Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

2018 Abs'li R25 Hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Alıntı sultanselim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sana ne birader ya? adamın muhasebesini yapmak sana mı kaldı? isterse takılarla paten alır isterse zeplin alır. ne meraklısınız her şeye maydanoz olmaya. yazmıyım yazmıyım dedim de şu yorumun cidden hadsizlik. sana ne sana ne!
    Beşikte anan baban sallarken kafanı mı vurdun die merak etmeye başladım. Kalkıp millete had bildirmeye çalışacağına adam akıllı bir yorum yapın da bende göreyim şurada. Ben bir muhasebe yapmadım, hevesi olabilir ki hepimizin vardı. Zorla alınması gereken bir araç değildir motosiklet. Bizde zamanını bekledik, parasını denkleştirdik aldık. Daha sonradan keşke demesin die, farklı bir bakış açısı ile yorumumu söyledim. Konu sahibinden önce kim sana ne yaptı da kendini paralıyorsun burada? Alır, almaz tabiki beni ilgilendirmez. Sende beni ilgilendirmiyorsun zaten.

    Başka insanlar beni ilgilendirmiyor die farklı bakış açısından gördüğümüzü söylemeyeceksek girmeyiz bu foruma. Birçok kişide yazdıklarımdan, yaptıklarımdan faydalandı. Bu forumun admini, moderatörü var. Çok karşı çıkalacak birşey yapıyorsa gereğini yaparlar.
    tommygun, cenkito ve pintus bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    12 Aralık 2018
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Düğünden takılanlar ile motor alınmaz. Araba alınır ancak. O takılar 2kişiye takılmış. Aldığın motoru sürecek ise amenna yok sadece sen süreceksen o işten vazgeçeceksin. Sonuç itibari ile motor hobi, araba zaruridir.
    Kardeşim benim ailem yıllardır motorsiklet almama izin vermiyordu. Bizzat eşim ailemin her üyesiyle tek tek konuşup onlara benim çok hevesli olduğumu, bir daha bu yaşıma gelemeyeceğimi söyleyip onları ikna etmiş ve rızasını almış. Bana sürpriz olarak sana motor alıyoruz böyle böyle ailenle konuştum dedi.

    Araba konusuna gelince bir sene boyunca gideceğimiz yer en uzun 20km olduğu için arabaya ihtiyaç duymadık, zaten küçük şehir o yüzden işimizi rahatlıkla hallediyoruz.

    Bir de ben düğünde takılan tüm para ile araba almak istemiyordum. 30 bin lira motora verdikten sonra geriye kalan 50 bin lira ile yatırım yapacağız ki bu da eşimle beraber verdiğimiz ortak bir karardır.

    30 bin liraya araba almak istemememin sebebi Kırıkkale küçük yer olduğu için sanayideki ustalarla muhattab olmak istemiyorum. O fiyata alacağım arabanın bana çok fazla masraf çıkaracağını biliyorum, o yüzden araba almadım.

    İnşallah 2 sene sonra büyükşehire taşınacağımız için bir araba eşime bir araba da kendime almayı planlıyorum. Motoru sırf heves için alıyorum, bakarsın maddi durumum iyi olursa motoru satmam hem arabam hem motorum olur.

    Allah daha iyilerini size nasip etsin inşallah, size herhangi bir şeklide kızmadım, beni ve eşimi düşünmeniz beni mutlu etti fakat ben her şeyi ayrıntısıyla planladım.

    Hayırlı akşamlar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------

    Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üzerime çevrilen namluların farkındayım, ancak yine de özellikle belirticem.

    Yaşınız, önceki motosiklet tecrübeniz ve mantıklı kullanacağınızı tahmin ederek özellikle tavsiye ederim ki;

    İkinci el iyi durumdaki bir MT-07 ABS, sizin uzun süreli tüm motosiklet ihtiyacınızı karşılayabilecektir. Eşinizi artçı olarak almayı planlıyorsanız NC750 daha doğru bir seçim olur. Ancak bahsettiğiniz şartlarda kesinlikle o bütçeye MT-25 önermiyorum.
    Hocam ben abs'li 2018 kasa R25 almayı düşünüyorum sanırım yanlış okumuşsunuz.

    MT-07'yi hiç sürmedim fakat videolardan izlediğim kadarıyla oldukça agresif bir motor. Benim gibi tecrübesiz bir insan için ne kadar mantıklı kullansam da pek hayırlı olacağını düşünmüyorum. Yine de yorumunuz için teşekkür ederim, hayırlı akşamlar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:50 ----------

    Alıntı sharkspeedr2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    R25 kullanıyorum.
    5600 km de almıştım 2.el sıfır gibiydi
    yaptığım masraflar
    lastik-koruma takozları
    -spor manetlerle değiştim-ön farları led ile degistirdim-arka plakaligi degistirdim falan filan lastik ve koruma takozu hariç geri kalanlar fuzuli zevk işi

    bunun harici 5 bin kmde bir 2.1 litre yag 1 yag filtresi ve 10 bin kmde bir hava filtresi degisimi

    20 bin kmde bir zincir dişli değişimi

    ben motosikleti alirken kask ve eldiven parasi cikarabilmistim ekipman için
    motora alisana kadar deri mont ve bot parasınida çıkardım.

    0 tecrübesi olana önermem bu motoru
    ama en az 2 hafta vitesli motor kullanan temel olarak kullanırsın kullanımı zor değil
    fakat alışman aylar sürebilir
    çok zevkli güçlü dinamik bir motosiklet devirlenmesi 250cc için güçlü olması seni gaza getirir kendini çok sevdirir sürekli gazlamak istersin ama iyi zaptetmen lazım
    çünkü tecrüben cok az
    sana tavsiyem acele etmeden sindire sindire öğrenmen lazım
    ama gerçekten tecrübesi cok az olan kişiler için güçlü bir motosiklettir r25
    ön ve arka freni zayıf motosiklettir
    bende bunun icin ön arka fren balatalarini sinterli balatalar ile degistirdim çok etkisi oldu

    soruların varsa sorabilirsin ortaya karışık birşeyler yazdım.

    Hocam sakin karakterli bir insanım, yıllardır araba da kullanıyorum herhangi bir hız sevdam yok. O yüzden emin olun ben bu motoru alınca 130'un bile üzerine çıkmayacağım belki de. Sırf görünüşü ve hayalim olduğu için alıyorum. Alır almaz Rosso 2 takacağım aklımda o var.

    Sormak istediğim birkaç soru var:

    Bin, beş bin ve on bin bakımları ne kadar tuttu?

    Kilometrede yaklaşık kaç kuruş yakıyor?

    Sizi 1 senelik sürüşten sonra model yükselteyim hissine itti mi?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:56 ----------

    Alıntı zekvan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Düğünden takılanlarla güzel bir motor alınır Hayalin olduğunu söyledin üstüne söyleyecek bişey yok ama tekrar söylüyorum o parayı hak eden bir motor değil. Alacaksan tabi ki ABS li al 2 sene boyunca ABS olduğu için seni 1 kez bile kazadan kurtarsa değer buna... Bir de merak ettim 2 sene sonra satacaksan neden 0 alıyorsun ki, 3-5 bin km lerde 2. el al.

    Kendi fikrimi de belirteyim şuan senin durumunda olsam Ninja 300 alırım ABS li, ikinci el fiyatları 22 bin civarında kilometre de 10 bin üzerinde değil çoğunda...
    Kırıkkalede yaşadığım için ancak Ankaradan alabiliyorum motorsikleti. Çünkü tanıdık iyi bir ustam var ankarada, o onay vermeden motor almam.

    Ankaradaki 2. El abs'li R25 ler de sıfır parasının bin lira falan altında. Ben de o riske gireceğime bin lira daha verir yeni kasa alırım dedim. O yüzden ikinci el düşünmüyorum.

  3. #23

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    O zaman hayırlı olsun, benim içinde bol bol gez

  4. #24

    Üyelik
    29 Nisan 2018
    Alıntı aetg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba.

    Motorsiklet ehliyetimi alalı yaklaşık 3 sene oldu fakat daha önce hiç kendi motorum olmadı. Sadece çok kısa süreliğine vitesli motorlar ile Kırıkkale içinde kuryelik yaptım. Onun haricinde hiç bir tecrübem yok.
    Kırıkkale Üniversinde okuyorum, okul evime yaklaşık 5 km ve okulu bitirmeme yaklaşık 2 sene var.

    R25 daha ilk çıktığı günden beri hayalim diyebilirim. Elimde yaklaşık 28bin civarı bir bütçe var ve bunun yaklaşık 3.5 bin lirasını ekipman için ayırdım. Chopper tarzı motorsikletler dikkatimi pek çekmiyor, dikkatimi çeken tek motorsiklet supersport. Motorsiklete tamamen zevk için bineceğim ve aynı zamanda kışın da bineceğim. Okul zaten evime 5 km olduğu için yerde kar olmadığı sürece okula motorsiklet ile gitmeyi düşünüyorum. Dediğim gibi bu R25 motorsikleti tamamen zevk için alıyorum, ihtiyacım olsa daha uygun fiyata bir motor alırdım.

    Okulumun bitmesine 2 sene var ve mezun olduktan sonra büyük şehire yerleşeceğim için en azından maddiyatımı toparlayana kadar motorsikletimi satıp araba alacağım.

    İnternette abs'siz 2016 R25'lere baktığım zaman 20 bin kilometrede kazasız ve temizleri yaklaşık 19 bin lira civarında gözüküyor, fakat bugün başlatılan kampanya ile:
    ŞİMDİ DESTEK ZAMANI
    2017 model sıfır R25'lerin fiyatı 21.500'e düşmüş gözüküyor. Arada yaklaşık 2 bin lira oynayınca da hiç 2. ele girmeye gerek olmadığını düşündüm. Fakat ortada şöyle bir durum var. Benim elimde ekipmanı da çıkınca 25.000 civarı bir para kalacak, ben bu para ile sıfır kilometre ve yeni kasa abs'li R25'i satın alabiliyorum.

    Sonuçta bu motorun 3 sene önce sıfır kilometresi 13.500 liraydı şimdi 26 bin lira. Yani gözüküyor ki piyasa her zaman yükselecek. Ben de motorsiklete 2 sene bineceğim ve 2 sene sonra satarken kilometresi ne kadar düşük olursa benim için o kadar iyi olacak. Yanlış düşünüyorsam söyleyin ben 21. 500 liraya abs'siz R25 alırsam da 25.500 liraya abs'li R25 alırsam da iki sene sonra sattığım zaman ya kar edeceğim ya da maksimum 2 bin TL zarar edeceğim. Hal de böyle olunca hazır bir motosiklete bu kadar para vermeyi kafayı koymuşken az daha verip abs'li alayım en azından canıma bir zarar gelmesin diye düşünüyorum. Çünkü en başta bahsettiğim gibi tecrübem yok.

    Yanlış düşündüğüm yer varsa lütfen yardımcı olun. Hepinize teşekkür ederim, iyi günler.
    Bence kaçırma 2018 ABS'lileri al bende ABS siz 17 model var. Gerçekten ABS şart hiç düşmedim ama hep topun ağzındayım.
    2.si ben 17 modeli alırken EURO 4.21 Sabit kur hesaplanarak almıştım ki EURO 7 TL'di yazın. Bundan dolayı 19 model R25'ler EURO 6küsür liradan hesaplanarak satılacak ve bu 2.el olsun 0 olsun yansıyacak. Dolayısıyla hemen alabiliyorsan hiç kaçırma al 18 model ABS'li yi kardeşim.
    Dipnot: (17 modeller 21.500 düştü hikayesi yalan yazın ben alırken 22.250 idi sadece beyaz renkler 21.500'dü şuanda elde Race Blue kalmayıp beyazlar kaldı sadece bu yüzden 21.500 düştü deniliyor ama yazında 21.500 dü ona sakın kanma.
    Sonuçta karar senin seçim senin 21.500 - Beyaz ABS'siz 17model.
    24.500 - Race Blue ABS 18model.
    Saygılarımla.

  5. #25

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    ABS + model farkı için 3.000TL farkı değer, eğer o 3.000 dert olacaksa kararı gözden geçirmekte fayda var...

  6. #26
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Kardeşim dugunun ve yuvan hayirli olsun.

    30bin tl butcenin 5-6 bini ile 2.el ybr al(madem okula gidip geleceksin 5km+5 km maksat A noktasindan B noktasina gitmek) ve kalani ile Accent 1.3 2004-2006 arasi bir otomobil al..merak etme usta usta gezdirmez hemde sedan modeli,ilerde ailen kalabaliklasinca faydasi olur,eşini hastaneye saga sola goturmeye birebir.pişman etmez.

    Yinede sen bilirsin.

  7. #27
    Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2017
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Alıntı 127 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Diyorsan ki ben sadece yazın kullanırım kullandığım yolda su olmaz o yoldan araba geçmez araba geçse bile ben 50 km hızı geçmem hız limitlerine uyarım ve trafikteki diğer sürücülere güveniyorum önüme bir anda atlamazlar ani fren yapmam gerekmez o zaman al abs siz. Ama diyorsan ki ben ayda yılda bir de olsa yaptığım ani frende düşmeden durabileyim üstelik bunu en sert yağmurda yapayım o zaman abs li al.

    ABS nin zararı yoktur hatta cana ve mala gelecek zararı acayip derecede önler. Ben 1.5 sene önce sıfır 2017 R25 leri abs siz 18 e alabiliyordum MT 25 14 dü o zaman CBR lar sıfır 15 bindi ben gidip sırf ABS var diye Domi aldım ve bu kararımı hala destekliyorum(Bütçe meselesi). Motor 4 ay önce ayna kullanmayan ve sinyal vermeyen birisi yüzünden ben tam arabasının yanındayken sağa dönmesiyle pert e çıktı ama olsun kullandığım 1 sene de 10 bin km boyunca bir kez olsun hayatımı riske atmadı ki ben sert süren birisiyim. Yani frenlemelerimi sert yapmam gerekirdi sürekli ve beni defalarca kez kurtardı ABS.

    Hiç unutmam Abs li Duke var motorun üstünde 200kg yuz 2 kişi otobanda gece vakti ve akşam yağmur yağmış yollar ıslak, hafif yokuş aşağı yolda(okmeydanını geçince eyüp köprüsüne doğru giderken) sağdan bağlanan yoldan bizi görmeyip bir anda 50-60 metre önümüze megane atlamıştı yola ve hızı otoban için çok düşüktü ki benim hızım 100 filan vardı bir anda abandım frenlere ama o yokuşta o ıslak yolda nasıl durabildim ben bile şaşırmıştım. Kısacası ABS cidden hayat kurtarır.
    Ben sert fren yapmaktan çok korkan biriyim, özellikle ıslak zeminden her anlamda çok korkuyorum. Böyle yorumları okuyunca hemen motorumu satıp absli bi motora geçmek istiyorum. Gerçekten bu kadar fark var mı? Yokuş aşağı, 200kg ve ıslak zemin. Aklım karışıyo. Keşke ninja 250de absli model olsa da onu alsam. R25e ısınamadım hiç, r125'im vardı ondan daha kalıplı duruyodu bu bi etken birde piyasada çok olması sanırım. Gsxr250 var abs'li ama topspeedi çok düşük ve ben uzun yol yapmayı çok seviyorum 110-120 bandında yürüyemez gibime geliyo. Ktm gereksiz pahalı, naked sevmiyorum, ninja300 abs'de çok pahalı şeytan dürtüyo o paraya zx6 var diye. Beynim çorba oldu.

  8. #28
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    14 Kasım 2018
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    Gs 1200 Adv
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beşikte anan baban sallarken kafanı mı vurdun die merak etmeye başladım. Kalkıp millete had bildirmeye çalışacağına adam akıllı bir yorum yapın da bende göreyim şurada. Ben bir muhasebe yapmadım, hevesi olabilir ki hepimizin vardı. Zorla alınması gereken bir araç değildir motosiklet. Bizde zamanını bekledik, parasını denkleştirdik aldık. Daha sonradan keşke demesin die, farklı bir bakış açısı ile yorumumu söyledim. Konu sahibinden önce kim sana ne yaptı da kendini paralıyorsun burada? Alır, almaz tabiki beni ilgilendirmez. Sende beni ilgilendirmiyorsun zaten.

    Başka insanlar beni ilgilendirmiyor die farklı bakış açısından gördüğümüzü söylemeyeceksek girmeyiz bu foruma. Birçok kişide yazdıklarımdan, yaptıklarımdan faydalandı. Bu forumun admini, moderatörü var. Çok karşı çıkalacak birşey yapıyorsa gereğini yaparlar.
    o ağzından çıkanlara dikkat et o beşikte seni sallamasınlar. benimle ne samimiyetin var da böyle kinayeli kinayeli konuşuyorsun aslanım hayırdır?

    Hevesi olabilir bik bik dön bak yazdığın mesaja yok takılarla motor alınmazmış takılar ortakmış bilmem ne. Sana ne ulan? Sana mı düşüyor muhasebesi kız tarafı mısın erkek tarafı mısın ne cürretle kendinde söz hakkı buluyorsun. Genelde bu forumda yazdıklarına ne zaman baksam genelde boş beleş şeyler oluyor. O yüzden açıkçası seni kaale alıp da laf anlatmak bile gelmiyor içimden. Konu sahibinden önce kimse bana birşey yapmadı yapamaz da sen raad ol. Fikir beyan etmek başka birşey maydanoz olmak başka birşey. İnsanlar cürretine ses çıkarmıyor diye bu seni haklı yapmaz. Duracağın yeri bil.

  9. #29
    127 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Alıntı Birkan07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben sert fren yapmaktan çok korkan biriyim, özellikle ıslak zeminden her anlamda çok korkuyorum. Böyle yorumları okuyunca hemen motorumu satıp absli bi motora geçmek istiyorum. Gerçekten bu kadar fark var mı? Yokuş aşağı, 200kg ve ıslak zemin. Aklım karışıyo. Keşke ninja 250de absli model olsa da onu alsam. R25e ısınamadım hiç, r125'im vardı ondan daha kalıplı duruyodu bu bi etken birde piyasada çok olması sanırım. Gsxr250 var abs'li ama topspeedi çok düşük ve ben uzun yol yapmayı çok seviyorum 110-120 bandında yürüyemez gibime geliyo. Ktm gereksiz pahalı, naked sevmiyorum, ninja300 abs'de çok pahalı şeytan dürtüyo o paraya zx6 var diye. Beynim çorba oldu.
    Aynı kafayla dominar 400 aldım ve çok memnundum. Uzun yol yaptım 2 kişi 210kg üstünde ekstra vardı motorun titredi ama pantolon üstüne giydiğim eşofman ile bu sorunu çözüp 2.5 saat hiç durmadan sürebilmiştim(O da yol 4 saat sürmüştü ilk 1.5 saatte mola verip durmadan 2.5 saat gidebilmiştim.) 2 tane 100 kilo ile uzun yol önerir miyim? Kesinlikle hayır. Düşük CC hiç bir motor bu kadar ağırlıkla doğru düzgün götürmez sizi gideceğiniz yere çünkü alan dar. Üst üste biniyorsunuz. Ama tek başıma motor üstünde 1.5 saat hiç durmadan gezdiğim oldu İstanbul içinde bir kez olsun vücudumda ağrı hissetmedim. O konuda çok iyiydi. Ama gel gör ki parça kalitesi düşüktü, mecburiyetten. Yoksa imkanı yok o fiyatlara ABS li 400cc motor alınmaz. Ben 17 ye sıfır aldım 1.5 sene önce Duke 390 ın 2. eli 10k km lerde 19 bin tl ydi ilanlarda. Ondan düşüğü hasarlılar vs.

    Uzun lafın kısası ABS li motor piyasada az. Seçerken iyi seçim yapmak şart. Bakım aralıkları ve bakım ücretleride önemli bir faktör. Ninja 300 20 bin civarı ama herkese gelmez o motor. GSXR beygiri çok az. R25 güzel lakin ABS lisi 25 bin. O fiyata NC700 filan alırdım ben.

    Fren konusuna gelirsek benzer bir arkadaş vardı bu kadar mı fark ediyordu düz yolda 80 e çıkıp fren kitledim arkamda o varken göstermek için durma mesafesine inanamıştı. Asıl olay ayda birde olsa yapılan anlık frenleri kurtarması zaten ABS nin. Ben de iki, üç günde bir kesin oluyordu. Islak zeminde de frenden düşme korkusu yaşamıyordum. Ama lastik burda ki en önemli faktör. 3 senelik motor hayatımda öğrendiğim en önemli şey bu 2 tekerli aletin lastikleri iyi değilse sürdüğün her saniyesi sana zehir olabilir.
    Duke 200 ABS
    Steam ID : DaniCalifornia * Origin : DaniCaiifornia * PSN ID : DaniCaliforniaTR


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler