Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Bir Kez Daha Full Korumanın Önemi!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    dj-roer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2006
    Şehir
    İstanbul/Bakırköy
    Motosikleti
    YAMAHA-Majesty
    Selam tekrar arkadaşlar benimde başıma benzer bir olay geldi paylaşmak istedim bir arkadaşımla beraber internette trafik kameralarına bakıyorduk;Birden arkadaşım ben gidip el sallıyayım sende resmimi çek dedi ve fırladı,izledimiz camera cok yakında idi bende internetten arkadaşımın resmini çektim; Ancak çok geç geldi ve hali perişandı ,hemen acil servise kaldırdım ve yaklaşık iki gün kendine gelemedi, yataktan 15 günde kalkabildi ,başından tam dokuz dikiş attılar ve işin maddi tarafı bize devlet hastanesinde yaklaşık bi milyara patlamıştı, çekilen acıları anlatamam tahmin edersiniz ve DİKKAT: bu olay sadece en fazla 20-25 km hızla giderken kafasını kaldırıp cameraya bakarken gerçekleşti bi anlık hata kasksız olan kafası duvara vurmuş ;Yani yol bitmiş ve duvara çarpmış evet yanlış okumadınız 20-25km belkide daha bile yavaşken; Burada şunu anlatmaya çalışıyorum gideceğiniz yer ne kadar kısa olursa olsun ve ne kadar yavaş olursanız olun yinede her şey olabilir başımıza geldi sizleri allah korusun. DİKKATLİ olalım ,tam korunalım..
    [FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Green"]ÖZGÜRLÜK+HUZUR=[/COLOR][COLOR="DarkOrange"]Keşke ben diyebilsem[/COLOR]:) [COLOR="Green"]Ama motosiklet üzerindeki herkes olabilir....[/COLOR][/FONT]::biggrinn...[COLOR="Red"]5562[/COLOR]...[COLOR="DarkOrange"]dj-roer[/COLOR]::sos::


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Gabe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Grand Eagle 250
    daha 15 dakika evvel kalktım asfalttan. biraz canım sıkkındı dalmışım, tek hatırladığım girdiğim virajı donmek istemememdi. donmedim de zaten, karşımdaki beton bariyerlere girmeden 5 metre once kendime geldim ve motoru yatırdım. koruma demirim (artık bir efsane oldu o demir, motoru satarken onu vermeyeceğim sokup duvarıma asacagım) motoru çiziksiz kurtardı, aynı zamanda motorun ayağımı ezmesini önledi. fakat yere aniden çarpıp kalçamı vurduğum ve verde 2-3 metre kadar suruklendiğim için ayağımdan tam emin olamadım. motoru ayağımın ustunden ittim ve birlikte sürdüğüm arkadaşım motorunu park edip hemen yanıma geldi. motoru kaldırdı, kendimi incelerken pantolonumun sol tarafı sürüklenmeden dolayı yırtılmıştı. fakat ayağımda herhangi bir şey yoktu.

    dizlik korumalar içinde en az ragbet goren malzeme ama 3tür beni kurtarıyor. diz koruması gerçekten pratik ve ilk etapta canınızı kollayan bir şey. aman ihmal etmeyin.

    full korumanın ornek tahtası oldum artık. ogrenicez ama bu b.ku surmeyi

    son olarak, motor ustunde dikkatinizi asla ve asla kaybetmeyin.

  3. #23
    ZipZip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Daelim History

    bir anektod da benden.

    1 senede motosiklet üzerinde 11.500 km yaptım. kullanmaya başlamadan önce ilk öğrendiğim tam koruma idi. Motosiklet.net teki abilerimiz sayesinde. kask,eldiven,mont,dizlik ve bellik aldım. her zamanda kullandım. 11.500 km boyunca hiç kaza veya motoru yatırma başıma gelmedi. takii
    kardeşime motosiklet dersi verene kadar! O gün kardeşime pratik yaptırma amaçlı olarak boş bir arazide tecrübelerimi paylaşıyor idim. Üzerimdeki tüm korumaları kardeşime verdimki, hem giysilere alışşın hemde düşerse bir şey olmasın diye.
    Sormuş olduğu 'motosiklet bir otomobil kadar kısa mesafede dururmu ?' sorusunun cevabını vermek amacı ile motosikletime bindim hızlandım. ve her zaman test ettiğim ve tekrarladığım duruşu göstermek amaçlı. Tabiki motosiklet durdu. ama ben üzerinde olmadan durdu. ne olduğunu bile anlamadan motosikletten düştüm.
    11.500 km boyunca tüm korumaları kullandığım zaman değil. Korumasız kullandığım 15 m.de düştüm. motosiklette bir şey yoktu fakat ben 15 gün morarmış bir baldır ile gezdim. Bu olay karşısında şaşıran kardeşime motosikletini almadan korumalarını aldık. Ve ihmal etmeden kullanıyor. Ki ben kardeşimi tam korumaya nasıl ikna edeceğimi düşünürken. bu olay gerçekleşti.
    'her işte bir hayır vardır deyip tecrübelerimize birini daha kattık. '15 m. bile olsa korumasız asla!'
    Saglıcakla kalın.
    Öğrenecek Çok Şey Var..!

  4. #24
    blackhawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2006
    Şehir
    Edirne-Çanakkale-Siirt- ve Van
    Motosikleti
    HONDA CBR 125-CBR 600 RR/Yamaha R1 (2007)AB RH (+)
    Allah koruduktan sonra,gerisi boş derim her zaman!!!
    AB RH (+) 506 357 7316
    http://www.facebook.com/vatandogukan
    https://www.facebook.com/Jand.komd.ozel.harekat

  5. #25
    clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı blackhawk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah koruduktan sonra,gerisi boş derim her zaman!!!

    Allah bile "önce tedbir sonra tevekkül" buyurmamış mı kullarına. Bence korumasız yola çıkmamalısınız. Bu kadar kaza yapan insanın da Allahı var değil mi?
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

  6. #26
    kaptaniderya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2006
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    Motorsuz
    Alıntı clint adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah bile "önce tedbir sonra tevekkül" buyurmamış mı kullarına. Bence korumasız yola çıkmamalısınız. Bu kadar kaza yapan insanın da Allahı var değil mi?
    Yoruma bile gerek yok +
    Özgürlüğüm Rüzgarında Saklı

  7. #27
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Alıntı snrtrt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende pantalon var ama heinrechk markası dizlerimi koruru mu acaba die düşünüyorum dizlik dah sağlam duruyorda ..

    tecrübesi olanlar ne derler .. pantalon mu dizlkik mi??
    Cevap yazan olmamış, önemli bir soru... Galiba "Hein Gericke" demek istedin... Buna mantığınla karar verebilirsin aslında... Dizlikler darbe emici ve sert maddeden tapılıyor. "Pantolon" dan kastın "dizlerinde ve altındaki kemiğin orda darbe emici sert malzeme olan" pantolonlardansa ok. Ama "pantolon" derken "sürüklenme anında yırtılmayan pantolonlardan" bahsediyorsan (arbabaya ip bağlayıp poponun üzerinde 100km/s hızla asfaltta gitsen bile yırtılmıyorlar böylece tenine ulaşmıyor asfalt) diz bölümün darbeleri karşılamayacağı için yine dizinin veya bacağının kırılma ihtimali olduğuna göre hangisini tercih edeceğine sen karar verebilirsin. Yani "Pantolon" derken bahsettiğin pantolonun özelliğine göre değişir....
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

  8. #28
    johnny_rook - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Buyrun, maalesef henuz bırakın full korumayı kask takma takmamayı tartışıyor insanlar,
    Hürriyet - 15/8/06
    Önceki gün biri İstanbul’da, diğeri İzmir’de iki motosiklet kazası meydana geldi. İstanbul’daki kazada Bahadır Kapıcı ve Uğur Ekşi yaralarla kurtulurken, İzmir’de Bahar Baş hayatını kaybetti, Kenan İbrahim Cengiz ise ağır yaralandı. Çünkü, İstanbullu gençler kask takmış, İzmir’dekiler ise kask takmamıştı.

    HALİÇ Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Bahadır Kapıcı, 34 AZ 1820 plakalı otomobiliyle Yeşilyurt’tan Yenikapı yönüne giderken, önceki gün saat 18.45’te önünde duran bir otomobile çarpmamak için ani fren yaptı. Direksiyon hákimiyetini kaybedince karşı şerite geçen otomobil, 31 yaşındaki kuaför Uğur Ekşi’nin kullandığı 34 EV 019 motosiklete çarptı. Kaskları ve güvenlik donanımları tam olan Uğur Ekşi ile arkada oturan arkadaşı 21 yaşındaki Doğukan Çağlayan yol kenarına savrulup sürüklendi. Trafik tıkanınca otomobilinden inen bir doktor, boyun omurlarında zedelenme ihtimaline karşı kazazedelerin kasklarını çıkarmadan, üzerlerindeki giysileri keserek ilk müdahaleyi yaptı.

    Yaralıları almak için farklı noktalardan çıkan 3 ambulans trafik nedeniyle uzun süre kaza yerine gelemedi. Bu sırada yoldan geçen hostes Sezen Çömlek, yerde yatan yaralılardan birinin kuaförü Uğur Ekşi olduğunu fark edince otomobilinden inerek yanına geldi. Cep telefonundan ortak tanıdığı arkadaşlarını arayarak kazayı bildiren ve arkadaşına moral veren Çömlek, yaralılara ilk müdahaleyi yapan doktora da yardım etti. Yaralılar, ambulanslarla Bakırköy Dr.Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Güvenlik donanımları tam olan motosiklet sürücüsü ve artçısı, tedavileri ayakta yapıldıktan sonra taburcu edildiler.

    Genç kız öldü arkadaşı ağır yaralı

    Lokman DAĞ (DHA)

    İZMİR Karşıyaka’da iki farklı giyim mağazasında çalışan 22 yaşındaki Kenan İbrahim Cengiz ve 17 yaşındaki Bahar Baş tatil için Çeşme’ye gitmeye karar verdi. Cengiz, Bahar Baş’ı dün sabah saat 08.00 sıralarında motosikletle evinden aldı. Kask takmadan yola çıkan ikili, otoyoldan gitmek yerine eski yolu tercih etti. Cengiz, mıcıra girince motosikletin direksiyon hákimiyetini kaybetti. Takla atan motosikletin üzerinden fırlayan iki genç, başlarını yere çarparak ağır yaralandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Baş, doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Tedavisi yoğun bakım servisinde süren Cengiz’in hayati tehlikesi bulunuyor. Aynı gün doğan Baş ile Cengiz’in yakın tarihte nişanlacağı öğrenildi.

  9. #29
    Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Merhabalar,
    Herkes ve hepimiz Motosikletten düşmenin ya da Motosiklet kazalarının verdiği acıları çok iyi biliriz! En azında hepimiz bir kez olsun Bisikletten düşmüşüzdür! Yani el, Diz ve Baş'a alabileceğimiz hasar ve bunların acılarınıda çok iyi biliyoruz.

    Ne varki, Motosiklet üzerinde koruma donanımı giyerek sürmenin sanki bir aşağılık kompleksi yaratıyormuş gibi bir durum söz konusu bizim insanlarımızda!
    '' Bana birşey olmaz '' Ya da ben asla düşmem, Ben dikkatliyim gibi söylemleri çok duyuyoruz.

    Bilmem belki ben yanılıyorumdur ama bu çok büyük ve bazen affı olmayan bir ihmal.
    Motosiklet üstünde Kask, Eldiven,Bellik,Dizlik ve Mont kesinlikle giyilmelidir.

    Bende de şu anda tüm bunlar yok fakat kazasız belasız atlatacak olursam, Eylülde tüm saydıklarım Almanya dan gelecek.Artçımın donanımı dahil elbette.
    Ben Kış aylarında daha çok zevk alıyorum Motosikletten!

    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

    Selamlar,
    Özer


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler