Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İlk Sürüş Eğitim Önerisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    20 Nisan 2017
    Şehir
    İstanbul / Avrupa
    Merhabalar Arkadaşlar,

    8 aya yakın bir süredir motosikletlere ilgiliyim. Uzun uzun makaleler okudum, bir çok video - belgesel izledim. En azından teorik olarak motosiklete hazır olduğum kanaatindeyim. Fakat bu iş için tabi ki teorik bilgi kadar uygulama - tecrübe gerekli. Her aklı başında motosiklet sürücüsü gibi eğitimin şart olduğunu düşünüyorum. Kendimden kısaca bahsetmem gerekirse 21 yaşında, 1.92 boy ve 85 kilo fizik özelliklerine sahip bir kardeşiniz / abinizim. Tahmin edileceği üzere şuana kadar tecrübem sıfır. Henüz gidona dokunmuşluğum yok (Motosiklet fuar hariç :D).

    Ek olarak bilgisini verebileceğim; taze bir B ehliyet sahibiyim. Çok fazla trafik ve kullanım tecrübem olmasa da araba kullanmayı biliyorum.

    Netice olarak motosiklet ehliyeti almadan önce herhangi bir giriş seviyesinde eğitim almayı düşünüyorum. Motosikletle ilk tanışma niteliğinde olacak. İstanbul - Avrupa'da ikamet etmekteyim.
    Önerebileceğiniz iyi eğitim veren bir akademi var mıdır veya gerçek giriş seviyesi kadar verimli ders alınabilecek bir kurs olabilir mi, varsa önerir misiniz?

    Şimdiden Teşekkürler, iyi akşamlar

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------

    Cevap / öneri bekliyorum arkadaşlar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Honda güvenli sürüş 1-2-3-4

  3. #3
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Honda Gs 1 müthiştir, bisiklet ve araba kullanabilen birini 2 tam günde bakıştı, frenlemeydi, kalkıştı temel her türlü beceriyi kazandırabilen, slalom yapabilen bir sürücü haline getirir. Yerleri Şekerpınar Honda fabrikası ama belirli noktalardan servis kaldırıyorlar. Yamaha Yra 1 de 1 günlük iyi bir eğitimdir. Özellikle Metehan Hocayla Ömer Faruk Hocayı can kulağıyla dinlemeni tavsiye ederim. Yerleri Tuzla Autodrom, ulaşımı kendin sağlıyorsun. Motto Akademi de benim eğitim almadığım ama insanların önerdiği kaliteli bir kurumdur. Yeri Kemerburgaz Cendere Yolu. Motto'yu bilmiyorum ama Honda ve Yamaha'da kurs motorları vardır, onlarla eğitim alırsın. Bir de Roadcraft'ı araştırmanı tavsiye ederim. Rospa akredite kaliteli bir eğitmen kadrosu var.

  4. #4
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Hoşgeldin motor dünyasına, kazasız belasız keyifle motor kullanmanı dilerim, motor seçerken dikkatli olmanı başlangıç standardında motorları tercih etmeni, mesela 150-250 cc arası olabilir en az 1 yıl ve 10bin km tecrübe edip cc yükseltmeni, kask başta olmak üzere üstüne iyi ekipman alıp sonra motoru almanı ben baştan naçizane tavsiye ederim.

    Konuya gelecek olursam Honda eğitimi diyorum sebebi de ikişer defa gs2 ve gs3 eğitimi almış biriyim. Gs1 seviyesinde eğitime başlamanı tavsiye edebilirim, motorla tanışıp, her türlü temel bilgiyi alıyorsun, bunun yanında motosikleti parkurda, kapalı alanda, istediğin gibi sürüyorsun, devir,kır dök, yeter ki kendine ve başka birine zarar verme hiçbir mesuliyetin olmuyor, 2 gün sürüyor, servisle seni buluşma noktalarından alıp, servisle bırakıyorlar, sabah kahvaltısı öğle yemeğini de veriyorlar, sabah 10 da başlayıp akşam 4 e kadar sürüyor,sonunda da önemli bir sorun olmazsa sertifikanı veriyorlar hocalar zaten harika insanlar, her zaman iletişim kurabiliyorsun, başka eğitime gitmedim ama mesela Caner Atagün'ün kapalı alan ve trafik eğitimleri var, arkadaşlarım gitti ondan da memnunlar, alternatiflerle birlikte bence bir değerlendir, ben tabi sadece Honda eğitime gittiğim için biraz taraflı olaya bakıyorum çünkü memnun kaldım.
    gurcanozturk bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    20 Nisan 2017
    Şehir
    İstanbul / Avrupa
    Cevaplar için çok Teşekkürler Honda Güvenli Sürüş Eğitimini araştırıyorum hemen

  6. #6

    Üyelik
    08 Kasım 2017
    Farklı kişi ve akademilerden eğitim aldım.Adarat Akademi'yi güvenle önerebilirim
    Adarat , Alman Adac (kapalı alan ) ve İngiliz Rospa akreditasyonlarını almış tek kurum.
    Kısaca, bu akreditasyonlar uzun senelerde güvenli ve ileri sürüşün kurallarını ortaya koymuş sistemlerdir. umarım sen de tercih edersin.

  7. #7
    YZFR25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Burgman 200 Abs
    Yamaha seviye 1 ve 2 eğitimlerine gittim. Honda eğitimleri 2 gün, Yamaha 1 gün sürer. Yamaha s1 de günün sonunda eğitime katılan herkes yata yata dönmeye başlamıştı pistte. Gerçi ybr125 motosikletler ile yatması çok zor değil . Honda eğitimine gitmediğim için bir şey diyemeyeceğim ama yamaha dan eksiği olduğunu sanmam. Bir de şöyle bir şey var, siz gidip herhangi bir yerden eğitim alırsınız ama eğitimde öğrendiklerinizi günlük motosiklet sürüşünüzde ev ödevi yaparmış gibi tekrar etmeniz lazım. Eğitimde öğrendiklerinizi aklınızdan çıkarmayıp öğrendiğiniz şeyleri alışkanlık haline getirmeniz lazım. Herhangi bir yerden eğitim aldıktan sonra 1000-1500 km civarı tecrübe edip daha sonra seviye 2 eğitimlerine gidin.

  8. #8

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Ehliyet de alacaksınız nasıl olsa. Villa levent sürücü kursunu tavsiye ederim Ulus'ta. Ucuza kurs ayarlarsanız eğitim için Honda GS1, Yamaha Riding Academy ve Motto akademi arasında tercih yapabilirsiniz.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)