Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Çelik fren hortumu siparişi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    14 Aralık 2018
    Alıntı liquem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim motorum çokta yüksek cc'li olmasa en azından arka fren için düşünüyorum. Plastik malzeme yazın o sıcak aylarda oldukça ısınacaktır frenlerde gözle görülmese görülse bile esneme olacaktır. Bende takipteyim
    Evet aynen katılıyorum bide rengi siyah olduğundan ısıyı daha çok çekecektir ve esneyecektir her frene basmanızda


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2018
    Şehir
    Manisa/Merkez(yazları İstanbul/Ümraniye)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    Bugün montajı yapıldı hortumun. Görüntüsü güzel. Fren performansı için şu anda bir şey söylemem ne kadar uygun olur bilmiyorum.
    Montaj sırasında önce alttaki rekor söküldü, fren hidrolik kutusununda kapağı söküldü ve sıvı akmaya bırakıldı. Eski sıvı tamamen boşalabildi mi bilmiyorum lakin bayağı bayağı boşaldı. Eski hortum söküldü. Yenisi takıldı. Ve usta fren hidrolik sıvısı doldurdu lakin Motul 5.1 doldurdu. Benim motosikletimin kutusunun üzerinde 3- 4 diyor. Usta plastik hortumlarda 3-4 koyulduğunh ama çelik hortumda iyi performans vermeyeceğini söyledi hatırladığım kadarıyla.. İçime sinmedi tam, fren merkezinin bozulmayacağını ümid ediyorum. Binaenaleyh ön frenin vereceği hissiyat hakkında verebileceğim bilgiler hortumun etkisi haricinde sıvının etkisini de içerecektir. Bu yüzden fren performansına dair bir şey demem uygun olur mu bilmiyorum.
    Vel hasıl: Hortumun montajı yapıldı, sıkıntı olmadı. Uyum sağladı. Eğer fren sisteminizde hortum haricinde bir sıkıntı yoksa(rekorlarda,kaliperde vs.) ölçüleri de doğru verdiyseniz bir sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. Sevgilerle

    Kural [ Z ] bunu beğendi.

  3. #23
    68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2013
    Şehir
    Istanbul city
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    Harika olmuş. Gülle gülle kullan, tekerin düz bassın.

  4. #24
    emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2018
    Şehir
    Manisa/Merkez(yazları İstanbul/Ümraniye)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    Sağolasın abim. Hepimiz kazasız belasız inşallah

  5. #25
    emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2018
    Şehir
    Manisa/Merkez(yazları İstanbul/Ümraniye)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    Konuya güncelleme yapayım arkadaşlar. Belirli bir süredir ön frenimde bahsi geçen çelik hortum var. Yaşadığım belirli durumları size bildireyim.
    Öncelikle önceki fren hortumu daha kalındı ve belirli noktalarda motosiklete sabitlenmişti. Lakin bu çelik örgülü fren hortumu daha ince ve sabitlemedik. Sadece önceki hortumun sabitlenmesi için kullanılan yuvarlakların içinden geçirildi. Böylece oraya buraya sarkmıyor ama hareket edebiliyor. Arka lastiği değiştikten sonra ön tekerin oradan ses geliyordu ve farkettikki(arkadaşım farketti) hortumu biraz yukarı doğru salınca ses kesiliyordu. Hortumu sabitlemeniz faydanıza olabilir.
    İkincisi hortum ve banjolar birbirine döndürükerek dişlerle sabitleniyor(fotoğraflara bakın). Asıl sıkıntı buradan sonra. Şimdiye kadr 2 kere hortum ve banjo gevşedi. Biri motosikletim tamir gördükten sonraydı. Ustam dikkatsizlik etmiş olabilir mi yada başka bir şey mi sebep oldu bilmiyorum. Ama sonuç olarak gevşedi. Diğer durum ise geçenlerde motosikletimi düşürdüğümde oldu. Bu sefer alt merkezin(kaliper) banjo gevşedi. 2 durumda da hidrolik sızdı, frenim boşaldı. Bu durumlara daha önceden banjoların iyi sıkılmaması yada hortumu sabitlememiş olmamız sebep olmuş olabilir mi bilmiyorum. Lakin paylaşmak görevimiz ve bu durumdan bu hortumu düşünenlerin haberi olsun istiyorum. Önlem almaları faydalı olacaktır.Ayrıca ürünü övmek yada yermek gibi bir görevim yok. O yüzden bilmenizi isterim ki bu ürünle ilgili bir sıkıntı da olabilir, benim hatam da olabilir ve bunlar özel durumlardı. Bunlar dışında üründen şikayetim yok.
    Ek olarak tavsiyem hortum gevşediğinde sıkabileceğiniz genişlikteki bir anahtarı selenizin altında bulundurmanız. Olurda başınıza gelirse çok faydasını görürsünüz, gelmezse de zararı olacağını sanmam
    Keyifli sürüşler.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:02 ----------

    Ayrıca gevşediğinde ahım şahım bir olay yok, sadece sıkıyorsunuz. Hidrolik akan yerleri temizliyorsunuz, ayrıca gerekiyorsa hidrolik ekliyorsunuz.

  6. #26
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Dertsiz başınıza dert almışsınız. Hiç böyle bir şeye ihtiyaç duymadım.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)