Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

eğitime gidip scooter ile başlamak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    tayfunley - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2019
    Motosikleti
    CB125F
    Merhaba,
    Yakın zamanda motora başlamayı düşünüyorum, honda'ya eğitime gideceğim, ama scooter(nmax) ile başlayacağım. Şimdi benim aklıma takılan ve sizin fikirlerinize ihtiyacım olan soru şu: bu eğitimde kullanılan motorlar biliyorsunuz vitesli.Ama ben scooter kullanacağım için bu eğitimin bana ne kadar faydası olabilir?
    Direk vitesli ile mi başlamalıyım? Param boşa mı gider? Yoksa "sorun yok hem eğitime git hem de scooterle başla"mı dersiniz?
    Saygılarımla


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2009
    Şehir
    Hamburg
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Sevgili Kardeşim,

    Hondanın bu eğitiminde sadece vites değiştirmek öğretilmiyor. Motosikletin temel dinamikleri hakkında çok değerli bir eğitimdir ve scooter içinde hem gerekli hem de faydalıdır. Hiç tereddüt etmeden gitmelisin derim.

    Sevgilerimle
    tayfunley bunu beğendi.

  3. #3
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Scooterla baslayamadı Bu kendimeydi tabii. Altıyıl kadar önce aynı düşüncelerle birde pcx alırım diyordum hem ayak koyma yerleri bile yanda falan...Kask alıyor tipi güzel az yakar diyordum..

    Bahsettiğiniz egitime girdim peşine commuter aldım! Sebebi şu oldu, sym scooter, pcx falan denedim maxıler bi yana.Bar taburesinden hallice ve yürüyen sandalye hissi verdi dengesiz geldi, bozuk yolda nası ayağa kalkıyoruz hangi depoyu sıkıyoruz falan derken o dakika scooter mevzusunu kapattım. Beş motor değistı vitesliye devam...He şimdi scooter da kullaniyorum ayrı. .

    Geleyim sorunuzla daha ilişkili kısmına, otomobil kullanımından ayrı dünyalar olmasi, konumlanma, en baştan hatalı öğrenip yanlışı devam ettirmeme gibi saiklerle eğitime gitmiştim.Ne öğrendim. .Nereye bakarsan oraya gidersin Viraj nasıl dönülür.Bakışlar v.s. Motosiklete nasıl oturulur.Frenaj..Bence epey faydası oldu.Özgüven açısından iyiydi, daha ciddiye almamı sağladı. .Scooterla kiyasliyinca hemen hemen aynı seyler zararı olacak hali yok..
    Fakat iki günlük eğitimden de mucize beklememek lazım, o günden bugune kendi kendime, teknik paylaşım okuyarak ve kullanarak, çalışarak enaz beş kat fazlasını ogrenmisimdir sanırım..

    Güzel bir başlangıç olur, tavsiye ederim.Kımbilir belki scootera elveda dersiniz;)

  4. #4

    Üyelik
    28 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Forza 250
    Vespa'nın Ulusta eğitim merkezi var ve skuter ile eğitim veriyorlar. İsterseniz bir arastirin.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:53 ----------

    http://www.omactivities.com/2012/09/...surus.html?m=1

    Vespa Academy.
    İlk güvenli sürüş egitimimi Honda'dan ayrılma Murat Denizhan hocadan 15 kişilik skuter grubuyla almıştım. O zamanlar Scooturk adında bir forum vardı. Sym gts evo ile almıştım. Ama Murat Hoca temel eğitimi vermek üzere bir tane cbf150 de getirmişti. Motora binmeden önce yapılacak kontroller, motora nasıl binilir nasıl inilir, devrilen motor nasıl kaldırılır vb. Sonrasında da parkur eğitimleri, engelden kaçış manevrası, acil durum freni vgibi farklı içeriklerde tüm gün süren bir egitimdi.
    Eğitim sonrasında motoru bu kadar yatirabilecegimi hiç düşünmemiştim.
    SYM Gts Evo 250, SYM Maxsym 400,KTM Duke 390,Xmax 400abs, Joymax250, Forza250

  5. #5

    Üyelik
    14 Mart 2014
    Scooter ile temel sürüş tekniklerini öğrenirsin. Dengeyi öğrenirsin. Frenlemeyi öğrenirsin. Öğrenirsin de öğrenirsin. Vites işi kolay ilk başlarda bende vitesli kullanamam zannediyordum ehliyet kurslarında ilk günden tüm parkuru tamamlamıştım. Bence gitsen iyi olur. İleri de Maxi scooter alacağın zaman tecrüben olur.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)