatını kaybeden kişi sayısı ortalaması 18'dir. 28 AB ülkesinde bu rakam 5, ülkemizde ise 2018 verilerine göre 8,1'dir. 2018-2019 yıllarının ilk altı aylık dönemleri karşılaştırıldığında Türkiye'de trafik kazalarındaki can kayıpları yüzde 35, ölümlü kaza sayısı yüzde 31 azalmıştır. Artık neredeyse bir trafik güvenliği sınavı haline gelen bayram trafiğinde geçtiğimiz yıllarda günlük ortalama can kaybı rakamımız 20 idi, bu yıl Ramazan Bayramı tatilinde bu ortalamamız günlük 10 can kaybı olarak gerçekleşmiştir" şeklinde konuştu.

    "Motosiklet kullanımı ruh sağlığına faydalı"

    Kask kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak konusunda kararlı olduklarının altını çizen Soylu, "Motosiklet kullanmak çok güzel bir şeydir, faydalı da bir şeydir. Çevre açısından faydalıdır, ekonomi açısından faydalıdır, insanların ruh sağlığı açısından faydalıdır. Yapılan bir araştırmada motosiklet kullanımının stres hormonlarını %28 azalttığı, 20 dakikalık bir motosiklet kullanımının kalp atış hızını yüzde 11, adrenalin seviyesini yüzde 27 arttırdığı ve duyusal odaklanmayı geliştirdiği anlaşılmıştır. ve ülkemizde motosiklet kullanımı giderek artmaktadır. Bu, güzel ve umut verici bir gelişmedir. Ancak aynı gelişmeye paralel şekilde kask kullanımını, diğer koruyucu ekipman kullanımını da yaygınlaştırmak zorundayız. 2018'de motosiklet kazalarında hayatını kaybedenlere baktığımızda 2019 13 yüzde 70'inin kaskının takılı olmadığını görüyoruz. ve şu detayı da vermek isterim, kaskı takılı olmadan hayatını kaybedenler ağırlıklı olarak şehir içinde gerçekleşen kazalara karışanlar.. Kısa mesafe olduğu düşünülerek kask takılmıyor ve esasen şehirlererarası yollardakilere göre düşük süratlerde kaza yapılmasına rağmen, kask takılı olmadığı can kayıpları yaşanıyor. Motosiklet kazalarının daha çok çarpışma sonucu meydana geldiği ve kaza geçiren insanların vücutlarında en çok kafalarından yaralandığı biliniyor. Yine yapılan araştırmalarda kask kullanmanın tüm kafa yaralanmalarını yüzde 60 ile yüzde 75 arasında, ölümcül kafa yaralanmalarını ise yüzde 29 oranında azalttığı görülmüştür. Dolayısıyla neresinden bakarsanız bakın, hangi araştırma raporunu, hangi istatistiği incelerseniz inceleyin, eğer bu iki tekerlekli heyecanı yaşıyorsanız, bu kaskı takmak durumundasınız" mesajını verdi.

    "Antalya'da 305 kisi hayatını kaybetti"


    Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ise, trafik ülkemizin değişmez en önemli kangren sorunlarından birisi. Her yıl ortalama 7 binin üzerinde insanımızı trafik kazalarında hayatını kaybediyor, 300-350 bin insan ise yaralanıyor. Böyle bir sorunun her aşamasında her ayağı ile mücadele ederek kim destek veriyorsa bunlara millet olarak müteşekkir olmamız lazım. Antalya'da 1 milyonun üzerinde trafiğe tescilli aracımız var 1 milyon aracın 284 bini motosiklet ve motorlu bisiklet olarak tescil edildi. Bir de tescil edilmeyen araçlar var elbet. Geçtiğimiz 2018 yılında Türkiye genelinde trafik kazalarında toplam hayatını kaybeden kişi sayısı 6 bin 675 olarak belirlendi. Bu rakam Antalya'da daha da vahim bir tablo ortaya koyuyor, motorsikletlerin karıştığı kazalarda 305 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 268 ölümlü kaza olmuştur. Bu projede Antalya'nın seçilmiş olmasının gerçekte isabetliliği de ortada. Bu projede Antalya'nın seçilmiş olmasını önemli buluyorum" ifadelerine bulundu.

    "Esnaf kaliteli kask satacak"

    Antalya Valisi Münir Karaloğlu da, sonra yaşamları susturan sahte tokalardan araçlarımızı ve hayatımızdan çıkarma noktasında önemli bir kampanya yaptık şehirde kampanyamızın paydaşlarının büyük desteği sosyal medya mecralarında Türkiye'den ve Dünyadan büyük destekle gerçekten hedefine ulaşan bir kampanya üzerinde tokalaşma antalyamız da neden hayatıma kastın mı var projesine ihtiyaç duyduk az önce ifade edildi il emniyet müdürümüzün genel müdürümüz Türkiye'de İstanbul'dan sonra en fazla tescilli motosikletin Antalya'da olduğunu ve beş buçuk yıla baktığımızda çok sayıda insanımızı motosiklet kazalarında kaybettiğimizi ve yaralandığını gördük. Aslında kask takmak mecburi ama aynı motor üzerinde birden fazla kişinin kasksız olduğunu görünce insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı dedik. Esnafımızın kaliteli kask satma noktasında odalarımızın çok önemli desteği olacak. Gazeteciler Cemiyeti bunun halka yaygınlaştırılması noktasında destek verecek" dedi.

    "Kask ibrazı yapılacak"

    Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan da, Antalya'nın çok motosiklet kullanan ikinci sıradaki il olduğunu kaydetti. Son zamanlarda ölümlü ve yaralamalı kazaların arttığı ifade eden Ulucan, "Kask kullanımının meydana gelen kazalar da önemli ölçüde önlediği belirlenmiştir. Kafada oluşan yaralar ölümle sonuçlanmaktadır, kask kullanımı tavsiyeden ziyade zorunluluktur. Motosiklet sürücü adayları, sürücü kursuna kayıt olurken sürücü belgesi müracaat yapıldığı esnada ve motosiklet alım-satım işlemleri sırasında standartlara uygun kask ibraz istenmesi ile ilgili çalışma yapılacaktır. Ayrıca ilimizin en ücra köşesinde dahi yapacağımız eğitim ve kontrollerde kask kullanılması sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

    Düzenlenen toplantıda Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'da yer aldı.

    Aa
    tayfunley ve ttonay bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Şubat 2019
    Ben kask ı sevmiyorum
    Kask takınca bana güven geliyor 100-140 altına hiç inmiyorum şehir içi bile 70-80 ani hızlanmalar yapıyorum

    Ama kask takmaz isem şehir içinde din din gidiyorum d100 e çıkarsam da yine 100 ü geçmiyorum aşırı kask zaten tanıyorsam eldiven mont pantolon botta giydiğimden nedeni bilmediğim bir güven geliyor motor yavaş giderse fan açacak ve bu fan hiç kapanmayacakmış gibi sanıp basıyorum sürekli

  3. #3

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 200 ABS
    Hiç bir şekilde kask, mont ve eldiven olmadan binmiyorum. Bu vücut bize emanet

  4. #4
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Alıntı motohazar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben kask ı sevmiyorum
    Kask takınca bana güven geliyor 100-140 altına hiç inmiyorum şehir içi bile 70-80 ani hızlanmalar yapıyorum

    Ama kask takmaz isem şehir içinde din din gidiyorum d100 e çıkarsam da yine 100 ü geçmiyorum aşırı kask zaten tanıyorsam eldiven mont pantolon botta giydiğimden nedeni bilmediğim bir güven geliyor motor yavaş giderse fan açacak ve bu fan hiç kapanmayacakmış gibi sanıp basıyorum sürekli
    acilen motor kullanmayı birakmalısın (kamu stopajı )
    Yayan ve HUN bunu beğendiler.

  5. #5
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Sen de denim ruh sağlığıma zararlısın.
    Umut_1981, hattoi, fatih.met ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #6
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Kesinlikle motor olmasa Soylu gibi eskiden neyken şimdi ne olmuşlar yüzünden ruh sağlığımız darmaduman olacaktı, iyi ki motor var.

    Bunun yanında halen şu sitede bile görüyoruz ki motorcu bilinci sıfıra yakın. Aramızda hep onca bilgiye rağmen potansiyel bilinçsizler var.

    Biri kask takmayı sevmiyormuş, takmayınca 100 ü geçmiyormuş, demek ki kask takmadan motora da biniyormuş, 100 değil 10 km ile bile gitsen kasksız beyin travması, felç geçirmen olası, özrün kabahatinden büyük.

    Bir diğeri de demiş ki kask, mont, eldivensiz çıkmam demiş, herhalde belden aşağısını kullanmıyor, korumalı pantolon ve motor botu gereksiz bir şey, ayak bileğini kırıp ya da bacaklarını sürtüp derin yüzülünce, dizlerini parçalayıp menüsküs olunca veyahut sürekli rüzgar almaktan romatizma olunca umurunda olmayacak mı bunu mu demek istiyorsun?
    Gönenç ve leidenfrost bunu beğendiler.

  7. #7

    Üyelik
    17 Haziran 2014
    Şehir
    Kocaeli
    Alıntı motohazar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben kask ı sevmiyorum
    Kask takınca bana güven geliyor 100-140 altına hiç inmiyorum şehir içi bile 70-80 ani hızlanmalar yapıyorum

    Ama kask takmaz isem şehir içinde din din gidiyorum d100 e çıkarsam da yine 100 ü geçmiyorum aşırı kask zaten tanıyorsam eldiven mont pantolon botta giydiğimden nedeni bilmediğim bir güven geliyor motor yavaş giderse fan açacak ve bu fan hiç kapanmayacakmış gibi sanıp basıyorum sürekli
    100 ü geçmiyorsan problem yok zaten bir şey olmaz kardeşim bakma sen bunlara abartıyorlar biraz. En güzelini yapıyorsun böyle devam

  8. #8
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Kendisini hiç sevmem toplumda azınlık veya çoğunluğu sözleriyle böle böle sonunda ortalık birbirine girdi. Yine de bu tip motosiklet temalı tüm çalışmaları seviyorum. Son zamanlarda yapılan ihalaler ve motorize ekipler üzerinde istanbul valisinin önemli katkılarını görüyorum. Umarım bu şekilde devam edip motosiklet ruhunu girmemiş meclis sıralarınada girip bir farkındalık oluştururlar.

    ryangt, chaqalqarlos ve kovboy03 bunu beğendiler.

  9. #9

    Üyelik
    25 Ocak 2017
    LS2 sponsorluğunda.

  10. #10

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 200 ABS
    Alıntı Metela adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle motor olmasa Soylu gibi eskiden neyken şimdi ne olmuşlar yüzünden ruh sağlığımız darmaduman olacaktı, iyi ki motor var.

    Bunun yanında halen şu sitede bile görüyoruz ki motorcu bilinci sıfıra yakın. Aramızda hep onca bilgiye rağmen potansiyel bilinçsizler var.

    Biri kask takmayı sevmiyormuş, takmayınca 100 ü geçmiyormuş, demek ki kask takmadan motora da biniyormuş, 100 değil 10 km ile bile gitsen kasksız beyin travması, felç geçirmen olası, özrün kabahatinden büyük.

    Bir diğeri de demiş ki kask, mont, eldivensiz çıkmam demiş, herhalde belden aşağısını kullanmıyor, korumalı pantolon ve motor botu gereksiz bir şey, ayak bileğini kırıp ya da bacaklarını sürtüp derin yüzülünce, dizlerini parçalayıp menüsküs olunca veyahut sürekli rüzgar almaktan romatizma olunca umurunda olmayacak mı bunu mu demek istiyorsun?
    Dostum para yok alamadık pantolon, bot. Mümkün mertebe dikkat ediyoruz elden geldiğince. Yapıcak bişey yok.

  11. #11
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Alıntı laz61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum para yok alamadık pantolon, bot. Mümkün mertebe dikkat ediyoruz elden geldiğince. Yapıcak bişey yok.
    İlk fırsatta almanı tavsiye ederim,tabi ki maddi imkanlara diyece bir lafım yok ama en azından şimdilik dizlik ve sert bir bot ile motor sürmen hiç yoktan iyidir.

    Geçen aylarda bir arkadaşım kaza yaptı, imkanı olduğu halde bot giymiyordu, bileğinde üç kırıkla mücadele ediyor, pisi pisine bir kaza olsa da olan ona oldu, şimdi de keşke bot giyseydim diyor, iş işten geçtikten sonra bazı şeylerin dönüşü olmuyor maalesef.

  12. #12
    themeh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2018
    Şehir
    MERSİN
    Motosikleti
    Honda CRF250 RALLY KTM EXC300
    sen bizim ruh sağlığımıza zararlısın
    Umut_1981 bunu beğendi.

  13. #13
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, "Motosiklet sürücü adayları, sürücü kursuna kayıt olurken sürücü belgesi müracaat yapıldığı esnada ve motosiklet alım-satım işlemleri sırasında standartlara uygun kask ibraz istenmesi ile ilgili çalışma yapılacaktır" ifadelerini kullandı.
    Bir kere olsun akıllı bir şey yapsanız şaşarım. Ulan sığırlar, kask denilen şeyin motoru alırken değil, motora binerken takılması gerekiyor.
    erkanzdemir bunu beğendi.

  14. #14
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    ekipman/kasklar ucuz olsa da alsak.

  15. #15
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı motohazar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben kask ı sevmiyorum
    Kask takınca bana güven geliyor 100-140 altına hiç inmiyorum şehir içi bile 70-80 ani hızlanmalar yapıyorum

    Ama kask takmaz isem şehir içinde din din gidiyorum d100 e çıkarsam da yine 100 ü geçmiyorum aşırı kask zaten tanıyorsam eldiven mont pantolon botta giydiğimden nedeni bilmediğim bir güven geliyor motor yavaş giderse fan açacak ve bu fan hiç kapanmayacakmış gibi sanıp basıyorum sürekli
    Nokta virgül falan kullanınca da ahkam kesip bilmişlik taslayacakmış gibi oluyor galiba?
    Nolofinwe39 bunu beğendi.

  16. #16
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Motosiklet ruh sağlına yaralı ama bu hak yiyiciler motosiklete ve benzine getirdiği vergilerle ruh sağlığımı bozdular.Öyle kuruya kuruya çıkıp sallamak
    ile olmaz.Motosiklette her cc den komple ÖTV yi kaldırın da samimiyetinize inanalım.
    erkanzdemir bunu beğendi.

  17. #17
    emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2018
    Şehir
    Manisa/Merkez(yazları İstanbul/Ümraniye)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    Motosiklet sürücüleri için çalışmalar, konuşmalar olması sevindirici.


    Montun marka-modelini bilen var mı acaba?
    kovboy03 bunu beğendi.

  18. #18
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Alıntı emenyasin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet sürücüleri için çalışmalar, konuşmalar olması sevindirici.
    https://pbs.twimg.com/media/D-t4lq9W4AAZslp.jpg

    Montun marka-modelini bilen var mı acaba?
    Vexo mars olması lazım.
    emenyasin bunu beğendi.
    Önemli olan nereye gittiğin değil, seni bekleyenlere sağ sağlim dönmektir.

  19. #19
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı emenyasin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet sürücüleri için çalışmalar, konuşmalar olması sevindirici.
    Şahsen öyle düşünmüyorum. Durum neyi gerektirirse, çıkarına ne uygunsa onu söyleyen, kutsalı prensibi olmayan faydacı mahluklara prim vermemek en akıllıcası bence.
    hattoi bunu beğendi.

  20. #20
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2008
    Şehir
    Çekmeköy
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    ucuzlasa da iyisini alabilsek.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)