Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

kask takma zorunluluğu...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    normalkerem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2005
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    cbr125r
    egitim zordur; yasaklama kolaydır. egitim kalıcıdır, verimlidir, süreklidir. yasaklama otoritenin, kontrolün uzandıgı yerle sınırlıdır. boyle düşünürseniz yasaklamanın yersizligini, faydasızlığını anlarsınız. orda taktırırsınız, öbür tarafta takmaz. kask hayattır, hayat degerlidir. kaskını takmadan aralardan kaçan adamın zaten hayatında yapacak daha iyi bişeyi yoktur. düzgün yapacak bi işi, ailesi vs. olan adam hayatını zaten tehlikeye atmaz. falan da filan... daha bunun gibi beylik pek çok cümleler...

    ama yine de, kemer-antalya arası sahil yolundan yavaş yavaş keyifle, rüzgarla seyretmek istersem kask takmamayı seçebilirim. SEÇEBİLMELİYİM!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    seçebiliyorsun zaten. kask takmıyorsun diye kimse seni hapise atmıyor, ceza yazıyor. herşeyin bedeli olduğu gibi kask takmamanın da bedeli vardır. durum bu kadar basit.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  3. #23
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Trafik kuralları, cezalar kimsenin keyfine göre düzenlenmez. Devlet yeri geldiğinde bir ömür boyu bitkisel hayatta kalan vatandaşına bakacağı gibi onun o hale gelmemesine de çalışmalıdır. Bunun yolu ise kimsenin tasvib etmeyeceği ama bazı kask kafalalılar için gerekli olan ceza yoludur. Amerika'da bazı eyaletlerde kask takmamanın cezası olmadığını biliyorum. Bence yanlış bir uygulama çünkü Devlet vatandaşının iyiliği doğrultusunda ceza verebilir. Kimse kendine bahane aramasın. Bu ceza kişi haricinde onun sakat kalması veya ölmesi durumunda etkilenecek bir sürü insanın da yararınadır.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  4. #24
    GEP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Şubat 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Honda XL1000V Varadero
    abi bence denetimlerin artmasi super oldu.. turk motosiklet kullanicilari icin konusuyorum, ceza yemeden kimsenin akli basina gelmiyo..

    su an motosikletlerle basedemedikleri icin kask olmasi bile bagliyolar motosikletleri..

    yanliz diger motosikletlerde pek siritmiyo ama ufacik mobylette lerde kocaman kasklar biraz komik geliyo

    her zaman komik gelsin gülelim, hicbir zaman uzulmeyelim
    Metin ÖNAL [GEP Başkan]
    B rh + Honda 100 RR - 31 AF 088 - Adana | AS 200 GY-2 - 34 VAH 58 - IstanbuL

  5. #25
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    başından beri sıkı trafik denetimini destekliyorum. hata yaparsam bana da yazsınlar ki bir dahaki sefere daha dikkatli olayım. sonuçta insan bir ceza yeyince daha dikkatli olmaya başlıyor. unutmayın, trafik kazasında bir can kaybedildiğinde kırmız ışığı görmedim demek vicdan azabınızı azaltmaz.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  6. #26
    firtina110 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Şehir
    Adapazarı/erenler
    Motosikleti
    pejo-to-kat-layan
    Kaskın kafa koruduğunu hiç zannetmiyorum. Adam son sürat düştüğünde kasklı olmak dezavantaj olabilir.Boynunuz kırılabilir.


    kaskın takılması gerekli olan kısmı bir yüzü koruması ikincisi ise gözünüzü korumuası.


    ama ben sıcak havalarda güneş gözlüğü kullanıyorum.Açık havada kask takmak pek işime gelmiyor.40 derecede kask of of
    itina ile kaza yapılır

  7. #27
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Firtina110, gülüyorum sadece...
    May the Force be with McLaren Mercedes

  8. #28
    firtina110 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Şehir
    Adapazarı/erenler
    Motosikleti
    pejo-to-kat-layan
    bizim bir arkadaşın arkadaşı kaza yapmış.adamın kask içinde kafası patlamış.çenesi kırılmış.arkasındada adam varmış oda aynı.


    bu kazayı duyduğum için yazdım bu olayı.

    o yüzden kask takıyorum diye son sürat güvenipte dipgaz yapmayın.

    kendinizi yarış pistinde racing yapıyor zannetmeyin.unutmayınki racingler kapalı rüzgar almayan alanda yapılıyor ve son sürat düşselerde o kadar (yoldaki kadar) tehlikeleri yok.

    iyi okursanız bana hak vereceksiniz.!

    kask takın takmayın demem ama sakın kaska güvenmeyin.kask sizi sadece rüzgardan fırtınadan korur.

    demedi demeyin ha!
    itina ile kaza yapılır

  9. #29
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Sen o arkadaşının kafasında kask olmasa ne hale geleceğini biliyor musun peki? Ama dediğinde kısmen haklısın. Kask kafanızı korur, hasarı azaltır, ama kask takmanız kesinlikle kaza anında kafanıza birşey olmayacağı anlamına gelmez. Tıpkı emniyet kemeri gibi. Emniyet kemeri takıp da ölen olmuyor mu? Oluyor. Kask da öyle. Yaralanma riskini azaltır, ama sıfıra indirmez.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  10. #30
    normalkerem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2005
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    cbr125r
    arkadaşımın arkadaşının arkadaşının arkadaşının da başına benzer bir olay gelmişti... evet doğrudur. kask takmak düşünce boyun kırılma riskini artırır, kafa patlaması da çok muhtemeldir kaskla, kask takmak çok tehlikelidir. bunu da bi arkadaşımın babasının fizik mühendisi doktor bi arkadaşı söylemişti.

    bunun yasal uygunluğu tartışılıyor; kaskın hayat kurtardığı kabul ediliyor, uyduruk uyduruk konuşmayalım..(tartışılmıyor galiba, benden başka hakkının çiğnendiğini düşünen yok) 4/4lük korumalarınızı giyerseniz, motorda neredeyse araba kadar güvendesiniz. korumanın gerekliliğine kimse itiraz etmesin.
    ama kişinin kendi kendinden korunamayacağını her cahil anlayabilir sanırım.

    ha bu arada, türkiyenin darmadağın sözde asfaltlarında, yüzünüze her taraftan taş fırlayabileceğini de unutmayın.

  11. #31
    yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Şehir
    Manavgat
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Bende kask takın derken zaten nasıl otomobillerde yüksek hızlardaki kazalarda emniyet kemeri yada hava yastığı tam koruma sağlıyamıyorsa kaskta yüksek hızlarda yeterli koruma sağlıyamaz ama 30-40 la giderken bile düşüp kafanızı kaldırıma vurusanız ölebilirsiniz demek istiyorum. Kask takıyorum diye güvenip kimse de gazı köklemesin zaten. 30-40 la bile giderken düşseniz ölebilirsiniz özellikle Türkiye'nin kötü trafik ve yol koşullarını düşündüğünüzde düşmenin ne kadar kolay olduğunu anlarsınız.

  12. #32

    Üyelik
    04 Temmuz 2006
    Motosikleti
    nasip daha alamadım
    bir müsibet bin nasihattan ii dir atasözümüz vardır. yanlız Allah korusun kafaya alnacak bi musibet bir daha nasihatları duymamamıza sebebiyet verebilirir. Tabi insanın nasibi neyse o gelir başına ama kendini emniyete almaz ise mesuliyeti tamamen kendindedir. TEK SUÇLU VARDIR oda kendisidir.

  13. #33
    normalkerem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2005
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    cbr125r
    artık bu konuyla uğraşmayayım diyorum ama, hep canım çekiyor. ne yapayım benim de eğlencem bu...

    şimdi efendim; bu kask takma zorunluluğu vatandaşı kendi kendinden dahi korur gibi bir iddia var. ben de vatandaşı kendi kendinden korumanın imkansızlığından bahsediyordum. şimdi şöyle bir bakalım; yıba çarşısındaki 15 liralık safebet kasklar vatandaşı koruyor mu? o kaskları korunmak için mi, yoksa ceza yememek için mi takıyorlar. "nazi" kaskı dedikleri, ilk darbede panama şapka kadar kolay kafadan uçacak, choppercıların tercih ettiği kasklar herhangi birşeyden koruyor mu? bu safebet'ler kafanı hafifçe bile kaldırıma vursan karpuz gibi yarılıp kafanı aynı hızda kaldırıma vurmana yol açarlar. üstelik kaskın kırılan uyduruk plasikten parçaları da yüzünü yaralayabilir. bu durumda kask zorunluluğuyla vatandaşı koruduk mu? yani bu sadece görünüşte olan bir yasa. yüzbininci kere tekrarlıyorum; insanın kendi kendine zarar vermesinin önüne otorite gücüyle geçmek İMKANSIZDIR.

    hala yasaklama değil eğitim diyorum. şu motosiklet sürüş sınavına ne demeli? 1. viteste 100 metre gitmeyi başarıyla tamamlayabilen binlerce tecrübesiz, beceriksizi ehliyetlerini verip trafiğe salıyorlar. hadi aklım başımda; ben gerçekten trafiğe çıkmadan önce bir süre boş yerlerde çalıştım. fakat ya bunu düşünemeyecek eğitimsizler?

    bütün bunların ötesinde en vahim olan durum; bu safebet kaskını, ceza yememek için degil de, gerçekten kendini koruyacağını düşünerek takanlar!!! bu adam canından olduğunda suçluyu nerede arayacağız?

  14. #34

    Üyelik
    31 Temmuz 2006
    Normalkerem, ben sana tamamen katılıyorum, kask takmamanın "para cezası" ile bir devlet yaptırımına dönüşmesi kesinlikle kişisel haklara, hatta elimizden alınamayacak tek hakkımız olması gereken yaşama hakkına müdahaledir. Bu durum senin de bahsettiğin totaliter rejimlerin toplumun çevresinde kurdukları ve kurmak zorunda oldukları hapishanenin bir parçası sadece. Ama bence iş biraz daha şekil değiştirmekte bu son dönemde çünkü artık bu yaratılan hapishane devlet organizasyonundan çıkıp insanların kafasının içinde oluşturulmaya başlanmakta.( Kask takılmalıdır, takmayana ceza verilmelidir.) Bence asıl tehlike burda çünkü bu işin sonu hiç güzel görünmüyor.

  15. #35
    velespit-cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir-Küçükyalı
    Motosikleti
    09` cbr 125
    kask şarttt....

  16. #36
    hayati - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2006
    Şehir
    Qtahya
    Motosikleti
    roadracer
    Alıntı normalkerem adlı üyeden alıntı
    kask takmak insanın kendi canını korur. bu çok açık birşey.
    fakat gelelim canını sokakta bulmuş insanlara; SİZE NE? hatta ve hatta KİME NE?
    kimsenin malına ve canına zarar verecek bir durum yaratmayan bir insana ceza kesilemez. intihar eden kişiye de ceza kesilemez. anayasal haklara aykırıdır bu. bunu anlatabilirsiniz, eğitim için çalışabilirsiniz. fakat cezanın kesinlikle yanında değilim. emniyet kemeri için de aynı şey. trafik kuralları, araçların uyum, içinde belli güzergahlarda çarpışmadan güven içinde gitmeleri içindir. araçta yangın söndürücü bulundurmak yine araç sahibi dışındakileri de ilgilendirdiğinden uygundur, fakat kask ve emniyet kemeri takmak trafik kuralı olamaz.
    öz kıyım yani intihar T.C.K. ya göre de bir suçtur.Ama öncelikle bir psikolojik bozukluk olduğu düşünülerek tedavi yoluna başvurulur.Yani bu konuyu böyle ele alarak düşünen kişiler de de,tedavi yaklaşımı uygun olacaktır...

  17. #37
    N_O_S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2006
    Şehir
    Gruop ETİLER
    bende bende bende takıyom
    YAŞAM HIZ! HAYAT HIZ! ÖLÜM HIZ!
    HONDA FAN ..!

  18. #38
    CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    ben geçen gün kask aldım kaskı araba ile almaya gitmiştim arabada klima açıktı bende ışıklarda durmuştum kaska bakım dedim kafaya geçirdim baktım yeşil yandı öyle devam ettim köşedede polis beni çevirdi ne yapıyosun sen ya dedi gidiyom memur bey dedim altındaki motor mu dedi (ama hale kask kafamda )çıkar şunu dedi çıkarmam dedim otobana çıkıcam dedi ne o ralliye mi katılcan dedi alsalar hemen giderim dedim polis ya git şurdan kardeşim dedi senle ugraşama diye kask kafamda gııklık olsun diye eve kadar geldim taa evin odasında çıkardım kaskı (kasksız motora binmem emniyet kemersiz arabaya binmem )ne kendi canını ne de başkasının canını teklikeye atmaya kimsenin hakkı yoktur.....
    98 Beygir.....

  19. #39
    normalkerem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2005
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    cbr125r
    türk ceza kanununa göre; özkıyım suçmuş... şunun tutarsızlığına bakar mısınız! "ceza kanunu" nasıl cezalandırıyorsunuz efendim intihar edenleri? mezarına mı tükürüyorsunuz? şunu da unutmayın ki kanunlar her gün değişiyor; bir şey kanun oldu diye allah kelamı olmuyor. saçma sapan, uygulanamayacak, hatta insanlara zarar veren kanunlar da her zaman olmuştur; olmaya devam eder. işte bu yüzden yasama diye bir organ sürekli faaliyettedir.

    bir de sandalyeye çıkıp kasksız kafa üstü kaldırıma atlamayı öneren bir aklıevvel var. acaba kendisi kask takıp böyle numaralar yapıyor mu? eğer kendisi kaskla kafa üstü betona atlıyorsa; ben de kasksız yapmaya hazırım.

    burda kaskın koruyup korumadığı tartışılmıyor. cezaya tabi olmasının doğru olup olmadığı konuşuluor. ayrıca koruyucu olmayan kaskların olduğunu da söylemiştim. motosikletçilerin neredeyse yarısı safebet ya da o ayarda karpuz kabuğundan kasklarla dolaşıyor. böylece ceza yemiyorlar... fakat korunuyorlar mı? kişiyi kendi kendinden korumak gibi temelde mümkün olmayan şeylerden yasa çıkarmak yerine; uygulaması çok daha kolay tüketici kanunlarına ağırlık verilmesi daha mantıklı olmaz mı? (eğitim bambaşka bir yanda tabii, başımızın üstüne) herkese biraz daha uygun fiyata, düzgün bir kask alma imkanı getirebilsek. ben motoru alırken kaskın bu kadara geleceğini hiç düşünmemiştim. laser aldım yine de ama ucu ucuna alabildim. sonra da benzine 5 kuruşum kalmadı tabi. yasaklanması gereken birşey varsa; öncelikle bu uyduruk kasklardır. tekrar etmeden duramayacağım; bu safebet'i kafasına geçirip de güvende olduğunu düşünen insanları düşünün bir!

  20. #40
    art-niyet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    ya naparsanız yapın artık ! kask takmamanın özgürlüğünü yerim ben git kendine pist yaptır orda çıplak bin istersen motoruna...kimsenin kendi kafasından kural koymaya hakkı yok.
    ama karayolunda kurallara uyacaksın.uymazsanda cezasın katlanacaksın. adam öldürmek suç ama idam cezasıda verilse bunu engellemek olanaksız yani bişey yaparsın ve katlanırsın.
    özgürlük demek değildir kasksız yolculuk etmek,bunu sana kim söyledi? nerden uydurdun bnu? yarın biriside ben donsuz biniyorum derse napcaksın yada , frensiz biniyorum bu benim özgürlüğüm derse? özgürlük beyninin dışında değil içinde olan bi olaydır.
    kocakoca adamlarsınız biraz düşünün artık bişeyi söylerken yazarken.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler