Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Parçala Behçet Kaza Sonrası Paramparça. Motor Çalındı, Bilek Kırık. İbretlik Kaza

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    28 Nisan 2017
    Geçmiş olsun inşallah bu son olur


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    _chaotic_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2015
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    regal raptor daytona 350
    Geçmiş olsun. Motoru yediemin otoparkina çekmiş olabilirler. Bazen bir bölgede birden fazla oluyor. Trafik şubeden ya da herhangi bir karakoldan öğrenebilirsiniz.

  3. #23
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Çok geçmiş olsun hocam büyük mevzuya girmissiniz

  4. #24

    Üyelik
    21 Aralık 2017
    Sayın Rovannon.Kaza haberini okuyunca hem çok üzüldüm,hemde şaşırdım.Ben sizi CBF motor kullanıcılarına yardımcı olmak amacıyla çektiğiniz videolardan hatırlıyorum.Kaza haberiniz gerçekten beni çok üzdü,tez zamanda eski sağlığınıza kavuşmanızı temenni ediyorum.Büyük geçmiş olsun.Rabbim daha beterlerinden cümle iki teker kullanıcı kardeşlerimizi korusun.8 gün öncesi küçük bi kız çocuğu kontrolsuzca yola atlayınca ani ön fren sonucu yere sağlam çarptım.Sol yanımda ağrılarım çok fazla,tek tesellim küçücük yavruya çarpmamış olmam.Motorum çalınmış diyorsunuz ama öncelikle trafik tarafından çekilmiş olabileceğini göz ardı etmeyin.Tekrar geçmiş olsun.

  5. #25

    Üyelik
    28 Ağustos 2017
    Sağ olun. Maalesef motorun çalındığı kesin. Yedieminlerden vs çıkmadı. Yani motora çok üzülmedim. Bana vereceğini vermişti zaten ama çalınıp ziyan olması kötü oldu.

    Eşe dosta arkadaşa da bel bağlamayın. Yani allahın tuzlasında motor iki gün yol kenarında yattı. Kaza sırasında ve sonrasında yanımda bir arkadaşım vardı. Benimle o ilgilendi çünkü arkadaşımın bir projesini yapıyorduk. Kazayı yapan o olsa motorunu iki gün yol kenarında bekletir miydi? Bekletmezdi. Benimki iki gün burnumuzun dibinde bekledi ve yine burnumuzun dibinden çalındı. O yüzden el elin eşşeğini türkü çağırarak arıyor. Siz işinizi sağlama alın trafiği arayın motorunuzu çeksinler. Yarın alırız şu gün alırız sen canını sıkma derlerse de arkadaşınıza söylesin yiyorsa kendi motorunu da aynı yere çekip bekletsin iki gün?
    Ama sonuç olarak hata benim. Kendi işimi kendim yapacaktım...

    Yanlış anlaşılmasın ben motoru don paça sürmüyordum. Kask, eldiven, korumalı mont, pantolon vardı üzerimde. Bot ve dizik yoktu ama. Dediğim gibi motosiklet üzerinde bileklerin, dizlerin vb uzuvların denk geldiği noktalar hep metal neredeyse. Yani kazaya da gerek yok motor olduğu yerde üstümüze devrilse kemik kırıyor.... Buna çare şart.

    Ameliyat oldum bitti kurtuldum diye de sevinemiyorsunuz. Sağlığınız kimsenin çok özür dilerim ama skinde değil. Herkes işimi yaptım mı yaptım modunda. O yüzden her adımda başınıza en kötüsü gelecek şekilde hazırlanın. Bacağıma kim alçı yaptıysa beni mahvetti. İki gündür bu alçıda hata var dememe rağmen sallayan yok. Alçıya bakıyorlar ama bu alçı normal gözüküyor diyorlar.
    Meali şu, ya boşuna uğraştırma bizi... ama sorun göremedikleri alçı yüzünden iki gündür uyuyamıyorum. En son alçının içine kendim parçalar kesip koydum.. alçı fiberglas gibi bişey. Yerine bandajlarla sarılıyor.
    Sanki ilk defa alçı yapıyorlar. Bacağımı acıtan alçının gizemini 10 kişi çözemedi. Çok net bir şekilde neyin yanlış olduğunu anlattığım halde..

    Ameliyat kesiklerinin içine giren plastik hortumlar var. Yaranın içindeki kanı vs dışarı atmak için. Süper bir insan yaramı dikerken bu plastik hortumu da içeriden yarama dikmiş. Bugün hortumu çıkarmak için hemşire hortuma var gücüyle asıldı. Dikişlere bağlı olan hortum bana ve dikişkere ne yaptı siz düşünün. Şimdi o süper arkdaş yüzünden yine ameliyata girmem gerek...

    Yani diyeceğim o ki herşey bitene kadar sevinmeyin mümkünse. Adamın yapmaması gereken tek şey o hortumu yarama dikmemek... Yani bravo ne diyebilirim ki. Taburcu olmaya çantamı topluyordum şimdi bir iki saate yine ameliyata giriyorum...
    Stock Sever bunu beğendi.

  6. #26

    Üyelik
    18 Ocak 2011
    Şehir
    Van
    Motosikleti
    rx3
    Dostum çok geçmiş olsun.

  7. #27

    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Geçmiş olsun...

    İyi haberlerini bekliyoruz...

    Şu botu erteleyip duruyorum... Gerisi tam; hatta dizlik bile aldım... Ama botu hep erteledim durdum... Ne zaman kaza haberi okusam gidip alayım diyorum; kalıyor gidiyor...

    Ayağın, bacağın motosikletin altında kalması büyük risk. O nedenle yanlara doğru genişçe açılan korkuluk taktırıyorum; motor yan yatsa bacağıma binmeyecek şekilde... Herkese tavsiye ederim... (Sadece depoyu koruyan dar tip koruma demirleri, sadece depoyu korur; yük yine ayağınıza bacağınıza biner.)

    Tekrardan geçmiş olsun... İyi haberlerinizi okumak dileğiyle...

  8. #28

    Üyelik
    19 Ağustos 2008
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    KUBA - RAINBOW-100 CUB
    Geçmiş olsun, çok üzücü bir durum. Motorcu gördümmü kardeşimden daha yakın hissediyorum.

  9. #29

    Üyelik
    07 Nisan 2013
    Şehir
    Kırklareli Babaeski
    Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    Çok geçmiş olsun

  10. #30
    xabdullah42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RKS 150-S
    her kelimesinden ders çıkara çıkara okudum benım ilk motorumu çok yakında alacağım inşallah almadan önce kask ve yelek yeterli diye planlar kuruyordum anlıyorumki listeye çizmede ekliyeceğim.. (üstelik ben zayıfım direkt kırılır sanırım kemikler) çok geçmiş olsun tekrardan..

  11. #31
    4KORSAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2014
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    geçmiş olsun kardeşim bende 184 kmh ile virah cıkısı bir tahtaya vurdum ve 150 metre sürüklendim ayaga kalkıp ambulansı ben aradım tabiki full ekipmandım o ayri ama ekipman da bariyerlere karsı seni korumuyor aman dikkat et sen yinede videosu var elimde soruşturma tamamlansın paylaşacagım

  12. #32

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Büyük geçmiş olsun yine de ucuz atlatmışsınız. Yalnız nasıl bir insan kaza yapmış motoru olay yerinden çalıp götürür akıl alır gibi değil. Yani demek ki fırsatını bulsa sizi darp edip altınızdan motoru alacak bir zihniyet. Peşini bırakmayın mobese kameralara falan yakalanmış olmalı bu şeref yoksunu kişiler.

  13. #33

    Üyelik
    21 Aralık 2017
    Sayın rovannon.Dün en son yeniden ameliyat olacağınızı yazmıştınız.Şuan sağlık durumunuz ne halde.Temennim daha iyi olmanız.Biz motorcu kardeşlerinizi de bilgilendirirseniz kendi adıma mutluluk duyacağım.En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle,rabbim yardımcınız olsun.

  14. #34

    Üyelik
    03 Ocak 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS 2016
    Geçmiş olsun.Acil şifalar dilerim.

  15. #35

    Üyelik
    28 Mayıs 2017
    Çok geçmiş olsun.

  16. #36
    Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2017
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Allah beterinden korusun cümlemizi.

    Benim bel ve boyun hariç tüm kemiklerim kırıldı, 3 defa kırılanıda var. çektiğiniz acıyı tahmin edebiliyorum. Acılar geçicidir, aldığınız ders belki devam eden hayatınızda size çok şey katacak. Tabi böyle olmasını kimse istemezdi ama daha beteri olmadığı için dua etmek lazım. Canımdan olmaktan değilde birini canından etmekten çok korkarım.

    Umarım en kısa sürede bileğinde hiç bir sıkıntın kalmadan ayağa kalkarsın.

  17. #37
    Memory42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Ninja 300 , CBR 650F, Rc 390
    Çok geçmiş olsun, Allah daha kötüsünden ve kötülerinden korusun hepimizi... Başa gelmeden insana herşey basit ve önemsiz geliyor. Umarım herkes bu konuda daha dikkatli olur kendimde dahil...

  18. #38

    Üyelik
    28 Ağustos 2017
    Selam

    Geçen Perşembe hastaneye yatmıştım dün sonunda taburcu oldum. İnsan yeniden doğmuş gibi oluyor. Altı üstü 4 gün yattığım halde. Daha uzun süreler olsa nasıl hissecektim tahmin bile edemiyorum. Ama böyle deneyimler de insanın hayatında kırılma noktası oluyor. Önemli olan ders almak.

    Asıl yazıda belirtmeyi unuttum ama kazalar için cinsel organları da korumak gerek. Üstünde durulmayan bir konu ama anladım ki oldukça önemli. İnsan ölüm kalım sakat kalma vs gibi şeylere odaklandığından aklına o gelmiyor. Kazada gt üstü düştüm. Ama çok pis düştüm gerçekten. Nasıl olduysa kıçıma yediğim darbe taaa kasıklarıma kadar etki etmiş. Şimdi oldukça ağrım var. Kıç üstü düşüp bu hale geldiysem insan direk kasıklarına darbe alsa ne hale gelir siz düşünün. Oraları da korumak şart.

    Ayak kırıldı, ameliyat oldun vida taktılar macera bitmiyor. Kah pıhtısını oluşmasını önleyici iğneler vurmak gerekiyor her gün. Şimdiden iğne vuracak yer bulmakta zorlanmaya başladık. Yani insan delik deşik oluyor. İğne vurulan yerler kafasına göre morarıyor kızarıyor....
    Altı hafta sonra yeniden ameliyat olmam gerek. Bileğe takılan 9 vidadan bir tanesinin yerinden çıkması gerekiyor ki ayağımı yere basabileyim...
    Kalan tüm vidaların çıkması için yine ameliyat olmak gerekiyor.... O da bir yıldan sonra oluyor..
    Yani 3-5 saniyede kırdığımız kemik adamın başına bela oluyor da oluyor...

    Yani en son diyeceğim şu ki bütçeniz az ise, paranız sadece motor ve kask almaya yetiyor ise, o topa girmeyin.
    Benim kuş kadar param vardı. Onunla da kask ve motosikleti anca alabildim. Ama olmuyor olmuyor olmuyor....
    Tüm ekipmanı almadan motosiklete binmeyin. Sonuçları böyle oluyor işte. Yapacak bir şey yok sabır edip para biriktirip bütün korumalarınızı alın.
    İlk kazamı yaptığımda elimde eldiven yoktu. Ertesi günü eldiven alacaktım. İnternette uygun eldiven bulmuştum satıcısı ertesi günü bana eldiveni getirecekti.... Yani ertesi gün eldiven alacağım ama kaza yapıyorum ve ellerim hep kan revan.....

    Hayat bezen insanla kafa buluyor, dalga geçiyor... O yüzden hayata o şansı vermemek gerek.

  19. #39
    gitaristgkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2016
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    yamaha xt 600 e
    Hay Allah okurken hem çok üzüldüm hem şaşırdım hemde ders aldım.Ne kadar kötü bişeymiş kırık olayı harbiden tam ekipman binmek lazım bi tanesi bile eksik olsa işte sonuçları çok ağır oluyor...Geçmiş olsun hocam valla inşallah hemen iyi olursun

  20. #40
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Çok geçmiş olsun hocam, inşallah en kısa sürede kendini toparlar ve yeniden yürümeye başlarsın.

    Züğürt tesellisi gibi duracak ama demeden edemeyeceğim, birde olumlu yönünden bak en azından hayattasın, en azından yatağa mahkum değilsin. Ya omurganda kırıklar olsaydı ve (Allah muhafaza) felç kalsaydın? Yani bu haline de şükretmelisin. Uzun ve acılı bir süreç seni bekliyor, ama en azından bu süreç sonunda ayaklarının üzerinde durmaya devam edeceksin. Bu yüzden moralini yüksek tut, bir an önce iyileşmeye bak.

    Yeniden geçmiş olsun.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)