Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

2. El motosikleti trafiğe çıkarmak, plaka, ruhsat, sigorta???

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    26 Ağustos 2018
    Şehir
    Kocaeli
    Arkadaşlar forumda uzun tartışmalar sonucu ilan şöyle bir ilan buldum. Aramızda şöyle bir muhabbet geçti. Dedikleri doğru mudur? Bu motosiklet alınır mı? Neden? Beni bilgilendirmenizi istiyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    14 Ekim 2018
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Mt-125
    Hocam konu hakkında bir fikrim yok.Ama git biraz daha para koy bunlarla uğraşmayacağın bir motor al.En sağlıklısı

  3. #3

    Üyelik
    25 Temmuz 2017
    Şehir
    İSTANBUL/PENDİK
    Motosikleti
    HONDA SPACY, BENELLİ TNT 25,Honda PCX 125
    Çekme belgeli motor.
    Bende aldım, ama o iş 181 TL olmuyor diyeyim.
    1- ilk önce sigorta yaptıriyorsunuz
    2-muayne yaptiracaksin, orada son muayene tarihini gösteren bir belgen yok ise en son kayıtlı muayene tarihinden cezalı ödüyorsunuz muayene ucretini
    3- trafikten ruhsat çıkaracaksın tek yaprak, ve plaka için yazı alacaksınız
    4- aldığın yazı ile şoför ler odasından plaka bastıracak

    Boş vaktin var ise 2 günde hal oluyor, tabi trafikten randevu alabilirsiniz, anlamazsan trafik müşavirinede para ödiyeceksin.
    Karşı tarafa şunu de, kardeşim motorun ruhsatını çıkar , öyle alayım ama muhtemelen kabul etmeyecektir.
    Bana 2017 yılında sigorta hariç 600 TL ye mal oldu.ona göre hesap yap.
    Saygılar
    Ahmet2828 bunu beğendi.

  4. #4
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Hhahaha uyanığa bak sen. Bence siz direk şöyle söyleyin. ( Madem 181 lira tutuyor ben size 300 lira vereyim noterden satış yapalım )

    Bu tip oyunlara gelmeyin. Kafanızdaki soruları aydınlatacak bir yazı yayınlıyorum.

    Çekme Belgesi Nedir?
    Çekme belgesi;araca ait kayıtlı bütün dönem borçlarının(bandrol,trafik cezası,haciz,rehin)ödenmesiyle birlikte,plakaların trafiğe teslim edilmesidir.Bu şekilde araç trafiğe çıkamaz.Araç istendiği süre boyunca çekme belgeli kalabilir ki bu dönemlerde araca hiçbir şekilde Mtv(bandrol) işlemez..Haciz yada rehin konulamaz.Dolayısı ile çekme belgeli bir araç aldığınızda hiçbir şekilde araçta rehin,haciz varmı diye şüpheye düşmenize gerek yoktur.

    Çekme Belgeli Araçların Devir İşlemleri Nasıl Yapılır?
    Çekme belgeli araçların satışları plakalı araçlar ile aynıdır.Noter satışı yapılır.Ardından trafik tescil işlemleri için ilgili trafik şube müdürlüğüne müracatta bulunulur.Ekstra olarak yapmanız gereken sadece aracı Tüv istasyonlarında muayane'ye sokmaktır.

    Araçlar Neden Trafikten Çekilir?
    Sigortalar ,kaza yapan araç sahibiyle mutabakat sağladıktan sonra,araç sahibine ödeme yapmadan önce aracını trafikten çekmesini ister.Çekme Belgesi çıkartınca aracın hiçbir kuruma borcu kalmadığı için aracı kazalı olarak satarken hiç bir sorun yaşamazlar.Çekme belgesini sigortaya veren poliçe sahibi kazalı aracının bedelini sigortadan alabilir.

    Çekme Belgeli araç alırken dikkat edilmesi gereken hususlar
    *Araç trafikten çekildiği dönemin 6 aylık mtv'si yatırılarak çekilir.Örneğin mart ayında çekme belgesi çıkartılmış bir aracı,temmuz ayında trafiğe sokmak isterseniz 2.dönem mtv'sini yatırmak zorundasınız.Aracı 2 yıl sonra trafiğe sokarsanız 2 yıllık mtv değil ,sadece aracı trafiğe soktuğunuz dönemin mtv'sini ödersiniz.

    *Her çekme belgeli aracın PERT KAYDI yoktur.Çekme belgesi pert kaydı demek değildir.Bazı sigorta şirketleri pert kaydını işler bazıları işlemez.Pert kaydını öğrenmek için tramer kayıtlarından aracı plaka veya şasi numarasıyla sorgulamak gerekir.

    *3 yaşın altında çekme belgeli araç alıcaksanız,satın aldığınız yerden araca ait daha önce muayeneye girdiğine dair belge isteyiniz.Ruhsat fotokopisi(noter tasdikli),tüv istasyonlarında muyaneye girdiğini gösteren muayene ödeme makbuzu,eski ruhsatından herhangi birisi işinizi görecektir.Aksi takdirde aracınız hiç muayene görmemiş gibi işlem görecektir ki bu da size ekstra maliyet getirecektir..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler