Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Direksiyon sınavına 3 dakika geç kalmak ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Grev yapıyorlar diye suç duyurusunda bulunun.
    buteo ve Terapist bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Çok zekice

  3. #23

    Üyelik
    20 Haziran 2018
    Grev, yasal bir haktır kimseye grev yaptığı için hakaret edemezsiniz, bu onları herhangi bir şekilde şuanki favori tabirle vatan haini de yapmaz, ancak şu bir gerçek ki grev yapanlarla alakası olmayan sadece yetişmeye çalışan insanlar da mağdur oluyor ki izban izmirin tam anlamıyla hayat damarıdır, ulaşım o kadar boktan ki neredeyse bütün izmir izbana bağımlı durumda, benim önerim Japonya daki gibi bir grev tipi olacak, örneğin otobüs şoförleri grev yapacakları zaman bizdeki gibi kontak kapatıp beklemezler, otobüs her zamanki gibi çalışır bekleyen yolcular gidecekleri yere giderler ama şoförler grev gereği kimseden para almazlar, böylece kimse mağdur olmaz.
    tugrulbora bunu beğendi.

  4. #24

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    baktın gecikeceğini anladın,inip yolda gördüğün pizzacı olsun kurye olsun yada özel olsun motorcuları durdurup acil yetişmem lazım ,al şu 50 tl yi beni yetiştir deseydin yada Scotty uygulamasından bir motor taksi çağırsaydın şuan bu konuyu açmış olmayacaktın

  5. #25

    Üyelik
    13 Mayıs 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondial mash -Hero dash- Hero Thriller- Cbr 250
    Alıntı uzay gemisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnsanlar sınavı kaçırmamak için 1 saat öncesinden orada bulunup olanı biteni izliyor.
    Kendi yaptığınız hesapsizlik hatasını devletten veya orada ki memurlardan çıkarmayın. 1 saat veya yarım saat önce yola çıksaydin kardeşim orada ki memuru yolda grev olması falan ilgilendirmez. Sınav saati belli mi? Belli. geç kalmış mısın? Kalmışsın o zaman olay bitmiştir
    Belliki adam zaten hesaplarına göre erken varacakmış, sırf laf sokmak için yazdığın cümlenin başından belli oluyor

  6. #26

    Üyelik
    23 Ağustos 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    MT 25
    Benim stemim gec kalmama ya da komisyonun beni sinava almamasinda değil. İnsiyatif olarak kasitli bir sekilde almadilar alsalar sinava güzel olurdu 3 dakika sonuçta sağlık olsun yaşadığım mağduriyetin sorumlusu hava şartları ve izmirin hayat damarini kopartan izban görevlileridir. Ha bu demek degil ki izban calisanlari vatan hainidir. Grev yaptıklarına deymeyecek böyle giderse. Ayrica bu konuyu gelecek zamanda ehliyet ainavina girecek arkadaşlarin okuyabilmesi ve bilgi edinebilmesi amaci ile actim benim 1.30saat once orada olacak sekilde yola cikmama rağmen olumsuz koşullardan dolayi yetişememem. Konu çok çarpitilmis gercekten gerek yok bunlara. Tek stem ettigim kasaya para girsin diye birakilmis olmam ve sabahtan beri yaşadığım rezaleet vardir herşeyde bir hayir

  7. #27
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Bilip bilmeden arkadaşa laf etmeyin.

    Yeterince erken çıkmış zaten arkadaş, normal şartlarda 1 saat önce varabilecek kadar erken hatta.

    İzban grevi de olsa muhtemel zamanında yetişirdi ancak haftasonu izmir bir garip idi, otobüsler dolu almıyor, dolmus taksi yok ortada vs vs.

    Bilmeyenler için İzban dediğimiz dalga metro gibi birşey, izmire X şeklinde yol yapmıslar bir çubuğu metro birisi izban. Buradaki arkadaşlar her sene grev yapıp ebemizi öpüyor, 1600 tl asgari ücretin olduğu güzide süpergüç ülkemizde kendlerine verilen %22 zammı beğenmeyip %65 diyorlar falan.

    Küçük notlar halinde;

    İzban a giren herkes ilk 1 sene asgari ücret alıyor neredeyse.
    1 sene sonra en düşük maaş 2200 tl
    Çalışma saatleri günde 7 saat.


    Gel de sövme.

  8. #28
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    İsmin okunduğunda orada mıydın ? Değildin. Bunun 3 dakikası , 30 dakikası yok. Geç kalmışsın işte. Bir sonrakine artık.

  9. #29
    mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Adana
    Utanmayıp niye bir gece önceden gidip orada yatmadın diyen olmamış. Neyse henüz geç değil.

    Evet geç kalmanın süresi olmaz böyle şeylerde ama ayıp yani yapılan yorumlar. Ne kadar meraklısınız saldıracak yer aramaya..

  10. #30
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    3 dakika inisiyatif kullanılabilecek bir zaman. Heyettekiler kol saatlerine baksa en az ikisinin arasında 3dk fark çıkar zaten.

  11. #31

    Üyelik
    06 Kasım 2018
    Motosikleti
    Ktm duke 250
    Yukarida cevabi aciklanmis,polemige gerek yok artik hersey online. Resminizi cekip sinav zamaninda baslatiyor 5 dk sonra baslatma secenegi yok. Hatta benim 2 tur atmamiza ragmen biraz erken bitmisti 5-10 dk bekledi erkenden onaylaninca soruyolarmis parkur belli sure belli neden daha once onayladiniz diye. Yapacak birsey yok sizin disinizda gelisen bir olay, hayirlisi olsun belki simdi girip alsaniz basiniza kotu birsey gelecekti birde bu yonden dusunun. Gelecek sefer icin bol sans

  12. #32
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı okaplan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yukarida cevabi aciklanmis,polemige gerek yok artik hersey online. Resminizi cekip sinav zamaninda baslatiyor 5 dk sonra baslatma secenegi yok. Hatta benim 2 tur atmamiza ragmen biraz erken bitmisti 5-10 dk bekledi erkenden onaylaninca soruyolarmis parkur belli sure belli neden daha once onayladiniz diye. Yapacak birsey yok sizin disinizda gelisen bir olay, hayirlisi olsun belki simdi girip alsaniz basiniza kotu birsey gelecekti birde bu yonden dusunun. Gelecek sefer icin bol sans
    aga sen nasıl bir sistem ile sınav oldun yav.

    ben baya önceden gitmiştim; hatta bana herkes zamanında girer erken gitmenin bir esprisi yok demişlerdi. Stresten 3. sigarayı ardarda yakmışken bir anda hadi gel dediler. 20-25 dk erken girdim sınava.

    foto fln da cekilmedi. sanırım sistem her yerde farklı. ama arkadaş da benim gibi izmirli.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  13. #33
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Alıntı liquem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Malesef gelmeyen olsa bile bir sonraki sınava girecek kişi kendi saatini bekliyor. ama 10 dakikaya kadar sorun olmaz denmişti bu güne kadar eylem grev falan derken tıkanmıştı heryer.
    Geçmiş olsun. Yazdıklarından sınav kurallarından haberin olmadığı anlaşılıyor. Kurs eğitmenin sana gerekli bilgileri vermemiş. Senin bilmemen normal. Kurs hocan alakasız bir tipmiş. Sınava 1 dakika bile geç kalamazsın. Yer değiştirme ise mümkün değil.

  14. #34
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    14 Kasım 2018
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    Gs 1200 Adv
    ya demiyim demiyim dedim de bu erken çıksaydın bi saat önce orda olsaydın diyen arkadaşlar geri zekalı mı acaba? adam zaten 2 saat önceden çıkmış maksimum 20 kmlik mesafeye. 2 saat diyorum. hala burda o zomon örkön çoksoydon diyenler var. ya gözünüzle okumuyorsunuz ya okuduğunuzu anlama kıtlığınız var. Bu iq ile bu yaşlara gelmeniz mucize tebrikler.

    Konuya gelecek olursak 3 dakika ile sınava almamak da şartlarını önceden bildiğin işte grev yapmak da kurs olarak araya girip halletmemek de ayrı ayrı işgüzarlıklar. ne diyelim ki..

  15. #35
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Ulkede herhangi bir isci kesimi hakkini aramak icin grev karari aldiginda bu isten etkilenmeyen insanlarin nefretini anlamiyorum.

    Kamu sirketinin ortak oldugu bir A.S. sirketinin iscilerine verdigi maastan ve iscilerin bu maas artisini istememesinden siz neden rahatsiz oluyorsunuz? Niye bu dusmanlik? Derseniz ki "toplum zorlaniyor" evet grevin temel amaci budur. Hizmetin yavaslatilmasi/yapilmamasi yontemiyle yonetim kadrolarinda baski kurmaktir grev, musterinin/halkin zararina olsun diye degil.

    Grevden etkileniyorsaniz bakmaniz gereken her neden iscinin maasi oluyor her seferinde? Neden kotu yonetime, haksizliga vs. gozunuzu kapatiyorsunuz anlamakta zorluk cekiyorum. Adam gelmis grev yapip hakkini arayan insana sovelim diyor.

    Bir nokta da, asagida yapistirdigim metinde de goreceginiz gibi, makinistler ve vardiyali calisanlar ek tazminat istiyor. Ama burokratlar diyor ki makinistte ayni parayi alsin muhasebeci de. Ben kendi adima herhangi bir iscinin maasini digeriyle karsilastiracak kadar vicdansiz olmadim, olmayacagim da. Kaldi ki ben de is kanununa gore isciyim ve sendikam bile yok.

    Ayrica grev ile ilgili kanunlarda "grev kiriciligi" suctur, ancak IZBAN A.S. grev karari alan makinistlerin yerine egitmen kadrosunda, grev yapmayan, calisanlarini calistiriyormus, bu basitce grev kiriciligi.


    IZBAN grevini bilmeyenler icin;
    --
    İzmir'de Aliağa-Selçuk arası banliyö taşımacılığını işleten ve kent için ulaşım ana arterlerinden olan TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortak şirketi İZBAN AŞ bürokratları ile Türk-İş'e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında süren toplu sözleme görüşmeleri tıkanınca grev kararı asıldı.

    İZBAN'da makinist, tekniker, teknisyen, istasyon operatörü, gişe çalışanı 338 işçiyi yakından ilgilendiren ve haziran ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bir kez daha anlaşma sağlanamadı. 63 maddelik TİS taslağında taraflar ücret zammı, ikramiye ve sosyal haklar gibi ekonomik açıdan önemli 24 maddede uzlaşamadı. Demiryol-İş sendikasının yüzde 28 zam talebine karşı bürokratların, enflasyon oranının altında olan yüzde 12-16 arasındaki zam artışı önermesi görüşmeleri tıkadı. Sendikanın 112 gün ikramiye önerisine karşı İZBAN bürokratları 90 gün ikramiye önerisinde bulundu. Sendikanın sürüş tazminatı ve vardiya tazminatı talebi de hiçbir şekilde kabul görmedi. 60 günlük süreçte anlaşma sağlanamazsa İZBAN'da bir kez daha seferler duracak.

  16. #36
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    14 Kasım 2018
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    Gs 1200 Adv
    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ulkede herhangi bir isci kesimi hakkini aramak icin grev karari aldiginda bu isten etkilenmeyen insanlarin nefretini anlamiyorum.

    Kamu sirketinin ortak oldugu bir A.S. sirketinin iscilerine verdigi maastan ve iscilerin bu maas artisini istememesinden siz neden rahatsiz oluyorsunuz? Niye bu dusmanlik? Derseniz ki "toplum zorlaniyor" evet grevin temel amaci budur. Hizmetin yavaslatilmasi/yapilmamasi yontemiyle yonetim kadrolarinda baski kurmaktir grev, musterinin/halkin zararina olsun diye degil.

    Grevden etkileniyorsaniz bakmaniz gereken her neden iscinin maasi oluyor her seferinde? Neden kotu yonetime, haksizliga vs. gozunuzu kapatiyorsunuz anlamakta zorluk cekiyorum. Adam gelmis grev yapip hakkini arayan insana sovelim diyor.

    Bir nokta da, asagida yapistirdigim metinde de goreceginiz gibi, makinistler ve vardiyali calisanlar ek tazminat istiyor. Ama burokratlar diyor ki makinistte ayni parayi alsin muhasebeci de. Ben kendi adima herhangi bir iscinin maasini digeriyle karsilastiracak kadar vicdansiz olmadim, olmayacagim da. Kaldi ki ben de is kanununa gore isciyim ve sendikam bile yok.

    Ayrica grev ile ilgili kanunlarda "grev kiriciligi" suctur, ancak IZBAN A.S. grev karari alan makinistlerin yerine egitmen kadrosunda, grev yapmayan, calisanlarini calistiriyormus, bu basitce grev kiriciligi.


    IZBAN grevini bilmeyenler icin;
    --
    İzmir'de Aliağa-Selçuk arası banliyö taşımacılığını işleten ve kent için ulaşım ana arterlerinden olan TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortak şirketi İZBAN AŞ bürokratları ile Türk-İş'e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında süren toplu sözleme görüşmeleri tıkanınca grev kararı asıldı.

    İZBAN'da makinist, tekniker, teknisyen, istasyon operatörü, gişe çalışanı 338 işçiyi yakından ilgilendiren ve haziran ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bir kez daha anlaşma sağlanamadı. 63 maddelik TİS taslağında taraflar ücret zammı, ikramiye ve sosyal haklar gibi ekonomik açıdan önemli 24 maddede uzlaşamadı. Demiryol-İş sendikasının yüzde 28 zam talebine karşı bürokratların, enflasyon oranının altında olan yüzde 12-16 arasındaki zam artışı önermesi görüşmeleri tıkadı. Sendikanın 112 gün ikramiye önerisine karşı İZBAN bürokratları 90 gün ikramiye önerisinde bulundu. Sendikanın sürüş tazminatı ve vardiya tazminatı talebi de hiçbir şekilde kabul görmedi. 60 günlük süreçte anlaşma sağlanamazsa İZBAN'da bir kez daha seferler duracak.
    bırak hocam bu kuru şovları. o maaşlar şartlar şimdi mi akıllarına geldi? baştan neden kabul ettiler? ayrıca onlar hak arayacak diye niye ben mağdur oluyorum gidip haklarını alabilecekleri yerin önünde protesto yapsınlar. grevmiş. senin bir yakının ambulansta olsa ve o kargaşa yüzünden hastaneye yetişemese böyle hümanizm kasacak mısın?

    bazen bu hümanistlik bu pollyanacılık çok kuru gürültü geliyor bana. boş konuşuyorsun.

  17. #37
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Alıntı sultanselim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bırak hocam bu kuru şovları. o maaşlar şartlar şimdi mi akıllarına geldi? baştan neden kabul ettiler? ayrıca onlar hak arayacak diye niye ben mağdur oluyorum gidip haklarını alabilecekleri yerin önünde protesto yapsınlar. grevmiş. senin bir yakının ambulansta olsa ve o kargaşa yüzünden hastaneye yetişemese böyle hümanizm kasacak mısın?

    bazen bu hümanistlik bu pollyanacılık çok kuru gürültü geliyor bana. boş konuşuyorsun.
    Umarım bir gün senin de hakkın yenmez, maaşın ödenmez, tazminatsız bir şekilde işten çıkarılmazsın. Öyle bir durum olursa bakacaz artık kim hümanist.

    Kötüye kullanılmasına karşıyım, bu güne kadar hiç grevle işim olmadı, herhangi bir sendika üyeliğim yok, Türkiye de sendikacılık doğru yapılmıyor, lakin tüm bunlara rağmen; Grev vir HAKTIR.

  18. #38
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Cumhurbaşkanımız yasayı değiştirmediği sürece uygulama böyle arkadaşlar. CİMER üzerinden grev hakkının kaldırılmasını talep edebilirsiniz.

  19. #39
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    14 Kasım 2018
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    Gs 1200 Adv
    Alıntı Metehan07-70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Umarım bir gün senin de hakkın yenmez, maaşın ödenmez, tazminatsız bir şekilde işten çıkarılmazsın. Öyle bir durum olursa bakacaz artık kim hümanist.

    Kötüye kullanılmasına karşıyım, bu güne kadar hiç grevle işim olmadı, herhangi bir sendika üyeliğim yok, Türkiye de sendikacılık doğru yapılmıyor, lakin tüm bunlara rağmen; Grev vir HAKTIR.
    hala boş hümanistliğe devam ediyorsun hocam geç bunları. oturacaklar işlerini yapacaklar. şirket sahibi değil bu adamlar kamu görevlisi kamuya hizmet etmek zorundalar. iş aksatma vs olamaz. Ben yetkili birisinin yerinde olsam tek tek tespit edip direk yasalara göre tazminatsız kovarım. Memlekette işsiz adam çok bir ilan yayınla 1 haftayı bulmaz hepsinin yerine birisi bulunur. ama onlar bir haftaya öyle bir iş bulamaz. böyle zorunda oldukları halde bu neyin nazı anlamıyorum. hayır baksan birşeyleri de eksik değil onun bunun dolduruşuyla gaza geliyorlar. olan halka oluyor.

  20. #40
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Alıntı sultanselim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hala boş hümanistliğe devam ediyorsun hocam geç bunları. oturacaklar işlerini yapacaklar. şirket sahibi değil bu adamlar kamu görevlisi kamuya hizmet etmek zorundalar. iş aksatma vs olamaz. Ben yetkili birisinin yerinde olsam tek tek tespit edip direk yasalara göre tazminatsız kovarım. Memlekette işsiz adam çok bir ilan yayınla 1 haftayı bulmaz hepsinin yerine birisi bulunur. ama onlar bir haftaya öyle bir iş bulamaz. böyle zorunda oldukları halde bu neyin nazı anlamıyorum. hayır baksan birşeyleri de eksik değil onun bunun dolduruşuyla gaza geliyorlar. olan halka oluyor.
    Sen hiç el işinde çalışmamışsın anlaşılan, ya da hala baba parası yemeye devam ediyorsun. Sırf senin gibi düşünenler yüzünden, günde 10-12 saat asgari ücrete çalışan milyonlar var. Ve bu asgari ücretle de adam gibi motor bile alamayan. Sen devam et, illa başına gelince anlayacaksın.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)