Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kenan Sofuoğlu'ndan "SPORA GÖNÜL VER" PROJESİ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
     
    AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi”nin düzenlediği “Gençlerle Baş Başa Tecrübe Söyleşileri” programında, kariyeri boyunca elde ettiği başarıların altında yatan etmenleri ve geleceğe dair projelerini paylaştı. Sofuoğlu, uzun süredir üzerinde çalıştığı bir projeyi mecliste açıklayacağını söyledi.

    Programa Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın yanı sıra, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, ana kademe, gençlik ve kadın kolları üyelerinin yanı sıra meclis üyeleri, Adapazarı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fahrettin Alemdar, belediye başkan aday adayları Osman Çelik, Salih Çokol, Ahmet Orhan, Veysel Öztürk, Nuri Oktay, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Siyasete atılmadan önceki hayatından anekdotlar paylaşan Sofuoğlu, “Abilerimle beraber motosiklet tamirhanesinde büyüdüm. Abilerimin yarışlara başlamasıyla beraber benim de spor hayatım başladı. İki abimi de motosiklet kazasında kaybettik. Bu tabi ki Allah’ın bir takdiriydi. Abilerim yarışçı olduğu için hayalim de onlar gibi olmaktı. Ailem bir aileden iki yarışçı yeter üçüncüsüne gerek yok, sen okuluna git dediler. Ama benim hayalim onlar gibi olmaktı. Abilerimin arkasında motora bindiğim zaman hayatta başka bir şey görmüyordum. Sinan abimin bir yarışta ayağı kırıldığında motosikleti boşa çıktı ve ben de babamdan rica ettim o motorla ben yarışayım diye ve Allah’ın takdiri işte benim kariyerim de bu kazadan sonra start aldı” dedi.

    Şampiyon sporcu Sofuoğlu, Avrupa kariyeri ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunarak bu sürecin nasıl başladığını anlattı. Kenan Sofuoğlu, “2001’de Avrupa’ya gitmemiz gerektiği kararına vardık ve hak da benden bir yaş büyük olan Sinan abimindi. Ama Sinan abim bu konuda da benim önümü açan insan oldu. Avrupa’ya birimiz gidecektik. En büyüğümüz olan Bahattin abim gerekirse arabamı satarım diyerek destek oldu. Amatör bir ekiple girdiğim yarışta tüm eksikliklere rağmen şampiyon oldum ve bana orada 25 yılın Almanya’ya gelmiş en yetenekli pilotu unvanını verdiler” diye konuştu.

    Avrupa şampiyonasına Alman ekiple çıktığını ve bunun o dönem Almanya’da çok fazla gündeme geldiğini belirten Kenan Sofuoğlu, “Almanya’da Alman takımıyla şampiyonaya çıktım. O zamanlar bu konu tabi Almanya’da çok konuşuldu. Niçin Alman takımında bir Türk sporcu Avrupa şampiyonasına çıkıyor diye. Onlar da biz 25 yıldır bu ölçekte yetenekli bir sporcu görmedik diyerek gelen baskıları engellediler ve ben yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen önemli dereceler elde ettim. 2 yıllık Avrupa kariyerinden sonra da Dünya Şampiyonasına katılmak istedim” şeklinde konuştu.

    Bu işlerin temelinde sponsorluk bağlantılarının olduğunu belirten Sofuoğlu, Dünya şampiyonası ayağında bu sponsorluk anlaşmasını da Hollanda ekibiyle yakaladığını belirterek, spor kariyerini tamamlaması ile birlikte başlayan siyasi kariyeri ile ilgili de notlar paylaştı. Sofuoğlu, “Beni Dünya şampiyonasına Hollanda takımı başlattı. Yaşadığım zorlukları anlatmamın imkanı yok. Ailemden ayrı kalıp, aylarca, yıllarca kamyon kasasında kaldığım dönemler oldu. Ama bu zorluklara göğüs gererek bugün geldiğim noktaya yükseldim. Yaşanan süreci hepiniz hatırlarsınız. Ben aday adayı olmadım, olmayı da düşünmedim. Ancak bu hususta sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühlerini de geri çeviremezdim. Bize bir görev emanet edildi. Emanete sahip çıkmak, hakkını vermek gerekir” ifadelerini kullandı.

    Önümüzdeki günlerde mecliste spor noktasında yeni bir projeyi de paylaşacaklarını dile getiren Kenan Sofuoğlu, “Uzun süredir üzerinde çalıştığım bir projeyi nasipse mecliste açıklayacağım. ‘Spora Gönül Ver’ sloganıyla ön hazırlıklarını tamamladığımız sporseverlik projesinin detaylarını paylaşacağız. Türkiye’de sporun nasıl değişeceğine dair bir çalışmanın startını vereceğiz” dedi.


    “SPORA GÖNÜL VER” PROJESİNE YAMAHA MOTOR’DAN DESTEK

    Dünya Supersport Şampiyonu ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu,Türk sporu için büyük önem taşıyan ‘Spora Gönül Ver’ projesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Gençleri spora teşvik etmek, yeni yetenekleri ortaya çıkarmak ve önemli başarılara imza atan gençleri desteklemek içinbaşlatılan‘Spora Gönül Ver’projesine Yamaha Motor Türkiye de destek vereceğini açıkladı.

    Milletvekili seçildikten sonra sporcu olarak kendi yaşadığı sıkıntıları, genç sporcuların yaşamaması için çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Sofuoğlu, özellikle sponsorluk anlamında adım atmaları gerektiğini söyledi.Dünya şampiyonu olma potansiyeli olan gençleri markalarla bir araya getirecek projede,Yamaha Motor Türkiye’nin de desteğini aldıklarını belirten Sofuoğlu, spor alanındaki en büyük sıkıntıyı çözmek için ilk adımı attıklarını belirtti.

    Türk gençlerinin potansiyelini ortaya koymakta büyük bir adım olarak gördükleri proje için büyük heyecan duyduklarını belirten Yamaha Motor Türkiye Genel Müdür’ü Bora Cansever “Yarışmak Yamaha’nın DNA’sında var.‘Spora Gönül Ver’ projesine dahil olarak, ulusal ve uluslararası motosiklet yarışlarında Türkiye’ye büyük başarılar getirecek potansiyeli bulunan gençlerimize destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    DRZ400SM
    10 günde bir zaten spora olan sevgiyi arttıracak proje yapıyor birisi bu eleman ne yenilik getirecek?

    Saçma saçma fantezileri bıraksın da gidip patronla motosiklet vergilerini konuşsun.
    Osm@n ve The Dude bunu beğendiler.

  3. #3
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    "serdivan fikir ve sanat akademisi" farklı fikirlerin birbirleri ile çatıştığı, sanatın üst seviyelerde icra edildiği bir buluşma noktası olsa gerek.
    The Dude bunu beğendi.

  4. #4
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    sporda başarının sırrı , kendinize çaylakların yarıştığı bir lig bulun , Türkiye motor sporlarından bihaber olduğu için her şampiyonluğunuzda kahraman olursunuz
    Osm@n, buteo ve The Dude bunu beğendiler.

  5. #5
    emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2018
    Şehir
    Manisa/Merkez(yazları İstanbul/Ümraniye)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    Hizmeti bol ve bereketli olsun demek düşer bize, Kolay gelsin.
    Motor yarışları ilgi alanım değil. Pek desteklediğim, büyümesini istediğim bir şey de değil lakin tahminimce proje sadece motor sporları ile alakalı değil.

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Ve Sayın Sofuoğlu şöyle devam etti. "Sporda bir başka önemli nokta da kariyeri ne zaman sonlandıracağını bilmektir. Hele hele milletvekilliği gibi ballı bir teklif havadan gelince değerlendirmemek, sizde takdir edersiniz ki, akıllıca olmaz."

    Öküzden hallice şoförünü bile milletvekili yapmış, her fırsatta yalakalık yapan Kenan'ı mı yapmayacak.

    Bu arada niye hâlâ milletvekili deyip duruyoruz ki. Cumhurbaşkanıvekili daha uygun bir tabir değil mi? Sonuçta o seçiyor bunları, millet değil.

  7. #7
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Meclisteki konuşma şöyle olur: 30dk spordaki sorunlar anlatılır. Son slaytta da bunları çözmek için yeni proje geliştirdikleri söylenir.

    Ahali de "Diğerleri hiç somut çözüm sunmuyor" diye haklı serzenişlerine devam eder.

  8. #8
    YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Umarım başarır da en azından sporcularımızın başarıları ile biraz yüzümüzde tebessüm oluşur. Yoksa bu apokaliptik yaşam sunan ülke de bir birimizi yiyeceğiz.

  9. #9
    Keoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2014
    Motosikleti
    Mt-125, R25 Ve Tekrar R25,Dominar 400,Mt-125 Abs
    Alıntı RoofRoof adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10 günde bir zaten spora olan sevgiyi arttıracak proje yapıyor birisi bu eleman ne yenilik getirecek?

    Saçma saçma fantezileri bıraksın da gidip patronla motosiklet vergilerini konuşsun.
    +11111111111

  10. #10
    bajajpulsar2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mayıs 2018
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    CygnusL(2015)-NS200(2015)-MT25(2020)
    abi her şey iyi güzel de projeye neymiş ona bakmaya geldim dayı kendisini anlatmış sürekli.

  11. #11

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Sen vergileri indirt başka bir şey gerekmez.

  12. #12
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    geçenlerde "Engücürük uzay araştırmaları, sığırcık avlama teknikleri geliştirme ve börülce sevenler vakfının" bir konferansına katılmıştım gayet güzeldi,

    "konferansın konusu termonükleer bomba denemelerinin kuzey kutbundaki penguenlerin motosiklet kullanım alışkanlıkları üzerindeki değişim " hakkında idi.
    COQ bunu beğendi.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  13. #13
    cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2011
    Şehir
    şişli
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    Hayırlı olsun

  14. #14
    Greenut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara
    Ölen aile bireyleri üzerinden espri yapan birinin elini öpen; ar, namus, haysiyet, karakter kırığı milletvekilinden ne memlekete ne halka hiç bir fayda beklemem. Ailesine sahip çıkamıyor, sporculara mı çıkacak

  15. #15
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Ben de proje açıklandı sandım.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)