Motosiklet egzozlarıyla tanıdığımız Akrapovic firması, laboratuvar testleri esnasında bir robota motosiklet kullandırmaya başlamış.
Günümüzde çoğu şeyi robotlar yapmaya başladı.

Fakat motosiklet kullanabilen bir örneğini pek hatırlamıyoruz. Slovenyalı firma Akrapovic de bu video ile bizlere motosiklet kullanabilen robotu gösteriyor. Videoyu izlediğimizde, egzoz testleri esnasında bir Kawasaki Z900 RS motosikleti bir robotun kullandığını, hem de debriyajı kullanarak vites değişimleri gibi şeyleri de rahatlıkla yapabildiğini görüyoruz.



Akrapovic firması bu robota Durability Dyno adını vermiş. Bu robot, egzozların dayanıklılık ve verimlilik testlerinin gerçekleştirilmesine yardımcı oluyor. Bu durumda bu testler esnasında insana bağımlılığı ve dolayısıyla insan hatası payını sıfıra indirilmiş oluyor. 200 kW'lık bu tam otonom robot aynı zamanda insanların zorlanacağı çevre şartlarında bile motosikletleri kullanabiliyor. Robotun dayanabildiği bu sıradışı çevre koşullarına Akrapovic, 200 km/s'ye ulaşan rüzgar hızlarını örnek veriyor.


Akrapovic firmasının otomatik yakıt takviyesi sistemi sayesinde Dyno robotu, testlere kesintisiz bir şekilde uzun saatlerce devam edebiliyor. Bu testler de robotun ve motosikletin üzerindeki birçok sensör ve kamera ile anlık olarak ölçümleniyor. Firma, bu gibi yenilikçi teknolojileri ile müşterilerine de güven aşımalaya devam ediyor ve sektördeki yerini güçlendirmiş oluyor.

Kaynak: RideApart aracılığıyla Visor Down, Akrapovic