Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

2 Wheels Heaven, Amerika'da durumlar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Merhaba arkadaslar,

    Uzun bir aradan sonra baglantiyi kopartmamak adina motosiklet.net ailesine tekrar bir merhaba demek istedim.

    Beni tanimayanlar icin cok kisa ozet gececegim. motosiklet.net in ilk uyelerinden biriyim, yani bana "dinazor" diyebilirsiniz. 2003 ten bu yana 16 sene olmus vay anasini. 2013 senesinde Amerika'ya yerlesme karari aldim ve buraya gelip motosiklet dukkani actim. O zamandan bu yana da ayni isi yapmaktayim.

    Biliyorum ki hala benim zamanimdan kalan uyeler var, beni taniyan hatirlayan herkese selamlar.


    Amerika'da hayat nasil gidiyor derseniz, valla guzel gidiyor. Gecenlerde burada Turk bir Youtuber ile tanistim, Okan Serbes. Amerika'daki motosiklet fiyatlari ile ilgili bir video cekmek istedigini soyledi. Biz de cektik. Videonun bilgi kisminda benim bilgilerim ile beraber motosiklet.net in de linki var. Burada ne olup bittigi ile ilgili bilgi edinmek isteyen arkadaslar videoyu izleyebilir.


    Benimle iletisime gecmek, soru sormak isteyen arkadaslar bana sokmen@gmail.com adresinden ulasabilirler.

    https://youtu.be/8TPVVyHQW10
    quattromeb, vlad1462, Shrieker ve 6 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    reclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2014
    Motosikleti
    AT1000Dct
    xj6 yı satıp geliyorum oradan 600rr alırım misafir odasını hazırla reis

  3. #3

    Üyelik
    10 Ağustos 2013
    Şehir
    Aliağa
    Motosikleti
    <<yeni sahibine hayırlı olsun>>TVS Apache RTR 150
    selamlar,

    ben de amerikada 3 ay kadar kalma ve çalışma tecrübesi yaşamış birisiyim... work and travel denen programı 2009 yılında tecrübe ettim... anchorage, naknek, wrangell, seattle, yakima, san francisco, los angeleas, las vegas, new york... o 110 güne "kendimce" pek çok şehir ve macera sığdırdım... şimdi de tüm tanıdıklarıma aynı tavsiyeyi veriyorum... eğer amerikaya iyi imkanlar ile çağırıldıysanız gidin... aksi taktirde, gezin gelin ve amerikan rüyasına aldanıp kendinizi heba etmeyin...

    amerikada gezmek eğlenmek çok güzeldi... filmlerde gördüğümüz ve görmeye devam ettiğimiz yerlerde bulunmak o anları yaşamak şahaneydi ama nedense bana ömür geçirilecek bir yer gibi gelmedi hiç.. bu düşüncelerime rağmen, umarım hayatınız iyidir ve keyfiniz yerindedir...

  4. #4
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @quattromeb arkadasim, oncelikle kisilerin hayattan beklentisi cok farkli. Turkiye’de nerede yasadigin ne yaptigin ile de cok alakali olarak yasamak artik eskisi kadar cekici degil, ulkenin son 10-12 senedir hali belli zaten ulkenin anasini aglattilar, hala da aglatiyorlar. Dedigin gibi Turkiye’de surunuyorsan zaten burada da ayakta kalamazsin, buraya geldiginde birseyleri basarabiliyor olman, para kazanabiliyor olman cok onemli. Buraya greencard ile gelip bulasikcilik yapan da var, sirket kurup milyoner olan da. Biz buraya kendi istegimizle ve paramizla geldik, hayattaki tek secenegimiz de bu degildi. Turk insani olarak inanin diger ulkelerden cok daha akilli ve caliskaniz. Kafasi azicik calisan adam burada guzel paralar kazanir. Ama olay para kazanmak degil, ben yazilim muhendisi olarak Turkiye’de cok guzel paralar kazaniyordum. Ama bizce onemli olan iyi yasamak. Burada bunun kiyaslamasini yapmayacagim ama insn Turkiye’den kacmak buralara gelmek isteyen benimle iletisime gecen o kadar fazla insan var ki anlatamam. Herkes herseyi yapmakta ozgur. Hayata bir kez geliyorsunuz ve biz kizlarimizin gelecegi icin bu karari aldik ve bu kararin da cok dogru bir karar oldugunu her gecen gun cok daha iyi anliyoruz.
    Shrieker, Lucas ve COQ bunu beğendiler.

  5. #5
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Çok keyifli bir sohbet olmuş, sabahın köründe keyifle izledim videoyu.

  6. #6
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2005
    Şehir
    HATAY-ANTAKYA
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Videonun bir saat olduğunu görünce, atlatarak izlerim düşüncesiyle izlemeye başladım ama atlatmak şöyle dursun, tamamını izledikten sonra, ''biraz daha uzun olsaydı'' diye içimden geçirdim açıkçası.

    Keyifli bir söyleşi olmuş.

    Teşekkürler Boy...

  7. #7
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    4 Bin liraya Goldwing alabildiğimi hayal ettim bir an, pek uzun sürmedi tabi kendime gelmem.

    Hayırlı işlerin olsun, bizler anca iç çekebiliyoruz
    Shrieker bunu beğendi.

  8. #8
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    güzel video, eleman arıyor musunuz aktif ingilizce konusabiliyorum birgün bende kesinlikle yerleşicem Amerikaya

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı quattromeb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    amerikada gezmek eğlenmek çok güzeldi... filmlerde gördüğümüz ve görmeye devam ettiğimiz yerlerde bulunmak o anları yaşamak şahaneydi ama nedense bana ömür geçirilecek bir yer gibi gelmedi hiç.. bu düşüncelerime rağmen, umarım hayatınız iyidir ve keyfiniz yerindedir...
    Muhtemelen kültür şoku yaşadınız. Hemen hemen herkesin başına istisnasız geliyor. Tipik Amerika macerası şöyle oluyor:

    Bir insan Amerika'ya ilk geldiğinde ışık açıp kapama tuşlarından yol düzenine kadar her şeyin çok farklı olması, hemen hemen her şeyin insan odaklı düşünülmüş olması, bol yeşillik, geniş yaşama alanları, standartların ötesindeki araç ve evler herkesi etkiliyor.

    Ancak kısa bir süre sonra bunların ilk etkisi geçiyor, ve insan yıllardır alışık olduğu şeyleri aramaya başlıyor, eski arkadaşlarınızdan tutun, dolmuş şoförüne "müsait bir yerde inecek var" demeye kadar artık hayatımda olmayan bir çok şeyin eksikliğini hissediyor. Sudan çıkmış balık durumu oluşuyor yani.

    Aslında olay sadece yer farkı değil, kültür farkı.

    İnsanların geneli tarafından kabul görmüş, ve hayatını ona göre yaşadığı normlar farklı. Temelde insan her yerde aynı insan, ancak dil kullanımı, ve kültür farkının inceliklerini keşfedip bunu kullanabilmek belli bir zaman ve efor istiyor.

    Tabii ki insan aşırı uyum sağlayabilen bir canlı olduğu için bu da bir süre sonra gerçekleşiyor. İnsanlar hayatını nasıl yaşar, ağızlarından çıkan sözler aslında ne ifade eder, düşünce şekilleri nedir, neye önem verirler, Türkiye'de önem verilen neler önemsiz karşılanır, öğreniyor insan zamanla.

    Bu noktada çok farklı bir kültüre uyum sağlamış oluyorsunuz. Ve her iki ortamda da rahat hissediyorsunuz kendinizi. Çünkü insanı tanıyorsunuz.

    Açıkçası bu noktada Amerika, görünürde öyle olmasa da, temelde çok farklı olması itibariyle oldukça zorlayıcı. Mesela mesafe olarak aynı şekilde uzak olan, ve hatta çok daha farklı gözüken bir Kore, aslında Türk kültüründen o kadar da çok uzak değil.

    Bir Amerikali Türkiye'ye gelip yaşasa, aynı şeyler onun da başına gelecek. Hatta bir Fransız Amerika'da yaşamaya başladığında da yaşayacak kültür şokunu. Ancak batı kültürü temel noktalarda birbirine biraz daha yakin. Doğu kültürü bazı noktalarda daha farklı.

    Bazen Amerikalılar kendi normlarıyla doğu ülkeleri hakkında öyle bir yorumda bulunuyorlar ki, gülmemek elde değil... Tabii ki aynısı Amerika hakkında yorumda bulunan Türkler için de geçerli.
    Thracian ve Shrieker bunu beğendiler.

  10. #10
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    american dream

  11. #11
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Muhtemelen kültür şoku yaşadınız. Hemen hemen herkesin başına istisnasız geliyor. Tipik Amerika macerası şöyle oluyor
    Kesinlikle kultur soku yasamadik, yani istisnalardan biriyiz. Aksine buraya geldikten ve aslinda hayatin ne kadar da keyifli ve stressiz bir sekilde yasanabilecegini gordukten sonra burasini kendi vatanimiz gibi hissettmeye basladik. Daha once de dedigim gibi, hayattan ne beklediginizle ilgili. Ben son kalanlardan 7 nesil Istanbul'luyum. Istanbul kulturuyle buyudum, iyi bir egitim gordum, kendimi iyi gelistirdim ve 20 senelik is hayatimda her zaman basarili, odullerle dolu bir kariyerim oldu. Hal boyle olunca benim icin "Amerikan Ruyasi" diye birsey olmadi. Buraya ruya kurarak, inanilmaz beklentilerle gelmedik. Haklisiniz, buraya gelen Turklerin cogu dediginiz gibi Amerikan ruyasini yasamaya geliyor. Aslinda ruya falan yok. Herhangi bir mesleginiz yoksa, tasin suyunu cikartamiyorsaniz, caliskan degilseniz burasi da dunyanin diger ulkeleri gibi ayni, hatta daha acimasiz. Ama burada paranin gucu cok net sekilde kendini gosteriyor. Her sene yayinlanan ulkelere ait istatistiklere bakarsaniz ne dedigimi anlarsiniz. Burada kisilerin alim gucu Turkiye'ye gore 5 kat daha fazla. Bir de bunun uzerine vergi farklarini koyarsaniz bir urun veya servis icin odeyeceginiz miktar arasindaki fark inanilmaz. Burada "Dollar Tree" denen, istisnasiz herseyin 1 USD oldugu magaza zincirleri var, 1 USD'ye satilan bir hand sanitizer (el dezenfektani) orada 25 TL. Bu nasil bir fiyat farkidir? Simdi baska ornekler verip insanlari daha cok depresyona sokmak istemiyorum.

    Kisaca sunu soyleyeyim, bizim buraya en buyuk gelme amacimiz kizlarimizin gelecegi. Ben artik Turkiye'de kizlarim icin bir gelecek oldugunu kesinlikle dusunmuyorum. Burada politika konusmayacagim, tartismayacagim. Ulkenin su anki durumu tamamen bana, benim kulturume, benim hayat seklime ters. Bunun duzelecegini de kesinlikle dusunmuyorum. Tamamen sahsi fikrimdir, elestiriye veya tartismaya acik degildir. O yuzden lutfen benimle polemige girmeyin. Herkesin kendi hayati kendi kararlari var. Amerika'da yasayan tek Turk de biz degiliz. Ama inanin benimle iletisime gecip buraya gelmek isteyen, veya buraya gelip ne yapacagini bilmeyen o kadar insan var ki anlatamam. Sadece dun YouTube videosu yayinlandiktan sonra 5 adet email aldim bu konuyla ilgili.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:25 ----------



    Iki ulke arasindaki fiyat farkini ve alim gucunu daha iyi anlayabilmeniz icin size ornekle aciklamak istedim...

    2019 model Honda CBR1000RR Amerika'da $16,500 Turkiye'de 110,800 TL

    Oncelikle kiyaslama yaparken dogru yapmak lazim. Hicbir zaman USD'yi TL'ye cevirmeyin, hata yaparsiniz. Cunku burada yasiyorsaniz TL kazanip USD harcamiyorsunuz, USD kazanip USD harciyorsunuz. Yani buradaki bir insanin aylik geliri $4,000 ise Turkiye'deki insanin da 4,000 TL kazandigini varsayin. Su anki asgari ucretin 2,000 TL oldugunu goz onunde bulundurursak aylik 4,000 TL cok kotu degil. Maasinizin tamamini motor icin harcadiginizi varsayarsak motoru ancak 28 ayda alabiliyorsunuz. Ayni sartlarda Amerika'da yasayan kisi ise 4 ayda alabiliyor. Buna ek olarak Turkiye dovize endeksli bir ulke. Yani bircok urun yurtdisindan doviz ile alindigi icin ve USD-TL capraz kur degeri devamli degistiginden 1 USD ye yani 2 TL'ye aldiginiz ve 3 TL'ye sattiginiz urunun alis degeri dolarin degerinin artmasiyla birden 6 TL'ye cikiyor ve tabi ki urunu artik 3 TL'ye satma sansiniz yok, 8 TL'ye de kimse almayacagindan ekonomi cokuyor. Bunu anlamak icin ekonomi profesoru olmaya gerek yok. Amerika'da motosiklet fiyatlari olsun, neredeyse hicbir urun seneler icerisinde fiyat degisikligine girmiyor. Sadece daha yeni urunler yeni modeller ciktigindan daha gelismis urunler biraz daha pahali olabiliyor. Gelir belli, gider belli. Yani insanlar her ay, gelebilecek astronomik zamlar altinda ezilmiyorlar.
    Shrieker, kanucan ve tommygun bunu beğendiler.

  12. #12
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    linkteki videonuzu izledim ve samimi buldum sizi.şartlar ve imkanlar size uygun gelmiş ve oraya yerleşmişsiniz,bu bir tercihtir.sonuç itibariyle gelir-gider dengesizliği yüzünden ülkemizde sadece motor değil,birçok gündelik ürünler abd ye göre pahalı.ben kişisel sebeblerimden ötürü yurtdışında yaşama imkanım varken bunu yapmadım,pişmanda değilim çünkü yıllar içinde kendimi değerlendirdiğim zaman yine doğduğum yerlere geri döneceğimi anladım.ancak videoda gördüğüm ve anladığım kadarı ile türklerin abd de akıllı adımlarla çok rahat yaşayabilceğine de inandım.sizi takdir ettim zira öyle ailece çoluk çocuk ülke değiştirmek,düzen kurmak ve iş sahası yaratmak kolay şeyler değil,bu yönden tebrik ederim sizi.çok bilgilendirici bir video olmuş yaptığınız.muhtemelen oradan kesin dönüş yapma düşüncenizde olmayacaktır zira türkiyeyi kafada bitirmişsiniz son yazdıklarınız doğrultusunda,hayatınızda ve iş alanınızda size başarılar diliyorum.
    Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
    Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
    Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye

  13. #13
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Gözlerinden öpüyorum.
    Özlettin kendini.

  14. #14

    Üyelik
    26 Ekim 2017
    Doğru alınmış bir karar desek yeridir. 70 yıllık ömründe kendini ülkelere veya saçma sapan ideolejilere atamak çok saçma. Hangisi mantıklıysa o ülkeye gidilir ve yaşanır gayet basit bir mantık.

  15. #15
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle kultur soku yasamadik, yani istisnalardan biriyiz... Aksine buraya geldikten ve aslinda hayatin ne kadar da keyifli ve stressiz bir sekilde yasanabilecegini gordukten sonra burasini kendi vatanimiz gibi hissettmeye basladik. Daha once de dedigim gibi, hayattan ne beklediginizle ilgili. Ben son kalanlardan 7 nesil Istanbul'luyum. Istanbul kulturuyle buyudum, iyi bir egitim gordum, kendimi iyi gelistirdim ve 20 senelik is hayatimda her zaman basarili, odullerle dolu bir kariyerim oldu. Hal boyle olunca benim icin "Amerikan Ruyasi" diye birsey olmadi. Buraya ruya kurarak, inanilmaz beklentilerle gelmedik. Haklisiniz, buraya gelen Turklerin cogu dediginiz gibi Amerikan ruyasini yasamaya geliyor. Aslinda ruya falan yok. Herhangi bir mesleginiz yoksa, tasin suyunu cikartamiyorsaniz, caliskan degilseniz burasi da dunyanin diger ulkeleri gibi ayni, hatta daha acimasiz. Ama burada paranin gucu cok net sekilde kendini gosteriyor. Her sene yayinlanan ulkelere ait istatistiklere bakarsaniz ne dedigimi anlarsiniz.
    Oncelikle hos geldiniz... Size cevap yazmamistim aslinda.

    Kultur sokunun aldiginiz egitimle, hayattaki amacinizla, Amerika'dan beklentinizle falan alakasi yok. Kultur soku kotu bir sey de degil. Dogal bir fenomen. Turkiye'de dogup buyuyup Amerika'ya tasindiysaniz az cok yasarsiniz. Tabii ki siz israrla "hayir yasamadim" diyorsaniz itiraz etmek kimin haddine...

  16. #16
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Arkadaslar tekrar merhabalar. Birazcik aradan sonra birkac satir yazayim dedim. Dun Turkiye'de 30 kusur senedir motosiklet servisi olan bir arkadasimla telefonda uzunca konustuk dertlestik. Benden neredeyse her ay parca alir. 2 hafta once kendisine 250 adet K&N yag filtresi yolladim. Dun bana tum paketler gumrukte takildi, yeni kanuna gore 11 adet yag filtresinin uzerindeki adetlerde paket tamamen TSE kapsamina giriyormus artik dedi. Koli basina 8,000 TL gibi bir fiyat cikartmislar. Evet yanlis duymadiniz !!! Ulke ne hale geldi hayretler icerisindeyim. Daha once 100 adet filtre gondermistim hicbir sikinti cikmamisti. Bir de 2019 model Harley CVO modelinin fiyatini karsilastirdik. Buradaki fiyati $43,000 ve ayda $650 odeyerek alabiliyorsunuz. Turkiye'de ayni motor vergi dahil pesin fiyati 571,000 TL taksit falan da yok. Bu rakamlar inanilmaz rakamlar. Bu arada arkadasin bana dedigi bu motor Avrupa genelinde komple siparis edilmis durumda ve stokta yok, bilin bakalim en cok siparis hangi ulkeden yapilmis? Evet, yanilmadiniz.. Turkiye! Bu durumu daha da vahim hale sokuyor cunku kimle konustuysam herkes surunuyor, isler kesat, ekonomi bok, dolar yuzunden eldeki mallar patlamis, satislar durmus. Ya benim tanidiklarim boyle, ya da gercekten gelir seviyesi arasinda inanilmaz bir fark var. Ne diyorsunuz? Yorumlari alalim...

  17. #17

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Durumlar nane de ben şu CVO mevzuuna takıldım; bence şöyle olmuş olabilir, Avrupa'dan ülke başına 2 tane sipariş gelmiş, Türkiye'den ise 3 falan olabilir mi acaba?

  18. #18
    ManTT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Ben öğrenciyim,okuyorum(Tercümanlık İngilizce-gereksiz bir bölüm olduğunu düşünüyorum günümüz teknolojisi ya da gelecek 5-10 sene.Hayal edilebilen her şey gerçekleştirilebilir C-3PO )) ).Amerika ve ya Avrupa'da 2 pizzacı maaşı ile alabilecek iken(R25-R3 5000 USD diye hatırlıyorum) Türkiye'de 10-12 asgari ücret ile alınabilen bir motordan bahsediyorum. Dolar üzerinden iş yapıyoruz,toptancıyız İstanbul'da.Parça fiyatları artmakta,doğru orantıda fiyatlarda artıyor ama insanların kazancı sabit yıllardır.Eminönünde toptancılar zar-zor mal alabiliyorlar gümrükten. Cari açığı azaltmak için böyle yapıyorlar sanırım tam gümrük işlerini kavrayamıyorum ama bu bugünün sorununu sürekli yarına itelemek. Burada ailem olmasa çıkıp gitmek istiyorum ama babamın yardımıma ihtiyacı var işinde,elimden geleni yapıyorum. Para kazanmak hayatta hiçbir zaman ilk önceliğim olmadı lakin çok güzel bir potansiyele sahip bu güzel ülke de gerçekten para meselesi,gelecek kaygısı insanı strese sokuyor. Sizin adınıza çok sevindim,insanın evi mutlu olduğu yer olmalı,hepimiz ailemize sevdiklerimize ve kendimize daha iyi şartlar sunmak için çalışıp okuyoruz. Babam bana aylık net 2000lira veriyor hiçbir harcamam giderim yok. 2000lira bugün kaç dolar mı ? 332. Hadi ben babamın bana verdiği parayı eve getireyim,2000 lirayla ev geçindiren insanlar ne yapsın? Karısı var kızı var bu insanların.Baba onu alalım,baba bunu alalım.Benim çocukluğum diğer çocuklara gıpta ederek geçti şuan şükürler olsun diyorum halimize.Sabah 8 de kalkıp işe gidiyoruz beraber,saat 9 da dükkan açıyoruz.Kapanış 8:30,eve dönmemiz akşam 10. Günde 12 saat çalışıyoruz.

  19. #19
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Ameriga bizi giskaniyeeh man, buralar güllük gulistanlık.

    İki hafta once akşam mağazada telefon baktim kararsiz kaldim almakta, sabahına beşyüz lira yapistirdilar bize kaçtı, Aliekspresten bikaç gündür ha bugün ha yarın alırım diye egzoz korumaydi yelekti çantaydi üç beş mal kestirdim gözüme fakat kulak tabanımiza kadar yayıldı artık, sanırım bi leylek kaldı.Olsun hava beleş, lüküs motorlar falan bizim hayallere uzak..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)