Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosiklet Satış Rakamları Eylül 2018

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    31 Temmuz 2012
    Arkadaşlar avrupa ile amerika ile türkiye nin ekonomisini kıyaslamayın.Dünyanın ekonomik rakamları ortada.Bir gelişmiş ülke var birde gelişmekte ülke var.Cebin kadar yaşa biraz ağır bir kelime.Ayağını yorganına göre uzat dersek daha iyi olur.

    Birde şöyle bir durum var.İnsanları çoğu ekonomiden anlamıyor.İnsanlar sadece bakıyor maaşım ne kadar yada dükkan işletiyorsa bugün hasılat ne kadar ? diyerek hayatına devam ediyor.O yüzden benzin 3tl iken aldın 8tl iken niye almıyorsun demek sanki sadece benzin fiyatları yükseliyor demek başka hiçbişeyin fiyatı yükselmiyor demek

    Son 5 yılda zorunlu trafik sigortası 2 yıldan 1 yıla indi sonra %200 %300 arttı dolar %300 arttı motosiklet fiyatları yedek parça fiyatları %300 arttı yani.Bunların bu denli artması işte piyasadan parayı çekiyor Zam geldiği zaman benim malım değerleniyor gözüyle bakılırsa son olarak piyasada para kalmadığı için ekonomik kriz olur.O yüzden zam hiçbir zaman iyi değildir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Evet cebin kadar yaşa sert bir laf haklısınız (öyle yazmak zorunda kalmamış olmayı dilerdim...), kastedilen mutlaka ayağını yorganına göre uzat idi. Bununla birlikte tartışmanın geldiği noktada mesajın net anlaşılması için yeri geliyor idealden daha sert ve iddialı bir üslup kullanmak gerekiyor maalesef.
    İlk mesajımdan beri ifade etmeye çalıştığım konu tasarrufunuz ve kazancınız ölçüsünde yaşamaya dikkat etmeniz gerektiği.
    Piyasa şartları zaten (artık geç de olsa) insanları bunu yapmaya zorluyor, benim dediğim; zamanında kendimizi bu dezavantajlı pozisyona hiç sokmamış olmamız gerektiğiydi.

  3. #23

    Üyelik
    12 Eylül 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-25, Versys650, GV250 (Satıldı) Çinlilere muhtaç
    Yazdigini anlayabilmek de onemli

  4. #24

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    konuyu toparlarsak ben piyasadaki bu kadar çok ikinci elde honda ve yamahanın devir edilmesini bu motorların çok tutmasından ziyade hatta benim mantığımda şöyle işler çok tutulan motor çok sevilen motordur niye bu kadar sık el değiştirsin mantığıyla bakarım tam aksine sevilmeyen beğenilmeyen motor çok fazla elden çıkar..

    Ben en azından 2017 ve 2018 için konuşuyorum bu yılki devirlerin honda ve yamaha merkezli bu kadar çok olmasını memleketteki ekonomik çalkantıya bağlıyorum.. çünkü tahminim türkiyedeki en çok yüksek hacim bu iki markada.. kawasakide bile o kadar yoktur. hem çevremde gördüğüm hemde ilanlarda gördüğüm herkes elindeki yüksek hacimleri düşük hacimlere dönüştürme geçiş çabasında..

    ben o söylemleri sevmiyorum cebin kadar yaşa, ayağını yorganına göre uzat hani bu bana ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler söylemi ile aynı geliyor.. o iş sınıf ayrımına gidiyor bana göre..o yüzden o sohbetlere girmem.. Benim kitabımda herkes herşeyi hakeder ve her şey insanlar için üretiliyor.. insanlarda bir şekilde bu şeylere ama eski ama yeni ama ikinci el ama sıfır bir şekilde ulaşmaya çalışıyor .. gerisi teferruat detaya inmem benide ilgilendirmez.. önceki sayfada yazdım yapıyorlar kendilerinnce bir şeyler o lastiği döndürüyorlar bir şekilde zorda olsa güçde olsa.. Buda bir yandan ne kadar eleştirilebilirse bir o kadarsa saygı duyulması gerekilen bir şey..

  5. #25
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    - Honda ve Yamaha'nın ikinci elde çok satılmasını bu markalar için bir eksi olarak görmemek lazım. Tam tersi kullanılmışının bile prestiji olduğunu gösterir.

    - "Ayağını yorganına göre uzat" önemli bir atasözümüzdür. Fakat bir türlü anlayamadığımız bir atasözümüzdür. Bütçe planlamayı anlayamadığımız gibi. Bunun sırrını altında 700 cc japon motor olup ikinci el ekipman alan arkadaşlarımız bilirler.

    Ben motorumu sattım. Bu kaos sona erene kadar da almayacağım. Bütçemi elalem ne der diye yapacak değilim. 7 aydır motorsuzum. Almayacağım. Herkes benim gibi yapabilse en azından 250cc ye kadar ÖTV kalkar.
    Cyan ve The Dude bunu beğendiler.

  6. #26
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Millet memnun arkadaşlar.

  7. #27
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    14 Kasım 2018
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    Gs 1200 Adv
    Millet bu vergilerin düşmesi için ne yapabilirim diyeceğine daha küçüğünü alalım ne yapalım diyor.

  8. #28
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    31 Temmuz 2012
    Türkiyede hiç birşeyin fiyatı düşmez arkadaşlar sadece fiyat artış hızı düşer.Çünkü biz tüketim ile büyüyen bir ülkeyiz.Ülke olarak bol para dönemindeydik ve çıkmaya başladık.Vergileri düşürmek seçeneğine gelince.Sene sonuna kadar bazı mallarda vergiler düşürüldü bunun bile ülke ekonomisine bir maliyeti var.Çünkü ülke vergilerin %65 ini KDV VE ÖTV den alıyor.

  9. #29
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    İşin garip yanı piyasa canlansın diye binek araçlardaki ötv oranlarında güzel indirimler yapıldı ancak motosiklet binek araç değilmiş gibi indirime tabi tutulmadı ve yine üvey evlat muamelesi gördü.

    Kendim için de istemiyorum yanlış anlaşılmasın, haydi yüksek cc'leri boş versinler. Hiç değilse dar gelirliler için 250cc altına ötv indrimi yapsalardı bari. Ufak cc motoruyla işe gidip gelmeye çalışan yada o motorlarla ekmeğini kazanan dar gelirliye bir faydaları olsaydı.

    İnsanları illa 50cc ye mahkum etmek nedir, yazık, çok yazık.

    Gidişattan memnun olan varsa eğer onlara zaten lafım yok, hallerinden memnunsalar ne âlâ...

  10. #30
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    hala 50 cc e neden vergi sigorta kasko vs vs vs gelmedi cok merak ediyorum.

    saray için beleş ekmek kapısı.

  11. #31
    _chaotic_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2015
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    regal raptor daytona 350
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de okuduğunuzu ne kadar anladığınızı merak ediverdim

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:13 ----------

    Cebin kadar yaşa'yı anlamak neden bu kadar zor yahu?
    işte o cep çok küçüldü onu diyor adam. kuru soğan mı yesin diyeceğim, o da fahiş fiyat artık..
    nereye dönersen dön popon arkanda kalir..

  12. #32
    UğurDankı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2018
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    RKS TİTANİC 150-R
    olay vergiden ziyade B ekliyet ile 49 cc kullanılabilmesi ehliyet çıkartma masrafından kaçıyorlar e ehliyetten bin lira kaçtın az yatıyor yakıttan kaçtın vergisi düşük ondan kaçtın vb ucuza geliyor

  13. #33

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    samimi konuşmak grekirse 50cc olayında denetim yok .. adam alıyor 50c.c yapıyor 100c.c 125c.c falan herneyse .. 100-125c.c de normalde a1 mi oluyor a2 mi oluyor artık bilmiyorum ehliyet alması gerekirken adam yasaların boşluğundan faydalanıp b ehliyeti ile 100-125 c.c lik motor sürüyor..

    Mevzu esas burda ..

    Ama bu mevzunun 50c.c ile alakası yok bence tamamen genel giderler ve yakıt endeksli .. Genel giderler deyip geçmeyin cbr250 alırsın michellin çift set lastik fiyatı 700-800 tl dir pilot street falan diyelim .. gene aynı michellinin pilot street yada power serisi cbr 650f için set olarak 1400-1500 tl dir.. yani nerdeyse iki misli fazla verirsiniz para.. o yüzden derim hep gider deyip geçmeyin yılda bu giderleri üst üste koyduğunuzda 6-7 bin tl ile 10 bin tl arası masraf oluyor sürdüğünüz motora bağlı kullandığınız ürünün kalitesine bağlı bahsettiğim yüksek hacim için geçerli..


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)