Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

2. El kask ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    yasincig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Forza 250 Forza 300 Suzuki DL 650 Forza 250
    Merhaba arkadaşlar, kaskımı değiştirmek istiyorum, sizce 2. el temiz düşmesi olmayan kask alınırmı. Sıfır fiyatları uçmuş, eşim ve kendim için düşünüyorum, sıfırı 4 bintl. olan kasklar 2. el 2000tl. civarı.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    kısa bı sure once benzer bır konu acılmıstı. karşı taraflı cok görüş vardı.

    Bilindiği üzere kaskın tarihinden tutun hasar görmese bile düştüğü zaman kullanılamayacağına dair görüşler var.

    Ayrıca hiç kullanılmamış bir kask bile darbe emiciliğini hava şartları ve saklama kosullarına göre kaybedebiliyor. Topcase de yolculuk etmiş kask kılcal acıklıklara sahip olabilir ve göremeyebilirsin mesela.

    Genel olarak alınmaz deseler de kask alınır ikinci el evet. Günümüz şartlarında ne yazık ki ikinci el bir kurtulus noktası gibi.

    Ancak malum siteden alınmaz. Alacaksan iyi tanıdıgın birisinden alman gerekir ki gözle görülmeyecek durumlar olmasın.

    Bu arada 4 bin tl'lik kaskı 2bin Tl e almak yerine 2 bin tl'lik kask alabilirsin. Genel olarak kaskların fiyat yüksekliği koruma faktöründen değil yapısıyla alakalı. Ergonomi olarak; ses geçirmezliğinden tutun vizör kalitesine kadar fiyatları yükselten etkenler var (marka imajı dahil)

    Şahsi görüşüm 2bin tl ile 4 bin tl olan kaskların farkının %20 si koruma iken %80 yukarda saydığım etkenler.

  3. #3

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    2. El kask almak 2. El don kullanmaya benzer (AEA)

  4. #4
    Carlsberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2018
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    YZF R25
    Şahsen herhangi bir motor mağazasında rafta duran veya stoktan çıkan kaskların "yıpranmış" olmadıklarına veya özenle saklandıklarına inanmıyorum. Mağazadan almanın da "bilindik" iyi bakılmış ve sağlığına emin olduğunuz ikinci el bir ürünü almaktan farkı olduğunu sanmıyorum.

    Eğer temizliğine emin olduğunuz ve detaylıca kontrol ettiğiniz bir kaskı söylediğiniz gibi uyguna denk getirirseniz bence kaçırmayın.

  5. #5
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Modeli tam hatirimda degil,arkadasim shoei kask aldi ama tanidigi birinden 6 aylik,ic pedlerini yikadi hala kullaniyor.

  6. #6

    Üyelik
    01 Mart 2018
    Şehir
    Büyükçekmece-İSTANBUL Hadıımköy gişeler.
    Motosikleti
    YAMAHA R6 2015
    vizorunde çizik yoksa , aynı zamanda kasktada çizik yoksa alınabilir :D yani 2. el kask en fazla 5-6 sefer giyilmiş , silince temizlenince sıfır gibi olan yere 1 kere bile düşmemiş kask alınabilir.
    sayfalarda çok var pazarlık yapın yarı parasına alınabilir, zaten fiyat inmiyorsa oda başkasından almış çıkarcı biridir. yada paragözdür. kask 2. elde çok para etmez unutmayın , kask çok kullanılmışsada sakın almayın , çok kaliteli kasklar bile 1 yılda kendini bırakır.

  7. #7

    Üyelik
    28 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Forza 250
    Superman gibi xray bakışlarıyla kaskın yere düşmediğini anlayan varsa gitsin alsın 2. el, ben almam, kimseye de almasını tavsiye etmem.
    Hep aynı hesabı yapıyorum ekipman konusunda ortalama 5(60ay) sene kullanacağımız ekipmanın bize aylık maliyetini hesaplayalım. 1800 TL'ye bir kask aldık diyelim 1800/60 = 30 TL Aylık, 1TL günlük maliyet. Bu maliyete sen en değerli yerin olan kafanı korumaya razı değilsen sana söyleyecek başka bir sözüm yok !
    SYM Gts Evo 250, SYM Maxsym 400,KTM Duke 390,Xmax 400abs, Joymax250, Forza250

  8. #8
    __sArSıLmAz__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Honda Cbr 650F
    Örneğin 2000 bin liralık marka bi kask,gerçekten çok temizse ve 500-600 gibi bi rakamsa,hiç düşünmem alırım,almam diyenede saygı duyarım

  9. #9
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Bir kask sadece dışarıdan hasar almaz. Yani üzerinde tek bir çizik olmasa bile aldığı bir baskı veya içerisinde taşınan bir cisim en kötü ihtimal dışı tertemiz ama sürekli ayna koluna takılmış bir kask kullanılmaması gerekir. Aslında kask dışındaki çiziklerden çok hasar alabileceği çok fazla gizli bölge vardır. Özellikle pahalı kaskların scooterlarda sele altına tam sığmaması fakat sıkıştırılarak kullanılması sonucu kask esneyebilir ve içindeki köpük ciddi oranda zarar görebilir fakat kaskı çıkardığınızda tertemizdir hatta üzerinde hiç çizik göremeyebilirsiniz bile belki..

    Durum böyleyken ikinci el bir kask almak hakikaten sağlam toto ister. Yani pert kayıtlı bir motosiklet almaktan bile tehlikeli bir iş bence. Hiç değilse pertli veya kazalı bir araç düzeltilebilir özellikte oluyor. Fakat kaskın iç köpüğü veya dış kabuğunun tamiri söz konusu olamaz.

    İkinci el kask belki bir şekilde alınabilir tanıdık bir arkadaştır bilirsin 3 5 kere kafasına takmıştır sözüne güvenirsin işte o adamdan kask alabilirsin. Benim fikrim riskli bir iş.

    Ha bu arada türkiyede anca distiribitör firmaların ayırabileceği sahte agv arai ve shoei tipi kaskları hiç işin içine katmıyorum. Birde o var orjinalliğinden emin olmalısınız ali expresten ... liraya agv kaskların videoları var. Hani işten anlıyorsanız ayırt edebilirsiniz belki ama bazıları çok benziyor.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)