Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Scooter vs Vitesli

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı CruelTR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor konusunda tecrübem son 10 yılda yok. A+B sınıfı ehliyetim var. Honda'dan güvenli sürüş eğitimlerini almıştım yıllar önce. 1995 ten bu yana sadece araç kullanıyorum kaç km olmuştur bilmiyorum ama milyonu geçmişimdir herhalde

    Risksiz dememden kasıt araba ile gidilen yolun motor ile ne kadar zamanda alınabileceğini bilmediğim için. Sağa sola dalmadan, güvenli bir sürüş ile istanbul içinde arabaya göre ne kadar kısalır yol hesaplayamıyorum. Sanırım bir arkadaştan 3-5 günlüğüne ödünç alıp veya kiralayıp bir kaç deneme yapacağım. (Kiralama için öneriniz olursa sevinirim) Geçtiğimiz yıl arkadaşımın R25 ile biraz dolaştım ancak yazdı ve rüzgardan soğuktan etkilenmeyi bırakın terledim. Kış koşullarını değerlendiremiyorum.

    Güzergahımda TEM zaman zaman 1. köprü çok tıkalı iken olabilir.
    Bu durumda size nacizhane tavsiyem Honda güvenli sürüş eğitimi 1. ve 2. kurları veya dengi başka bir eğitimi tekrarlayın, mecbur değilsiniz ancak iyi ki yapmışım diyeceksiniz emin olun.

    Ehliyetiniz sizi motosiklet konusunda sınırlamıyor, bu da güzel bir avantaj, ancak şu anki tecrübenizi de düşünürsek ya 250cc veya biraz üzeri bir scooter, ya da NC700X gibi(daha yeni konusu dönmüştü) sakin kullanıma sahip yüksek cc bir motosiklet olabilir. Yoğun trafik için düşünüyorsanız tercihiniz küçük motosikletler olmalı, bunu da düşünürsek bir NMAX veya PCX size uygun gibi görünüyor. Bunlar sağlam motosiklettir, kolay sorun çıkarmazlar ve parça fiyatları da bakımları da genellikle sorunsuzdur. Bunları veya dengini öneririm, zaten genel kanı da bu yönde olacaktır.

    Trafiği okuyabilmeniz de avantaj, lakin motosiklet ile en yoğun trafik zamanında sizin de zaman sınırlamanız olacağı için risk alarak kullanacaksınız. "Risk" derken kastettiğim; emniyet şeridi kullanmak, araç aralarından seyir etmek, sıkışık trafikte diğer araçların arasından sıyrılmaya çalışmak... Bu tip kullanım sizi özellikle de "şu saatte orada olmalıyım" mantığı ile ciddi tehlikeye sokacaktır, ki bunu her gün tekrarlayacağınızı düşünürsek ciddi tehlike içine girersiniz. Zaman aralığını iki katına çıkarmalısınız.

    Doğru ekipman seçimi çok önemlidir, maddi sıkıntı yoksa yazlık ekipman ile kışlık ekipmanı mutlaka ayrı tercih edin. Böylece yazın terlemekten, kışın donmaktan kurtulursunuz.

    Scooter tercih sebebiniz daha az rüzgar alacak olması ise bu doğru değil, daha güvenli ise bu da doğru sayılmaz. Arkadaşınızın söylediği gibi bir Honda CBR250R sizi o konuda daha rahat ettirir ama sıkışık trafikteki manevra kabiliyeti, kullanımındaki bazı rahatlıklar ve bagaj hacmi konusu sizi scooter kadar rahat ettiremeyecektir. Bu motosikletlerin ikinci eli daha mantıklı. Şu sıralar yeni motosiklete o rakkamları vermek çok mantıklı değil malesef.

    Küçük bir not: Çin malı motosikletlerden uzak durun. Bazı arkadaşlar tersini iddaa etse de bir iki marka hariç genel anlamda çin malı motosikletlerde çok muzdarip olacağınızı temin edebilirim ki bunu hemen değil, bir süre sonra farkettireceklerdir. Yani o arada "iyiki bunu almışım ne var" diyecek, ardından ilk sorunda canınızdan bezdirecek.

    Motosiklet ile yarım saatte o yolu almanızın o saatte ve trafik koşullarında çok mümkün olmayacağını ancak süreyi 15-30 dakika daha arttırabilirseniz mümkün olduğunu ve fazla risk almadan kullanabileceğinizi bilmenizi isterim. "Vitesli" konusuna ise fazla takılmayın, ancak "ihtiyaç için, zevk için değil" dediğinizi de anımsayarak sizin durumunuzda bir =>250cc scooter' ın daha iyi olacağını, marka olarak Honda, Yamaha, Sym gibi bu konuda iyi markaları tercih etmenizi öneririm.

    Ne kadar uzatmışım yaw
    levend84 bunu beğendi.
    ...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    11 Eylül 2016
    Motosikleti
    Lifan Traveller 150 - Xmax 250 - NC 750 X DCT
    250 cc bir scooter işinizi görebilir.

    Dediğiniz gibi rüzgardan çamurdan ve yağmurdan daha iyi koruyacaktır.

    Aynı zamanda bagaj avantajı da size büyük rahatlık sağlar. Arkaya çanta takarsanız tadından yenmez.

    Kalabalık trafikte otomatik motor tabi ki büyük bir avantaj.

    Ben aldım pişman olmadım. Yine motor alsam otomatik alırım.

    Gerek zevk için gerek iş için farketmez maxi scooterlar gerçekten zevkli araçlar.

    30 bin bütçeniz varsa xmax 300 alabilirsiniz. Yeni teknolojisi ve az yakıtı sayesinde büyük kolaylık sağlar.

    Çevreyolu kullanacaksanız. 250 cc den aşağısını almayın derim. Ara hızlanmalardaki güce ihtiyacınız var çünkü.

    Eğer scooter alırsanız Yamaha Riding Academy'de ileri seviye scooter eğitimi var alabilirsiniz. Bende oradan eğitim almıştım.

    BAşka sorunuz varsa yardımcı olurum.

  3. #23

    Üyelik
    23 Ağustos 2018
    Forza 300 mantıklı geldi ama kaza videolarından (istanbul) ve motorcuabi kanalındaki başıma gelenler serisini izledikten sonra biraz daha düşünmem gerekiyor sanırım. :(

  4. #24
    CagrioneTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 300, MT 25, ARORA BEATRİX
    Diğer yorumları okuyamadım. Benim tavsiyem XMAX 300 alman olurdu çünkü ben her gün 55 git 55 gel şişli gebze onu kullanıyorum. Nmax alacaktım iyiki almamışım yoksa ölürdüm bu yolda. Yol hızlı bir yol sen yavaş gidersen birde ufak olursan çok sıkıştırırlar. ABS siz bir model kesinlikle alma. Bende acemiyim. ABS seni kazadan koruyan en önemli şey bence. Belirlediğin fiyat 30.000 maximum sadece motor içinse 0 ını alabilirsin ama ekipmanlar içinde ise 300 değil 250 yada eski kasa 400 lerden al. Amam kesinlikle Maxi scooter al. Ben xmax diyorum ama abs li başka bir markanın başka bir motoru da olur. XMAX 300 sele altı çok geniş. Araba gibi hızlanması iyi durması iyi koltuğu rahat. Kesinlikle ABS siz ve ufak alma bu yollarda kullanacaksan.
    baba bilgisiyle adam olunmaz bekar hayatı yaşa.

  5. #25

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Bütçe varsa Xmax 300 çok iyi seçim olur. Ben Xcity 250 ile heybeli yolculu İstanbul Bodrum ve dönüşünü (arada bol gezmeli) yapmıştım, üzmemişti korkutmamıştı. 300'lük olan anlamlı ölçüde daha performanslıdır diye tahmin ediyorum.

  6. #26
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    [QUOTE=CruelTR;4374870]

    1. PCX 125 veya NMAX alsam otoyolda son hızlarının düşük olması nedeni ile sorun yaşar mıyım?
    Yaşamazsın çünkü full trafik var
    2. Scooter larda rüzgar alma, üşüme ve yağmurda ıslanmanın daha düşük olacağını düşünüyorum? Doğru mudur? Vitesli bir motor tercih etmememin tek sebebi bu konfor farklılığı, kışın aşırı üşüme riski (doğru mudur bilmiyorum)
    Evet scooter bu yönler çok daha avantajlıdır.
    3. Bütçe aralığım biraz geniş 15000 (PCX bu fiyat olduğu için) - 30000 arası verebilirim.
    O fiyatlara çok rahat maxi scooter bile alabilirsin.(geniş bagaj ve gerektiğinde otoyolda rahat kullanım)
    4. Bir arkadaşım scooter işine hiç girme, üzülürsün al bir CB250R (sıfır) kullan diyor diğeri vitesle ıslanmayla zincir bakımı vs. ile uğraşma al bir PCX gör işini diyor. Bir diğeri PCX 125 ile köprüde zorlanırsın ya forsa al ya da XMAX diyor.
    Ekonomik olarak scooter daha avantajlıdır. XMAX sınıfının uzun süredir lideri idi. Fakat yeni Forza işleri kızıştırdı.
    5. Çin işi çok daha ucuz motorlar var, Falcon u gaz teli kopardığını öğrendim ama değerlendirmede tutmalı mıyım bilmiyorum.
    Çin işi olmaz. Ekonomik olarak 15.000TL verebiliyorsan hiç bakma.

    Yaşım 40, üniversitede derse yetişmek için Dudullu - Davutpaşa arası Dudullu dan 17:00 - 17:30 da yola çıkıp 18:00 - 18:30 gibi Davutpaşa da olabilir miyim? Risksiz bir kullanım ile.
    İlk başlangıçta seyahat 40dk civarında sürer. 30dk 1 senede rahat inersin.


    Not: Vitesli her gun 80 km yaparken sıkıntı olur mu, scooter küçük tekerlekten sıkıntı çıkarır mı gibi bir dolu soru var aklımda. Youtuber arkadaşlarım bayağı bir kafamı karıştırdı.[COLOR="Silver"]
    10" yani nerdeyse en küçük teker ebatıyla binlerce kişi İstanbulda işe gidiyor. Tabiki arada %50ye varan konfor dezavantajı var büyüklere göre.
    2. el opsiyonlarını değerlendirmeli miyim? sıfırları ile aralarında çok az fark var.(2017-2018) 2015 2014 xmax 15.500 e gördüm ama alınır mı bilemiyorum.
    Temiz az km li 2.el başlangıç olarak daha iyi olur. 1 2 sene sonra isteklerin ve tecrübenle büyütürsün belkide küçültür. Ekonomik olarak zarar daha minimum olur.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler