Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Gelişim Sürücü Kursu Direksiyon Dersi !!! (Direksiyon dersi nasıl verilemez)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Mayıs 2016
    Öncelikle herkese merhaba bugün katıldığım gelişim sürücü kursunda yaşadığım zorluk ve muameleyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Bugün motor sürüş eğitimi almak için 1 saatlik metrobüs+yaya yolcuğu sonucunda salı pazarındaki eğitim alanına varmış bulundum. Sürücü kursunun sürüş eğitimini verdiği alana gidip 10-15 dakika bekledikten sonra gerekli ekipmanları üstüme giyinip motor eğitimimi almak için motora yöneldim. Benim motoru hazırlayan habil bey'e motor tecrübemin olmadığını ve bilmediğimi söyledim, o da önemli değil deyip beni ybr 125 bindirdi ardından debriyajı kendi yarım basıp motora gaz vermemi istedi böylelikle otomobil tecrübem sayesinde ufaktan yol almış bulundum ama dediğim gibi ne motorun kavrama noktasını biliyorum ne de başka bir şey böyle allaha emanet gidiyorum, neyse virajda gaz vermeyip bir kaç hata yaptıktan sonra motoru stop ettirdim, enis beyden rica edip motoru çalıştırmasını ve bana gerekli komutları verip ona hareket etmek istediğimi söyledim ardından enis bey üstünkörü bana bi kaç bilgi verip motoru yürütmemi sağladı, bi 10-15 metre böyle devam ettim, ardından habil bey öndeki aracı takip etmemi istedi, öndeki araçla beraber gittik 100 metre kadar sonra geri döndüm bu sefer enis bey "ben sana oraya gitmeni söyledim mi benim dediklerimi yap, ne zor adamsın, kim söyledi oraya gitmeni sana vs" gibisinden azarlayıcı laflar söyledi, şimdi o bunları söyleyince ister istemez gerildim, yani ilk başta kavramayı az buçukta kavramıştım fakat şimdi böyle söyleyince sinir stres oldum, bir eğitmenin özellikle sürüş eğitmeninin böyle laflar söylememesi gerektiğini bunun insanlar üzerinde etki yaratacağını bilmesi lazım, neyse ben bu sinir, stresle motoru kaldırmaya çalıştım 2-3 sefer stop ettirdim(fazla gaz verip debriyajı erken bırakıyorum, hatamın farkındayım), ardından enis bey yanıma gelip sabaha kadar senlemi uğraşıcaz 1 saattir(10 dakika ya ilgilenmiştir ya ilgilenmemiştir) senle uğraşıyoruz deyip motordan inmemi başka zaman eğitime gelmemi söyledi, bende motor inip sinir ve stres haliyle ekipmanları çıkartıp evin yolunu tuttum, şimdi diyeceksinizki hoca'da haklı ama ben sürüş alanına yarım saat öncesinden gittim ve sürüş alanında inanın ben hariç herkesle ilgilenilmiş hissettim (bazılarıyla 15-20 dakika birebir kalkış yapıldı, bu gözler gördü bunu yani), bu yazıyı yazmamdaki ki yeğane sebep sürücü kursundaki bu tür olayların en aza indirgenmesi ve insanların motordan soğumaması, bir daha bu kurs'tan sürüş eğitimi alırmıyım bilmem ama siz siz olun her zaman işini bilen birisinden motor eğitimi alın.


    Not: Sürücü kursuyla görüştüm sorunumu ilettiklerini söylediler, bu yazıyı da bu yaşadığım problemden sonra yazdım amaç bazı konularda farkındalık yaratmak.

    Not 2: Parayı alana kadar seni sabaha kadar bilgilendirip, dinleyen sürücu kursu ve eğitmenler iş reel'e gelince gerekirse eğitimini yarıda kesip sizi azarlayabiliyor.
    Mustaphalanx ve zaferce bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    14 Aralık 2015
    Bir benzerini b sinifi alırken yaşadım. Eğitmen çocuk gibi azalıyordu. Nefret etmiştim. Ben neyse annemi falan da.

  3. #3
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı uyabar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi diyeceksinizki hoca'da haklı
    hoca haksız efendim, bence gidin sürücü kursu müdürüne söyleyin durumu, "benim onurum kırıldı" felan diyin.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:23 ----------

    hoca olayında çok şanslıydım ben her eğitmen motor kullanmasını bilene "senin işin tamam sen bi daha gelme" derken. bizimkisi beni sürekli eğitime çağırıp bilmediğim bişeyler gösteriyordu. kağıthane trafiğinin en ağır zamanında alışmama için trafiğe çıkarıyordu, beraber arkalı önlü geziyorduk.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  4. #4
    okan kükner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Avenger Street 150
    Aranızda ne tarz bir konuşma geçti bilmiyorum ses tonu vs olarak ama ilk kez motora binen bir kaç insan kafasına göre hareket edince bir güzel birbirleriyle çarpışma ya da panikle frene asılıp yere düşme gibi olaylar yaşanabiliyor.
    Mengu16 bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    21 Mart 2015
    Parayı alırken de: "bir saat senle uğraşamayız, indiririz motordan. Bizde böyle." dediler mi?
    Sinir, stres olmakta haklısınız. Nasıl bir küstahlıksa artık.
    Şans işi oldu galiba iyice kurs işleri de.

  6. #6

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Ben arkadaşımla birlikte bir sürücü kursuna yazıldım(sınavım bitsin belgelerimi alayım ifşa edeceğim.) Sözde sürüş eğitimini kask bile takmadan gezen bir apaçi verdi. Ben motosiklet sürmesini bildiğim için bu tarz bişi yaşamadım ama arkadaşım sürüş dersi esnasında bileğini kırdı o an koşup önce motorda bişi var mı diye bakmışlar. Eğitim olarak veriyorlar altına motoru bu gaz bu fren sür diyorlar. (abartmıyorum) Kazadan sonra ne aradılar geçmiş olsun diye ne sordular. Arkadaşım şikayetçi olmadığı için bin pişman... Sürücü kurslarının neredeyse hepsi istisnasız haraç alıyor. Eğitim kalitesi artmadı ama ücretler iki katına çıktı. Haram lokma yiyorlar devletimiz sağolsun...
    Mertcan00 ve jimi_hendrix bunu beğendiler.

  7. #7

    Üyelik
    23 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    inşallah discoery 150s
    Motorsiklet ehliyeti almadan önce honda da an eğitim almayı sırf Bu yuzden istiyorum. Şu ana kadar hiçbir kurstan şöyle güzel böyle iyi eğitim veriyorlar diye duymadım. Cebimde para olsa adam gibi bir kurs alasim var piyasada böyle bir kursa aşırı ihtiyaç var.

  8. #8

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    Adana
    Bu tarz kuruluşlar elit, naif, mülayim insanların olduğu yerde iyice azıtıyor. Adana da böyle mevzu yapanları hacamat ediyorlar
    jimi_hendrix bunu beğendi.

  9. #9
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Bahsettiğiniz sürücü kursu yıllardır forumumuzda övgü ile bahsedilen ve aynı zamanda üyemiz olan bir yer.
    Bugüne kadar haklarında tek bir şikayet duymadım.
    Konuyu görüp cevap yazacaklardır.

  10. #10
    vsvr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul - Kağıthane
    Motosikleti
    CF Moto 650 MT
    Benim anlamadığım, herkesle ilgilenip neden sizinle ilgilenmediler?
    Sizin özel bir durumunuz mu var?
    Kötülerse, herkese yada genele kötüdürler.

  11. #11

    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Yeni başlayanlara tavsiyem; temel motosiklet sürüşünü gözlerinde fazla büyütmesinler.

    Kendilerini programlanmak üzere olan robotlar olarak görmesinler.

    Bırakın beyin takımınız (beyin, beyincik, omurilik, iç kulak ve denge vs ile ilgili daha artık kimler varsa saz takımında) devralsın ...

    Siz yola bakın ...

    Eğitmenlerin buradaki rolü; bisikletten farklı olarak, düşme durumunu ortadan kaldırarak veya en aza indirerek öğrenmenizi sağlamak.

    Bisikleti düşe kalka öğrenmiştik. Motosiklette böyle bir lüksümüz pahalıya patlayabileceğinden, hiç düşmeden öğrenmek üzere sizlerin yanında tecrübelerini ve temel motosiklet mekaniğini anlatmak için varlar;

    ve tabii manevi olarak da motive etmek için ...

    Bilgisayar programcıları değiller; önlerine gelen T12062016-M model robotu motosiklet kullanmak üzere yeniden programlayan...

    İş sizde bitiyor ...

  12. #12

    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Şehir
    Maltepe/İST
    ya onlar eğitmen falan değil motoru sürebilen kişiler sadece
    ucuz yollu sürücü kursları bunlarla idare ediyor
    orada yapılabilecek en iyi çözüm arkadaşa uygulanacak şiddettir!
    en azından dünya görüşü değişir o dakikadan sonra
    VESPERA ve jimi_hendrix bunu beğendiler.

  13. #13

    Üyelik
    04 Şubat 2016
    Aynisini yasadim bende a1 de yine bi kere yapmaya basladim mi ama ustumdeki gerginligi yendim

  14. #14
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    gis akademi aynı zamanda ehliyette veriyomuş. motosiklet üzerine açılmış kurslara neden kayıt olmadınız

  15. #15
    AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Aralık 2013
    Şehir
    İzmir - Karşıyaka
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    Bence sessiz kalmayıp sıcağı sıcağına direk hocalara şikayetinizi iletmeliydiniz. Böyle insanlar siz sustukça daha da üstünüze çıkar ancak 2 "höt" derseniz hemen kedi olurlar. Size yapılan o atarı bana yapıcak olsa çok farklı şeyler olurdu.

    Ben de ilk motosiklet sürüş dersimde çok tecrübesizdim ve motoru bile en az 3-4 dk çalıştıramadım (bence motordan kaynaklıydı) ama hiç biri bana sert çıkmadı küçük görmedi (iri yapılı biri olduğumdan korkmuş olabilirler ).

  16. #16

    Üyelik
    28 Nisan 2016
    Hocam bu tur konularda doğuştan kaybettiğiniz noktalar var.Bu noktayi gectikten sonra sürücü kursunun bana verdiği tek sey gaz , fren , debriyaj yerini gösterip kavramayi anlatmakti.Gerisi sana kalmış.O kadar gözde büyütmeyin eğitim sistemi parasini alayim bir iki sey soylerim tamam mantigiyla isliyor.Ben 2 motor surdum hic tecrubem yoktu toplam 1 saati gecmez.Bekleme surem ise 3 saat.benden once motor eğitimi alan sari sacli uzun boylu 20 li yaslardaki bayan arkadasi bekledim cunku itinayla nasil ilgilendiklerini gordum.Neyse sonuçta sinavi gectim.
    Nerdeyse her kurs boyle yani parayi cukka sonra saldim cayira...Dert etmeye gerek yok.
    jimi_hendrix bunu beğendi.

  17. #17

    Üyelik
    13 Nisan 2016
    İs ahlaki!bu ulkede is ahlaki yok,hem de her meslek gurbunda...yeni nesillere, en azimdan kendi ogrencilerime vermeye calistigim en buyuk deger bur. Yaptiginiz isi severek ve hakkiyla yapin! İsini dogru yapmayan insanlarin ta cebine koyayim ben. Sinirlendim yine...
    Taygunho, mgora, AWESQME ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  18. #18

    Üyelik
    13 Kasım 2015
    bursadan motosiklet ehlieti alıcak olan kişilere burak sürücü kursunu tavsiye ederim, benimde hiç tecrübem olmamasına ragmen gayet uygulamalı şekilde sıkılmadan herşeyi defalarca gösterip , anlaşırken kaç saaat diyorlarsa fazlasını eğitim olarak veren bir firma, başka arkadaşlarım farklı yerlerden aldı aynen bu arkadaşın yaşadıgı sıkıntıları kendi ağızlarından dinledim , motosiklet işi aceleye gelmez bi kamyonla karşılaşmana bakar , iyi eğitim çok önemli,

  19. #19
    Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    Beylikdüzü/İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Para verdiğin adam "bir saattir seninle uğraşıyoruz, git sonra gel" diyor ve sen de kuzu kuzu dinleyip oradan uzaklaşıyorsan bence senin kişiliğinle ilgili büyük sorunların var. Nasıl yedirebiliyorsunuz böyle şeyleri anlamıyorum.

  20. #20
    numangokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    Ankara Sincan
    Motosikleti
    "Bade" bajaj discover 125st
    Alıntı Draconian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Para verdiğin adam "bir saattir seninle uğraşıyoruz, git sonra gel" diyor ve sen de kuzu kuzu dinleyip oradan uzaklaşıyorsan bence senin kişiliğinle ilgili büyük sorunların var. Nasıl yedirebiliyorsunuz böyle şeyleri anlamıyorum.
    burada olayin seffaf olarak anlatilmadigina inanmaya basladim.

    Genc dostumuz o soylenenlere kayitsiz kalmis olamaz. Kayitsiz kalmissa, adina trafik dedigimiz "orman" iyi bir terapi olacak kendisine.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)