Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Engelli A2 Ehliyet (Hukukçu ve Doktorlarımızın yardımına ihtiyacım var)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    09 Mart 2018
    Merhaba arkadaşlar,

    Doğumum esnasında gerçekleşen bir komplikasyon sonucu sol kolumda ''Brakial Plexus Lezyonu" ile dünyaya geldim.

    2007 yılından beri de B sınıfı ehliyet sahibiyim ve ehliyeti aldığım günden beri sahada manuel vitesli araç ile çalışıyorum.Bu yüzden bir hayli yol tecrübem var otomobil üzerine.


    Baştan biraz ön bilgi vereyim rahatsızlığımın(brakial plexus) şöyle bir durumu var.Bu doğumda meydana geldiği gibi sonradan motor kazası vs. gibi durumlardada insanların başına gelebiliyor.Bu rahatsızlıkta insanlar omuzlarını kollarını parmaklarını hiç hareket ettiremediği gibi benim gibi kollarını kullanabilenler de var.Kısacası sinirlerdeki hasarın durumuna göre hastalığın sizin üzerinizdeki seyri değişiyor.


    Yeni ehliyet yasası ile birlikte 50CC ye kadar olan motorları B sınıfı ehliyet sahiplerinin de kullanabilmesinden dolayı ben 4 ay önce 50CC sym orbit 2 marka bir scooter alarak hem sürüp süremeyeceğimi görmek hemde içimde uzun süredir varolan motosiklet sürme aşkını dindirmek adına scooter kullanmaya başladım.O günden beridir de gerek kontra tekniği gerek slow race denemelerim ile gayet rahat sorunsuz kullanabildiğimi gördüm ve ehliyet almaya karar verdim.Çocukluk yıllarım ise bol bol bisiklet sürme ile geçti bu yüzden iki tekere fazlasıyla aşinayım.

    aile hekimi --> devlet hastanesi --> il sağlık müdürlüğü derken dün il sağlık müdürlüğündeki ehliyet komisyonuna girdim.Komisyonda kendilerine B sınıfı ehliyet sahibi olduğumu bu ehliyet ile scooter kullandığımı ve A2 ehliyet sahibi olmak istediğimi kendilerine belirttim.

    Esasında rahatsızlığım Nöroloji bilim dalının ihtisas alanına girmesine rağmen yine Ortopedi doktorumuz dengemi sağlayamayacağımı bu yüzden motosiklet kullanamayacağımı belirtti.ben ise scooterimin olduğunu ve motor kullanabildiğimi kendilerine ilettim.Bana otomatik vitesli araba yazabileceklerini söylediler.ben vitesi değiştirdiğimiz sağ kolumun sağlam olduğunu ve otomatik vitesli araç istemediğimi kendilerine ilettim ve kendilerinin isteği ile odadan çıktım.

    Kaldı ki iki teker olmasa bile yamaha tricty gibi 3 tekerlekli scooterlar var ama bundan bile bihaberler ve onu bile çok görüyorlar.

    saat 4'te raporu almaya gittim.raporuma otomatik harici araç kullanamayacağımı ve iki teker süremeyeceğimi belirten kısıtlama kodları eklenmiş.

    Bu motor ehliyetini alamayacağım ve 2007 senesinden beri B ehliyetim ile kullandığım manuel araçları ve aracımı kullanamayacağım anlamına geliyor.

    Ben rapora itiraz ettim.Beni hakem hastane olarak "il dışında" bir hastaneye sevk ettiler.neden il dışındaki bir hastaneye gittiğimi de anlamış değilim çünkü alanya'da yaşıyorum ve komşu ilçelerimizde ehliyet verebilecek yetkinlikte birçok hastane var.Şimdi beni sevkettikleri hastane de yine aynı yönde karar verir ise ben motosiklet ehliyeti alamamanın yanı sıra elimdeki manuel araçları kullanabildiğim ehliyetten de olacağım.Kaldı ki beni yönlendirdikleri hastanenin de yine aynı kararı vereceğinden eminim.O saatten sonra da zaten itiraz hakkım kalmıyor.

    Hadi diyelim beni gönderdikleri hastane motosiklet sürebileceğime hükmetti.Bu sefer 3. kez yine il dışındaki bir hastaneye sevkediliyorum ve oranın verdiği karar kesin karar oluyor ve itiraz edemiyoruz.Mahkeme yolu ise açık.

    Benim sıkıntım ise;

    Ehliyet kurslarındaki gibi bana birkez motosiklet kullandır gözlemle ve kullanamıyorsam yine ehliyet verme o zaman anlarım.Ama sağlık kurulu neden bir engellinin sadece masa başında oturarak herhangi bir güç,kavrama testi yapmadan motor ehliyeti alıp alamayacağına karar veriyor ? Bunun bu şekilde olmaması gerekiyor.

    50CC iki tekerli moped kullanıyorum.Yamaha nmax Yamaha YBR Honda PCX gibi araçları da sırf kullanıp kullanamadığımı görmek adına defalarca kez sürdüm ve yine aynı 50CC motorumda olduğu gibi gayet rahat kullandım.

    Motosiklet ehliyeti alabilecek sağlık şartlarına haiz olduğumu düşünüyorum çünkü kullanabiliyorum.

    Ben bu konuda gerekirse sağlık bakanlığını da mahkemeye vereceğim.Bu konuda hukukçu arkadaşların yönlendirmelerine ihtiyacım var.Nasıl bir yol izlemeliyiz ?

    Sırf sol kolumdaki engelimden dolayı bir hayalimin daha sönüp gitmesine izin vermeyeceğim.

    Destekleri için şimdiden herkese teşekkür ederim.
    Stock Sever, mombohunter ve ahmetunuver bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Arkadaşlar doğru karar vermişler, normal araç kullanmanız hem sizin hem çevrenizdeki insanların sağlığını riske atabilir.Özellikle bir panik anında gerekli hareketi yapamamanızın çok ağır sonuçları olabilir. Gelin siz bu sevdadan vazgeçin.Kendiniz için değilse de yakınlarınız, tanımadığınız diğer insanlar için.

  3. #3

    Üyelik
    09 Mart 2018
    Alıntı drtayfun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar doğru karar vermişler, normal araç kullanmanız hem sizin hem çevrenizdeki insanların sağlığını riske atabilir.Özellikle bir panik anında gerekli hareketi yapamamanızın çok ağır sonuçları olabilir. Gelin siz bu sevdadan vazgeçin.Kendiniz için değilse de yakınlarınız, tanımadığınız diğer insanlar için.
    Yorum için teşekkür ederim.

    Hayatı risklerle yaşayacak isek trafiğe çıkmamamız gerekmiyor mu ? Yarın birgün öleceğiz o zaman neden yaşıyoruz demek gibi birşey bu.

    Panik ve kaza trafiğin bileşenleri değilmidir ?

    Doktorlarımızın verdiği kısıtlama kodları ile kullandığım araçta kaza yada panik yapamayacağımın garantisi mi var ?
    kaldı ki verilen tek kısıtlama otomatik vites.

    panik anlarında kolumun yeterli tepkiyi verebildiğini trafikte defalarca kez uygulamalı olarak yaşadım ben. çünkü 10 sene boyunca sahada manuel vitesli araç kullanarak çalıştığımı belirtmek isterim ki bana göre referans olarak az bir süre değil.

    Bence engelliler ehliyet alırken engel durumuna göre sadece doktor tavsiyesi ile değil birde ileri sürüş teknikleri uzmanı ile belirli bir süre test yapılarak karar verilmeli diye düşünüyorum.
    mombohunter ve ahmetunuver bunu beğendiler.

  4. #4

    Üyelik
    09 Mart 2018
    Perşembe günü Burdur il sağlık müdürlüğüne çağrıldım.Gelişmeleri aktarıyor olacağım.belki günün birinde benim gibi olan birinin işine yarar.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)