Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

acı bir kazanın acı travmaları..karmakarışık olmuş kafaya yardım..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    iyi günler.24 yaşında bir gencim.yamaha crypton ile başlayan yolculuğum ybr 125 esd ile devam edip çok mantıklı nc750 son olur ya diyerek hayallerimi süsleyen fazer 8 ile şuan son buldu sayılır..
    .öğrenciyim.trakyanın bir kasabasında yaşıyorum tanıdık varsa çok afişe olmayaym..nc 750 ile devam ederken çevrenin benle gaza gelmesi ve benimde çevre gazıyla değilde biraz etkisiyle diyelim motorla daha 1 sene olmasına rağmen fazer 8 e geçmiş bulundum.motor cidden rüyaları süsleyen bir motor.öyle kafana geçen kıçı başı oynayan bir motor değil tracer 900 gibi.daha oturaklı.ama işin kötü tarafı zaten deli dolu olmadan kararlı bir şekilde hızlanması ve senin buna alışman ve aslında alıştığın şeyin seni daha da kötüye sürüklemesi.köy çıkışında limandan dönerken hafif görüşün kesildiği bir noktada kendiside benden özenip ybr 125 ile yola başlamış kardeşimle karşıdan gelen hatalı sollayan araba sonucu kaza yaptık.hızım 120 130 civarıydı hız sınırı 50.fren yapmaya başladım ama motor kaymaya ve arkası oynamaya başladı araca 3 metre kaladan sonrasını pek hatırlamıyorum.
    daha sonra uyandık ve beyin kanaması geçiren kardeşim köprücük kemiği kırılmış kaburga kırılmış ciğer sönmüş kafada zımba olan ben.fiziki olarak ben kötüydüm oda hayati olarak.işin kötüsü hiç bir ekipman olmaması..... normalde giyen insanlarız iyi kötü herseyimizde var ama genclik gafleti.suan gayet iyiyiz bende iyiyim kardeşimin göz felci olmuştu göz kapagı kapandı suan açılıyor biraz çift görüyor bebek çok oynamıyor zamanla bakacağız..

    motoru aldığım 3.günde olanlardan dolayı cok üzgünüm.alkol alıp binen insan değilgim motoru istanbuldan alıp gelirken 100 ü geçmedim alışık değilim diye.ama kader işte bir ekipman ile kadere güzel cevap olurda yapamadım.kardeşimle olması asıl beni yaralayan oldu..
    motor çok bişeyi yoktu kuyruk sinyal ayna.bugun servis aracı ile geldi garaja koydum ailem kız arkadaşım özellikle çok sinirli üzgün ve çok karşı.severek binerdi arkama hep ama derinden yaralayan bi olay oldu..ama o garaja girdi kontağa basıp kontrol edince şeytan usulca kapıdan girip merhaba diyor..ne yapmalıyım bilmiyorum.bir yanım diyor tecrübedir bu araba da olsa gene binersin.ama kimseye anlatılamıyor.anlatsan kendin kötü oluyorsun kardeşim ehliyeti alalı 1 gün olmuştu ya diyorum herkesi hiçe sayıp binsem onun gözü kötü kalsa binemese.arabada var şükür binmesem cidden binmem hatta satarım ama o ukte hep kalacak o üzüyor. siz olsaydınız ne yapardınız ? sadece fikir


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Eylül 2016
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS 2017
    Geçmiş olsun her şeyden önce. Vermesi zor bir karar o yüzden yorum yapmayacağım dediğiniz gibi tek olsanız hiçbir sorun yok ama kardeşinizin de sizinle olması çok trajik bir duruma sebep olmuş. Benim de 17 yaşında bir kardeşim var aklı kalır ister diye yanına kaskla bile gitmiyorum. Daha hiç motora bindirmedim. Kardeşinizle iyice konuşun anlatın durumu uygun bir uslupla durumu nasıl karşılıyor bakın ona göre karar verin. En önemlisi ise ekipmansız artçı almayın siz isterseniz çıplak olun ama artçıyı ekipmansız almak bir ömür vicdan azabı demek. Tekrardan çok geçmiş olsun

  3. #3

    Üyelik
    12 Eylül 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-25, Versys650, GV250 (Satıldı) Çinlilere muhtaç
    Fikir beyan edemeyecegim ama cok cok gecmis olsun. Allah beterinden korumuş

  4. #4

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    Ben 38 yaşındayım. 37 yaşında karar verdim motor almaya. Aldıktan sonra gördüm ki motor sürmenin bisikletten farkı yok. Aslında çok daha kolay. Fakat zor olan trafiği okumak. 7 yaşından beri araba kullanırım trafiği baya iyi okuyabiliyorum. Şahsi fikrim bizim ülkemizde iki teker sürmekten önemli olan trafiği okumak. Kaza videolarını izlerim ve hatalardan ders çıkarmaya çalışırım.

    Kaza olması bence sizi yıldırmamalı şayet kendinize sahip olabilecekseniz. Gençsin yaş itibari ile sıkıntılı dönem. En ufak bir şüphen varsa bırak motoru. Aynı tavsiyeleri araba içinde söyleyebilirim. Geçmiş olsun özellikle kardeşinize

  5. #5
    Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2017
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Büyük geçmiş olsun, hayatta olmanız güzel ve umarım tekrarı olmaz.

    Ben ekipmanı hiç bir zaman eksik etmeden kullanman taraftarıyım ama daha dikkatli olarak. Fazer 8i satıp bi pcx al ailen tekrar alışsın sende ufaktan zamanla geri büyütürsün.

    250cc motorum var, balıkesir'den aldım ve aldığımda ilk kez çift silindir 250cc bi motosiklet kullanıyo olacaktım, öncesinde de kısa 125cc deneyimim vardı. Bindim geldim Antalya'ya çok keyifli ve hızlı geliyordu motorum. Aslında hala hızlı, topspeedini göremiyorum Antalya sınırları içinde, şehir içinde zaten yavaş kullanmaya dikkat ediyorum. Yaklaşık 5 bin 6 bin km oldu 250cc'de ve canım deli gibi 4 silindir istiyo. Çevrem beni frenliyo ve bende sürekli vaz geçiyorum. Arkadaşımın 600rr'ını ara ara kullanıyorum şehir merkezi haricinde ve tepkimesi gerçekten sıkıntılı. Sanırım bi 40bin km kullanıcam 250cc'i çünkü bununla bile sıkışık trafikte ilerlemek zor geliyo çoğu zaman.

  6. #6
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Geçmiş olsun. Yeni başlayan arkadaşlara bu yüzden diyoruz yavaş yavaş cc büyütün, sürüşünüzü geliştirmeye zaman tanıyın diye ancak birçoğu maalesef dinlemiyor. Genellikle de sizin durumunuzda olduğu gibi acı kaza haberlerini alıyoruz.

    Kaza yaşandıktan sonra ne desek boş. "Motosiklet sürmeyi bırakayım mı?" diye soruyorsan eğer bu senin kararın. Ancak senin yerinde olsam bir süre ara verirdim muhtemelen. Hele bir kardeşin iyileşsin, sende iyileş, ailecek oturup konuşun, sakin kafayla karar verirsin. Motosiklet dediğin 200 kiloluk bir metal yığını, ailenden değerli değil. Zaten acı bir haber almışlar, yine motora binmeye çalışıp onları tedirgin etme. Daha çok gençsin, motor sürmek için hala uzun yılların var, kendine ve ailene zaman tanı.

    Benim diyeceklerim bu kadar, gerisi senin kararın.

    Yeniden geçmiş olsun...

  7. #7
    Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2014
    Şehir
    Ankara / Osmaniye
    Motosikleti
    Superduke
    Çok geçmiş olsun zor bir durum.. Bence motosikletten vazgeçemiyorsan ve ailen binmeni istemiyorsa cross enduro tarzı birşey al trafiğe çıkma dağ tepe tırman kaza şansın olmasın böylelikle hem aileni ikna etmiş hemde motosikletten geri kalmamış olursun. Üstelik sürüş tekniğin gelişir. Kim bilir belki daha profesyonel bile olursun. Kötü düşünme yaşın genç ve belkide bu kaza seni bambaşka birisi yapıcak. Kim bilir.. İkinize acil şifalar diliyorum Hayatta iyilikler sizinle olsun dostum

  8. #8
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/48466-yine-yeniden-baslamak%3B-kaza-sonrasi-ilk-surusmeler.html

  9. #9

    Üyelik
    15 Kasım 2017
    Imkanin varsa ki var bence bu kadar hızlı motor degistirebilldigine göre yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi cross motor al ve dağ bayır gez. Emin ol çok daha keyifli ve ileride diyeceksin ki ben motor sürmüyormuşum. Ayrıca trafik de yok kaza riski daha düşük. Düşme durumunda da yer toprak kalkıp üstünü başını temizler motoru kaldırır gazlarsın .

    Hem ailenin kafası rahat ol hem sen motordan kopmamış olursun. Karar senin

    Geçmiş olsun kardeşim

  10. #10

    Üyelik
    04 Mayıs 2018
    Şehir
    Kasımpaşa
    Motosikleti
    PCX,Pulsar,MT-25,MT-07
    Öncelikle ikinize de çok geçmiş olsun.Umarım en kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşursunuz.Devam edip etmemek gerçekten zor seçim isteyen bir durum.Evet devam et deriz yarının neler getireceğini bilemeyiz,hayır devam etme deriz insanın korkularından kaçması gibi olur belki bu günlük yaşantınızı değiştirebilir. Öncelikle ekipman konusunu atlamamak lazım. Evet bazen üşengeçlik,bazen sıcaklar,bazen rahat olamadığımız için giymiyoruz ama motosiklete bindiğimiz de hiçbirimizin garantisi yok. Motosiklete binerseniz kesinlikle yukarıda bahsedildiği gibi sadece kendi açınızdan doğruları yapmaya değil oluşabilecek anormal durumları da düşünerek hareket edin ki bu sizi hazırlıksız yakalamasına izin vermemiş olur. Motosiklet kullanmazsanız da kesinlikle korkularınızdan kaçmayın üzerine gidin ki bu sizi içine kapanık biri olmaktan uzaklaştırır.

  11. #11
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Bir sene içinde bu kadar cc büyütmeyi geçtim aynı cc de bile motor değiştirse sorun var demektir.Her motorun sürüş dinamiği farklı tepkisi farklıdır.Kendinize sormanız gereken doğru sorun bir senede ben neden crypton dan fazer8 e geçtim olmalı.Bu kadar hızlı cc büyütme ihtiyacı sürüşünüzle ilgili olmalı.

  12. #12
    Wing750 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CRF1000L Africa Twin
    'kardeşimle karşıdan gelen hatalı sollayan araba sonucu kaza yaptık.hızım 120 130 civarıydı hız sınırı 50.'
    Geçmiş olsun, zaten kazanın nedenini yazmışsınız. Hatalı sollayan araç suçlu olabilir ama kazanın bir diğer nedeni de sizin hızınız galiba.
    sutlusoda bunu beğendi.

  13. #13
    SavageGarden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Eylül 2016
    Motosikleti
    HONDA NC750S
    büyük geçmiş olsun.
    hani derler ya, bir nusubet bin nasihatten iyidir...işte yaşamışsın onu

    bazen üst üste gelir olasılıklar. adına kader dersin, avutmak için kendini.

    ama şu kısa hayattan edindiğim tecrübe odur ki, kader senin elinde olan şeydir. sadece senin elinde olan bir şey.
    sen sadece içini rahatlatmak için ona yüklersin herşeyi. çok acayip bri savunma mekanizmasıdır kader. ama gerçekte yoktur. hayalidir. senin kendini rahatlatma adına kaçışının adıdır. psikolojik terapidir.

    ekipman giymemiş olmak bir kader değildir.
    gerizekalının yapmıiş olduğu o hatalı sollama kader değildir.
    50 ile gidilmesi gereken yerde 100 ile gitmek kader değildir.
    üst üste alınmamış 3 önlem, 3 hata...kader değil bunlar.
    üzgünüm.
    ama gerçek böyle.

    senin adına çok üzüldüm. tekrar büyük geçmiş olsun.
    mombohunter bunu beğendi.

  14. #14
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Buyuk gecmis olsun.

    Kelle koltukta gittigimizin uyaricisi olsun hepimize.

    Bence yavastan alin. Yakinlarinizdan sevdiklerinizden tepki cekecek seylerden uzak durun bir muddet.

  15. #15

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    çok geçmiş olsun..

    zaten yazıcağını yazmışsın pekde diyicek bir şey yok. kardeşin bu haldeyken sen bu haldeyken hala motora binsem mi binmesem mi diyorsan belliki biniceksin.. ben olsam motor sayfasını en azından kardeşin tamamen sapa sağlam ayaklanana kadar kapardım..

    empati yapıyorum annen baban gözünden bakıyorum kardeşin o haldeyken gidip sen motora biniyorsan hani şahsen o vurdum duymazlığa umursamazlığa çok öfkelenirdim..

    birde şu milletin gazına gelmeyin artık millet içinmi yaşıyorsunuz ihtiyacınız neyse onu alın diyoruz .. millet sizi gaza getirirde kendi aynısını yapmaz.. bunuda ortaya genele yazıyorum..

    Adam üff kardeşim sen güzel gazlıyorsun virajı alıyorsun abi 250 kesmez 600 al der 600 kesme 1000 al der.. kendisi ama 125cc lik motorla gezer sorsan abi bana yetiyor der işimi görüyor der.. millete gazı verirlerde kendileri yapmazlar bazı tipler gaza gelmeyin o yüzden.

  16. #16
    mavzer-i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hypermotard 796 / vulcan s / versys 650
    büyük geçmiş olsun.

    ben bile full ekipmanla 20 - 30 km hızla giderken yaptığım kazade yerden beni kazıyarak aldılar
    tekrar tekrar geçmiş olsun

  17. #17

    Üyelik
    10 Temmuz 2018
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    Yamaha MT-25 & Honda XL 185S
    çok geçmiş olsun . trafik tecrübesi arabayla da olsa çok önemli arkadaşların dediği gibi , yolu okumak lazım.

    bence motoru satın , garajda durduğu sürece size rahat vermeyecek. araya biraz zaman girsin. şu an 31 yasındayım. kesinlikle olgun binilmesi gereken birşey motosiklet . bir de gaza gelmemek lazım , risk almamak lazım.
    mombohunter bunu beğendi.

  18. #18
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Üç asagi beş yukarı, 10 yıldır bir fiil motosiklet sürüyorum kendi sahip olduğum en yüksek CC motor Drz400sm oldu...
    R1'de kullandım Zx10r'da.
    1000rr'da sürdüm mt09'da.

    Hic birinde kaza atlatmam bile olmadı, gayet güvenli çiçek gibi sürdüm üzerlerine bindigimde, ama ne gereği var ?
    Şu soruları tekrarlayın kendinize.

    Ben motor hayatını %90 şehir içinde geçiren bir insanım, 600cc bile trafiğe sığmazken daha fazlasını nereme, ne yapayım ?
    İlla o tadi almak mı amaç ?
    Bi eşten dosttan mutlaka bulunur bi tur ödünç alınır, sahip olmanın lüzumu nedir ?
    Diyelim ki hic bulamadın süremedin, ne kaybedersin ?
    Motorcu olmak için 299 görmekmi gerekli ?
    Dümdüz yolda 299 görmenin neresi yetenek neresi motorculuk ?
    Şu ülkede keskin bir virajı 100 km/h' den daha hızlı alabilecek 1 Allah kulu varmı ?

    Bakın motorcu olmak, kuru kuru rolling yapmak, gereksiz risklere girip salak salak hareketler yapıp böbürlenmek, litrelik makinalara binmek, cafe önüne motor çekip deri montunun introsunu yapmak değildir.

    Motorcu olmak, 4 mevsim keyif alarak motor kullanmaktır, motoruna binip dünyayı gezmek, ülkeler gezmek, şehirler gezmektir.
    Motorcu olmak motoruna bir makina gibi değil, bir can gibi davranmaktır.
    Motorcu olmak, motosiklet üzerinde ölmek değil, motosiklet üzerinde yaslanmaktir.

    Sosyal medyada kendini afişe eden gerizekalilar motorcuysa eğer, rahmetli Ümmet Perkitan nedir ?
    Litrelik alet sürmek motorculuksa, 80cc vespası ile defalarca devri alem yapan Ordu'lu amca nedir ?

    Siz motorcu olmayı, motorculugu sevmeyi yanlış anlıyorsunuz problem burda.
    Motosiklet tutkusunun CC ile uzaktan yakından alakasi olmadığını anladığınız gün, kendinize belkide 150cc scooter alıp, çok mutlu bi şekilde hayatınızı idame ettireceksiniz.

    Tekrar geçmiş olsun, kardeşinize iyi dileklerimizi iletirseniz sevinirim, en kötü kazanız bu olsun, selametle.

  19. #19
    splender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2014
    Şehir
    İst / Ispartakule
    Motosikleti
    YAMAHA YZF R25
    Kardşeim önce geçmiş olsun.
    Bence biraz fazla hızlandırmışsın işleri, bu motor öyle bir meret işte hızlıda gidiyor bineni de hızlandırıyor, kanını kaynatıyor.
    Bana kalırsa sağlığına kavuştuktan sonra eğitim al. SAkin kullanımını geliştir. Bu arada zaman da geçer bazı şeyler soğur. Hem güvenin artar, hemde tecrüben.

  20. #20
    jacob34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT 03 (660)
    büyük geçmiş olsun. okurken gerçekte üzüldüm. ara sıra motor kazaları izliyorum birşeyler öğrenebilmek için. 2 gün önce emniyetten ufak ufak gidiyorum. sinyal veren araçları döneceği yerleri tahmin edip hız keserim. 2 araç öndeki otomobilin sinyal verdiğini gördüm yanına yanaşmadım. arkasındaki sinyal vermemişti bende o minibüsün yanına girdim düz devam etmek için. meğer minibüs de sokağa girecekmiş sinyal vermeden. ani bir dönüşle beni altına alıyordu ufak bir reflekse dokundu ve düştüm. bir şey olmadı ancak şoförün sözleri hala aklımdadır. hemen indi aşağı yanıma geldi bişeyin var mı vs ile derken ona hatasını anlatmaya kendimi haklı çıkarma gayretine girdim. işte sinyal vereni gördüm yanaşmadım sen de sinyal verseydin kaza yapmazdık falan filan derken, şoför dedi ki ''dostum ben de motor kullanıcısıyım, arabalar hata yapabilir ama sen motor sürüyorsan herkesten 3 kat daha dikkatli ve uyanık olacaksın'' arkadaşlar aslında iyi düşünürseniz ne kadar mantıklı bir şey söylediğini anlarsınız. rahmetli barkın abinin dediği gibi ''motosikleti fark edin'' etiketlerini seviyorsanız motosikletinizi park edin. araç sürücülerinden motosikletinizi fark etmesini beklemeyin siz 3 kat daha dikkatli sürün yeter. yazımı sonuna kadar okuyanlar eminim artıya geçeceklerdir. tekerinize taş değmesin.
    MrMud, chaqalqarlos, mombohunter ve 4 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)