Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

1974 model r60/6 alacağım. nakliye ve diğer sorunlar için yardım istiyorum

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    11 Nisan 2019
    selam, daha önce açtığım ve ilk mesajım olan cafe racer bmw'lere ilgimden bahsetmişim. nihayet bütçeme göre bir r60/6 buldum. fiyatı beni baya bir zorlayacak ama katlanacağız mecbur.

    ilk motorum olacak, ehliyet şu an için yok. herkes 600 cc çok zorlar dedi ama mekanik mantığına hakimim, göreceğiz.

    sorunlar şunlar;

    motor istanbul'da ben de antalya'dayım. kargolar ve diğer taşımacılar 1000-2000 lira arası bir meblağ istiyor ve tabii ki garantili taşıma. çevremde de o motoru antalya'ya getirecek tek kişi yok. olsa bile yaz sıcağında motor dayanmaz büyük ihtimalle.

    bu motoru nasıl antalya'ya getirebiliriz? ambar kamyonları, ev taşımacıları 200 300 liraya taşıyorlarmış diye duydum. ancak bunlar güvenilir midir? yani yolda motorun başına yolda bir durum gelir mi? daha önce bu şekil taşıyan var mı?

    diğer soru da bu motor başıma ne gibi işler açar? sık sık sorun çıkaran bir motor mudur? parçaları falan baya bi pahalı biliyorum. ustası da az ancak antalya'da 40 yıllık bmw ustası var bildiğim kadarıyla. kronik sorunları var mıdır? sık sık yolda bırakır mı? mekaniğe elim ve kafam yatkındır, kendimin çözebileceği sorunlar dışında yolda kalmak istemiyorum. dünyayı gezen ilk kadın motorcu bu motorla gezmiş diye duydum. fakat o zamanlar sıfır motorlardı. şimdilerde 100 bini devirmiş motorlardan bahsediyoruz. "sag silindir az da olsa yağ yakiyor, ileride rektifiye isteyebilir... "dedi sahibi. bu mesela ciddi bir sorun mudur? ve ne kadar götürür, ne kadara yaptırabiliriz.

    eğer bunlar çok büyük sorunlarsa cbr 125 ve duke 125 gibi hiç istemediğim motorlardan almak zorunda kalacağım. benim mantığım ve kafam hem klasik olsun hem de sorun çıkarmasın. sanırım bu biraz zor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı mindmischief adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim mantığım ve kafam hem klasik olsun hem de sorun çıkarmasın. sanırım bu biraz zor.
    Aynen. "taş gibi, dünyayı on kez daha döner" türü gazlara gelmeyin.

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    4 ay sonra aglar forumda
    ahe bunu beğendi.

  4. #4
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Bagajı büyük bir ticari kiralayıp git gel yapsaniz hem daha ucuza gelir hemde kafaniz başına bişey gelir mi derdiyle meşgul olmaz

  5. #5

    Üyelik
    10 Mayıs 2015
    Şehir
    ist-kadikoy
    Motosikleti
    2016 HONDA NC750X DCT-2016 YAMAHA N MAX
    bu islere hakim degilseniz sizi uzer o makine.o motor icin saglam bir cevre ve butce lazim. bence siz cbr125 ve ya duke a bir sans verin tanidikca seversiniz belki

  6. #6
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Üstadım zevk de tercih de senin ama ilk motor olarak klasik bir motor alıp orasıyla burasıyla uğraşmak senin hem bütçeni yoracak hem de alacağın keyfi azaltacaktır. Konuştuğun ustayı tanımıyorum, bilmiyorum belki de çok dürüst bir esnaftır ya da "Şu 1974 model Bmw'yi alsalar da gide gele beni zengin etseler" diye de düşünüyor olabilir. Dünyanın en kaliteli motoru da olsa o artık 45 senelik bir motor. Zaten rektefiye demişsin, rektefiye ettirilip de bir daha ayar tutmayan, eskisinden beter olan çok motor var.

  7. #7
    ..YaNKee.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR 650F
    nakliye için kamyoncular yada tırcıların forumları var.. antalya-istanbul her zaman araç bulunur bu mevsimde.. motosikleti kamyona kim verecekse güzelce sabitlesin birde eski battaniye vs gibi şeylerle sarsın en baba 300tl verirsin kafanda rahat olur.. özel araç veya garantili taşımacılık falan pahalı ve gereksiz işler bana göre.. her hafta 2-3 araba hatta traktör taşıtıyorum bu şekilde.. adamlarında çoğunun yüzünü bile görmüyorum kim taşır kim getirir haberim yok. telden irtibata geçilir, adam malı indirir sanayide dükkanın önüne, parasını havale ederim bitti gitti işte..
    yada nakilecileri arayın obnlar aracılık işleride yaptığından biraz daha yüksek olur ama hemen bulurlar taşıyıcıyı..

    bu arada ilk motor olarak 1974 model tavsiye etmem.. usta bulmak zor bu devirde.. hepsi ben yaparım der ama daha beter olma olasılığı yüksek.. parça sıkıntısı cabası..

  8. #8

    Üyelik
    17 Şubat 2019
    İlk motorum bmw 650cc isi şu an hala duruyor onda öğretip mt07 de sahibiyim bende İstanbul dan almıştım sakarya ya çok yakın bir abim ambar ve kargo acentalığı yapıyor onla gitmiştik az birazda motor sürmeyi biliyordu ben hiç bilmiyordum Avrupa yakında aldık sonra ambara birlikte götürdük merkezine orada bıraktık ertesi sabah düzce aktarmaya sabahtan gidip kendimiz aldık heyecanlı idik öğlen kamyon gelmesini beklemedik hiç bi sorun olmamıştı sipanset vermiştik biz onları kullanmışlar sende o şekil vere bilirsin

  9. #9
    Nasate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2017
    Motosikleti
    Artık Yok. Kim bilir nezaman...
    Eski motor olduğu için hiç beklemediğin anda sorun çıkarta bilir. Klasik araçlarda ne kadar bakımlı olsa arada sorun çıkartır. Yani biraz motordan anlıyorsan sorun yok alınabilir. Ama parça fiyatı veya usta tamir etmesi gerektiğinde üzgünüm cebin yanabilir. Bence sen bu sevdadan vaz geçip, birtane bucanner al modifiye et eminim daha çok keyif alırsın. Yinede tercih sizin göze alın herşeyi.
    "Çok Bilen Çok Yanılır"

    Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz ...

  10. #10

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Katlanmayı bilmeyen aşkı çekemez
    Aşka mahkum edilen garip gülemez
    Bana riskli geldi , ben cesaret edemezdim.

  11. #11

    Üyelik
    02 Mayıs 2018
    Sonunu çok merak ediyorum bu hikayenin.

  12. #12
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    2 ay sonra motoru satacak 3 ay sonra motorlulara gıcık olup ezmeye calısacak, demedi demeyin


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)