Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Silindir yağ kaçağı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    11 Eylül 2019
    Motosikleti
    Kinroad XT150
    Merhaba, İyi Forumlar, CG 150 motor a sahibim, Silindir ve stator kapak contası yağ kaçırıyor, 2 kez hem silindir hemde stator kapak contası değişti ama yağ kaçağı düzelmedi, blok yüzeyinde veya silindire hiç Bir hasar çizik vs yok, Bu sorunla yüzleşen arkadaşlar dan tavsiyeler veya fikirler istiyorum, Teşekkürler


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Kıl kadar boşluk kalsa yere şıpır şıpır damlatacak kadar yağ kaçağı oluyor. Conta değiştirmeden önce eski yerlerdeki tüm kalıntılar iyice temizlenmeli, gerekiyorsa ince zımpara atılmalı ve conta değişimi yaptıktan sonra mutlaka tork anahtarıyla uygun torkta sıkılmalı, ne az ne de contayı ezecek kadar çok.

  3. #3
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15"
    Contanın denk geldiği yüzeyler denildiği gibi temizlenmelidir aksi halde terletmeler ve yağ kaçakları meydana gelecektir. Blok eğer contanın denk geleceği yerlerde gözle görülmeyecek kadar ufak bir eğrilik varsa buda sebep verecektir. Kullandığınız contanın markası dandik olabilir, eğer farklı markalarda denediyseniz sıvı conta ile çok az miktarda destekleyerek takabilirsiniz. Alacağınız sıvı conta nalburlarda satılan kırmızı sıvı contadan değilde, Victor Reinz gibi iyi markalardan kullanabilirsiniz. Bu arada silindirdeki kaçak nerede? Silindir kapak contası mı yoksa alt silindir contası mı veya bunlardan bağımsız olarak külbütör kapak contası mı? Normalde orijinalde kullanılmayan yerlerde sıvı conta kullanmam ama o motosiklet için kaliteli bir conta yoksa maalesef kaçak olmaması için kullanıyorum, mesela geçen günlerde bir arkadaşımın Cub motosikleti subapları yanık ve her iki silindir contasındanda yağ kaçırıyordu, malzemenin kaliteli olduğuna inanmadığım için silindir kapak contası ve subap ayar gözleri haricinde sıvı conta kullanmadım onun haricinde silindirin alt contasında destek amaçlı ince bir katman sürdüm. Dikkat edilmesi en büyük unsur yağ kanalının kapatılmamasıdır aksi halde üst kısma yağ gitmezse egzantrik mili ciddi derecede hasar alacaktır.

    Sıvı conta kötü bir şey değildir, gereksiz ve bilinçsiz kullanımı ciddi sonuçlar açmaktadır. Eğer kötü bir şey olsaydı geleneksel contaların yerini onlar almazdı .

  4. #4
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Contayı ısıya dayanıklı Motip ile boya başka markada olabilir , yüksükleri söküp cam üzerinde ince zımpara da gezdir kapakları hafif eğrilik varsa belli eder , biraz uğraşırsan bu şekilde düzeltebilirsin uğraşamam dersen götür bir rektefeciye 10 dk da yüzeyi siler hemde daha net kontrol yapar..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler