Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

motor sürmeyi bilmeyen ama sürekli isteyen arkadaş

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    GB
    Motosikleti
    misonXD
    sizden bir tavsiye istiyecegim
    arkadaşınız 1 tur aitim deyince öğretir misiniz kullanmayı (ben öğretim bildiğim kadarıyla bende az biliyorum zaten)
    peki öğrendikten sonra 1 saat ara sokakta gezmesine izin verir misiniz ? aynı gün (ben verdim kalbini kırmıyayim diye ve zorla kaksk taktırdım takmak istemdi yarı yolda çıkarmış ilk dönüşe gelmeden koluna takmış kaskı)
    peki ilk iş günü işe gittiniz motorunuzla daha sıfır çizik yok tekrar aynı arkadaşınız istiyor verimisiniz (ben slagım verdım ve kaza yaptı kendinde bir şey yok motorda kırk çizik dolu) dediğim tek laf canına gelmesinde motora gelsin
    ve kazadan sonra ısrarla tekrar tekrar istedi ve verdim sırf aramız bozulmasın diye
    1 paket sigaramız var ortak içiyoruz 1 gün o bir gün ben alıyorum ve 1 günde bitiyor ve her aşağı indimizde yani toplam 10 kere gün içinde istiyor
    ve bezinin dıbına koyuyor

    hayır dersem direk laf atıyor versene olum bizden mi esirgiyor sun cart curt
    veriyorum gene tekrardan ve tekrar kaza yapıyor tekrardan kırk yerler biraz daha kırılıyor ve cevabı yapıştırırız oglım ya ne var bide boya 0 gibi olur

    bugün eve giderken istedi verdim sağda solda bağırtıyor trafikte zorla elinden aldım ve ilk farketigim şey 1 e atarken boşa gidiyor motor boşa geçmior basıyorum basıyorum in miyor boş sanki aşagısı

    şimdi ben bu şahısa artık arkadaş da demek istemiyorum ama mecbur okul staj aynı yer ne yapmalıyım

    lütfen noktalama işareti falan kullan yazmasanız sevinirim


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mavzer-i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hypermotard 796 / vulcan s / versys 650
    Allah yardımcın olsun
    bezor1 bunu beğendi.

  3. #3
    RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2018
    Şehir
    Antalya & Isparta
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Bak güzel kardeşim.. de al karşına konuş. Anlamıyorsa zaten bana göre pekte iyi bir arkadaş değildir. Benden bir arkadaşım araba istedi, veremem kardeşim kusura bakma dedim geçtim. O da zaten sağolsun bişi demedi. Sizin de öyle olmanız lazım. Ayrıca ban kalırsa arkadaşın biraz bencil.. Sigaranızı falan beraber içmeniz sizin yakın yapmıyor işte, birbirinizi ne kadar anlıyorsanız birbirinizi ne kadar kolluyorsanız o kadar yakınsınız...
    bezor1 ve karaca3 bunu beğendiler.

  4. #4
    oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 250
    Artık görüşmemen gereken arkadaştır.
    bezor1, espresso ve birbilent bunu beğendiler.

  5. #5
    MaryJane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2018
    Şehir
    Balıkesir/Erdek
    Motosikleti
    Honda Cbr 600 Rr Movistar
    İnsanlara Hayır Demeyi Ögrenmen gerek
    bezor1, Nasate, espresso ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #6

    Üyelik
    28 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Forza 250
    Sigara denen meret şeyle nasıl bir bağ kuruluyor anlamıyorum! Sokaktan geçen birinden istesen veriyor yani sigara bir kardeşlik nişanı değil.
    Koşarak kaçman gereken bir insanı tariflemişsin, yol yakınken ilişkini gözden geçir, senin üzerine kayıtlı motorla birini ezer öldürürse iş kötü biter.
    bezor1 bunu beğendi.

  7. #7
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS200
    İncide misin dostum kendi kendine sansür atıyosun

    Öyle adamlara motor falan verilmez. Oyuncak mı bu lan de kes iletişimi gitsin. Senin malınla kime artistlik yapıyor?
    bezor1 bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Dayak yemeye susamış ama farkında olmayan arkadaştır kendisi. Çok daha ağır şeylerde söylenir. Bu mantaliteki kişi motorun grenajından daha önemli değildir. Grenaj değişir bu ise değişmez. Küsüyorsa küssün. Nazını tizini çektiğine değmez...

  9. #9
    ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    yalnış anlama ama salaksın başlarım öyle arkadaşa babama dahi vermem

  10. #10
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Kaza yaptığında ölseydi başına neler gelirdi biliyor musun? Hem arkadaşından olurdun hemde özgürlüğünden.

    Sen başta vermişsin artık bi kere. Bu saatten sonra zor ama bi şekilde hayır demeyi öğrenmelisin.

    Şu anki motorumu kimseye vermem. Ben kendim zor zaptediyorum zaten. Gaz kolunu biraz fazla çevirince huysuz at gibi üstünden atmaya çalışıyor. Yada önü havaya dikiyor. Bikaç saniye içinde 100ü görüyor. Çok isteyen oldu tehlikeli bu motor dedim vermedim. Büyük motora alışkın sürüşüne güvendiğim kişilere verdim sadece.

    Motorunda kaliteli bi motor. Yapıştırıp geçmeyle olmuyor o grenaj işleri. Senin gözün gibi baktığın motor satmaya kalktığında para etmeyecek kırıkları çizikleri yüzünden. Değer kaybını arkadaşın verecek mi? Tabi ki hayır.

    Şu sigara mevzusunu okuyuncada canım sıkıldı eskiler aklıma geldi. Lisedeyken sınıfta 6 erkektik yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Sigara içen iki kişiydik paket alan tek kişiydim. Zaten lise dönemi malum. Sigaraya para verince öğle yemeğine para kalmıyordu. Salam ekmek vs yiyordum anca ona para yetiyordu. Bu arkadaş sürekli benden sigara isterdi. Günlük 7-8 tekimi içerdi ki zaten pakette 20 tane var. Ben bi paketi iki gün yetirebilsem yemeğe param yetecek. Ama bunun yüzünden doğru düzgün yemek bile yiyemiyorum. Utanma filanda yok sürekli benden içiyor. Haftasonu görüşemiyoruz ve o sigara içmiyor iki gün. En son patladım birinde. Maddi durum meselesi filanda değil yani aynı durumdayız. İçiyorsan paket al bundan sonra sigara vermeyeceğim dedim. Bi süre küstü sonra barıştı. He bu arada sigarayı bıraktı zaten.

    Yıllar yıllar sonra görüştük. Parliament içiyordu. Uzman çavuş oldu. Bana sigara uzattı içerken. Çıkardım telefonu fotoğrafını çektim bu anı ölümsüzleştireyim diye.

    Yani motoruda verme şu sigara işinide bitir. Benden sana abi tavsiyesi. Bi gün o bi gün sen almayın. Herkes kendi sigarasını alsın. Çok dandik bi sigara kutusuna içtiğin sigarayı koy. Otlakçılığa karşı iyi çözüm bu. Beğenmeyip içmiyorlar. Ben lisede tabakaya koyardım sigarayı. İsteyen olursa "gardaş benimki sarma sigara" derdim. Israrla istersede tabakaya koyduğum içilmeyecek kadar kötü olan sarmayı verirdim. Bi daha istemezdi.

  11. #11
    Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Aynı işyeri veya okula gidip geliyorsunuz. Sayende bedava gidip geliyor. Yetmiyor, keyfi için motorunu kullanıp, ziyan ediyor. Sıgarayıda o sana alıştırmadıysa, yinede menfaat açısından masrafını yarıya indiriyor. Birşey değincede, manivi yöndenmi dalıyor.
    Senin elin fazla açık, onun zihni fazla kara, öyle tahmin ediyorum. Köşeyi döner dönmez, lafından çıkıyorsa, öylesine Hayır demekten fazlasını demen gerek. Çocukken herkes arkadaş, delikanlı olunca, arkadaşlık bir maske gibi kalıyor. Ardındakini görebikdikce nekadar inanıp güvenebileceğini anlıyorsun. O sende atrı, sen onda eksi görüyorsan, atrık arkadaşlık menfaat olduğunu sende anlayacaksın. Zaten ileri yaşkarda arkadaş sade nezaket açısından bir kelime kalıyor ve sade gerçekler hayarı belırlıyor.
    Çocukken el ele yürürüz, büyüdükce, elini verenin kolunu yerler.
    Kısacası, aldığı bir şeyi, aldığı gibi geri vermiyorsa, öylesini stret! Sözüne değer vermeyip, malında gözü varsa, öylesinin taaa ... Umarım anlamışındır. Hakikaten arkadaşsa böyle lafdan anlar, arkanda taşdan adam olur, anlamıyorsa, arkandan çakal olmuş, seni çoktan sındırmeye çalışıyordur.
    Belki biraz sert oldu, ama arkadaşın çok saf, ne yaptını bilmiyor, veya seni öyle sayıyor. Doğru bir pli, en güçlü yumruktan, en sessiz fısıltı, en sesli bağırmadan daha etkilidir, eğer karşındaki insan ise. Değilse, onu bile hakketmiyordur.
    Kendine iyi bak.

  12. #12
    E.Yzr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    R25 Abs, CRF 250L
    o arkadaşına söyle kırılan çizilen parçaların yenisini alsın . almazsa adam değil
    bezor1 bunu beğendi.

  13. #13
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Cok basit: Oldugun gibi gorun, gorundugun gibi ol.

    Bu durum size koyuyor. Koymamasi icin ya arkadasliginizin yeterince saglam olmasi lazim, ya da cok zengin olmaniz lazim. Ikisi de olmadigina gore oyleymis gibi davranmaniz yanlis.

    Bence motosikletinizi hala verebilirsiniz, ancak once eski haline getirmek kaydiyla. Sonucta o kadar arkadasliginiz var belli ki. Ancak ikide bir motosikleti alip, si3ip, batirip, elinize vermesi icin ne samimiyetiniz, ne de maddi durumunuz yeterli seviyede degil belli ki. Bunu acik acik soyleyin.

    Kotu niyetliyse uzar gider. Cunku sizi enayi yerine koyamayacagini anlamis olur. Ancak uzarken de "acaba posta koyup, vicdan yapip, somurmeye devam edebilir miyim" durumunu yoklamak icin "senin gibi arkadas olmaz olsun, kicikirik bi motosikletin lafi mi olur, bu kadar mi senin arkadasligin..." turu laflar eder. Hiiiic orali olmayip "Yav he he..." deyip gecmeniz lazim.

  14. #14
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    O senin arkadaşın değil.
    Arkadaşın olsaydı ne motosiklet ne de diğer maddi konular umrunda olmaz, buraya gelip şikayette bulunmazdın.

  15. #15

    Üyelik
    14 Aralık 2018
    Tek ve kesin çözüm
    Arkadaşlığınızı bitirin

  16. #16
    Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Alışmış kudurmuştan beter. Onu kendinden soğut, her söykediğini dikkste alma, hele işine gelmiyorsa. İsrar ederse, sade hayır demekle yetin. Anlamıyorsa, bir adım uzaklaş. Anlar. Hala anlamıyorsa, ehliyet motir alsın, motosiklet ve sahibinin arasındaki ilişki manitaya bile taş çıkaracak derecede olabileceğini göster. Mesela şöyle bir videoyla.

    https://youtu.be/c2R-K0CkuOE

    Arkadaş maskesi üzerine dost maskesi çekmiş, arkadaş sandıklarıma bir ömür yedirdik. Netice, ne bir hayrını gördük vede birkere hal hatır soranı. Kapitalist bir dünyada oyun, sanalda olsa savaş, katliama, arkadaşlıksa yamyamcılığa dönüşmüş.

  17. #17
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cok basit: Oldugun gibi gorun, gorundugun gibi ol.

    Bu durum size koyuyor. Koymamasi icin ya arkadasliginizin yeterince saglam olmasi lazim, ya da cok zengin olmaniz lazim. Ikisi de olmadigina gore oyleymis gibi davranmaniz yanlis.

    Bence motosikletinizi hala verebilirsiniz, ancak once eski haline getirmek kaydiyla. Sonucta o kadar arkadasliginiz var belli ki. Ancak ikide bir motosikleti alip, si3ip, batirip, elinize vermesi icin ne samimiyetiniz, ne de maddi durumunuz yeterli seviyede degil belli ki. Bunu acik acik soyleyin.

    Kotu niyetliyse uzar gider. Cunku sizi enayi yerine koyamayacagini anlamis olur. Ancak uzarken de "acaba posta koyup, vicdan yapip, somurmeye devam edebilir miyim" durumunu yoklamak icin "senin gibi arkadas olmaz olsun, kicikirik bi motosikletin lafi mi olur, bu kadar mi senin arkadasligin..." turu laflar eder. Hiiiic orali olmayip "Yav he he..." deyip gecmeniz lazim.
    Katılıyorum. Motosikleti satacağını söyleyip, kırdıkları parçaları değiştirmesini boyatmasını vs isteyebilirsin. Bu konuda biraz ısrarcı olursan karakteride ortaya çıkar zaten. Yada vitesi bozduğunu yaptırmasını isteyebilirsin.

    Ben gerçekten anlamıyorum emanete böyle davrananı. Emanet alındıysa kendi malımdan daha çok sakınırım.

    Bi keresinde yanımda çalışan abiden arabasını alıp Çorum'a gitmiştim. 84 model mercedes. Üç defa yolda kaldım bi kaç gün içinde. Tüp beynini değiştirttim. Buji yüzünden yolda kalınca değiştirttim. Yolda araba şarjı kesti. Gecenin o saatinde usta bulup şarj dinamosunu tamir ettirdim. Geri verene kadar idare edecek şekildede yaptırabilirdim. Ama emanet mal sonuçta. Canı burnunda oluyor. Ve kendi aracım olsa ne yapacaksam aynısını yaptırdım. Hiçde pişman olmadım.
    İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
    Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.

  18. #18
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Kendine bir sor, neden kendimi istemediğim şeyi yaparken buluyorum diye.
    Çözüm yukarıda da yazıldığı gibi çok basit; Hayır demeyi öğrenmek.

  19. #19
    yigozya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2018
    Şehir
    Los Adanos
    Motosikleti
    SUZUKİ Gsx250r
    Alıntı bezor1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 e atarken boşa gidiyor motor boşa geçmior basıyorum basıyorum inmiyor boş sanki aşagısı
    Bu sorunu bazen ben de yaşıyorum ne olabilir sebebi????
    Eve geç varmak hiç varamamaktan iyidir..

  20. #20
    eALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Kardeş 34 yaşındayım sana tek kelime yazayım kiyakciligin sonu ayakciliktir. Yol ver gitsin


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)