Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hindistan 6 ila 8 yıl içinde ülkedeki motosikletleri elektrikliye dönüşebilir..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Hindistan hükümetine bağlı önde gelen bir düşünce kuruluşu, giderek kötüleşen çevre kirliliğini azaltmak ve fosil yakıtlara olan bağımlılık seviyesini düşürmek için önümüzdeki 6 ila 8 yıl içerisinde ülkede kullanılan motosikletlerin elektrikliye dönüştürülmesini teklif etti.




    Hindistan hükümetine bağlı önde gelen bir düşünce kuruluşu, giderek kötüleşen çevre kirliliğini azaltmak ve fosil yakıtlara olan bağımlılık seviyesini düşürmek için önümüzdeki 6 ila 8 yıl içerisinde ülkede kullanılan motosikletlerin elektrikliye dönüştürülmesini teklif etti. Özellikle turistik bölgelerde kullanılan üç tekerlekli taşıtların da elektrikliye dönüştürülmesi teklifi tasarıdaki yerini aldı.

    Tasarı teklifi Niti Aayog’dan geldi. Politikaların belirlenmesinde kritik bir rol üstlenen Aayog, Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından atanmıştı.

    Motosiklet pazarı inanılmaz büyük

    Trafiğin tam bir keşmekeş olduğu Hindistan’da motosiklet ve scooter modellerine olan rağbet hayli fazla. Öyle ki sadece 1 senede 21 milyon motor satışı gerçekleşen ülke, dünyanın en büyük motosiklet pazarı olma ünvanını elinde barındırıyor. Aynı dönemde Hindistan’da sadece 3.3 milyon adet arabanın satıldığını hesaba katarsak, pazarın büyüklüğü daha da iyi anlaşılabilir.

    Elektrikli scooter satışları ise pastanın çok küçük bir dilimini oluşturuyor. Her ne kadar satışlar 12 ayda ikiye katlanmış olsa da, iki yıl önce 54 bin 800 olan elektrikli motosiklet satışı en fazla 126 bine kadar yükseldi.

    Elektrikli otomobilde de aynısını planladılar

    Hindistan Başbakanı Modi 2017 yılında radikal bir adım atarak 2030’a gelindiğinde tüm otomobilleri elektrikliye dönüştürecekleri kararını duyurmuştu. Ancak otomobil sektörünün önde gelen temsilcilerinin itiraz ve ayak diremeleri sonucu bu plan yeniden ölçeklendirilmişti.

    Şimdilerde hükümetin planı elektrikli otomobilde başaramadıklarını motosikletlerde hayata geçirmek. Bunda ne denli başarılı olacaklarını ise zamanla göreceğiz.

    Kaynak : otodünya


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    karadag.05 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2017
    Şehir
    Tokat
    Motosikleti
    150 Z - One
    Motosiklette olabilir fakat otomobiller için oldukça güç şuan. 30 yıl sonra benzin motorin diye bir şey kalmayacak sanırım.
    Doğrul, eğril ama EĞİLME


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)