Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

başlangıç motosiklet ekipmanları

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    En başda illk darbede karpuz gibi ikiye ayrılmayacak Kask.
    İkinci ele alacağım Eldiven. Sağlam ve her tarafdan kurumalı bir çift Sağlam eldiven.
    Sonra bilekler, diz, dirsek, kalça, gövde, boyun korumaları.
    Fuarlarda yüzde 40-50'ye kadar, üretici ve bayi standlarından indirimli ve kesin orjinal ürünler alabilirsin. 40% az değil. Her ikinci parça bedavaya geliyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:37 ----------

    Bot ve omuz koruma unutmamak gerek. Omuz koruma montlarda ve koruma yeleklerinde oluyor. Botda, yarış botu olmasada Sağlam Harley bot filan en azından. Bilekleride sarmalı.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:49 ----------

    Uygun tsm koruma istiyorsan, minimum Sağlam kask, eldiven, omuz ve dirsek korumalı yekek, kalça korumalı dizlik ve bilek korumalı sağlam bot. Ü=altına içlik üstüne istediğini giyebilisin. İleride Korumalı deri kelver korumalı mont pantolon vsr alırsın. Buda yedeğin kalır. Olurya manita yaparsın artcıyla gezmek istersin.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:58 ----------

    Gövde, diz dirsek ve kalça koruma için uygun fiyata böyle bir setler var.
    https://m.tr.dhgate.com/product/hero...15.html#pd-112


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    E.Yzr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    R25 Abs, CRF 250L
    Ekipman işi bütçeye gore şekillenir. Ne kadar butçeniz var ? Ona göre onerilerde bulunabiliriz. Baştan aşağı tam bir şekilde alın ekipmanlarınızı,motoru sonra alırsınız. Çinli markalardan ve imitasyon ürünlerden uzak durun

  3. #23

    Üyelik
    05 Eylül 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Z250SL
    Baskan ben de senin gibi yeni baslıyorum,ben gecen sene ekipman,aldigim icin motosiklete param,cikismamisti ama pisman değilim,ekipmanlari sonrasinda acil bi ihtiyaçtan dolayı satmış olsam da,perşembe gunu insallah alacagim motor oncesinde ekipmanlari dizdim,simdi butceye gore değişiyor bence de ama bence en kaliteli paran neye yetiyor ise onu al,orneğin ben shoei almıstım,benimle dalga geçenler oldu,125lik motora bineceksin ne bu racing tutkunluğy diye...Benimde tavsiyem sırtlık ve omuz dirsek korumalı bir ceket,kask,eldiven,motosiklet pantolonu ve botu olur,genelde botu es geçiyoruz ama acemi adama bence ayriyetten bot lazım,ben dün 150nk saticisiyla gorusmeye gittigimde bildigin motoru tutamiyordum neredeyse,büyük kazalardan allah korusun bahsetmek bile istemiyorum.Ama ufak tefek olanlardada ekipman ile yirtabilecegimiz,ekipman sayesinde ufak tefek kaza diyebildiğimiz şeyler olabilir Allah göstermesin.Hem eldiven ceket ve kask,zaten şahsen beni iyi hissettiriyor,koruma acisinin yaninda konfor sağlıyor,ama botu ve pantolonuda es geçme

  4. #24
    Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Doğa sana doğru yolu birßekilde hep gösteriyor.
    Misal, bak, bu sayfada, hızlı cevap'ın üstündeki reklamda gereken var.
    Ekipman, motosiklet eğtim. 3 temel, biri olmadan diğerleride olmuyor.
    Doğamızı dikkate almazsak, gideceğimiz yol doğru olamaz.

  5. #25

    Üyelik
    24 Ağustos 2013
    en iyi koruma eğitim kadar koruyamaz . koruma ekipmanları tabiki önemli ama yuksek hızda koruyacak ekipman yok maalesef. eğitimle riskleri minumuma düşürmek mümkün. kazaların çoğu , çatıdan atlamak gibi en iyi ekipman dış yaralanmaları engeller ama içerde herşey yerinden oynar nerdeyse. full koruma hard enduro ve motokros yapıyorum. ekipman kesinlikle önemli eğitim iki kat daha önemli

  6. #26
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Ekipmanda durum tamamen butceyle ilgili bir bakima. Kendi ekipman gecmisimi dusunuyorum alti ustu 1 yilda montu, eldivenleri, kaski degistirdim. Korumali kot pantolon, yazlik/kislik bot aldim. Ekipmana ilk basta ne kadar iyi yatirim yaparsaniz o kadar iyi olur sizin icin. Simdilik bir seyler alayim sonra degistiririm dediginiz de daha masrafli oluyor. Bu arada scooter dedigimiz alet yok hizli gitmiyor yok dengesiz deniyor ama ekipman farketmiyor.

    Kask: Gecen yil acik kask kullaniyordum, bu yil kapali kaska gectim, gerekli sertifikasyonlara sahip.

    Mont: mumkunse yaz/kis ayri kullanacaginiz 2 urun, olmuyorsa 4 mevsim (icine bir sey giyince kisin da ise yariyor, yazin biraz zorluyor tabii.) Montta benim icin onemli olan sirt korumasiydi, yazlik aldigim montun icinde sirt korumasi gelmiyordu, ekstradan sirt korumasi aldim 200TL civarinda bir sey.

    Eldiven : Gecen yil ilk kazamda yere yapisirken asfaltta cok az kaydim bir sey olmadi ama bilegimi incittim, 3 hafta agriyla gecti. Bilek korumasi olan modeller pahali ama koruyucu, henuz bilek korumasi olan bir sey kullanmadim, kullanmasi/alismasi da zor sanirim. Bu arada 4 tane eldivenim olmus 1 yil icinde, hava durumuna gore degistire degistire kullaniyorum.

    Pantolon: Giymesi dertli, gorunusu kaba Ama kalcalarin kenarlarinda (basen) ve dizlerde koruma var, dusersek korur herhalde.

    Bot: Sadece soguk/sicak degil, rahat olmasi, tabaninin kaymamasi, bilegi korumasi onemli. Kislik olan botumda koruma hissi yazliktan fazla.

    Yagmurluk: Ekipmandan sayilmayabilir belki ama cok ise yariyor, sele altina atiyorum alt/ust bir de tam boy olani, hangisini istersem giyiyorum.


    Gordugunuz gibi marka/model belirtmedim, 1500TL'ye de bitebilir yukaridakiler, 15000TL'ye de, size kalmis marka/model/goruntu. Ama korumasi onemli.


    Guvenli ve keyifli surusler.

  7. #27

    Üyelik
    28 Mart 2019
    Yardımseverliğiniz için çoook teşekkür ederim öncelikle.

    Motosikletimi almayı birkaç ay erteleyip, bu arada hem ekipman bütçemi artırıp hem de eğitime katılmaya karar verdim tüm yorumlarınız sonucunda. Ekipmanları parça parça, iyice araştırarak toparlayabilirim böylece de bu zamanda.
    atilas bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)