Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Scotty sürücüsünün kadın yolcuya cinsel istismarda bulunduğu iddiası

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500


    İstanbul Barosu’na bağlı 24 yaşındaki stajyer avukat, Scotty sürücüsü tarafından cinsel istismara uğradığını açıkladı. İstismarcı, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Avukat, sosyal medyadan yardım istedi.

    Sosyal medya platformu Twitter üzerinden @ScottyMagduru adıyla hesap açan bir kadın, 28 Nisan akşamı Scotty adlı uygulamadan çağırdığı motorsiklet sürücüsü tarafından cinsel tacize maruz kaldığını açıkladı. Tacizci şoför, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Genç kadın ise tacizcinin ailesi tarafından tehdit ediliyor.

    Kamuoyuna destek çağrısı yapan kullanıcı yaşadıklarını şöyle anlattı:

    “herkese merhaba,
    ben 24 yaşında bir kadınım ve istanbul barosu’na kayıtlı stajyer avukatım. 29 nisan gecesi scotty isimli mobil aplikasyondan çağırdığım bir motosiklet sürücüsü tarafından istismara uğradım.

    29 nisan’ı 30 nisan’a bağlayan gece 01:00 sularında #scotty den aracı çağırdım. bunun öncesinde iş yemeğindeydim ve bu yemekte alkol içişmişti. arkadaşlarım ile yemek yenilen mekandan çıkıp birlikte taksi ile beşiktaş’a geldik.

    daha önce sık sık kullandığım #scotty beni güvenli bir şekilde evime ulaştırabilirdi. hiçbir sorun yaşamamıştım o güne kadar. sonrasında arkadaşımın tanıklığında gelen araca bindim. anadolu yakası’nda bulunan evime gidecek şekilde konumu işaretledim.

    bundan sonraki ilk sahne benim için 06:00-07:00 saatleri arasında gözümü daha önce hiç bulunmadığım bir evde açmam oldu. yanımda da hiç tanımadığım biri yatıyordu ve üzerimde yalnızca külotum olacak şekilde çıplaktım.

    “ben neredeyim, sen kimsin?” şeklinde sorarak kalktım. yanımdaki şahıs da hemen uyandı. bana dün gece #scotty ile beni getirirken birkaç kez düşme tehlikesi geçirdiğimi, öyle olunca evine getirdiğini ve sonuç olarak cinsel bir yakınlaşma olduğunu söyledi.

    “zaten regl olduğun için bir şey yapmadık” dedi. bu anın benim için ne kadar travmatik ve acı olduğunu anlatamam. istismar edildiğimi anladığım o an mahvoldum. fakat şahıs çok rahattı. bunu çok normal karşılıyordu.

    güvenli alanıma geçene kadar tepki göstermedim hiç bilmediğim bir konumda olduğum için beni yaşadığım semte bırakmasını istedim. bıraktıktan sonra yüzüne dikkatlice baktım hatırlayabilmek için.

    kişiyi önce daha fazla yolculuk yapmaması için #scotty ye şikayet ettim. 1 mayıs sabahı da emniyet şubesi’ne gittim. olayın gerçekleştiği yerdeki şube’ye yönlendirildim. burada 5-6 farklı polis memuruna olayı anlattım. şahsın yaşadığı yeri ve kimliğini tespit etmeye çalıştık.

    yine bugün öğle saatlerinde önce şahsın ablası aradı ve “bir kez daha düşünmemi” söyledi. numaramı şahıstan almışlar, şahıs tutanaklardan aldı muhtemelen. ben ablasına olayı anlattım ve kendisine zaten yapabileceğim en büyük iyiliği yaptığımı ve dürüst ifade verdiğimi söyledim.

    şahsın beni işaretlemediğim konuma rızam dışında götürdüğü açık olmasına ve cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakılma şikayeti ile başvurmama rağmen ve hatta savcı tutukluluk istemiyle mahkemeye sevk etmesine rağmen hakim adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

    bu şahıs veya ailesi veya yakın çevresi benim kimliğimi biliyor, telefon numaramı biliyor, çalıştığım yeri öğrenebilirler ve bana zarar verebilirler. ayrıca şahıs ciddi bir cezayı öngörerek kaçabilir.”

    Kaynak: Medyafaresi.com


    Scotty firmasının açıklaması: Olayın aydınlatılması için her türlü desteği vereceğiz.

    HRider bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    HRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Şubat 2019
    Şehir
    Sydney, Australia
    Motosikleti
    Hyosung GD 250R'dı Artık pert :(
    Umarım o scotty sürücüsünün bütün sevdikleri ölür

  3. #3
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Doğru mu, emin değilim.

  4. #4

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Üniversitedeydik. Bir kız vardı, birileri ile arkadaş olur, akşam buluşur, 2 şer duble vodka içince birlikte olur, sabah uyanınca sen benim namusumu nasıl kirletirsin derdi. Muhtemelen bunu yaşayan 100den fazla arkadaş vardı.

    Velhasıl, bilmeden birinin hakkında hüküm vermek yanlış. Belki scotty sürücüsünün suçu yok, karşılıklı rıza ile yaşandı anlatılanlar. Belki anlatılanlar doğru, scotty sürücüsü bahsedilen kişinin sarhoş olmasından faydalandı. Bunu bilemeyiz. Bildiğim bir şey var, sarhoşken sürücü yahut yolcu olarak, motora binmeme izin vermez arkadaşlar.

    Anlatılan durumda bayan gözünü saat bilmem kaçta bilmediği bir yerde açmış. Nasıl oluyor bu? Hani buradaki hemen herkes motorcu. Artçının motorda sızmış olma ihtimali, ve sızmış hali ile a noktasından b noktasına varmış olma ihtimali nedir?
    pea, infernus, brkkrtt ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    Bana tamamen csb gibi geliyor. Hikayenin sonunuda iyi bağlamış, regl olduğu için birşey yapmamışlar vs..

  6. #6
    mavzer-i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hypermotard 796 / vulcan s / versys 650
    cahilliğimi mazur görün.
    bir erkek kadın söylemeden regl olduğunu nasıl anlayabilir.
    Volkan76 ve frankestayn1 bunu beğendiler.

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı HRider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Umarım o scotty sürücüsünün bütün sevdikleri ölür
    Yuh!

    Herifin sevdiklerinin suçu ne?

    Ne manyak toplumuz yahu.
    birbilent ve frankestayn1 bunu beğendiler.

  8. #8
    IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    şarköy
    Motosikleti
    Xmax
    motora biniyo herhalde uyuyo sonra bi uyanıyo aha nerdeyiz.

    ya bırak
    fatih.met bunu beğendi.

  9. #9
    Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Bayıkken tecavüz etmeye kalkınca kanama olmuş olabilir. Scootici söyledi diyor. Kadın regldim, diye birşey olmamış demiyor. Adliyede stajer bir genç bayan niye öyle oyunlara başvursunki. Alkohol kokusunu alan scottici, yin3de motora bindiren scottici, ev scotticinin. Irzına geçmeye çalışan scottici. Sarhoş birin nerden nereye getirmiş. Bu bile yeter.
    Alıntı mavzer-i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cahilliğimi mazur görün.
    bir erkek kadın söylemeden regl olduğunu nasıl anlayabilir.

  10. #10
    owlam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2006
    Şehir
    Ankara-Elazığ
    Motosikleti
    Virago 535
    Stajyer avukat ama polisten önce scotty ye şikayet ediyor. Polise gitmek için 1 gün bekliyor. Hastaneye gidip cinsel saldırı emaresi var mı, kanın da ilaç var mı (neden baygınsın) merak etmiyor. Bu şahis beni bulabilir şöyle yapabilir zarar verebilir diyor. Adamı hapse atmaları sana ailesinin sana zarar vermesini engelleyecek mi? Hadi adamın evin de zarar görmemek için Bi tepki vermedin adamdan kurtulur kurtulmaz polise gideceksin.
    Avukat olarak bunları öngöremiyorsan meslek zaten yanlış. Benim için inandırıcı olmayan bir hikaye.

  11. #11
    Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Olaya nokta şu. Sarhoşsun, scottyden karşıya gece yarısı acar istiyorsun. Motosikletle gelip, sarhoş birine yardım ve güven sağlayacağı yerde, o haliyle bindirip kendi evine götürüp, hayatında ilk defa gördüğü birini yatağına sokup, cinsel ilişkiye girmeye çalışması. Arayanda ablası olduğundan bile şüpeliyim. Bir ay sonra evlenecek bir kardeşinin öyle bir fırsatı cinsel menfaata çevirmesini savunuyirsa, gerçekten kötü ve çok umursamazca bir tutum.
    Belki'de erken uyanması ve soğuk kanlılığı sayesinde fuhuşcu bir cetenin elinden son anda kurtuldu. Desene, yolda baygın insan bulsa organını çalıp kaçacak, pek bir farkı olmaz bu olaydan.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:42 ----------

    Belki erken uyanmasa, skottici erken uyansa, bayık tutup, bir şekilde kadının evine götürûp, dahsınıda yapıp bırakacak. Gece yarısı motorla ne işin var taksiciliğe, yollarmı tıkalı, soyulacak sarhoşmu çok!

  12. #12
    TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Bir insan sızacak kadar sarhoşken neden motor biner ki ?

    Bence olay yalan değilse.Kız kafa güzelken adama yavşadı sonrada ...

  13. #13
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    O kısmı doğru da stajyer bir avukat, geçen her dakikada delil toplanma ihtimalinin azaldığını biliyor olmalı. Ve hikayede dikkatimi çeken nokta, karakola gitmiş, şikayet etmiş, kimse de kadını hastaneye götürüp muayene ettirmemiş. Olay doğru olabilir de, hikayenin anlatılışı gayrıciddi geldi. Özetle, bence ya hikaye uydurma; ya da hikaye gerçek ama yazan çok kötü yazmış, uydurma gibi durmuş.

  14. #14
    Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Hatayı burda yapıyoruz. Kesin ve ne doğru ne yanlış olduğunu bilmeden o haklı, bu yalan diyoruz. Ön yargıda bulunuyiruz. Olaya anca obyektif bakarak, bir nevi doğru fikir elde ebeilebilinir. Kesin kanıtlar bunu bir nevi değiştire bilir.

  15. #15
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Kişinin açtığı twitter hesabını da okuduktan sonra uydurma bir olay olmadığı, gerçek bir mağduriyet olduğu kanaatini edindim. Umarım scooty sürücüsü hak ettiği cezaya kavuşur.

    İnsanlar taksiciler içinde it kopuk var diye uzak durup ikitekercilere güveniyorlar. Yaşanan olaya bak!...

  16. #16

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Bıraksın bu işleri. Arkadaşları ile içiyor, ayakta kalacak kadar bilinci açık değil ve scooty kullanıyor? Ayrıca bu kadar kötü durumdayken yanındaki arkadaşları da izin veriyor motor tepesinde gitmesi için. Kadına pozitif ayrımcılık yapmayada karşıyım negatif ayrımcılık yapmaya da... Daha nerede uyandığını bilmediğini iletip kendi rızası dışında ne yapmaya çalıştığı hakkın nasıl bilgisi olacak?

    Çocukta karşı dava açar. Sarhoşta evime geldi, birlikte olmak istedi ama durumu anlayınca ben istemedim. Hiçbir şey yapmadım ama bana attığı iftiradan maddi manevi şikayetçiyim dediği zaman ne olacak???
    kovboy03 bunu beğendi.

  17. #17
    Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Zaten acayip bir olay. Nerden baksan saçmalık, umusamamazlık, sorumsuzluk var. Olayda herkesde hata var. Kadını motora binmesine izin veren iş arkadaşlarından, bir ay sonra evlenecek herife kadar. O yalan diyor, bu yanlış demek, bizim durumda, karşımıza dikilen deveye deve demek için, nefesinden anlamaya çalışmak gibi oluyor. Bu yüzden anca obyektif bakmaya çalışıyorum.

  18. #18
    Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Olay yine haklı, haksız kim bilmeden taraf tutmaya gelmiş. Arkadaşlar Scotty sürücüsü burada tamamen hatalı niye derseniz sen birinin sarhoş olduğunu görüpte motoruna alıyorsan bu işi zaten yapma. Motosiklete dengesi kaybolmuş insan mı bindirilir allah aşkına ya uyusaydı kadın veya düşseydi. Birde ne olursa olsun sen niye evine götürüyorsun kadını. İşaretlenen adrese bırak devam et yolcunu yardımcı olmak istiyorsan alırsın telefonunu ararsın bir yakınını veya en kötü polisi ararsın.
    mombohunter, TimFx ve ..YaNKee.. bunu beğendiler.

  19. #19
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Zeka sorunu olanlar içmesin, sarhoş olup hatırlamamakta nedir? Bizde içiyoruz ama bu hafıza kaybını nasıl başarıyorlar anlamıyorum.

    Alkollü bir artçıyı kabul etmekte bir suç bence, kaldıramadığınız kadar içip birde motora biniyonuz.

  20. #20
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Bu devirde herkes kötü, herkes kolla gotu devir kötü modunda bu abla ise kafa iyi güvenip scotty kullanmış değişik kafalar. Benim kafam güzel olacak scottyi veya taksiyi boşver arkadaşım kendi aracıyla götürse erkek halimle killanirim.
    Hikayede de boşluklar var. Neresinden tutsaniz elinizde kalır ablanın anlatmadigi atladığı biryer olmalı


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)