Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yeni başlayanlar için cruiser tipli motor tavsiyesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    11 Haziran 2019
    Şehir
    Eskişehir
    Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katılıyorum. Öncelikle ağustos döneminde A2 ve B tipi ehliyet kursuna yazılacağım ancak aklımda biraz soru var ve etrafımda hiç tecrübeli biri yok. Daha önce motora sadece artçı olarak bindim yani herhangi bir deneyimim olmadı, hem deneyim elde edebilmek hemde biraz tadını çıkarmak istiyorum. Yeni başlayacağım için motor için bütçem ekipmanlar hariç 5-6 bin civarı
    Sorular ise :

    1. Motor ehliyetini ne kadar süre de alabilirim?

    2. Muhtemelen tam son bahar- kış döneminde alacağım motoru soğuk havalarda alacağım motor biraz ucuz ve deneyimsiz olacağım için çok problem yaşar mıyım? Yaşarsam neler yaşayabilirim?(Eskişehir de yaşıyorum bu dönemler burası biraz sert olabiliyor)

    3. Boyum 1.83 kilom da 90 aşağıda kendi araştırmalarım sonucu bir kaç motor buldum ancak kronik Problemleri, özellikle belirtilen modellerin yılları hakkında hiç bir fikrim yok. İnternette de bu bilgileri bulamadım. Motorlar ise:

    3.1. Mondial mr 150 vulture - 5 bin tl fiyat bandında(2018-2017 model, 5bin km civarı, 6-7 bin km yapmış araçlar)

    3.2. Regal raptor 150 - 6 bin tl fiyat bandında( 2010-2012 model, 10 bin kmden fazla yapmış araçlar)

    3.3. Küba süperlight 150 - 5 bin tl fiyat bandında(2010 öncesi modeller, 30 bin kmden fazla yapmış araçlar)

    Bulabildiğim motorlar bunlar, harici motor tavsiyeleriniz var mı? Yada bu araçlardan hangisini tercih etmeliyim?

    4. Yukarıda belirttiğim araçlar da artçı ile birlikte toplam 150 kg ağırlık olması gerektiği yazılıyor acaba bu kilo sınırını alabiliyor muyuz aşarsak ne yaşayabiliriz?

    5. Son olarak 2. El alırken özellikle bu fiyatlarda nelere çok dikkat etmeliyim? Normalde youtube veya internet kaynaklarında baya bi bilgi var ancak bu tip ucuz araçlar için değil genel olarak orta fiyat bandındaki motorlar için bahsedilmiş.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kovboy03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2005
    Şehir
    AFYON
    Motosikleti
    Minsk125 Tiger250 MCT250 Süperlight150 YBR
    Arkadaşım klasik cevap olacak ama Yamaha YBR yada CBF bak derim ben sana.

  3. #3
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Motoru aldıgımda 180 boya 87 kiloydum 1 sene oldu; oran olarak benzer ve ilk actıgım konu da buna benzer oldugu için detaylı cevap verebileceğimi düşünüyorum.

    Mondial vulture motorunu aldım bende. titreşim harici bir sıkıntısı yok ancak o da çin malı bir motora göre normal. cruiser tipli denemez; yan canta, cam ve sissy bar taktırırsan biraz andırır. tork ve cc sayesınde baslangıc icin güzel bir motor. beni yolda bırakmadı, bakımsız ve kaza yaptıgım halde gıkını cıkarmadı motor.

    regal raptor hk. pek bir bilgim yok.

    kuba superlight 150, almamanı tavsiye ederim. hem eski hem hacmine göre düşük cc ve performanssız bir motor. sırf görünüş için alınmaz, üzer.


    Sorularına gelecek olur isek

    KM tecrübemin %70ini artçı ile yaptım; vulture ile 170 kg ağırlık ile dağ tepe dayır bayır çayır cıkıyoruz birşey olmuyor.

    Motoru alırken sen görünüşüne bak hosuna gidecek mi; sonra ustaya götür. yanında bilen birisi olsa bile ustanın bakmasında fayda var.


    Ancak 5-6 bin TL bütçen var ise CBF150 bakmanı tavsiye ederim, japonun eskisi çinin yenisinden iyidir (genelde)

  4. #4

    Üyelik
    11 Haziran 2019
    Şehir
    Eskişehir
    Benimde kafamda mr 150 var ilk sırada. cruiser olmasa da görünüşü bana hitap ediyor. Cbf150 demişsiniz ama piyasası 7-10 bin civarı, cb150 var bu fiyat bandında ama eskişehir de bulunması gerçekten zor düzgün ikinci elinin.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)