Herkese Selam,

Konu hakkında gerçekten deneyimi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. 5 yıldır Arai Axces 2 kask kullanıyorum. Hem bazı plastik parçalarının kırılması, hem çok de eski tarihli olması nedeni ile uzun zamandır yeni bir kask arayışı içerisindeyim. Bir kaç hafta sonra Almanya'ya gideceğim ve gitmişken oradan bir kask alma ümidi içerisindeyim.

Sharp, Dot, Snell testleri, site yorumları vs. derken kafam iyice karıştı. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan gerçekçi ve mantıklı yorumlar bekliyorum. Lütfen beni bilgilendiriniz. Örnek ve önerilere açığım.

Alamak istediğim kask " Arai QV-Pro "
Çok iyi bir kask olmasına rağmen ağırlık konusu kafama çok takılmış durumda.

Siz ne düşünüyorsunuz? Kullanan arkadaşlar varsa lütfen izlenimlerini benimle paylaşırlarsa sevinirim. Ses seviyesi, güneş koruyucusu ve ağırlık konusu hakkındaki yorumlarınız neler? Ne yönleri iyi, neleri kötü?

Kaskta aradığım özellikler:
1. Güvenlik
2. Konfor
3. Güneşlik
4. Hafiflik
5. Ses seviyesi

Şehir içi ve uzun yolda Adventure tarzı motosikletler kullanıyorum.
Super sport pek benim tarzım değil.
Kask üzerine gopro ve intercom takıyorum.

İsteklerim doğrultusunda en iyi seçenek Arai QV-Pro gibi duruyor ama acaba kaçırdığım çok iyi bir alternatif mi var veya gereksiz kaygılandığım konular nedeni ile işi zorlaştırıyor muyum emin değilim. Bu nedenle farklı kişilerin yorumlarını da değerlendirmek ve öneriler edinmek istiyorum.

Umarım ciddiye alır ve seviyeli bir şekilde konuyu tartışırız.

Saygılarımla.