Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mahmutbey Gişeler Altınşehir arası yaralanmalı trafik kazası!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Bugün dediğim istikamette bir tane yaya yola atlamış, arabalar birbirine girmiş. Acemi bir F800GS kullanıcı yerde yatıyor. Bilinçsiz müdahale ve yanlış yere konumlandırıp yatırmışlar. Kask çeneden açılır dandik bişey ve kafadan kolay çıkartmışlar allahtan. Full face olsa ne olurdu? Bir fikrim yok. Neyse durup yanına geldim. Bilinci açık, sol omuzdan kırık yada çıkık var, ekipman hak getire. Bacağındaki kot yırtılmış, sol bacağı zedelenmiş sadece. Ucuz yırtmış. Sola yatıp motor bunu yola savurmuş herhalde.

    Olay bundan sonra başlıyor. Ambulans aranmış fakat gelen yok, 155 hep meşgul. Kim ne için kullanıyorsa artık? Kazaya karışan araç kaçmaya çalışıyor. Plakan mevcut kaçarsan bedeli ağır olur die adama zarf atıyorum. Motorun bir tekeri yolda geri kalanı içeride die tırlar falan resmen üstümüzden geçiyor. Millet motoru kaldırmaya çalışıyor, daha fazla hasar verecekler, nasıl olmuş ise orta sehpa açık ve öyle yatıyor motor.

    Kazazedenin telefonunu aldım. Bir önden bir arkadan iki resim çektim geri koydum cebine. Yoldan geçen bir ambulans müdahale etti. Kendi ambulansımızı beklerken. Ağrı kesici yaptılar da biraz sakinleşti.

    Traji-komik kısım burada başlıyor. Eleman acemi ve motor onun değil. Verene ne kadar sövsemde yapacak biley yok. Dk başı sağlam tarafı ile yaralı tarafını yoklayıp çığlık atıyor. Babası geldi. Adam perişan. Oğlum sana n’oldu die bide o kaldırmaya çalıştı yerden. Acıdan bayılacak. En sonunda ambulans ile hastaneye götürdüler. Bana motoru bir yere çektir diyor. Yoksa bırak burada diyor.

    Çekiciye yönlendirdim de götürüp teslim etmişler. Polis bana gelip motoru nie kaldırıyorsun die fırça atıyor. Kazayı anlat diyor. Bilmiyorumki diyorum. Neden durdun diyor? En son trafik ekipleri de gelince arkadaşlarına dedim ben kaçar. Yoksa bunlar bana musallat olacak die, olay yerinden uzaklaştım.

    Ha motora gelince sol koruma demiri çizilmiş, gidon yamulmuş gibi geldi.

    Şimdi ayrıntıdan ziyade esas konuya gelelim.

    Arkadaşlar motosikletlerin karıştığı kazalarda imkanınız dahilinde hemen fotoğraflayın olay yerini. Heleki yaralanmalı kazalarda yolu açacaz die uğraş vermeyin. Bırakın yol kapalı kalsın. Yolu açmak trafik ekiplerinin işi. Araç sürücülerine yada başkalarına güvenmeyin. Kimse bizi bizden daha iyi kollayamaz maalesef. Kafadan kask çıkarılmaz, kazazedeye yanlış müdahale edilmez.

    Bizim yanımızda bizden birisi durmaz ise örtbas edilip, delillerde gider. Bu yüzden daha dikkatli olun. Bayram geldi ve şuursuzluk daha da arttı...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    31 Mayıs 2016
    Şehir
    manisa
    Motosikleti
    honda wing go, kenbo 125cc cup
    Mümkünse kaza noktasının 50- 100 metre gerisine reflektör yada işaretçi birini koymak gerekir özellikle gece cep telefonu ışığı dahi olsa gelen trafiğe ışıkla uyarı verilmeli. Varsa araçların 4 lüleri (gece gündüz farketmez) yaktırılıp kaza vs gibi bir durum olduğu belli edilmeli ve özellikle yaralanmalı kazalarda araç 1 cm bile oynatılmamalı. Trafik ekipleri gelip olayla ilgili rapor tutunca aracı olduğu yerden kaldırır.
    İlkyardım eğitimi almamış isek yaralıya hiçbir müdahale yapılmamalı. Özellikle bilinci açıksa ve yaşam fonksiyonları yerindeyse müdahaleden kaçınılmalı.
    İlkyardım eğitimi alındıysa ilkyardım kurallarına göre müdahale yapılabilir. Yinede bu müdahale için hastanın bilincinin açık olmaması yaşam fonksiyonlarının olmaması gibi durumlara bakılmalıdır.
    Çok büyük kanama vs gibi durumlar yoksa müdahale etmemek(doktor,hemşire, sağlık teknisyeni değilsek) en iyisidir.
    Kaza anında olanları görmüşsek ekiplere olayı anlatmak gerekir. Aksi halde çok fazla ekipler ile muhatap olmamak (sizin olayı gördüğünüzü olay içinde olduğunuzu sanıp sizi şahit,müşteki veya suçlu konumuna koyabilirler) iyidir.
    Ayrıca telefon vs gibi araçları veya herhangi bir şeyi almak için yaralıyla yakın temasa girmeyin. Değerli bir şeyi kaybolur vs olur sizden bilirler. Yardım ederken Zarar gören kişi durumuna düşebilirsiniz. (Bir abimizin kaza anında 2000 TL gibi bir parası kaybolmuş, kimsenin günahını almak istemediği için kendine geldiğinde birşey söylememiş polislere)

    Kesinlikle ve kesinlikle acil işiniz varsa duran birileri olmuşsa ve kazanın olusunu görmediyseniz olay yerinde kalabalık edip zaman kaybetmeyiniz.

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    Kasktan sonra kamera edinilmesi gereken 2. ekipman.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)