Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Honda Cb125f Jant Kırılması

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Mantıken kaza yapan bir insan neden yalan söylesin ki , kırılmaya bakılırsa bu jant yandan gelen bir darbe ile kırılsa çok daha ciddi hasar olması lazım.Hasar sadece jantta olmaz ki bu durumda(motosiklet hareket halinde bir darbeden bahsediyoruz).
    Ayrıca Honda gibi bir firma verdiği karardan eminse , bunu yazılı olarak vermekten kaçınmazdı.
    Benim kullanıcı olarak gördüğüm piyasanın iki katı para veren bir kullanıcının , hem mağdur edilmesi , hem de suçlanması.Bu kabul edilemez , hiç honda motosikletim olmadı bu kafaya bakarsak ileride de olmaz.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    simson
    Susurluk kazası gibi olay

  3. #63

    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cıks
    olayla alakalı hala bir veri girişi yok ekşi de ???
    kaza yapan arkadaş yaşıyordur işallah, konuyu aç-kaç olmaz ki

  4. #64

    Üyelik
    20 Ağustos 2015
    Arkadaşlar motosikletin sahibi benim.Öncelikle konu hakkında gelişmeleri özet geçeceğim.Detaylı bilgi edinmeniz için de ekşi linkini bırakacağım.

    Motosikletimi şu an DRD'den teslim alamıyorum. Üretim hatası yoktur ve müşteri onarım onayı vermemiştir yazılı iş emrini imzalamamı ya da sadece teslim tutanağı ile teslim almam gerektiğini söylüyorlar. İş emri kapanış formu üzerine şerh düşmeme ya da tutanak üzerine garanti kapsamında onarılmadığı için onarımı kabul etmediğimi yazmama izin vermiyorlar. Hatta son olarak garanti kapsamında inceleme için bile bıraktığımı reddettiler. Jant kırılmasına neden olan şeyin kazadan sekiz dakika önce girdiğim yol bozukluğu olduğunu düşünmekteyim. 1.40 dan itibaren izlerseniz.Yol bozukluğundan geçiş anımı fark edebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=70WysdGWgpU

    https://eksisozluk.com/26-temmuz-2018-honda-rezaleti--5735241?focusto=79600691

    Bu arada süreç devam ettiği için sosyal medyada yazılanlara cevap vermedim.Motosikletin nasıl hasar aldığı ile ilgili farklı görüşler belirtilmiş. Motosikletin ön çamurluğu kırık ve sağ ön amortisör hasar görmüş. Fren diskin üstünde de jant kollarının yaptığı ufak izler mevcut (Bu izler taşıma sırasında da olmuş olabilirler).

    Kazanın oluş şeklinde şöyle oldu virajdan düzlüğe çıktığımda motosikletin gidonu önce sağ , sonra sola , sonra tekrar ve son olarak sola döndüğünde beni üstünden attı/düştüm. Ekipmanlarımdan anlayacağınız üzere motosiklet üzerime düşmedi ya da ben üstünde iken yan yatmadı.

    Giderken jantı kırılan bir motosikletin nasıl bir tepki verdiğini merak edenler de şu video serisindeki ilk videoya bakabilirler:

    https://www.youtube.com/watch?v=AVVRCmEQ-Ao
    zapalka bunu beğendi.

  5. #65
    yawuz58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2018
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Hero xpulse
    öncelikle geçmiş olsun ne tuhaftır ki motor incelerken gözüm hep jant kollarına takılır ince olanları pek gözüm tutmazdı birazda mekanik işlerden anlamam sebebi ile motor sahibi olduktan sonra jantların döküm olduğunu öğrendim o jant kollarının kırılması çok doğal çünkü döküm ve çok ince alırken dikkatli olun hepsi seyir halinde iken kırılmasada ön teker bir yere çarparsa kırılacağı kesindir not:bu olaydan sonra iyice motosikletten korkmaya başladım zaten korkuyordum

  6. #66
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS200
    Bu motor servisler/bayilerinin iyice bi tarafları kalktı da kimseden ses çıkmıyor. İlgisizlik, müşteriye bi tavırlı tripli davranmalar, sanki biz onlara muhtacız. Ulan sen işini yaparsın ben paramı veririm. Puşt doldu her taraf. Adamın hasarlı motoru yapıp teslim etmemek için tehdit eder gibi form imzala demek nedir?
    HONDA

    #BZ3082

  7. #67
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Kardeşim servisle muhattap olma hiç birşeye imza atma git mahkemeye ver yasal hakkının kullandırılmadığını herhangi bir evrak vermediklerini vs muhakkak belirt inceleme talep et emin ol yetkili merci olaya el atınca saniyesinde dönüş yapacaklar hem bu tutumlarından dolayı yasal yaptırımda uygulanacaktır emin ol bir avukat ile görüşüp daha detaylı bilgi alabilirsin.Konuyla alakalı değil değil ama e bebek firmasından sut sağma pompası aldık ve ürün bozuk çıktı aynı gün iade yada yenisiyle değişim için gittik ne iade aldılar nede yenisini verdiler kanunen böyle bir hakkım vardı ama firma olarak böyle bir hizmetimiz yoklar vs ler onlara göre ben ürünü bırakıcam servise gidecek ve servis onarım yada yenisinin değişimine karar verecek 30 gün kadar bekleyeceğim kabul etmedim çağrı merkeziyle görüştüm e bebek olarak böyle çalışmıyoruz falan diyorlar kanunen böyle bir hakkım olduğunu belirtiyorum dalga geçer gibi hukuk yolumun açık olduğunu söylüyorlar meblağ ucuz olduğu için e devlet üzerinden tüketici hakem heyetine başvurda bulundum 7-8 ay gibi bir süre sonra ilgili birim tarafından arandım gerekli belgeleri istediler ürün,fatura çağrı merkezi ile görüşmelerin mailleri çıktı alıp teslim ettim 3-4 gün sonra karar çıktı ve mağaza götürüp para iademi aldım bunun yanı sıra tüketiciye yasal hakkını kullandırmadıkları için para cezası alacaklarınıda söylemişlerdi ne kadar ceza aldıkları yönünde fikrim yok ama ceza alacakları kesin musait bir zamanda da tazminat davası açacağım sende peşini bırakma bu ülkede eğer biri kanuna aykırı bir işlem yapıyorsa ve bu işte devlet yasal yaptırım olarak yüklü cezalar uygulayacaksa hukuk gayet iyi çalışıyor

  8. #68
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Olaya marka gözlüğü ile bakanlar kendileri yanıldığı gibi başkalarını da yanıltır.
    Asıl olay şu;
    Aynı olay Örneğin Fransa'da yaşansaydı. Fransa Honda ve yetkili servis müşterisine yukarıda olduğu gibi "sie" mi derdi. Yoksa daha farklı mı davranırdı?
    Bence Türkiye'deki gibi olmazdı.
    Aradaki farklılığın nedenlerini anlayana ve anladığımızı gösterene kadar bu ve benzeri olaylar başımıza tekrar tekrar gelecek

  9. #69
    Egee22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2013
    Şehir
    Istanbul/Küçükçekmece Edirne/Enez
    Motosikleti
    Mondial 100 MG Prince
    Kaç ay geçmiş konu 4 sayfa anca olmuş.Bajaj,Benelli gibi markalarda olsa buralar yıkılırdı.Biz halk olarak böyle şeyleri hakediyoruz galiba arkadaşada geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

  10. #70

    Üyelik
    12 Ağustos 2017
    Şehir
    İstanbul-Yalova-Düzce-İzmir
    Motosikleti
    R18-H2SX-MRR-BRBS1300R
    DRD bide instgramdan çocuk gibi destansı yazılar yazıp paylaşım atıyo. Bir keresinde kendi yazdıkları yazıdan bir kesit vereyim " biz müşterilerimizi her zaman memnun edemeyiz fakat elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza emin olun" bi kere baştan müşteriyi memnun etme gibi bi amaçları yok , dolandırıcı tipli kızlı erkekli bir grubun kurduğu dükkana benziyor. Honda türkiye ise hiç farklı değil ordada durum aynı.

  11. #71
    harun27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2012
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    2023 Vespa Primavera 150
    Türkiye'de garanti nedir ondan bahsedeyim öncelikle. 100 Liralık bakıma 400 lira bakım ücreti alıp ardından üretim hatası veya servis kaynaklı bir problem oldugunda ise servisin olusan probleme kullanıcı hatası demesidir. Bilen bilir CBF 150 lerin arka kuyruk karenajları yamuktur. Hani yamuk dediysem öyle küçük bir yamukluk felan değil kallavi bi yamukluktur. 2011 de ilk cbf'mi aldıktan sonra bunu farkettiğimde bu modeller böyle diye bire tepki almıstım. Ardından 1 cbf daha aldım 1 cbr 125 aldım ve su an cbr 250 sahibiyim. Neden mi honda aldım yine şöyle özetliyim. Bajaj pulsar 200 ns ile arasında 2 bin tl fark vardı ondan kaliteli olsun istedim vede yedek parcaları yamahaya göre daha uygun olacagından doalyı hondadan yana kullandım tercihimi. ve de ayrıca Honda motosikletin tofaşı gibi satısa cıkardıktan sonra talibi çok oluyor.

  12. #72
    twisten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Benimde yamaha nmax'in kontak anahtarı pamuklara sarsam da yamulup duruyordu. 2 anahtarı yanyana koyup fotoğrafını çekip açıklama yapsam da beni markaya bok atma anlamında linç ettiler burada. Konu uzayınca yamaha bayii aradı getirin bakalım dedi. Ben burada ağzımın payını aldıktan sonra asıl sorumluların ne şekilde tepki vereceklerini tahmin ettiğimden daha fazla moralim bozulmaması için uğraşmadım, gitmedim. Demem o ki burada destek olan arkadaşların olabileceği gibi köstek olanlar, moral bozanlar, kabahati kullanıcıya çıkarmaya isteyenler de var ne yazık ki... Sanki bu gibi durumlar 2 maçlı eleme usulü gibi. Kendi evimizde burada golü yiyoruz sonra var sen git bir de deplasmana (bayii), ben kendi evimde golü yedikten sonra deplasmanda hiç başarılı olamam...

    Sözün özü, konuda bahsi geçen jant hatalıdır bence... İster darbe alsın, ister almasın, o jant öyle kırılmamalı. Bir can taşıyor sonuçta, kazada arkadaş daha vahim sonuçlarla da karşılaşabilirdi. Bilmem kaç bin liralara satmayı biliyorlarsa bisiklet jant teli gibi jantta yapmasınlar ...
    MSMorkan bunu beğendi.

  13. #73
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Bak simdi honda olunca agzi sulanan yalamalar

    Honda olunca avukat oldu ?

  14. #74

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Verilen "darbe kaynaklı jantın kırılması" yanıtını yazılı olarak isteyin. Büyük ihtimalle yazılı vermek istemeyecekler tüm markalar gibi. Siz ısrar edin.. Darbe yol koşullarından kaynaklı ise yine kusur Honda nın ürettiği motosiklettedir. Yok sizin kasıtlı darbe yaparak kırdığınızı ima ediyorlarsa extra kötü niyetli yaklaşımdan kaynaklı bir dava konusu daha çıkar..

    Hayatın normal akışında zaten her türlü hukuken siz haklı çıkacaksınız.. Honda Türkiye bu ayıbı örtbas etmemeli. Civic sedanlardaki c sütünu göçüğü gibi buda materyalin üretimi ile ilgili bir sorunsa çok kötü..Motoru satın alan arkadaşlar dikkatli olsunlar..Can kaybı ve/veya daha kotu kazalara sebp verme potansiyeli yüksek..

    Bilirkişi ve yazılı beyan isteyiniz..

    Geçmiş olsun..
    kulspruta bunu beğendi.

  15. #75
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    kullanıcı kaynaklı bir kaza haricinde yolda giderken jantın kırılması, kişinin ölümüne sebep olmakla eşdeğerdir.

    bu olay almanya'da amerika'da olsa firmayı affetmezler diye düşünüyorum.
    twisten bunu beğendi.

  16. #76

    Üyelik
    20 Ağustos 2015
    Verseler alacağım da vermiyorlar.Özet kısmını son sayfadaki mesajım da belirttim. Buraya da kopyalayayım.

    rkadaşlar motosikletin sahibi benim.Öncelikle konu hakkında gelişmeleri özet geçeceğim.Detaylı bilgi edinmeniz için de ekşi linkini bırakacağım.

    Motosikletimi şu an DRD'den teslim alamıyorum. Üretim hatası yoktur ve müşteri onarım onayı vermemiştir yazılı iş emrini imzalamamı ya da sadece teslim tutanağı ile teslim almam gerektiğini söylüyorlar. İş emri kapanış formu üzerine şerh düşmeme ya da tutanak üzerine garanti kapsamında onarılmadığı için onarımı kabul etmediğimi yazmama izin vermiyorlar. Hatta son olarak garanti kapsamında inceleme için bile bıraktığımı reddettiler. Jant kırılmasına neden olan şeyin kazadan sekiz dakika önce girdiğim yol bozukluğu olduğunu düşünmekteyim. 1.40 dan itibaren izlerseniz.Yol bozukluğundan geçiş anımı fark edebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=70WysdGWgpU

    https://eksisozluk.com/26-temmuz-2018-honda-rezaleti--5735241?focusto=79600691

    Bu arada süreç devam ettiği için sosyal medyada yazılanlara cevap vermedim.Motosikletin nasıl hasar aldığı ile ilgili farklı görüşler belirtilmiş. Motosikletin ön çamurluğu kırık ve sağ ön amortisör hasar görmüş. Fren diskin üstünde de jant kollarının yaptığı ufak izler mevcut (Bu izler taşıma sırasında da olmuş olabilirler).

    Kazanın oluş şeklinde şöyle oldu virajdan düzlüğe çıktığımda motosikletin gidonu önce sağ , sonra sola , sonra tekrar ve son olarak sola döndüğünde beni üstünden attı/düştüm. Ekipmanlarımdan anlayacağınız üzere motosiklet üzerime düşmedi ya da ben üstünde iken yan yatmadı.

    Giderken jantı kırılan bir motosikletin nasıl bir tepki verdiğini merak edenler de şu video serisindeki ilk videoya bakabilirler:

    https://www.youtube.com/watch?v=AVVRCmEQ-Ao

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:35 ----------

    Alıntı harun27 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye'de garanti nedir ondan bahsedeyim öncelikle. 100 Liralık bakıma 400 lira bakım ücreti alıp ardından üretim hatası veya servis kaynaklı bir problem oldugunda ise servisin olusan probleme kullanıcı hatası demesidir. Bilen bilir CBF 150 lerin arka kuyruk karenajları yamuktur. Hani yamuk dediysem öyle küçük bir yamukluk felan değil kallavi bi yamukluktur. 2011 de ilk cbf'mi aldıktan sonra bunu farkettiğimde bu modeller böyle diye bire tepki almıstım. Ardından 1 cbf daha aldım 1 cbr 125 aldım ve su an cbr 250 sahibiyim. Neden mi honda aldım yine şöyle özetliyim. Bajaj pulsar 200 ns ile arasında 2 bin tl fark vardı ondan kaliteli olsun istedim vede yedek parcaları yamahaya göre daha uygun olacagından doalyı hondadan yana kullandım tercihimi. ve de ayrıca Honda motosikletin tofaşı gibi satısa cıkardıktan sonra talibi çok oluyor.
    Vallah ben de sizinkine benzer nedenlerle aldım. İlk motosikletim. Motosikletten anlamıyorum. Sıfır alayım dedim, demez olaydım. Çinlilerden uzak durdum başım ağrımasın diye sonra bir baktım ölüyorum Benim hatam yüzünden kırıldıysa diyorum.Nedenini söyleyin de bu motosikleti yaptırıp binersem ölmeyeyeyim. Servis Müdürü diyor ki Honda size bunun neden kırıldığını söylemek zorunda değil. Vallah işin sonu ne olur ne olmaz umurumda değil. Artık gittiği yere kadar gider bu.

  17. #77
    mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2016
    Bu honda Türkiye kimleri delirtmedi.Mahkemeye verin.Maddi ve manevi olmak üzere dava açın.

  18. #78
    sharkspeedr2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2018
    Allah belalarini verir inşallah böyle servislerin

  19. #79
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Geçmiş olsun...

    Her ne şekilde olursa olsun motoru tek başınıza teslim almaya gitmeyin.
    Yanınızda mutlaka bir şahit olsun. Şahit akraba olmasın.
    Hatta yakında bir noter varsa, noter katibiyle birlikte gider alırsanız
    ve noter tutanak tutup size noter onaylı olarak verebilir.

    Amiyane olacak ama kıllığa kıllık yapmanın bir yolu daha var.
    Karakola başvurur şikayetçi olursunuz adamlardan.
    Bir ifade tutanağı tutulur. İfadeniz resmiyet kazanmış olacaktır.

    Büyük ihtimal polis servise gidip motor oradamı bakacaktır.
    Buda ifadeye girer.
    Hatta belkide polisle birlikte motoru teslim alıp bunu da tutanağa geçebilirsiniz.
    Bu durumda onların istediği kağıdı imzalasanız dahi başka türlü teslime yanaşmadıkları
    resmi tutanak altında olacaktır.

    Denemekte fayda olduğunu düşünüyorum.
    Elinizde resmi bir tutanak olursa işiniz mahkeme vs olmadan çok daha kolay ve çabuk çözülebilir.
    potasyum bunu beğendi.

  20. #80
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    konu sahibini ayrı tutarak söylüyorum honda fanatiği amelelere haklı bir durum beyin yoksunu gibi hala arka tekeri kampana olan spacy e 11 bin lira veriyorsunuz müstehak size bu firma tavrı


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)