Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Zonguldak senetle motor dolandırıldım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    07 Haziran 2019
    Arkadaşlar konu başlığından anlayacağınız üzere sizlerle bir şey paylaşmak istiyorum. Yuki izci cross marka motosikleti senet ile 3 ad aldım. Normalde peşin fiyatı 10000 TL olan bu motosiklet, satıcısının ısrarı üzerine bu motorlar güçlendirildi 300 cc yapıldı ve 15 beygir den 30 beygir çıkarıldı demesi üzerine peşin fiyatı 14500 olarak söylenmiştir. Bunun üzerine 1700 peşin ve 700 TL 30 ay taksit ile senelere imza atarak motorları teslim aldım. Taa ki faturalar elime geçene kadar her şey normaldi. Motorların faturalarına baktığımda motorlar 2018 model ve 13,5 beygir olduğunu gördüm nitekim satıcıyı aradım. Kesinlikle hatasını kabul etmiyor tüm konuşmaların ses kayıtları da mevcut. Bize 2019 30 beygir diye sattığı motorlar 2018 ve 13,5 beygir çıktığı için ödemesini yapmadım ve motorları iade etmek istediğimi söylediğimde hakaret işittim bununda ses kayıtları mevcut. Şimdi sorum şu motorları aldık ancak faturalar gelene kadar 500 km yol yapıldı. Bu motosikletlerin satıcı tarafından dolandırıldığımızfan iadesini talep edip senetleri izi iptal ettirmek için yarın mahkemeye başvuracağız. Sizce konumuzda haklımıyız ve bu yapılan km bize bir masraf olarak çıkarmı fikirlerinizi merak ediyorum. Sonuçta dolandırıldık ve kendisine zarar vermemek için kendimi zor tutuyorum. 1 motor başına 7bin TL bizden fazla para almaya kalkıştı 3 motorda 21 bin TL yapıyor. Yorumlarsanız tartışabiliriz. Teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    27 Nisan 2018
    Şehir
    Didim
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Hatanın büyüğü sizde bence. Geçmiş olsun pek telafisi yok gibi.

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    çok karışık yazmışşınız anlamak çok zor ama 15 beygir motor 30 beygir olması baya baya dolandırma demek bu iş tüketici mahkemesine gider muhakkak aracı hakem biri uzlaştırsın sizi ya fiyat farkı versin yada işine yaracak motor ayarlasın mahkemelik olursan bıkarsın gidipp gelmezsin bile

  4. #4
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Satıcı Firma?

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı AzÇok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Satıcı Firma?
    senetle ödeme yaptığına göre ticari bir alışveriş her türlü zararını tanzim ederde kaba kuvvetle olmaz bu işler bu sebeple muhakkak bir aracı ile hal etmek gerekiyor

    30 lira para az değil yedirilmez o para kimseye

  6. #6
    Ranay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2014
    Motosikleti
    Cbr250r + Transalp
    Benzer bir durumu araç satışından dolayı yakın zamanda yaşadım. Mutlaka ama mutlaka bir avukattan destek alın
    Bütün olay anlattığınız gibiyse ve belgeliyse haklılığınıza istinaden mağduriyet yaşamazsınız diye düşünüyorum.
    Yalnız ses kaydı nasıl mevcut olabiliyor ??

    Emin olmamakla beraber süreç boyunca senetleri ödemeniz gerekir diye düşünüyorum. Mutlaka bir avukattan destek alınız.
    ERTOBİ bunu beğendi.

  7. #7
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Satıcıya güvenip 13,5 hp motorun 30 hp ye çıktığına nasıl inandınız.Motoru İnternette hiç araştırmadınızmı.Büyük geçmiş olsun zor bir süreç.
    Yayan ve GezeGeze bunu beğendiler.

  8. #8

    Üyelik
    06 Kasım 2018
    Motosikleti
    Ktm duke 250
    Olayla alakali tek bildigim sey karsi taraf eger kayit aldiginizi bilmiyorsa ses kaydi yapmanizin suc oldugu, eger bak konusmalari kaydediyorum fln demediyseniz o kayitlara guvenmeyin hatta mahkemeye delil olarak fln verme gafletine dusmeyin özel hayatin gizliligini ihlal den dava acilir hakkinizda bir yakinimin basina geldi ben uyarimi yapayim
    Yayan ve computeus bunu beğendiler.

  9. #9
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı okaplan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olayla alakali tek bildigim sey karsi taraf eger kayit aldiginizi bilmiyorsa ses kaydi yapmanizin suc oldugu, eger bak konusmalari kaydediyorum fln demediyseniz o kayitlara guvenmeyin hatta mahkemeye delil olarak fln verme gafletine dusmeyin özel hayatin gizliligini ihlal den dava acilir hakkinizda bir yakinimin basina geldi ben uyarimi yapayim
    Bildiğim kadarı ile; eğer kayıtlar incelendiğinde suç teşkil ettiği kanısına varılıyor ise delil olarak kabul edilmektedir.

    Aksi halde malum bazı davalardaki ses kayıtlarının tamamı geçersiz kabul edilirdi. Bu davaları ve sonuçlarını gerekirse örnek gösterip ses kayıtlarının kabulünü sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Tabi ki bu benim fikrim, ilgili maddelerin detaylarını avukat arkadaşlar bilir.

    Bir avukattan yardım almanız gerekecek, mutlaka konuya dahil edin. Ayrıca dava süresince (bildiğim kadarı ile) borcunuzun vadesi geldiğinde ödemekle yükümlüsünüz. Dava süresince bu para ödenmeli ve iadede sorun çıkmaması adına ürün kullanılmamalı diye biliyorum. Eğer ürünü kullanmaya devam ederseniz karşı taraf (alıcı üründen memnun kalmış ve kullanmaya devam etmiştir) gibi bir ifade de ekleyebilir. Eğer vadesi gelen senetlerin ödemesi yapılmaz ise mahkeme devam etse dahi tarafınıza haciz davası açılabilir, mal varlığınıza veya maaşınıza haciz konabilir. Eğer ki mahkeme sonucunda alınan kararda haklı görülmüşseniz ödediğiniz tüm meblağı tarafınıza resmi faiz tutarı ile ödeyecek, tüm avukat ve mahkeme masraflarını karşılayacak, ürün iadesini kabul etmek zorunda kalacaktır. Ve yine eğer, davalı tarafın mahkemeyi kaybetmesi durumunda üzerine kayıtlı herhangi bir mal varlığı, banka hesabında parası yoksa veya kayıtlı bir firmada çalışmıyorsa veya emekli maaşına tabi ise paranızı geri alamazsınız. Alabilmeniz için bu kişinin üzerine bir gelir veya mal varlığının bağlanmasını beklemeniz gerekir iş uzar gider. Yine ve yine eğer; davalı taraf haklı görülür ise bir üst mahkemeye itiraz hakkınız bulunmasına ek olarak, karşı tarafın tüm mahkeme ve avukat giderlerini karşılamak zorunda kalırsınız.

    Bunlar benim bildiklerim. Kesinlikle bir avukat ile bu detayların doğruluğunu görüşün ve ona göre hareket edin. Telefondaki küfür ve hakaret konusu için gerekirse ayrı bir dava açılmasını da sağlamanız olasıdır.

    Geçmiş olsun diyorum. Umarım hakkınızı alırsınız, karşı taraf da hak ettiğiniz bulur. Peşini bırakmayın, ama sorunu yasal yoldan ve sakinliğinizi koruyarak arayın. Sakinliğinizi yitirdiğinizde haklı olsanız da haksız duruma düşebileceğiniz hareketlerde bulunabilirsiniz, onun için sakin...
    ...

  10. #10
    Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2014
    Şehir
    Ankara / Osmaniye
    Motosikleti
    Superduke
    13hp upgrade ile 30hp olmuş öylemi.. Fiyatı olmasın o ??

  11. #11
    scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2009
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    Geçmiş olsun,
    Motosikletlerin üçüdemi 500 km yaptı?
    Niye üç adet aldınız?
    Ses kaydı geçerli değil diye biliyorum (aynı olmasada, mahmede uğraşan arkadaşlarınkisi Kaale alınmadı)

    Siz neden ses kaydı aldınız?

    Yanlış anlamayın ama hiç samimi gelmedi.

    Yinede yanılabilirim, Allah yardımcınız olsun bu süreçte.

  12. #12
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Yuki izci 250cc

    13.5 beygir değil
    13.4 kw tir.
    Yani 17 hp dir.

    Ek bilgi anlaminda.


  13. #13
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    hocam hiç mi araştırmadınız ya da binerken hiç mi fark etmediniz yahu.

    tüketici haklarına başvur; ben menteşe yüzünden koçtaşı delirtmek üzereyim su an; sen motosiklet için firmaya neler yaparsın kimbilir

  14. #14

    Üyelik
    27 Eylül 2013
    Pek bir şey yapılacağını sanmıyorum. 30 beygir motosiklet aldığınızı sözle değil belge ile kanıtlamanız gerekir. Serbest piyasa sonuçta kim kime kaça kakalarsa buna ne mahkeme karışabilir ne de en üst rütbesi.

  15. #15

    Üyelik
    28 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2013 Suzuki Inazuma - 2013 Honda CB125ACE
    Böyle birşeye girişecek olsam ilk foruma danışırdım.

  16. #16

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Geçmiş olsun. ancak hukuken yapılabilecek bir şey yok.. Tüketici mahkemesinin buna yapacak birşeyi yok. Bu mallar ayıplı/arızalı ise iadesi mümkün. Yapılan sözlü dolandırıcılığın ve ses kayıtlarının hukuken hiçbir hükmü yok..

    Bu forumu okuyanlara tavsiyem herşeyi yazılı olarak halletmeniz. Yani satıcı bu motorları 30 hp olarak ...müşterisine sattığımı kabul ve beyan ediyorum ifadesi ile şirket kaşesi ile imzalı bir belge verseydi o zaman hukuken haklı durumda olacaktınız.

  17. #17
    hacidayi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR650R
    Forumlarda 50 milyonkere söyleniyor çin motorlarına ve satıcılarına bulaşmayın arkadaşlar.Senin adına üzüldüm umarım problemin yakın zamanda çözülür.Arkadaşın dediği gibi kesinlikle bir avukattan destek almadan birşey yapmayın.

  18. #18
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Herkes nasıl bu kadar net konusabiliyor? İnsanların hakkını aramaması için elinizden geleni yapıyorsunuz.

    Delil olarak kabul gördüğü emsal Kararlar vardır ancak tüketici hakları konusunda olur mu öğrenmek için 175 numaralı tüketici haklarını arayabilirsiniz.

    Bir önceki mesajımda sordugum soruyu es geçersek; senet imzaladınız tamam da ürünün faturasını ve kendisini almadan direk senet mi imzaladınız?

    Senetle beraber size hiçbir yazılı kaşeli şey verilmedi mi? Ses kaydı delil sayılmazsa bile kendilerinin size 2019 yazan bir evrak vermiş olması ve 2018 model urun gelmesi bile iade hakkınızı doğuracaktır.

    Eğer cidden böyle büyük bir hata yaptınız ve daha faturasını bile almadan hiçbir evrak olmadan senet imzaladıysanız yukarda verdiğim numarayı arayıp danısmaktan baska careniz yok gibi gözüküyor.

  19. #19

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkes nasıl bu kadar net konusabiliyor? İnsanların hakkını aramaması için elinizden geleni yapıyorsunuz.

    Delil olarak kabul gördüğü emsal Kararlar vardır ancak tüketici hakları konusunda olur mu öğrenmek için 175 numaralı tüketici haklarını arayabilirsiniz.

    Bir önceki mesajımda sordugum soruyu es geçersek; senet imzaladınız tamam da ürünün faturasını ve kendisini almadan direk senet mi imzaladınız?

    Senetle beraber size hiçbir yazılı kaşeli şey verilmedi mi? Ses kaydı delil sayılmazsa bile kendilerinin size 2019 yazan bir evrak vermiş olması ve 2018 model urun gelmesi bile iade hakkınızı doğuracaktır.

    Eğer cidden böyle büyük bir hata yaptınız ve daha faturasını bile almadan hiçbir evrak olmadan senet imzaladıysanız yukarda verdiğim numarayı arayıp danısmaktan baska careniz yok gibi gözüküyor.
    Türkiye'ye hoşgeldin o zaman Herhangi bir avukatı arayın o zaman size birebir aynı cevabı verecektir.. Biz hak aranmasın demedik. hukuken bir karşılığı yok ses kayıtlarının dedik. Yazılı olarak beyan edilmeyen hiçbirşeyin hükmü yok dedik. Yahu bu memlekette arabaya 200 bin TL verip arızalı olduğu halde iade edemiyosun firmaya herşey yazılı cizili olduğu halde neden bahsediyoruz? Hukuk mu var memlekette..

  20. #20
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Bi sonuç çıkacağını sanmıyorum. 30 ay vadeye vade farkı koymuş. 30hp sattığınında ispatı yok. Ses kaydı filan hikaye. Senin bile başın yanabilir ses kaydı aldığın için. Senetleri ödemezsen daha büyük bela alırsın başına. Yanımda çalışan şoför 2500 liralık senedi ödememiş. Hemen avukata vermişler 7500 lira olarak maaşına haciz kondu. 700 liralık senetleri5700 olarak ödemek baya zoruna gider. Kimseyede bişey anlatamazsın.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)