İtalyan üretici Ducati, düşük cc’li motosikletler üretmek için Hintli motosiklet üreticisi Hero ile ortaklık kurdu.

Otomotiv pazarında Çin nasıl bir durumda ise Hindistan da motosiklet pazarında öyle bir duruma geldi. Yani Hindistan, dünya genelindeki motosiklet satışlarının büyük çoğunluğunu kapsıyor. Bu sebepten ötürü aynı otomobil üreticilerinin Çin’e yatırım yapması gibi motosiklet üreticileri de gözlerini Hindistan’a çevirmiş durumda. Bunun son örneği ise İtalyan motosiklet üreticisi Ducati oldu. Normalde büyük hacimli motorlara sahip motosikletleriyle tanınan firma, Hindistan gibi büyük bir pazardan pay alabilmek için küçük hacimli motorlara sahip modeller de üretmeye karar verdi. Ducati, bu karar doğrultusunda da Hintli motosiklet üreticisi Hero ile bir ortaklık kurdu.

Japon motosiklet üreticileri zaten 125, 250 ve 300 cc gibi segmentlere birçok model üretiyorlardı. Fakat Harley Davidson ve Ducati gibi bazı firmalar ufak hacimli motosikletleri bugüne kadar pek önemsememişlerdi. Fakat ufak cc’li ve ekonomik motosiklet modellerine talep her geçen gün artınca, bu firmalar da artık bu duruma ayak uydurmak zorunda kaldılar. Yine bu doğrultuda Harley Davidson firması da geçtiğimiz haftalarda ufak cc’li motosikletler üretmek için bir ortak firma aradığını açıklamıştı. Ducati ise böyle bir açıklama yapmaya gerek duymadan Hero firması ile anlaşmayı başarmış.

Yukarıdaki görüntülerde solda Ducati Multistrada, sağda ise Scrambler modeli yer alıyor. Ducati'nin Hero firmasıyla ortak üreteceği düşük cc'li iki motosiklet bu modellere benzeyen modeller olacak.

Ducati ile Hero arasındaki anlaşmanın detaylarına bakılırsa, Hero firması yeni bir platform geliştirmekten sorumlu olacak iken Ducati de bu ufak cc’li motosikletin motoru konusuna odaklanacak. Ducati/Hero ortaklığı ile geliştirilen bu yeni platformun iki farklı modelde kullanılacağı da belirtiliyor. Buna benzer bir durum BMW G310R ve G310GS motosikletlerinde görülebiliyor.

Belirtilenlere göre Ducati/Hero ortaklığıyla üretilecek olan bu iki motosiklet, aynı platform üzerine geliştirilecekleri için mekanik anlamda neredeyse tamamen aynı olacaklar. Fakat tasarımları farklı olacak. Bunlardan birisinin Ducati’nin Scrambler modeline benzeyeceği, diğerinin ise Multistrada’ya benzeyeceği belirtiliyor. Firmalar an itibariyle bu ortaklıkla ilgili bir resmi açıklamada bulunmadılar fakat ilerleyen günlerde böyle bir açıklama bekleniyor.

Kaynak: RideApart aracılığıyla International Business Times