Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bir Mondial Macerası

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Mondial Z One 180’ in ön amortisör keçeleri iyice su koyuverince amortisör keçelerini değiştirelim dedik. İnternette yaptığım araştırmalarda ön amortisör keçesi satışına hiç rastlayamadım, bunun üzerine Konya ve Kastamonu da dahil birçok Mondial parça temincisi (servis ve yedek parça) ile görüşmeme rağmen hiçbirinden amortisör keçesinin ayrı satıldığına dair bir belirti dahi alamadım.

    Sonrasında yeni ön amortisör fiyatını kontrol ettiğimde ön amortisörün tane fiyatının 873,14 TL olduğunu gördüm. İki amortisör 1,750 TL yapıyor.

    Bunun üzerine Mondial’ in kendisine soralım dedim, mondialmotor.com.tr’ den girip iletişim bilgilerinden Ücretsiz Danışma Hattı: 0800 448 3 862’ yi aradım, numara kullanılmamakta veya yanlış çevirdiniz ikazı ile telefon otomatik olarak kapandı. Yani numara geçersiz!

    Ardından Uğur Motorlu Araçlar A.Ş’ nin 0256 315 50 00 numaralı telefonunu aradım, bir bayan telefonu açtı ve uzaktaaaaan gelen bitik bir sesle –“Buyrun” dedi. “-Bir parça sorucakt….” Derken laf yarım kaldı ve beni çağrı merkezine postaladı. Yönlendirdi diyemiyorum çünkü hiçbir şey söyleyemeden direk fırlatıldığımı hissettim.

    Ardından telefon açıldı ve bilindik “5. Sıradasınız…” lafı ile beklemeye başladım. Ümit ediyorum ki telefonu biri açacak da en azından derdimi anlatıp parça ülkeye daha önce girdi mi, girdiyse nerede ne kadar, girmediyse ne zamana getirtildi onu sorabileyim. Toplamda 8 dakika beklemenin ardından “1. Sıradasınız…” lafı üzerinden birkaç saniye geçti ki telefonu biri açtı, daha doğrusu ben öyle sandım. Birkaç saniye boş sessizliğin ve benim bir iki saniye ara ile “alo – alo?- merhaba - kimse var mı?” sözlerimin ardından telefon kapandı.

    Şimdi elimizde ne var?

    1. Sadece iki amortisör keçesi değişimi ile kurtarılabilecek, ancak parça temin edilemediğinden atıl duruma düşen iki güzel ön amortisör,

    2. Enayi yerine koyularak telefondan telefona aktarılan ve sinir küpüne dönüştürülmüş kıl müşteri,

    3. Enayi yerine koyularak, sadece bir amortisör keçesi kasıtlı olarak getirilmeyerek dandik amortisörün tanesine Japon malı üründen fazla para isteyerek mecbur bırakan saygısız firma,

    4. Amortisör keçesini bir şekilde bulamazsa imal ettirebilecek olduğu halde, motosiklet buna değmeyeceği için inadına bu şekilde içine yağ doldurup devam etmeyi seçecek olan sinirli motosiklet sahibi,

    5. Ön amortisör yüzünden kaza olması durumunda yaşanacak maddi hasar, acı, yaralanma ve hatta can kaybını umursamayan sözde yerli firma,

    6. Gereksiz bir sinir harbi.

    7. Hala bu firmayı savunmaya çalışan yurdum insanı…

    Fiyatları da iyice yukarılara çektiler. Hani bazı arkadaşlarımız diyor ya çin malı daha iyi diye. Parçası daha ucuz v.s.. Ucuz falan değil. Bulunabilir değil. İlgi yok, ilgilenen yok, 20 TL’ lik parçayı satmayıp insanları 900TL’ lik ürünü almaya mecbur bırakan sözde yerli firmanın motosikletini kullanmak isteyen arkadaşlar, önermek isteyenler, buyurun.
    Stock Sever, levend84 ve bursalıali bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    DesAres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2017
    Şehir
    İstabul
    Motosikleti
    Tricity
    Mondial'ın en yakın bayisine gidin oradan parçayı arattırın.
    Sipariş verdikten sonra bekleyin.
    Parça tedarik süresini geçince ihtar yazın.

    Bu kadar vakitiniz yok ise;
    Çıkma parçalar araştırın.
    Çıkma parça bulamaz iseniz facebook gruplarına girip bir sorun başka bir motosikletin amortisörleri uyuşuyor mu diye.
    Bu ikisi de olmaz ise ilk başta söylediğimi yapmalısınız.

    Üst Düzeylerdeki Birinin Türkiye deki Markaların Artık Bu Tavırlarına Dur Demeli. Yani Bir Değil, İki Değil Bu Nedir Ya. Rezillikten Başka Bir şey Değil. Yok Honda MSX Debriyaj Teli Yok, Yok Amortisörler Yok. Yani Bir Motosiklet Satıyorsan Bunun Yedek Parçasını Bulunduracaksın Kardeşim Babanın Hayrına Satmıyorsun Ya. Adam 2.000 TL'ye CUP Getirtiyor Hadi 1.000 TL Vergi Oldu mu 3.000 ve 1.000 TL kar 4.000 TL'den aşağı CUP motosiklet yok. Çinli Bu Kadar Kar Yapıyor, Japonu Söylemiyorum Bile Ama Adam Debriyaj Telini Getirtmiyor Var Mı Böyle Bir şey Yazıklar Olsun........
    mattiadestro, Kural [ Z ] ve Justforfun bunu beğendiler.

  3. #3
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Işte bu sebepten dolayidir ki 0km z one 180(8.300tl) fiyatindan daha duşuk bir meblaya 0km TVS RTR-180aldim(8.000tl) ve çok mantikli bir alişveriş yaptigimin farkinda olarak mutlu mesut kullanmaya devam ediyorum.

    Ayrica söz konusu motoru ve tvs180 ni yan yana koyun ve motordan zerre anlamayan biriyle malzeme kalitesi,muhendisligini kiyaslayin.farki goreceksiniz..

    Tüm yedek parca ve sarf malzemelere ulaşiyorum,zira 2006 yilindan beri uretilen piyasada yer edinmiş Tvs150 ile müşterek parçalari mevcut.

    Not:Tvs 180 modelini uzun zamandir araştiran ve yurtdisi forumlarda takip eden,karambole motor alan biri değilimdir.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:42 ----------

    Muhendislik nedir bakiniz.

    https://youtu.be/Acnl6KYRSbw

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------

    2-

    https://youtu.be/0jkqtRnhKfM
    Kural [ Z ] ve yulis bunu beğendiler.

  4. #4
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    istanbul pendik
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Yeni keçe imal ettirmeye değmez mi? İşte bu yüzden kaybediyorsunuz kusura bakmayın.
    Keçenizi sökün üzerinde ölçüleri vardır hiç motosikletçiyle işiniz yok rulmancılara sorun. Ölçüler yazılı değilse ölçün ve arayın. Sanayi bölgesine uzaksanız keçeyi sağlam olarak sökün bana yollayın ben bakayım. Ölçü listesinse varsa tanesi max 10 tl dir. Yoksa imal ettirir fiyatı araştırırız ki yine onlardan ucuz olur. Zamanında (en az on sene) honda titan için aynı keçeye 25 lira isteyen honda servisine iyi günler dileyip 10 tanesini 1 liraya imal ettirmiştim.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    Alıntı Samet Ağır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yeni keçe imal ettirmeye değmez mi? İşte bu yüzden kaybediyorsunuz kusura bakmayın.
    Keçenizi sökün üzerinde ölçüleri vardır hiç motosikletçiyle işiniz yok rulmancılara sorun. Ölçüler yazılı değilse ölçün ve arayın. Sanayi bölgesine uzaksanız keçeyi sağlam olarak sökün bana yollayın ben bakayım. Ölçü listesinse varsa tanesi max 10 tl dir. Yoksa imal ettirir fiyatı araştırırız ki yine onlardan ucuz olur. Zamanında (en az on sene) honda titan için aynı keçeye 25 lira isteyen honda servisine iyi günler dileyip 10 tanesini 1 liraya imal ettirmiştim.
    Büyük ihtimal bu işin sonuda böyle bitecek ama adam seni beni düşünüp Mondialin durumunu ortaya koymuş.
    Kural [ Z ] bunu beğendi.

  6. #6
    diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    dostum ben mondial bayisi degilim. asagida yazacaklarimdan once bunu belirteyim de sonra ne oluyor demeyelim.

    sen eger motorunu goturup tamircide amortisor kecesini degistirme talep etsen sana 50 liraya bu isi yapacaklardir muhtemelen.

    sen yok ben bu isi kendim yaparim diyorsan o zaman kusura bakma da elinde telefon ve bilgisayar oturdugun yerden 10 liraya keceyi siparis edip te getirtip takamayabilirsin. bunun icin elin yaglanacak o zaman.

    cikaracaksin amortisoru en kotu, bak keceye kadar inmedim, gideceksin bir mondial parcacisina. gostereceksin elinle ne istedigini. adamlarda kumpas vardir. olcer uyan neyse verirler sana. ben hep boyle yaptim, hic sikinti yasamadim.

    bana orjinal honda rebel konjektorune 3 sene once 800 kusur lira fiyat cikardilar. kodu vardi internette ariyorsun hondayi kodu veriyorsun adam hemen soyluyor sana ne oldugunu. elimizde yok en az 1 aya gelir fiyati 800 kusur lira.

    ben ne yaptim? soktum konjektoru gittim mondial servisine, mct 250 konjektoru sordum. baktik bulduk fislerini karsilastirdik. baktik bu bana uyar 35 tl odedim aldim.

    hala kullaniyorum cok sukur sorunsuz bir sekilde.

    hadi bulamadin mondialde diyelim, yag kecesi dunya uzerinde sadece mondial 180 z one da yok. hidrolik her seyde kullaniliyor. yukarda arkadasin dedigi gibi gidersin bir sanayi sitesine aynisini bulursun. olmadi yaptirirsin.

    senin yolun yanlis bence. oturdugun yerden olmaz o isler. oturdugun yerden yapmaya calisirsan da kusura bakma daralman, sinirlenmen normal.

    simdi cozume gelirsek, sok amortisoru bana bundan lazim diyip onu ara. ama internette degil.

    kolay gelsin.
    mattiadestro, Kural [ Z ] ve olcaytuna bunu beğendiler.

  7. #7
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Sn. Samet Ağır, ilginize gerçekten teşekkür ederim.

    Sn. Boldpilot beni anlamış, ona da ayrıca teşekkür ederim ancak sanırım derdimi genele tam anlatamadım.

    Problem keçeyi bulamamak değil. O keçeyi her şekilde bulurum, sorun o değil.

    Sorun firmanın tavrı. Yedek parça stoğu konusunu da bir kenara bıraktım, keçeye isteyecekleri saçma parayı da.

    Sorun keçeyi satmayarak komple ürünün satılmasını zorunlu kılmak.

    Sorun bir muhattap bulunmaması, ilgisizlik ve tavır.

    Sorun, müşteri ilişkileri ile ilgili telefonlardan birinin iptal edilmiş/kapatılmış/yanlış verilmiş, diğerindeki vatandaşın hayattan bezmiş ve ilgisiz, diğer ilgili telefon numarasının muhattapsız veya arızalı oluşu.

    Keçe her şekilde bulunur, yaptırılır, v.s... Hadi keçeyi yaptırdık, amortisör borusunda birşey olsa? Veya benzer başka bir uyumsuzluk sorunu yüksek bir parçada? Parça kaliteleri de malum zaten. Farın yanındaki grenajın fiyatına bir bakın, sanki Yamaha parçası satıyor. Diyeceksiniz ki o da aynı parça istediği fiyatı çeker diye ama bilmeyen arkadaşlar yanılıyor, bu motosikletin grenajını söküp biraz bilgisi olan arkadaşlar malzeme kalitesini incelediğinde farketmiştir ki bildiğiniz en düşük kalite naylondan imal edilmiş (bildiğin çöp torbasını geri dönüştürüp yapmışlar sanki) ürüne o parayı istemek ayıptır. Honda/Yamaha kalitesinde yaparsan o parçayı çin malı hint malı farketmez hakkındır alırsın kimse birşey demez. Peki öyle mi? Malesef ki alakası dahi yok!

    Bazı insanın orjinal takıntısı vardır, bilirsiniz. Öyle bir takıntının kırıntısı varsa uzak durun bu tip markalardan. En azından kendilerini düzeltene kadar. Yoksa herkesin kendi parasıdır kime ne. Neye harcarsan harca parayı, emek de senin keyif de
    mattiadestro, levend84 ve yulis bunu beğendiler.

  8. #8

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    merhaba. keçeyi bulabildinizmi? bende arıyorum.

  9. #9

    Üyelik
    05 Ekim 2018
    alt tarafi 3-5 liralik bir kece icin bu kadar ugrastirmalari bir ayiptir.
    bulmak istedikten sonra her turlu, yeni, cikma, yan sanayi seklinde bulunur, olmadi kendin kesip bicer halledersin.
    ama eger uretici firma yedek parcayi saglama konusunda kanunlara uymak zorundaysa, bunlarin hicbirine mecbur kalmamak gerekiyor.

    motosiklet konusu disinda benzer bir örnek vereyim:
    telefon aliyorsun, pil, ekran yada kasa degisimi yapilacak. ama öyle bir yapmislar ki, bir parca degistirmek isteyene kadar yaninda saglam olan 3-4 parca daha degismek zorunda.

    bunun adi en amiyane tabiriyle "ticari kurnazliktir" !.

  10. #10
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı bizankal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba. keçeyi bulabildinizmi? bende arıyorum.
    Dostum her yer keçe dolu..
    Ölçüyü bişin alın. Hatta sanayide bir rulmancıya dahi gitseniz bulunur. Samet söylemiş zaten bunu;

    https://www.motoyedekparca.com/on-amortisor-yag-kecesi
    Justforfun bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Arkadaşlar araştırma sonucu,Amortisörlerin benzerliğinden kuşkulanarak rasgele aldığım rx3i evo nun keçeleri ile bire bir aynı.
    Ölçüler: 37×50×11


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler