Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Gayet tatsız bir haber. EU motosiklete kısıtlama planlıyor...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Evet, umarim kocaman bir balon cikar ve sisirenlerin suratina patlar ama haber hic istah acici degil. Europian Union "tasimada enerji tasarrufu" calisma gurubuna bir burokratlar grubunca resmen sunulan ve kayda giren kanun tasarisi.... Siki durun... "azami 650cc, tek silindir ve otomatik vites" disindaki motosikletleri EU da yasaklamayi ongoruyor.

    Bu burokratlar grubu, (kusura bakmayin tarafsiz bir dille aktarmam imkansiz bunu) 15 uzmandan olusuyor ve "EU Joint Expert Group on Transport and Environment" diye anilan kurulusun akil hocalarini olusturuyor. Su anda BMF (British Motorcycle Federation) ayaga kalkmis durumda, bu tasariyla savasiyor. yanina butun uluslarin motosiklet federasyon ve kluplerini cagirarak bu sacmaligi durdurmaya ugrasiyor.

    Be haberi yeni elime gecen AMA bulteninden aldim, Amerikalilar da BMF e destek veriyor, cunku isin ucu sonunda butun dunyaya dokunacak.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2006
    Şehir
    SİVAS/Merkez
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Neden motosiklet'de arabalar ,jeep ler değil
    onlarında çok yüksek hacimli motorları olan arbalar jeepler var saçmalık yaa
    Umarım TMF(Türkiye Motosiklet Federasyonu) ninde bundan haberi vardır ve buna karşı çıkar
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

  3. #3
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    öncelik otomobillerin olmalı. ne de olsa onlarda elektrikl gidebilecek teknoloji de var artık.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  4. #4
    tata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Satıldı
    Sn. @Donald_Duck, haber icin tesekkurler. Haklisiniz, olayda bir salaklik var.

    EU, enerji tasarrufu konusunda gercekten samimi ise (beni ikna edebilmeleri icin) otomobillerde motor hacminin her 650 cc.si icin 2 kisi tasima zorunlulugu getirmelerini beklerim. Bu salak mantiga gore 1300 cc.lik bir otomobil, icine 4 kisi binmeden trafige de cikamamali.

    Tabi amac gercekten tasimada enerji tasarrufu mu, yoksa krizdeki otomobil tekellerinin urunlerine alternatif olusturabilecek araclarin satisina engel olmak midir? diye sormak ve komisyondaki bu 15 uzmanin bu tekellerle olan yakinliklarini da bilmek gerekir diye dusunuyorum.

    Kabul etsek de, etmesek de dunyayi sirketler yonetiyor, gerisi palavra. Ve ben, EU'nun bu calismasinin, enerji tasarrufu ile hicbir iliskisi olmadigindan eminim.

    Saygi ve sevgiler.

  5. #5
    mustafatuzlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    TC-İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011)
    Motosiklet Sektoru b-k yoluna gidecek bunlari sayesinde!!!!!

  6. #6
    jar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2006
    Şehir
    İst.
    tamamıyla bir saçmalık, çok anlamsız naapcaklarını şaşırmışlar...
    inner fear is your worst enemy..

  7. #7
    Blacat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2006
    Şehir
    Dream City İSTANBUL
    Motosikleti
    Keeway SL150
    Alıntı Donald_Duck adlı üyeden alıntı
    "tasimada enerji tasarrufu"
    Ulan hangi mantıkta var bu yaw.. Sen bin hummer vs araçlara onlar lıkır lıkır benzin hüpletsin.. şurada canım motorlarımızın yakacağı 3-5gram benzin zaten ("yiyeceği 2-3 lokma ekmek" tabiri ile bayaa benzedi). Sen gel 3-5 gram ile tasarruf planla . Armutluğun, dingilliğin, absürdlüğün, laleliğin ve hatta lale bahçesinin son noktası.. tonlarca benzin yakan araçlara tık yok tasarım amacı ekonomi ve çabuk ulaşım olan motosikletlere lölö yap adını da taşımada enerji tasarrufu koy.. Potasyum dürrükler...
    MEEEEAAAAAAAUV

  8. #8
    PcKopatGhostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    yok daha neler...
    CBR 600F Honda,

  9. #9
    glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2006
    Şehir
    Istanbul
    arkadaslar böyle birsey nası olabilir ki? sonucta bircok japon motorsiklet firmaları italyan amerikan ve alman firmaları var ve daha bir coğu ee bu şirketler ürettikleri malları ne yapacak? satamadıkları için küçülecekler mi? bence bu imkansız gibi geliyo bana milletin ekmeğine kan doğramak gibi ve müsterilerin motosiklet kullanıcılarınada kısıtlama esirgeme gibi geliyo millet ayağa kalkar olmaz bu mümkün deil.

  10. #10
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Otomotiv Kartelinin pislikleri bunlar. Ülkemizde olduğu gibi Avrupa'da da var demekki. Motosikletçi nerde olursa olsun bu gerizekalılarla uğraşmak zorunda kalıyor. Bölye bir uygulamanın çıktığı gün anarşi çıkar. O arabalıların halini o zaman görürüm ben.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  11. #11

    Üyelik
    20 Nisan 2006
    "Kus Gribi" krizinde bazi köylülerimizin hayvanlarini sakladigi gibi bende saklarim o zaman motorumu...Alana kadar akla karayi secmisim, öyle kolay kolay ayrilamam...Imza Cingöz Recai5..........

  12. #12
    kuvva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2005
    Şehir
    Karşıyaka/İZMİR
    rahat olun böyle bir şey sadece söylenti bu ve buna benzer uygulamalar sadece bir iki yalaka dan çıkar sonra kendileride gülerler.

  13. #13
    Forumdan Uzaklaştırıldı DevilRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2006
    Şehir
    ÖtEkİ DüNyA Da
    Motosikleti
    SaRı ŞeYTaN MonDi
    cok sacmaaa olmaz bole bısey

  14. #14
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    donniedarko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 600F
    bu işin içinde otomotiv lobisinin etkisi olduğunu düşünüyorum, tıpkı bizde de abartılı şekilde yapılan ÖTV artışı gibi...

  15. #15
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Dostlar az sakin olun bir kactane siviri akilli nin raporu ile Avrupa uzerinde bulunan 100 yakin motosiklet ureticisi kepenk vurmaz.
    Size ilginc bir sey anlatiyim her sene bir kac sivri akilli benzine karsit su ile , yok , gunes ile calisan otomobil bulduklarini soyluyorlar ve bunlarin patenlerini kim aliyor biliuotmusunuz.Arap Emirlikleri. Adamlar patenleri alip kasaya atiyorlar sonra yine benzin tuketimine devam.

    Uluslararasi Petrol orgutu var oldukca bunlara ancak kirinti yemek duser.Hadi gonlunuz rahat olsun.
    Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  16. #16
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Vallahi sizi bilmem ama benim midem bulandi. Once birisi cikip boyle bir laf ediyor, sonra gunun birinde bu uygulamaya girmis ama herkes isin basini, ipin ucunu kacirmis oluyor. Tarih bunun ornekleriyle doludur. Yakin zaman orneklerinde ise B sinifi ralli otomobillerinin yasaklanmasi, motosikletlerde 300km/h hiz siniri gibi orekler aklima geliyor. Japonyada hiz gostergelerinin 140km/h ile sinirlandirilmasi... Dunyada artik hiz siniri olmayan yol neredeyse kalmamis olmasi gibi.

    Altinda 300km/h yapan Ferrari legal, ama yap bakalim yapabiliyormusun. Ver ehliyeti, gitti. Yok bir daha sana Ferrari merrari... Sacma degil mi? Sacma.. Gercek bu mu? Evet...

    Yuksek hacimde motorlu tasitlardan alinan yuksek vergide aslinda bence sacma ama simdi alistik bize dogal geliyor...Benim cocuklugumda da benzin gelirle mukayese edilirse bugunku kadar, hatta daha bile pahaliydi ve ortalikta gordugumuz arabalarin hepsi bugunku ortalama bir arabanin 10misli benzin yakiyordu. Hatta su anda bizi deli eden Hummer lardan bile 8-10 misli cok yakiyorlardi. Cogu Amerikan 6 veya 8 silindirli dolmus-taksileriydi.
    Zaman icinde yavas yavas alis(tirildik)tik. Niye? cogumuzun zaten bu hacimde araclari alacak ve yurutecek mali imkani yok.

    Kor tuttugunu opermis. Sivil tasit araclarinin tukettigi yakit askeri amacla, ticari ve sanayi amaclarla ve isinmada kullanilmasi amaciyla tuketilen yakitin yaninda devede kulaktir. Askeri bir tankin bir gunluk yakit tuketimiyle Istanbuldaki butun motosikletler bir sene gezer tahmin ederim. Attim ama pek de desteksiz sayilmaz.

    Fransizlarin bir "kurbaga pisirme" deyimi vardir. Bu bence tam bir ornek teskil ediyor. Kurbagayi kaynar suya atarsaniz, hayvanin ayaklari yaniyor ve zip diye tancereden can havliyle sicriyor disari.

    Oysa onun yerine tencereye normal sicaklikta su koyar, yavaaaaas yavas sicakligi artirirsaniz kurbagacik farkina bile varmadan, hic cirpinip itiraz etmeden bir ara pisiyor.

    Diyecegim o dur ki, merk etmeyin kimse sizin elinizden 1200cc BMW nuzu, 1300 luk Busa nizi almayacak, ama, sanmayin ki gelecek nesiller icin bu kabil motosikletler muzelik olmayacak... Suyumuz isiniyor "yavaaas yavas"...

    Gecenlerde forumlarda dolasan bir yazi vardi hani 40li-50 li yaslarda olanlarin cocukluklariyla bugunkunu karsilastiran... Onu bulup okuyun, ne demek istedigimi daha iyi anlarsiniz.

  17. #17
    babyboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Şubat 2006
    Şehir
    Çorlu
    Motosikleti
    125cc
    böyle saçma sapan şey olmaz bu sektör çok gelişti.(ben daha bi suzuki gsxr süremeden böyle bişey olmaz inşallah)
    Atam Cumhuriyeti Sen kurdun, Onu biz koruyacağız!!!

  18. #18
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Efendim bir maruzatım var!Bu komisyon üyeleri ile yakiiinen ilgilenilmesi ve gereken sıcaklığın sağlanması gerekiyor galiba çünkü kendileri yeterince aklen serinlemişler galiba.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  19. #19
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Şirinevler/İstanbul
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Avrupa birliğinde bu tip araştırmalar ve teklifler her zaman için olmaktadır. Ama kararın çıkması ve uygulamaya geçmesi bi hayal. Buna benzer şeyler bir çok sektördede olmakta. Bu tip işlerle uğraşanlar ya Avrupa Birliği fonlarından ve/veya büyük kartellerin desteklerinden yararlanmak için bu tip şeylerle uğraşıyorlar. Sonuçta adamlar yılda bi kezde olsa o sene ne halt ettiklerini açıklamalılar. Bir çok kez bizi sevindiren haberlerin yanında bu tip saçmalıklarında çıkması çok doğal. Şimdi bir sürü sivil toplum örgütü ayağa kalkacak, teklif yumuşacak ve bilmem ne şekilde medyada yer alacak. Bu işle uğraşanlarda kendi şovlarını yapmış olacaklar. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Bu adamlarda sonuçta bu tip işleri para kazanmak için yapıyor. Avrupa motorcuların en kuvvetli olduğu pazar kim böyle bi pazarı kaybetmek istesin hemde bi hiç uğruna.

  20. #20
    Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Göztepe
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    EU daki zihnisinir lere tek lafım var
    f..k you!!!
    burayı okurlarsa tam olarak ne düşündüğümü anlasınlar bari
    tabii ki bu olay gerçekleşmeyecek ama sevgili donald_duck ın dediği gibi yavaş yavaş suyu ısıtma uğraşları bunlar, neyse ki en azından şu an için motosiklet üreticileri ve sevgili peyrol şeyhlerimiz buna izin vermezler...
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler