Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Zahmetsiz Sevda Olmuyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Tristan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Jinlun JL 250-5 Marauder
    Selam Arkadaslar,

    Biraz zahmetli baslayan motor sevdami sizinle paylasmak istedim. Hem benim gibi yeni baslayan arkadaslara da biraz bilgi olur diye dusunuyorum. Ben 2005 yilinda motora merak sardim. Eylul 2005'te Honda'nin egitimine katildim ve cok memnun kaldim. Ancak maddi olanaklardan dolayi motorumu hemen alamadim. Bu arada ehliyet islerini halletmeye karar verdim.

    Ekim 2005 tarihindeki ehliyet yazili sinavini, is dolayisiyla yurt disinda oldugumdan kacirdim. Kasim 2005'e atti. Bu sefer yakaladim ve Aralik 2005'te de direksiyonu halledip ehliyeti aldim.

    Ocak ayinda parayi denk getirince 250cc Jinlun Marauder aldim. Motorumu 18 Ocak 2006'da Pendik Bayii'sinden teslim ve Pendik'ten Goztepe'ye kadar korka korka kullandim. Onde arabayla esim, arkada ben, aksam trafik yogunlugunda kazasiz belasiz geldik eve. Aslinda egitimden hemen sonra alabilseydim cok iyi olacakti. Egitim bittikten 4 ay sonra alabildim ve bu sure zarfinda hic motor kullanmadim.

    Neyse, motoru eve getirdigim aksam Rusya'ya is icin 15 gunlugune diye yola ciktim ve tam iki ay, yogunluktan dolayi orada kalmak zorunda kaldim. Bu arada canim motorum Istanbul'un kar ve ayazinda, apartmanimizin otoparkinda mahsur kaldi.

    20 Mart'ta dondum, o hafta sonu motorumu bir guzel parlattim. Binmek istedim ama dogal olarak calismadi. Tecrubeli motorcu olan bir arkadasimi aradim, geldi, biraz kurcaladi ve alet calisti. Onun verdigi cesaretle o gece beraber sahilden Pendik yapip geldik. Cok keyifliydi ve tum korkularim geride kalmisti. Hele donuste gece Bagdat caddesinde durup birde uzerine kahve icince sormayin gitsin.

    O tarihten sonra, onemli toplantim yoksa (takim elbise giymemek icin) motorumla ise gelip gitmeye, santiyelere motorla gitmeye basladim. En uzun mesafe Kartal'a 2-3 kere gidip geldim. Yollarda ufak tefek tehlikeler atlattim tabii. Ama yuzdeye vurursaniz, 1-2 tanesi haric cogu benim acemiligimden kaynaklandi.

    Nisan ayinda, bir aksam, Kozyatagi Ataturk caddesinden eve dogru giderken, cadde sonundaki alt gecitten rampayi cikarken motor istop etti. Defalarca denedim ama her seferinde calismadi. Ikina sikila yokusu motorumla beraber yuruyerek ciktik. Duz yere gelince motor calisti, vitesler yerine geciyordu ama motor gitmiyordu. Yine ayni motorcu arkadasimi aradim, hemen geldi, oda bakti, ama debriyaj kutusunda bir sorun var dedi. Aksam saat 8, once Pendik'teki bayiyi aradim, ustasinin bir ise gittigini, birde Kozyatagi taraflarini iyi bilemedigini soyledi, Kadikoy'e yonlendirdi. Kadikoydeki, su an dukkanda kimse olmadigini ve Bostanci'yi aramami, sonuc alinmazsa tekrar onlari aramami soyledi. Bostanci, sadece satis ofisi oldugunu, servis bulunmadigini soyledi. Etrafta motoru birakabilecegim bir yer yok, sonunda motorcu arkadasimla iterek eve kadar (yaklasik 2-3 km) goturmeye karar verdik. Eve vardigimda su icindeydim ve saat gece 10:30 olmustu. 250cc deyip gecmeyin, kocaoglan tam 140 kg.

    Ertesi gun Kadikoy servisi aradim, servisten Emre Bey ile bir gun sozlestik, geldi ve motorun servise gitmesi gerektigini soyledi. 3 gun sonra gelip aldilar. Yogunluktan bir hafta bakamadilar. Sonunda gecen hafta debriyajin hatali montaj yuzunden yandigini, garanti kapsaminda degistirdiklerini, soylediler. Benden degisen yag ve sadece nakliye ucretini aldilar. Verdikleri hizmet ve ilgi konusunda onlara minnettarim.

    Motoru aldiktan sonra yine ofise motorumla gidip gelmeye basladim. Superdi, alemin yine en kral motorcularindan biri olmustum. Dun bir is icin Atasehir'deki ofisimden Yesilkoy'e gitmem gerekti. Biraz tereddut etmekle birlikte, boyle bir deneyimin de yasanmasi gerektigine inanarak yola ciktim. Atasehir cikisindaki Shell'in orada viraji donerken, onumdeki arabadaki vatandas aniden gereksiz yere fren yapinca bende on frene asildim o panikle. Boylece sag omuzum uzerine ilk artistik dususum gerceklesti. 3-5 metre yerde kaydim. Sag ayagim motorun altinda kaldigi icin kalkamadim. Arkadaki arabadan inen arkadaslar yardim ettiler ve kalktim.

    Bu olayda dikkat ettigim sey, kask ve montum hayatimi kurtarmisti, ya da sakatlanmami engelledi. Botlarim ise motorun altinda kalan bilegimi korudu. Ayrica Jinlun'larda standart aksesuar olarak verilen koruma demiri de motorumu korudu, hicbirsey olmadi.

    Kalktim, herseyi duzelttikten sonra Yesilkoy'e gittim ve geldim. Inanilmaz guzel, yorucu ve keyifliydi. En kisa surede motorumla uzun yola cikmak istiyorum. Sehir icinden daha zevkli.

    Iste boyle, sanirim yavas yavas bu zahmetlerden sonra (ki yazdiklarimin bir cogu bana ozel kosullardan kaynaklandi) motorcu oluyorum. Motor alip yollara cikmaya hazirlanan acemi arkadaslara iki onerim var:

    1. Kesinlikle kiyafete vereceginiz paraya acimayin
    2. Ana yollarda kamyonculara ve kendini yollarin efendisi zannedenlere dikkat edin. Gereksiz risklere girmeyin. Birakin efendilik sizde, siz de sevdiklerinizle beraber kalin.

    Biraz uzun oldu ama paylasayim dedim. Hersey gonlunuzce olsun.
    chaqalqarlos bunu beğendi.
    Motorcusun dediler, vermediler iyi mi?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    15 Ekim 2004
    Şehir
    Beylerbeyi
    Motosikleti
    1000RR06
    doğrusun haklısın zahmetsiz aç karnını bile doyuramassın geçtim moto almayı
    Acımadıki, acımadıki

  3. #3
    federal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul / Kızıltoprak
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S
    dostum kasıp okuyamadım ama takdir ediyorum
    Tribünlerde, Hep Dillerde Bu Sevda Bitmez Gönüllerde
    Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE !!!

  4. #4
    ferni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    paylaşımın için cok teşekkurler! umarım her şey gonlunce olur. kazasız belasız, bol rüzgarli gunler dilerim...

  5. #5
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Akıcı güzel bir başlangıç yazısı olmuş Eğitim unutulmaz siz her ne kadar 4 ay sonra motora binsenizde aldığınız eğitim en az o ekipmanlar kadar hayat kurtarır ...paylaşım için teşekkürler ..sizler gibi bilinçli kullanıcılarla motorcu imajının gün geçtikçe daha iyi yerlere geleceğine eminim ...
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  6. #6
    dostdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ocak 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MONDİAL 151 Racing Scooter +HONDA CBF 150 Karakız
    Dostum bir yerde hepimizi yazmışsın teşekkürler.
    KAMP ADAMLARI

  7. #7
    stenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    değişik segmentlerde var
    evet jinlun da tek takdir edebileceğimiz şey koruma barı . ama seninde dediğin gibi transmisyon dağılmış o bu . garip yani.
    Bastığın yerleri \'toprak!\' diyerek geçme, tanı:
    Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
    Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
    Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

    Aziz Üstad Mehmed Akif Ersoy

  8. #8
    serkankiyak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2006
    Şehir
    Tekirdağ-Çorlu
    Motosikleti
    fz6
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı
    Akıcı güzel bir başlangıç yazısı olmuş Eğitim unutulmaz siz her ne kadar 4 ay sonra motora binsenizde aldığınız eğitim en az o ekipmanlar kadar hayat kurtarır ...paylaşım için teşekkürler ..sizler gibi bilinçli kullanıcılarla motorcu imajının gün geçtikçe daha iyi yerlere geleceğine eminim ...

    +1............
    [FONT="Georgia"][FONT="Verdana"][B][COLOR="Blue"][SIZE="2"]Biliyorsan konuş,ibret alsınlar.Bilmiyorsan sus, adam sansınlar..[FONT="Georgia"][/FONT][/SIZE][/COLOR][/B][/FONT][/FONT]

  9. #9

    Üyelik
    16 Kasım 2017
    bi zahmet

  10. #10
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    13 senelik başlık

  11. #11

    Üyelik
    16 Kasım 2017
    mesele mi


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler