Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Hasar kayıtlı algısı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Bir kaç defa denk geldiğim bi konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.

    bi motosiklet alacağınız da “hasar kaydı var” lafını duyunca o motosikletten uzaklaşıp, “hasar kaydı yok” diyince almaya giden tiplerden misiniz? Hadi gelin işin başka kısmına bakalım.

    Yıllardır motosiklet biniyorum haliyle alıyorum, satıyorum, inceliyorum, servise gidiyorum.

    Motosikletiyle virajda düşüp, tamirhanede onu toparlayıp “kazasız” diye satan nice insanlar gördüm. Hasar kaydı yoktu ama motosiklet kazalıydı, üstünkörü toplanmıştı.

    Çok motosiklet gördüm hatta satın da aldım; ağır hasar kaydı vardı ama sıfırdan farksızdı. Hasar kayıtlı motordan değil, hasar kayıtsızdan korkmam gerektiğini o zaman anladım. Çünkü hasar kayıtlıyı zaten inceleyeceksin, soruşturacaksın ama hasar kaydı olmayıp düzgün görünene o kadar da bakmayacaksın. Bir şey yok zaten diyip geçeceksin.

    Amatör kardeşim bunlar sana; 2008 model bir bmw f800S’ten bahsedeyim. 22-26 bin tllik bi motosiklet. Bu motosikletin farı 7 bin tl, sinyaller ve aynalar 1500 tl, jant 6 bin tl.

    Diyelim ki 2008 model tertemiz o Bmw motosikletin park halindeydi, bir araba geldi pat diye girdi motoruna. Tutanaklar tutuldu, servise götürdün; jantta ufacık yamukluk var, “yaa hasar kaydı çok çıkacak yaptırmayalım bunu.” mu dersin? Olması gereken değiştirip sıfır binmendir.

    Hadi diyelim, 2016 bir bmw r1200gs adventure sahibisin. Sıfır aldın. Kaskon var. Yolda giderken mıcıra girdin düştün. Kırıklar çizikler vs. motosiklet servise çekildi. Far kırılmadı ama çizildi, değiştirir misiniz yoksa “hasar kaydı çıkar boşver ya” mı dersiniz? Değiştirirseniz fiyatı hakkında bilginiz var mı? Parça fiyatlarıyla ilgili bilginiz var mı? Ben size söyleyeyim, çıkması 4 bin tl. Bakın durduk yere 4 bin tl hasar kaydı, ama aslında motosiklette hiç bir şey yok. Hadi abarttık diyelim, Ön amörtisörler, jant, gösterge değişti; direk ağır hasar kaydına sahip olacaktı o motosiklet.

    Peki bu adam bu kazayı kaskoya sokmasaydı, kendi kendine sağda solda toplayarak yapsaydı, hiç bir şeyden haberiniz olmayacaktı.

    Bu yüzden, bre hoşaf kafalı kardeşlerim; hasar kaydı duyduğunuzda ayaklarınızı poponuza vura vura kaçmayın.

    Hadi bak size başka bir kaç örnek vereyim; avrupa,balkan turuna gitmiştim motosikletimle, orda öğrenince şok oldum; boyalı araçlar boyasızlardan daha pahalı. Özellikle de “boyalı” yazıyor adamlar. “La gardaş siz hayırdır yanlışınız var” diyince “kardeşim 2010 model araba, boyası eskiyor bunu boyatmak ucuz değil, boyatınca niye değeri düşsün ki, artar değeri” dedi. Ulan çok mantıklı geldi cidden.

    Yani bizim türkiye’de varmış bu boya muhabbeti. Demek istediğim önyargılarınızdan kurtulun arkadaşlar.

    Ağır hasar kayıtlı Ducati Multistradam vardı, piyasanın 10/15 bin tl aşağısındaydı fiyat ve motosiklet cidden çok güzeldi. İnanılmaz keyifliydi. En ufak bir arıza yaşamadım 4-5 bin km bindim. Yolda kimse size “aaa hasar kayıtlıdır bu, yaa hasar kaydı var mıdır bunun” demez. Yolda herkes size “vay be ne güsel makina” der. Bu arada bu motosikleti ilana koymadan, satmaya karar verdikten 4-5 gün sonra sattım.

    Bunlar benim düşüncelerim, yine de farklı görüşleri dinlemek isterim.
    emenyasin, f0cus, mombohunter ve 14 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2018
    Şehir
    Antalya & Isparta
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Size katılıyorum. Benim tek noktam elektronik ve şasede ariza olmasın ben o motoru alırım. Krenaj kırılmış adam değiştirmiş 1000 lira mesela evet hasar kaydi var ama dış görünüşte, iceride bir hata yok. Işte o zaman alırım.

  3. #3
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Hasar kaydı olan aracın hasarın nerede olduğu bilgisine de ulaşılabiliyor mu?

  4. #4
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hasar kaydı olan aracın hasarın nerede olduğu bilgisine de ulaşılabiliyor mu?
    Bazılarında evet, detay bilgisi olarak mesaj atiyorsunuz 5664’e onun için.

  5. #5
    emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2018
    Şehir
    Manisa/Merkez(yazları İstanbul/Ümraniye)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    Hoşaf kafalıyım ve yazdıklarınız hoşuma gitti Farklı bir bakış açıso kattı
    sutlusoda ve bursalıali bunu beğendiler.

  6. #6
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Hasar kaydını gösteren, yaptırdığını ispat eden çoğu satıcı dürüsttür ve motoru düzgün yaptırmışsa o motor temizdir, hasar kayıtsız sadece durma esnasında çok az grenajı zedelenmiş motor sattım, hatta rötuş yaptırdığım için fark edilmiyordu ama ben yine vukuatını satarken söyledim gösterdim, sanayide ustaya götürüp alacak kişiye göstertmiştim, 2 seneden fazla 30 bin km'yi de geçmişti, hiç tanımadığımız bir ustaya gösterdik, usta alacak arkadaşa sen almazsan ben alırım dedi ki, cidden ben motorlarıma hep iyi bakmışımdır.

    2013 yılında joymax'l 4600 Tl'lik ağır hasar kaydı/kazası yaptım, kaskoluydu, her şey serviste en ince detayına kadar kontrol edildi ve hasarlı parçalar yenisi ile değişti, motorum pırıl pırıl resmen sıfırlandı, bu kaza daha motor 3000 km'de iken oldu, üstüne de 2 defa yan yatması oldu, her şeyi serviste değişmişti belgeli faturalıydı, sadece bir yerindeki grenajı boyattım o da görünmeyen motorun ayak altında duran grenajdı, sıfırına para vermeye yazıktı, bu kaza ve yan yatmalar sonrası motoru yaklaşık 22 bin km ve 2 sene boyunca en ufak sorun olmadan kullandım, motoru satarken bir çok kişi gelip hasar kaydını sordu, o kadar anlatmama rağmen hemen soğudular, fiyat zaten çok uygundu ki aslında o fiyata asla satmak istemezdim çünkü hiçbir bakımı aksamamış, ortalama haftada bir defa yıkanıp, cilalanmış, selesi temizleme spreyleri ile silinmiş, hep kapalı garajda branda ile muhafaza edilmişti, onca kişi saçma sapan teklifler etti, en sonunda bir arkadaş geldi, belgelere baktı, inanın kullanmadı bile, ustaya da götürmedi, tamam dedi, pazarlık bile yok! düşünün durumu, adam ben dedi senin gibi her şeyi belgeli satıcıya güvenirim dedi, aldı ve 1 sene de irtibatta kaldık, motordan çok memnun olduğunu defalarca söyledi, çünkü aynen konuyu açan arkadaş gibi hasardan değil asıl dürüst olmayan satıcıya rastlamak korkutucu olan, sonuçta araaın fiyat kırılacak bir kusuru varsa pazarlık edilir ancak her şey kuralına göre yapılmışsa hasar sadece kayıttan ibarettir, bizim insanlarımız ise sanki uzaya araçla çıkacak gibi en ufak kusurdan korkup, asla araç eskisi gibi olmayacak sanıyorlar, bazen tamirat ya da yenilemeler aracı eskisinden daha iyi hale getiriyor.

    Adam aracı parçalayıp custom yapıyor, hasardan beter bir çok ne sorun çıkartacağı belli olmayan yenileme yapıyor, daha değerli oluyor, birebir orjinal parçaları değişmiş araçlara ise hasarlı diye çürük gözüyle bakılıyor cidden saçmalık, bunun asıl sebebi ise ahlaksız satıcı ya da galeriler, kurunun yanında yaş da gidiyor maalesef.

  7. #7
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Aynı düşüncedeyim. Plastik aksamda vs olan hasarı umursamam. Yeterki şase, blok vb aksamlar da sorun olmasın. Boya konusu ap ayrı bir dünya zaten. Ama bizim millet bunu öğrenene kadar yeni bir çağ başlar

  8. #8
    yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2018
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Değişeni yok, boyasız kavramı, türk galeri dolandırıcılarının kafamıza yerleştirdiği bir algıdır sadece. Araç alırken fiyatı kırmak için buldukları dahiyane(!) bir metod ve vatandaş olarak benimsediğimiz bir ticari biçim. Amerikada insanlar çöplükten parça toplayıp customlar yapıyor 70bin dolara satıyorlar, Türkiye'de bu dolandırıcılık algısı kırılması gerekir ama önce vatandaşın üçkağıtçılık eğiliminden ve sevgisinden vazgeçmesi gerekir..
    Araç kaza yapabilir, boya da olur.. Düzgün tamir edilmişse bir aracın değişeni olması kötü değil aksine duzeltilmesinden iyidir..
    siyahus bunu beğendi.

  9. #9
    06Serhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara / Çubuk
    Motosikleti
    Suzuki Gsxr 600 K4
    Mesele hasar kaydı olmadında değil mesele sigortanın aracın ayıplı olduğundan dolayı sigortayı yüksek çıkarması. 4 ay önce araç aldık 1100 tl hasar kaydı vardı kıl olmadığımız için normal dedik ikinci el sonuçta. Birde sigortacıya gittik birkaç ay önce yasa çıktı artık hasar kayıtlı araçların sürücüleri cezalandırılıyor yapacaģımız sigortada size yansıyacak dedi. 2100 tl sigorta ödedik. 600 tl si aracın hasar kayıtlı olmasından dolayı yansıdı. Şimdi ben hasar kayıtlı araç alır mıyım?
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

  10. #10
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Alıntı 06Serhat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mesele hasar kaydı olmadında değil mesele sigortanın aracın ayıplı olduğundan dolayı sigortayı yüksek çıkarması. 4 ay önce araç aldık 1100 tl hasar kaydı vardı kıl olmadığımız için normal dedik ikinci el sonuçta. Birde sigortacıya gittik birkaç ay önce yasa çıktı artık hasar kayıtlı araçların sürücüleri cezalandırılıyor yapacaģımız sigortada size yansıyacak dedi. 2100 tl sigorta ödedik. 600 tl si aracın hasar kayıtlı olmasından dolayı yansıdı. Şimdi ben hasar kayıtlı araç alır mıyım?
    Ben böyle bir şey hiç duymadım. Kaynak var mı?
    Sizin dediğiniz yanlış. kaza yapan kişinin kazada hatalı olmasından dolayı sigorta primi yüksek çıkar. Hepsi bu.

  11. #11
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS200
    Geçen sene ağustos ayında ilk motorum için para biriktirdim. Her şey tamam. Sadece motorlara gidip bakıp alması kaldı.

    1 motorla pazarlık yaptık. 2012 model. Cıncık gibi. Alarmından xenonuna koruma demirlerinden çantasına herşeyi cillop gibi. Tek sıkıntısı ilk sahibi 5000 kmde motor yemiş ve piston silindir servisten yapılmış. 1 yıla yakın servis garantili. Pazarlığımızı bitirdik. Herşeyiyle anlaştık. Çarşamba notere gitmeye karar aldık. Satıcı çok cana yakın birisi ve evime kadar da götürecek izin gününde. Düşünün.

    Cuma geldi. Motoru bi expere sokalım diyerek pederle konuştuktan sonra, satıcıya haber verdim. Geliyorum dedi. Beklemedeyken alemdağ doğu batı servisini aradım. Abi dedim. Bi motor var. Getiriyorum. Plakasını verir misin kardeşim dedi, verdim. Sonrasını aynen yazıyorum.

    "kardeşim motor 2013 senesinde 96000 km de buraya gelmiş. Kafadan kazalı bir biçimde ve yapılmadan çekilmiş. Amortisörler farlar grenajlar ve şase ucuna kadar hasarlıymış. Sonrasında 2014 yılında 88000 km de yine gelmiş. Bu sefer de kazalı gelmiş. Yine yapılmadan çekilmiş. 2016 yılında 98000 km de motor servise gelmiş. Piston silindir subaplar komple serviste değişmiş. Servis garantili. Ama rodaj bakımına girmemiş. Ayrıca herhangi bir bakım için servise uğramamış, kayıtları yok. Kardeşim madem öğrencisin, bu senin ilk motorun, arkadaşla buluşmadan git kardeşim. Dediği fiyat da uygun değil. Başına bela alma. Başka motor al, onun da plakasını ver, bana getir. Ben sana ücretsiz bakayım. Bu motora bulaşma."

    Bunları duyan ben ilk motorun heyecanıyla yıkıldım kaldım. Satıcıyı aradım. Dedim böyle böyle. Olamazlaar servis başka motorla karıştırıyodurlar, zaten kaç paralık motorlar vs vs den sonra bastım geldim. Anlaştığımız fiyat 3650 tl idi. Akşam motor 2900 tl den tekrar ilandaydı.

    Geri dönüşte şuanki motorum ilandaydı. 2014 model 65000 kmde. Satıcıyı hemen aradım. Barkın abimizin cenaze günü, Allah rahmet eylesin. Satıcı ilk motorum olduğunu duyunca satmak istemedi. Emin misin, bak alma, istanbul trafiği kötü, başına bela olur dedi. Telefonda motorun 3. Vitesinden ses geldiğini(cbflerde genelde varmış bu sorun), ön diskin yamuk olduğunu, servis kaydının çıkmadığını tüm bakımlarını kendi yaptığını, motorun biraz yağ yaktığını ve sağa yatırıp grenajı kırdığını bana aynen söyledi. Bunlardan sonra akşam buluşmak üzere anlaştık. Mecidiyeköyde bi dükkana götürdük. Ve usta satıcının söylediği hiçbir şeyi bulamadı. Ustam şu var bu var dedikten sonra buldu. Alma dedi. Peder bey de alma dedi. Satıcı öğrenci olduğum için kendince indirdi ve bana göre çok uygun fiyata geldi. Noter satışından sonra parayı babama verip yağını değiştirmeyi teklif etmiş, temiz temiz binsin çocuk demiş. Babam kabul etmemiş. 1 yıldır sadece yağ, buji ve filtre değiştirdim. Sorunsuz biniyorum.

    Şimdi siz olsanız hangi motoru alırdınız? Servise uğramamış kazalı motoru mu, satıcının herşeyiyle anlattığı ve nispeten diğerine göre daha az temiz olan motoru mu?

    Ben ikinci motoru aldım. 74000 kmdeyiz. Sadece ileriki dönemlerde piston silindir istiyor, o da 600-700 liralık olay.

    Konudan biraz kopup kendi olayımı anlattım.

    Teşekkür ediyorum okuduğunuz için.
    HONDA

    #BZ3082

  12. #12
    eray123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2017
    Motosikleti
    KAWASAKİ ZX-6R NİNJA
    benim motor hasar kayıtsız ama soranlara kazası var diyorum ben yapmadım ama eski sahipleri yapmış dürüst olmak lazım

  13. #13
    ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    benim motorda var satarken yazıcam değişen yerleri servistede gözüküyor zaten hangi parçalar değişmiş ufak tefek parçalar değiştirerek 1300 lira exper kaydı çıkardılar

  14. #14
    ardacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2014
    Şehir
    istanbul
    Biri duygularima tercuman olmuş hasar kaydi servis gecmisi herzaman önemlidir. Sagda solda bakimi yapilmis denip, kazasiz deyip insanlara temiz diye iteliyolar mallarini..

  15. #15

    Üyelik
    12 Ocak 2018
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Dominar 400
    abimiz ağır hasar kayıtlı bir motorunu daha satışa çıkartıcak herhalde.

    ülkede zaten alacak olan adam yeterli gördüğü ustasına göstermeden, yetkili servise göstermeden, almıyor. o yüzden dedikleriniz sadece değişik bakış açısı

  16. #16
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Alıntı Mlhbl07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abimiz ağır hasar kayıtlı bir motorunu daha satışa çıkartıcak herhalde.

    ülkede zaten alacak olan adam yeterli gördüğü ustasına göstermeden, yetkili servise göstermeden, almıyor. o yüzden dedikleriniz sadece değişik bakış açısı
    Canım bu sitenin %90 ını yeni başlayan ''noob''lar oluşturuyor. Çoğu 100-250 cc kullanıcısı.
    1200 adv kullanıcı profilinden 3-5 kişi varsa vardır. Bir motosiklete o kadar para verebilen kişiler de sanıyorum ki ne böyle basit reklamlara ihtiyaç duyar ne de basit reklamlara inanır
    Mamba09 ve otopsici bunu beğendiler.
    Az silindir, çok iş

  17. #17
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Hasar kayıtlı motor alınmaz diye bir şey saçmadır. Hasar kaydı olmasından ziyade motorun nasıl bir hasar aldığı benim için çok önemli.

    Örneğin; bir motor yan yatar, kaskoludur, yan grenajları, yan çantası, egzozu vs kaskodan değişir. Hasar kaydı 8 bin tl olsun, ben bunu umursamam. Fiyatı uygunsa bu motor bence alınabilir sınıfındadır.
    Ancak başka bir motor düşünün, önden kazaya karışmış ve kafadan darbe almış olsun. Hasar kaydı yine 8 bin tl diyelim. Ön amortisörler işlem görmüş, ön jant onarılmış, ön far ve göstergeler değişmiş ise "çoook güzel toplanmış, cilloppp gibi, bebbek gibi, muccuk gibi" dese de sahibi, ben o motoru hayatta almam.

    Motosiklet denge prensini ile sürülen bir alet. Şasesinde meydana gelebilecek en ufak yamulma, darbe, ön mesnette meydana gelecek en ufak eğilme yolda sürücünün başıma büyük iş açabilir. Ben bu riske hayatta girmem.

    Motosikletin grenaj gibi plastik aksamının değişmesini pek umursamam. Ancak şasede, amortisörde veya arka maşada en ufak darbe, düzeltme, onarım görürsem o motosiklete hayatta bulaşmam.

    Birde hasar kayıtlı motoru normal fiyata millete ittirmeye çalışan tayfa var, işte o tayfayı da hiç sevmem. Arkadaş, hasarsız ve tertemiz olan, aynı kilometredeki diğer motorlarla aynı fiyata satmaya çalışıp, "yahu hasar dediğin nedir ki alt tarafı grenajlar değişti, 9 bincik kayıttan ne olur?" denmesine de karşıyım. Bir araç hasar alıp onarım görmüşse onun fiyatı düşer, net.
    Hasar ufaksa ve basit parçalar değişmişse değeri az düşer, hasar büyükse veya ağır hasar kaydı varsa da çok düşer, mantık bu kadar basit.

    Yok çok güzel onarılmış, yok karşıdan baksan hasar anlaşılmıyormuş, yok sıfırından daha iyi olmuş... Lafı evirip çevirmeye gerek yok. Hasar almış mı? almış. Onarım görmüş mü? görmüş. Tertemiz ve kazasız olanla aynı fiyata satmaya çalışmak beyhudedir

  18. #18
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Alıntı Mlhbl07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abimiz ağır hasar kayıtlı bir motorunu daha satışa çıkartıcak herhalde.

    ülkede zaten alacak olan adam yeterli gördüğü ustasına göstermeden, yetkili servise göstermeden, almıyor. o yüzden dedikleriniz sadece değişik bakış açısı
    Dostum mesaj at şase numarasını vereyim motosikletimin, hasar kaydı sorgu bilgisini buraya ekleyeceksin ama.

  19. #19

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Ön takım, ön jant, ön disk, far sadece 2700+1000+350+2500₺ die hatırlıyorum. Parça parça totalde 16000₺ tamir masrafı tuttu. Şasesi sağlamdı. Tek farım 2500₺. Sonuç? Pert

  20. #20
    06Serhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara / Çubuk
    Motosikleti
    Suzuki Gsxr 600 K4
    Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben böyle bir şey hiç duymadım. Kaynak var mı?
    Sizin dediğiniz yanlış. kaza yapan kişinin kazada hatalı olmasından dolayı sigorta primi yüksek çıkar. Hepsi bu.
    Kesin kaynağı netten bulamadım. Gazeteler net bir açiklama yapmamıs. 2018 3.veya4. ayında televizyonda izlemiştim kaza yapan bir araç artık sürücüsü değil araç cezalandırılacak diyordu. Hasar kaydı olan araçlarda sigorta daha yüksek çıkacakmış. Duyunca çok sacma dedim. Temmuz ayında 1100 tl hasar kayıtlı araç aldık hasar kaydı olması sebebiyle cezasinı biz çektik. 2 ayrı sigortacıya sorduk böyle bir kanun yeni çıktı dedi. Yapacak birşey yok bizde yaptırdık :/


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)