Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

kask takma zorunluluğu...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    hayati - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2006
    Şehir
    Qtahya
    Motosikleti
    roadracer
    her şeyden önce çok ilkel toplumlarda yasalar yoktur ve uymak zorunda olduğun bi durum da yoktur ortada.Ama medeni toplumların kültür seviyeleri onların Yasalarına uyma yüzdeleriyle doğru orantılıdır...yüce Atatürk olağan üstü savaş yasalarını çıkartmasa ve toplumumuz buna bazı çatlak sesler çıkmasına rağmen, uymasaydı şu an belki bu forumda ingilizce ya da yunanca tartışıyor olacaktık bütün bunları...Bakın marka tartışması da yapmak istemiyorum( safebet ve vs markalar) ama bir murat 124 ün emniyet kemeri de korur mutlaka,ama en güvenli diye bildiğiniz marka arabaların dahi hayatı tamamen koruyacak diye garantili bir donanımı yoktur...Kazanın şiddeti ve daha birsürü faktörlere bağlıdır bunlar.
    şayet kişisel bir isyansa bunlar,lütfen daha doğrusunu öneri olarak getirirmisiniz.
    Her özkıyım bildiğiniz gibi başarıyla sonuçlanmaz...Bunun için;kişiyi bu duruma düşüren ruh halinin tedavisi öncelik kazanır...Ne demek mezara tükürmekyaşayanlara ve ölülerimize saygı lütfen...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    agcaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2006
    Motosikleti
    Keeway Focus 100
    kasklarınız takın walla annem takmayanları ayıplıyor

  3. #43
    mindtrap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2006
    Şehir
    Ankara&Istanbul
    Motosikleti
    Freelander,Mulhacen
    Adam oldurmek suctur, Karsidaki kisinin canina kast edersin. Hirsizlik suctur adamin malina zarar verirsin, Uyusturucu madde alip sokakta onune gelene saldirmak suctur. Arabada yangin sondurucu bulundurmayip seninle birlikte arabaya binenleri tehlikeye atmakta suctur. Ama burada bahsedilen konu sadece seni ilgilendiriyor, senin ozluk hakkin. Ister kask takarsin, ister takmazsin bu yasayi destekleyerek diger mantiksiz yasalara da davetiye cikariyorsunuz ve motomot bir sistem getirmeye calisiyorsunuz. Emniyet seridinden giden motorculara ceza yazmak mesela, kardesim az mantigini kullan motor herhangi bir acil durumda sol tarafa kayabilir eti nedir butu nedir motorun. Hadi emniyet seridide anlasilabilinir, ambulansa yarim saniye bile kaybettirse belki icindeki adamin hayatina mal olabilir fakat nedir bu kask mevzusu arkadasim ya adam ister takar ister takmaz Topluma girerken toplumdaki kisilere zarar vermiyecegini tehit etmis zaten butun zevklerinden fedakarlik etmis ve egosunu bastirmis. Adamin taktigi emniyet kemeri ve kask sadece kendini koruma amaclidir. Korumak istemeyen adamin ceza odemesi kadar sacma bir is yoktur. Lutfen mantikli olarak bir kez dusunun kisinin sadece kendine zarar verecek bir opsiyonu gene kendi basina secip secmeme sansi yok mudur?

    Yoksa siz kraldan daha mi kralcisiniz

  4. #44
    normalkerem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2005
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    cbr125r
    "yüce Atatürk olağan üstü savaş yasalarını çıkartmasa ve toplumumuz buna bazı çatlak sesler çıkmasına rağmen, uymasaydı" bunu da gördükten sonra hiçbirşey diyemeyeceğim.. bu nedir ya? atatürk yüce savaş yasalarını çıkartıp kendisi uymuş!!! bu ne!!! BUUU NEEE!!!! aman allahım kimlerle tartışıyormuşuz!!!!
    yok ben donsuz binecem yok ben frensiz binecem diycekmiş başkaları!! frensiz binenin kaza yapıp başkasına zarar verme ihtimali artar. kasksız binende başkasına zarar verme diye birşey yok. yok efendim, ölüp de bizi sevenleri üzecekmişiz. hergün memlekette milyonlarca kişi ölmeden de sevenleri ağlatıyorlar. ama yok artık konuşmayacağız.. diyecek bişey kalmadı.. araya yüce atatürk girdi. eğer o olmasa bu olurdu bu olmasa şu olurdu. durumumuz süper sanki şu anda hazreti atatürk sağolsun batı medeniyetine ayak uydurttu bizi. zihinlerdeki hapishaneler çok sağlam kurulmuş belli.

    yasalar koyulur ve bazen de kaldırılır. birşeyin o anda yürürlükte bir yasa olması doğru olduğu iyi olduğu anlamına gelmez. o süre için uyulması gerektiği anlamına gelir. geçerlikte olan yasaların kökten değiştirilmesi tarihteki en büyük sosyal hareketlerin ortaya çıkma sebebidir, her zaman da varolan yasaları sebep mebep aramadan körü körüne savunan yobazlar karşınızda yer alacaklardır. kaideye koyup tapındığınız atatürk de böyle insanlara karşı mücadele etmiştir. o zamanlar kaidede padişah/halife vardı.

    mantık çerçevesinde yasaların altyapısından bahsetmeye çalışıyorum; vatandaşlık bilgisi kitabından bile daha temelsiz uyduruk ilkokul andı derinliğinde cevaplar alıyorum.. en iyisi artık konuşmamak. anlayan anlamıştır.

    bu arada; murat 124'ün emniyet kemeri korur; ama 20 liralık kask hiç birşeyden korumaz incecik dandik bir plastik kaplamanın içindeki köpükten ibarettir; kask takmamakla aynı şeydir, hatta düştüğünüzde hemen darmadağın olacağından plastik parçaları oranızı buranızı kesebilir. sakın bunun tersini savunup da forumdakileri yanlış bilgilendirmeyin. canını seven parasını verip en azından airoh ya da laser ayarında bir kask alsın.

  5. #45
    snrtrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul/içerenköy
    Motosikleti
    keeway sl 150 / hyosung gv 650
    abicim benim abim kaskı çıkarıyo cadde de gezerken tak lan it diyorum dinlemiyo beni

    neymiş kızlara bakıcak mış ulan kafan dağılıcak giriceeen bi arabanın camından içeri görücen kızları ...

    bakın imza kısmımda ne yazıo ?


    koluna taktığın kask kafanı korumaz :d
    koluna taktığın kask kafanı korumaz

  6. #46
    Mdvyn-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2006
    Şehir
    ---
    Allam bu ne ya ... Sırf tartışmak için muhalefet olunuyo gibi geldi bana neyse herkesin kendi bileceği iş hem paraya hem cana zarar gelmesinz diyosanız takın .. Gerçi 3. şahıslara da bir yerde ucu dokunuyor takmamak sanki herkesin kendi bilceği iş deil gibi ...!?
    [B]You cannot kill what you didn't create ! ! ![/B]

  7. #47
    Mdvyn-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2006
    Şehir
    ---
    Bu arada bişeyi demeyi unuttum snrtrt arkadasında yaptığı gibi kendi imzamı göstericem ;
    You cannot kill what you didn't create ! ! ! ... Yani yaratmadığın birşeyi öldüremezsin , Allah verdi Allah alır olayı , ki bu kask takmamak benim görüşüme göre bir yerde olaya açık kapı bırakmak gibi bişey olay bir yerde kadere bağlı olsada senin engellemenin de olması lazım ( bu cümlelerden sonra başıma bişey gelicekse her yerde gelir cevabını büyük ihtimal alıcağım için yazdım ) ..
    [B]You cannot kill what you didn't create ! ! ![/B]

  8. #48
    secret5de - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2006
    Motosikleti
    ramsey 125.cc.
    ben bakkalada kaskı çıkarmadan giriyorum tabi motorsuz acaba buda bakkala küfür niteliği taşımıyodur umarım

  9. #49
    freshpide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2006
    Şehir
    K. Almanya
    Motosikleti
    Yamaha R1
    vallah benzin alirkan bende cikarmiyorum kaski, ayirca kaskda ne var ki ? cok güzelleri var, taranmamis (motorhizinin rüzgarini yemis) sacdan daha iyi duruyo gibi bazen

    kasktakma mecburiyetinden dolayi hürriyetini eksilmis görenler; evet. büyük türk devleti SIZLERI bile korumaya calsiiyo. ne güzel dimi?

    hemen hemen her devlet bunu yapiyo, artik nerde nekadar cok takiiliyo milletin disiplinindenmi, paracesasinin yüksekligindenmi bilemicem, ama burda (almanya) asla kaskiz motorcu bulamazsiniz kücücük bi 50ccm motoru bile olsu hepsi kaskli ve en gec düsüp kafadaki kaski paramparca edip sonra ona bakinca anlarsiniz nekadar onemli oldugunu..

    kasksiz günlere son verelim diyorum arkadaslar takin bitsin ;)
    Too much Too soon means you get hurt.

  10. #50
    exFreak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2006
    Alıntı firtina110 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kask takın takmayın demem ama sakın kaska güvenmeyin.kask sizi sadece rüzgardan fırtınadan korur.
    evet motosiklet de bizi öcülerden ve haşarattan korur öyle değil mi?

    mantıklı bir tanımlama olmuş. aferin.

    --> "yağmurdan kaçarken doluya tutulma durumları"
    [I][SIZE="1"]"exPOSE yourself !"[/SIZE][/I]

  11. #51
    normalkerem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2005
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    cbr125r
    kardeşim; benim yazdıklarım arasında bir kere bile;
    "ben kask takmıyorum"
    ya da
    "kask takmayın"
    anlamına gelecek birşey gördünüz mü? ben sadece mantıken temelsiz, uygulaması mümkün olmayan bir kanun olduğunu söylüyorum. bunu da sonuna kadar savunurum.

    kask takılması serbest olan gelişmiş ülkeler de var bu arada. amerikanın pek çok eyaleti buna örnektir. yunanistanda trafik mükemmel bir temizlikte işler; herkes kurallara harfiyen uyar ve motorcuların yarısında kask yoktur. eğer eğitimi düzgün şekilde veriyorsanız, daha sonra ceza yoluyla sınırlamaya gitmenize gerek kalmaz. çünkü ceza otoritenin sınırlarını dener sadece, ceza korkusuyla sağlanan düzen düzen değildir. illa ki biryerden çatlak verir. ve bu cezanın da kimseyi korumadığını herhande uygun biçimde açıkladım değil mi? (uyduruk ucuz kask meselesi) hala TC sizi koruyor diyorsunuz.. korumuyor işte bu kadar basit. kafana karpuz kabuğu da taksan o cezayı yemiyorsun, ama korunmuş oluyor musun? olmuyorsun.

  12. #52
    hayati - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2006
    Şehir
    Qtahya
    Motosikleti
    roadracer
    haklısın kardeşim anormalkalem ne diyeyim ben sana sen ne diyorsan öyle olsun değiştir artık bu yasaları ya...bizim gücümüz yetmiyo da...biz sadece demeye getirdiğin gibi meee pozisyonundayız.Aslında sadece bu ve diğer konularda sadece kendini zeki sanıp ta burada çalım atma tamammı

  13. #53
    dunpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2005
    Şehir
    SAMSUN / İZMİT-KOCAELİ
    Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9B & IZHPLANET5 350cc-2zamanlı
    Kasksız bir motosiklet,salçasız yemeğe benzer...

    11 yıllık bir motosiklet sürücüsü olarak kaskın önemine sonuna kadar katılıyorum.Geçenlerde mevcut kasklarıma bir kardeş daha almak için pisayadaa biraz turladım ve ne yazık ki acı tablolarla karşılaştım.Dükkanlardan birine kask sorduğumda görevli kullanmak için mi yoksa trafik için mi alacaksın abi dedi;şok oldum.Ne demek istiyorsun dediğimde ise ikinci sokla karşılaştım.Abi trafik için alıyorsan çinden yeni gelmiş modellerimiz var 15 ytl ama 12.5 ytl bırakırım dedi.Kask sadece dıştan öle gözüküyordu içinde sünger bile yoktu.Bunun üzerine biraz sinirlendim, bunları insanlara satmaya utanmıyor musunuz dedim.Adam abi ben sana iyilik yapim dedim sen nediyorsun almazsan alma ben günde 10 tane satıyorum bundan demez mi.
    Çin piyasası motosikletli yaşamı da öldürmeye başladı artık.Motosiklet modellerinin kalitesi ortadayken birde güvenlik malzemelerinin düşük maliyetle politakısıyla ortaya çıkardıkları bana gerçekten acı veriyor...Ne diyeyim allah çin malı motosiklet sürücülerini korusun.
    ...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
    ...55VATAN41MEKAN...

  14. #54
    normalkerem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2005
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    cbr125r
    allah çin mallarını kahretsin falan da filan da.. ama çin malları olmasaydı yamaha ybr'lerin fiyatı bu kadar düşer miydi? allallaa sanki herkesi parası var capon malını alacak.. uyduruk elitlik yapmayın. herkes sizin gibi kaliteli kaskları yanyana dizecek kadar para kazanmıyordur belki..

  15. #55
    dunpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2005
    Şehir
    SAMSUN / İZMİT-KOCAELİ
    Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9B & IZHPLANET5 350cc-2zamanlı
    Arkadaşım anlatmaya çalıştığım olayı ya tam anlamadın ya da çarpıtmak istiyorsun.Elitlik filan gibi ucuz oyunların peşinde olan biri değilim.Yıllardan beri olan tecrübemle güvenliğin hiçe sayılmasını bir motosiklet sürücü olarak hazmedemedim.Kasklarımıda koleksiyon yapip zenginlik tasladığımı sanma, ben son dönem yeni motosikletçilerden değilim,doğal olarak belli eskilikte olan seyleri değiştirmek gerekiyor birde 3 adet motosikletim olunca her birinde hazır kask bulundurmama kimse laf edemez...Sanada güvenli bir sürüş dilerim...
    ...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
    ...55VATAN41MEKAN...

  16. #56

    Üyelik
    28 Ağustos 2009
    Şehir
    İstanbul/Bostancı-Karabük/Merkez
    Motosikleti
    Cbf 150
    normalkerem ben katılıyorum bence siz onun demek istediklerini anlamadınız.Adam Kimseye kask takma demiyorki.Eğitim üzerinde duruyor.Türkiyede herkes adam gibi eğitim alsa hız sınırlarına ve diğer tırafik kurallarına harfiyen uysa niye kask takasın ki.
    Ama burası türkiye sen adam gibi kullansan bile başkası Kullanmaz he canın tatlı ise adam gibi kask şart.
    Mesela ben biriktirdiğim paralarla Önce Ehliyet Ve Kask Alacam.Bu arada bilgisi olan varsa A2 Ehliyet 17 yaşında alınıyor mu?Ben 16 yı doldurunca alınıyor diye biliyorum.Cevremdekilerde 18 diyor.

  17. #57
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı DaRk_OtToMaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    normalkerem ben katılıyorum bence siz onun demek istediklerini anlamadınız.Adam Kimseye kask takma demiyorki.Eğitim üzerinde duruyor.Türkiyede herkes adam gibi eğitim alsa hız sınırlarına ve diğer tırafik kurallarına harfiyen uysa niye kask takasın ki.
    Ama burası türkiye sen adam gibi kullansan bile başkası Kullanmaz he canın tatlı ise adam gibi kask şart.
    Mesela ben biriktirdiğim paralarla Önce Ehliyet Ve Kask Alacam.Bu arada bilgisi olan varsa A2 Ehliyet 17 yaşında alınıyor mu?Ben 16 yı doldurunca alınıyor diye biliyorum.Cevremdekilerde 18 diyor.
    usta bu konular 05/06 konuları...nerden buluyosunuz bunları...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  18. #58
    Terapist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul/Atakent
    Cidden bu adamı (normalkerem) kimse anlamamış ya... Herkes kendi hayatından sorumludur arkadaşlar bu şeklilde yasak koyarak insanlara hayatının sorumluluğunu kazandıramazsınız. İnsanları bilinçlendirmek eğitim vermek yerine cezalandırmak nasıl bi zihniyettir. Madem varsayımlar üzerine konuşuyoruz demişler yukarıda donsuz binerse falan diye bende bi varsayımda bulunayım o zaman kasksız dolaşmak tehlikeli diye ceza kesen bu devlet yarın motrsikletle dolaşmak tehlikeli diyede ceza keserse nolacak yada cc sınırlamasına giderse??

  19. #59
    ceyhun__22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2008
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    CBF150
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    usta bu konular 05/06 konuları...nerden buluyosunuz bunları...
    hortlak forever

  20. #60
    sularseller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Nexus 500
    Genelde kaskımı ve altımdaki scooterı gören yakın çevrem kıskıs gülüyor.Hayır beynimin dağılmasından iyidir neşelendiriyorum ağlatmak yerine.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler