Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

moralim bozuk

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Mart 2015
    bugün sabah saat 7 buçuk civarı fz6 ile işe gidirken başıma bi olay geldi moralim bozuldu.

    çekmeköyden altunizade köprüsüne doğru giden otobanda. ümraniye sondurak çıkışının oralardaydı. sağa doğru dönüp altunizade tüneline girmeden biraz önce.

    motorla giderken arabaları hafif makas atar şekilde gidiyorum. ama öyle düşündüğünüz gibi değil.hafif sadece arabaları geçebilecek hızda. arabaları geçerken selektör yapıp kornaya basıyorum. dikkatli bi şekilde yapıyorum hızım tahmini 90 falan. arabalarda 60 70 gidiyor zaten trafik var.

    .sol şeritte önümdeki araba önündeki arabaya yakın gidiyordu. onümdeki arabanın arka bitiminde sağ şerittede araba var.

    önümdeki arabaya sol şeritte sağ taraftan yaklaşıyorum çaprazdan çıkıcam dibinde girdim tam sağdan çaprazdan çıkarken selektör yaptım görsün diye.ani gaz verdim aradan kaçmak için ama ben gazı biraz açtığımda çıkarken oda anide sağ şeride geçmeye başladı .

    o anda aracın sağ şeride geçtiğini gördüm ve gazı kestim. tabi gazı kestiğimde arabanın hemen yanına arka kapının orada kaldım.araba sıfır yaklaştığı için sol dirseğimle arabaya yasladım araba beni sağa doğru ittirmeye başladı. bu şekilde 3-4 saniye arabaya yapışık gittik.

    daha sonra arabanın arka tekeri ayağıma sürttü hafif.derken adam beni farkedince hemen sola ani geçiş yapıp benden uzaklaştı hatta soldaki arabayı şıkıştırma pahasına.

    basit bi olay ama. o anda yaşadıklarımı anlatamam biraz daha sağa geçseydi düşerdim. bu olaydan sonra mmoralim acayip bozuldu. ya düşseydim ne olacaktı diye akşama kadar düşündüm. canım çok sıkkın.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    geçmiş olsun,ucuz atlatmışsın,,işte bu yüzden paranoyak olarak motor sürmek en güzel ve engüvenlisidir

    yani sen hariç herkesin gözlerine bez bağlamış olarak araç sürdüğünü varsayarak motor kullanmak
    bursalıali, Riptalon, espresso ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    melez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2018
    Motosikleti
    RKS WİNNER 200
    atma makas falan sağdan fıtı fıtı git. amacına uygun kullanın şu motoru ya. az cc yüksek olunca şımarıyorsunuz linç yediğimiz kadar var arabacılardan.
    espresso bunu beğendi.

  4. #4
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Birçok motorcu arkadaşın farkında olmadığı bir şey var: Araba sürücüleri bizleri görmüyor arkadaşlar.

    Daha geçen gün yaşadığım olayı anlatayım; arabayla bir arkadaşımı aldım, ana cadde bağlantısına geldim, yol sadece sağa dönüşe izin veriyor, tek yön yani. Göz ucuyla dikiz aynasına baktım arkamda da bir araba var. Dikkatimi ana yola verdim, yol müsait olunca tam yola girmek için manevra yapıp sağa dönecekken arkadaş aman dikkat dedi. Hemen frene dokundum haliyle kafamı sağa çevirince tam sağ ayna hizamda bir skuterli vatandaş sağımdan ana yola girmeye çalışıyor.
    Ne kask ne ekipman, harala gürele bir yerlere yetişmeye çalışan biri. Kafası basmıyor ki ben sağa döndüğüm an kaza olacak, yerlerde sürüklenecek, sonra vay efendim motorculara saygı yok, motosikletleri fark edin. Sağa dönüşte hala arabanın sağına girmeye çalışıyor!!

    Arkadaşım da motorcu, bende motorcuyum, az daha çarpacağımız kişi de motorcu. Peki bu denklemde kim suçlu? Yani demem o ki motosiklet fazla dikkat çekmiyor. Görünmez olduğunuzu farz ederek sürün. İki arabanın arasından geçmek istiyorsunuz ve aranın genişliği azaldığı anda kaza yapma ihtimaliniz varsa bekleyin ve o aradan geçmeyin. Bir kavşaktan önünüze bir araba çıksa duramayacak hızdaysanız bir gün o kavşaktan önünüze bir araba çıkar ve çarparsınız.
    Öndeki araba durup dururken çok ani fren yapsa duramayacak kadar yakın gidiyorsanız bir gün o araba ani fren yapar ve kaza yaparsınız.

    Bu nedenle moral bozmak yok. Daha defansif sürüşü benimseyin. Daha fazla pratik yapın, daha az risk alın, hayatta kalın...
    cezerye, sutlusoda ve espresso bunu beğendiler.

  5. #5
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Naparsak yapalım kelle koltukta... Risk azalıyor ama dört tekerli ile aradaki uçurum büyük...

  6. #6
    bilalefe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2012
    Şehir
    Istanbul
    Alıntı melez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    atma makas falan sağdan fıtı fıtı git. amacına uygun kullanın şu motoru ya. az cc yüksek olunca şımarıyorsunuz linç yediğimiz kadar var arabacılardan.
    Bence siz önce edebinizle konuşmayı öğrenin. Her konunun altına sizin gibi amacı olmayan kendisi çok biliyormuşcasına empati yapmayan insancıklar. Eleştirdiğiniz kişiler gibi bi bitmediniz.
    hknsaritas bunu beğendi.

  7. #7
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Geçmiş olsun yine de ucuz atlatmışsınız. Ben de bugün aniden önüme kıran taksiye yan kapısından giriyordum. Artık refleks mi dersiniz bol bol engelden kaçma antrenmanı yapmam nedeniyle kurtardım mı dersiniz bir şekil soldan kaçabildim hasarsız. Sonra kendi kendime kızdım trafiği iyi okuyamadığım, taksicinin o s.k suratlılığı yapacağını öngöremediğim için. Velhasıl dikkat edelim hocam, hele İstanbul trafiğinde sürüyorsak duble dikkat edelim.
    Angrypower ve espresso bunu beğendiler.

  8. #8

    Üyelik
    24 Mart 2015
    Sollama yapmayıp napıyım arabanın arkasındanmı gidiyim 50 km hızla. Sollama yapıyorum ben makas atmıyorum aslında. Ama yaparken önce arabanın arkasında gelip 2 saniye duruyorum aynaya selektör çakıyorumki görsün beni sonra çıkıyorum hemen gazı açıp paldır küldür girmiyorum öle. Ama belkide ben selektör yapınca bana yol vermek için geçti Onu bilmiyoruz . Valla dikkatli olmak lazım herhalde artık sollmada yapmicaz yada uzaktan şeridi değiştirip öle gidicez yakın geçmesekte hiç geçemeyiz
    hknsaritas bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    ne yazık ki hata senin bu kadar arabaları sürenlere güvenirseniz olacağı o .. şu yaşa geldim anlayamadığım tek şeydir bu özgüven yada güven nerden geliyor sanki arabalardaki bütün sürenleri tanıyorlar neyse bu kadar araç sürenlere güvenmeyin ..

    youtube dada izliyorum e5 kapalı trafikde gazlıyor arkadaş neyine güveniyorsun o araba sürenlerin %80 ı belki aynaya falan bakmıyorki müzik dinleyen mi istersin, cep telefonuyla konuşanmı cep teli kurcalayanmı aynada makyaj yapanmı yanındaki ile derin bir sohbette olanmı bu özgüven herkes beni görür kafası nedir anlamış değilim..

    uzun yolda korkmam mesela çünkü araba süren kişi süratli olduğu için yola konstredir algılar tam açıkdır yolda boşdur sende o yüzden farkedilirsin .. ama kapalı trafikde 40-50 ile giderken adam diyorki zaten trafik akmıyor şeritler full dolu sağındaki araç belli solundaki araç belli riski yok bir şeyi yok umurunda olmuyor başka şeylerle uğraşıyor araba içinde.

    Ben h100 minübüsün içinde ortaya tavla koymuşlar tavla oynıyan adamlr görmüşdüm kültablası vardı torpido üstünde bir çayları kahveleri eksikdi minübüsün içini kahveye çevirmişler.. yahu neler gördük ..
    sutlusoda, SuleymanE ve espresso bunu beğendiler.

  10. #10
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Karşı taraf sinyal verdi mi ki

  11. #11

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karşı taraf sinyal verdi mi ki
    istanbulda yaşamadığın belli
    sutlusoda ve espresso bunu beğendiler.

  12. #12
    zekvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Aralık 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ninja 300
    Geçmiş olsun beterin beteri var kardeşim dikkatli olmanı tavsiye ederim. Ben hem araba hem de motosiklet kullanıyorum. İki tarafın gözünden de bakacak olursam durum şu : eğer trafikte aralardan kaçarak gidiyorsan kimseyi rahatsız etmeden, motoruna güvendiğin derecede, hızını ayarlayabildiğin sürece yap hiçbir araç sürücüsü buna karşı çıkmaz ancak frene bastırtma adamı söver Motor kullanırken tabi ki trafikten daha hızlı olmalıyız, şeritte gitmek zor biliyorum, ama aralardan geçerken herhangi bir şeritte kendine yer bulamayacağın yerde girme kardeşim. ''Ben bu araçların arasından geçtikten sonra soldaki aracın önünde şeride girer trafiğe uyum sağlarım'' diyerek yap bunu. Gazı açtığı zaman kapatmayı bilmeyen arkadaşlar var, sağ sol sağ sol sonu iyi olmuyor.
    Neyse ki İzmir de motosikletler daha çok fark ediliyor insanlar sana yol veriyor, sıkıştırma falan yaşamıyorum çoğu zaman. %80 daha bilinçli bir trafik var. Bir de şunun farkına vardım ki büyük cc motorlara daha çok saygılı davranıyorlar. yol verir sinyal verir vs...

  13. #13

    Üyelik
    24 Mart 2015
    Ne sinyali kardeşim sinyal falan yok verse geçmezdim tabiiki 😂

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:19 ----------

    Alıntı zekvan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun beterin beteri var kardeşim dikkatli olmanı tavsiye ederim. Ben hem araba hem de motosiklet kullanıyorum. İki tarafın gözünden de bakacak olursam durum şu : eğer trafikte aralardan kaçarak gidiyorsan kimseyi rahatsız etmeden, motoruna güvendiğin derecede, hızını ayarlayabildiğin sürece yap hiçbir araç sürücüsü buna karşı çıkmaz ancak frene bastırtma adamı söver Motor kullanırken tabi ki trafikten daha hızlı olmalıyız, şeritte gitmek zor biliyorum, ama aralardan geçerken herhangi bir şeritte kendine yer bulamayacağın yerde girme kardeşim. ''Ben bu araçların arasından geçtikten sonra soldaki aracın önünde şeride girer trafiğe uyum sağlarım'' diyerek yap bunu. Gazı açtığı zaman kapatmayı bilmeyen arkadaşlar var, sağ sol sağ sol sonu iyi olmuyor.
    Neyse ki İzmir de motosikletler daha çok fark ediliyor insanlar sana yol veriyor, sıkıştırma falan yaşamıyorum çoğu zaman. %80 daha bilinçli bir trafik var. Bir de şunun farkına vardım ki büyük cc motorlara daha çok saygılı davranıyorlar. yol verir sinyal verir vs...
    Bende araba kullanıyorum ama motosikletler gerçekten görünmüyor yalan yok. Özellikle aralardan kaçanlar.istanbuldada böle büyük motosikletlere yol veriyolar arkadan yaklaştığında hemen önünü açıyor tabi vermeyenlerde var ama nadir

  14. #14

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Geçmiş olsun. İstanbul'da bende ağır vastıtaya varana kadar araç kullanıyorum. Motosikletle aktif olarak trafikteyim. Yalan söylemeyeyim, benimde bazılarını görmediğim zaman oluyor. Hemde sürekli aynaları kontrol ederimki aralardan çıkıp, apaçilik yapıp kendini sakatlamasınlar die. Lakin özellikle sıkışık trafikte ve senin olayında muhtemelen hava daha karanlıktı, insanlar daha az dikkatli olabiliyorlar.

    Selektör ve korna inan çok bir fark sağlamıyor. Gerekirse daha yavaş, daha dikkatli olacağız. Motoru falan sallamıorlar konusu değil bu, diğer aracın üstüne kırdı görünce diyorsun.

  15. #15

    Üyelik
    24 Mart 2015
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun. İstanbul'da bende ağır vastıtaya varana kadar araç kullanıyorum. Motosikletle aktif olarak trafikteyim. Yalan söylemeyeyim, benimde bazılarını görmediğim zaman oluyor. Hemde sürekli aynaları kontrol ederimki aralardan çıkıp, apaçilik yapıp kendini sakatlamasınlar die. Lakin özellikle sıkışık trafikte ve senin olayında muhtemelen hava daha karanlıktı, insanlar daha az dikkatli olabiliyorlar.

    Selektör ve korna inan çok bir fark sağlamıyor. Gerekirse daha yavaş, daha dikkatli olacağız. Motoru falan sallamıorlar konusu değil bu, diğer aracın üstüne kırdı görünce diyorsun.
    Evet ama görmemesi mümkün değil uzunlar açık zenon fz6 nın uzunları bide motor egzos var yanından 150 yle geçmiyorumki geldim arkasında uzunların aynalara soktum sonra çıktım. bunlara ragmen görmemesi ilginç kesin bişey yapıyodu arabada ki görmedi selektör yapınca hemen yol açtı bana belkide bende tam aradan geçtim kötü niyetli değildi farkettiğinde hemen uzaklaştı soldaki arabayı sıkıştıtarak hemde motora bişey olucağınanarabaya olsun gibi dercesine onyüzden hiç bişey demedim yoluma gittim normalde hep kamera takardım ama. Dun almadım yanıma

  16. #16

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Alıntı pcmnyk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet ama görmemesi mümkün değil uzunlar açık zenon fz6 nın uzunları bide motor egzos var yanından 150 yle geçmiyorumki geldim arkasında uzunların aynalara soktum sonra çıktım. bunlara ragmen görmemesi ilginç kesin bişey yapıyodu arabada ki görmedi selektör yapınca hemen yol açtı bana belkide bende tam aradan geçtim kötü niyetli değildi farkettiğinde hemen uzaklaştı soldaki arabayı sıkıştıtarak hemde motora bişey olucağınanarabaya olsun gibi dercesine onyüzden hiç bişey demedim yoluma gittim normalde hep kamera takardım ama. Dun almadım yanıma
    İnanki görebilecek noktada bile olsa insanlar bazı zamanlar dalgınlık vs herhangi bir sebepten dolayı zihinlerinde kör noktalar oluşturabiliyor. Bilirim Fz6 gümbürder ama sıkıntı yaşanmaması açısında hep onlar seni görmüyormuş gibi sür derim ben. Benimde full çakarlı motoruma araç çıkıp yapıştırdı. Hastaneye ambulansla gitmek zevkli olmuyor
    pcmnyk bunu beğendi.

  17. #17
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    istanbulda yaşamadığın belli
    ahhah izmirde de var aga bunlardan. Geçen geniş bir ara yolda aracın sağından hızlıca basıp gideyim dedim; (hızlıca dediğim de adam 30 ile gidiyor ben hızlanıp geccem) adam ben tam geçerken sinyal verdi ve direk sağa kırdı.

    Doğal olarak arabanın yanı uzun ve güzel derin bir çizik ile selamlaştı. Adam yediği haltın farkında; bana iyi misin dedi arabaya baktı gözleri doldu neyse dedi gitti.

    yani sinyal veren davarlarda var ama sinyali doğru zamanda vermek lazım
    logaritma bunu beğendi.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  18. #18

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    istanbul trafiğinde serengeti kuralları işler .. kimse seni görmek zorunda değil.. bazılarıda görür hatta motora iki teker şeytan işi gözüyle bakıyordur inadına kıllık pislik yapar.. bazılarıda motor o her şekil kurtarır kafasında kediyizya biz .. sen kendine dikkat etmezssen kimse sna dikkat etmez..

    Millete bu kadar bizi görür eder diye güvenmeyin bazısı görmez görende görmezden gelebilir.. gıcıkdır kişisel bir husumeti vardır motora sevmiyordur.. sağolsun internetteki youtuberların bazılarıda millete sevdirtmemek için ellerinden geleni yapıyorlar..
    sutlusoda bunu beğendi.

  19. #19
    PAPAZ_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2018
    Motosikleti
    GV650
    Babamın bana herzaman söylediği meşhur bir lafı vardır.

    "Motora bindiğin vakit trafikte , önündekini deli, arkandakinide zır deli olarak düşünüp öyle gideceksin" der.

    Kimin ne zaman hangi hareketi yapacağı belli olmaz .

    Sana geçmiş olsun kardeşim. Moralini bozma sadece daha garanti sürmeye çalış👍
    YZFR25 ve GezeGeze bunu beğendiler.

  20. #20

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    istanbul trafiğinde serengeti kuralları işler .. kimse seni görmek zorunda değil.. bazılarıda görür hatta motora iki teker şeytan işi gözüyle bakıyordur inadına kıllık pislik yapar.. bazılarıda motor o her şekil kurtarır kafasında kediyizya biz .. sen kendine dikkat etmezssen kimse sna dikkat etmez..

    Millete bu kadar bizi görür eder diye güvenmeyin bazısı görmez görende görmezden gelebilir.. gıcıkdır kişisel bir husumeti vardır motora sevmiyordur.. sağolsun internetteki youtuberların bazılarıda millete sevdirtmemek için ellerinden geleni yapıyorlar..
    En uyuz olduğum da onlardan çabuk hızlanabiliyoruz diye daha çabuk da durabileceğimizi varsaymaları; hep bol (normal aslında, ama İstanbul ölçeğinde bol...) takip mesafesi bırakıyorum, davarlar arabada olsam girmeyecekleri araya motosikletteyim diye dalıyorlar. İşte o zaman sülalerini Nuh Peygamber'e kadar anıyorum...


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)