Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Plaka yenileme

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Merhabalar. Muayene için plaka yenileyeceğim. Plaka yenilemeye araç sahibinin gitmesi gerekli mi? Aynı şekilde muayene için de araç sahibi gerekli mi?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Muayene için sorulabilecek tüm sorulara cevaplar tuvturk'ün sitesinde mevcut.
    Plakaya gelince: Önce plakandaki vidaları sök. Beyaz silikonla vida deliklerini kapat ve vidasız olarak monte et. Ben bu şekilde muayeneden geçirdim. Oldu da geçmez ise tüvtürk sana bir kağıt veriyor. O kağıt ile herhangi bir şöförler odasından 10-15 liraya yeni plakanı bastırıyorsun. Motosiklet olduğunu söylemeyi unutma yoksa 2 tane araba plakası basıp parasını istiyorlar.

  3. #3
    karaca3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    pulsar 200 ns
    Plakimi yeni değiştirdim.mevzuat soyle işliyor.fenni muayene ye girdiyse plakadan dolayı ağır kusur aldıysan size muayene istasyonunun vermiş olduğu kağıt ile şoförler odasının plaka basım yerinde yenisini bastiriyorsun.ankara için tek plaka 17 TL.
    Kendiniz isterseniz önce trafiğe eski plakanız ve ruhsat ile gidiyorsunuz.fenni muayenesi gelmemişse bilgisayardan plaka basım kağıdını veriyor o kağıt ile plakanizi bastiriyorsunuz
    Bu işlemler trafik şubede 5 dakika randevu almadım.erkenden gittim
    Plaka basım yerinde de 1 saat kadar sürüyor

  4. #4

    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Deliğin yarısı harfte yarısı beyaz kısımda. Muayene gelmeden değiştirmek istiyorum. Benim merak ettiğim kısım trafik şubeye ruhsat sahibinin gitmesi gerekiyor mu?

  5. #5
    inshroud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2016
    Trafik şubeye falan gitmeyin. Direkt muayene randevusu alıp muayeneye gidin. Muayene istasyınundan verdikleri "plaka yönetmeliğe uygun değil" diye ağır kusur yazdıkları kağıdı alıp şoförler odasına gidin, hemen plakayı basıp veriyorlar. Plakayı takıp muayene tekrarına gidin, 1 dakikada muayene onayını alın. En kolayı bu.

  6. #6

    Üyelik
    22 Şubat 2016
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    xmax 400 momo abs 2014 peugeot django 150
    Trafik Şube ye ruhsat sahibi Yada noter den bu işlemler için vekalet vereceği birinin gitmesi lazım. Haa muayene ye gitmeden plakandaki delikleri ustaca kapatır isen hem ruhsat parasından hem plaka parasından hem de çekeceğin rezillikten kurtulursun. Muayene yi kim ister ise yaptırır ama bir tc no ile, kendi üzerine olmayan, bir araç hakkın var aylık. Takipçiliği önlemek adına olmuş olabilir. Yani bir kişi başkasına ait herhangibi aracı ayda bir defa Muayene ye sokabilir. Kendine ait isterseniz 100 araç sokabilirsiniz

  7. #7

    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Teşekkürler. Ben o zaman direk muayeneye gideyim. Delikleri kapatmayı denerim.

  8. #8

    Üyelik
    24 Temmuz 2018
    Plaka yenileme konusunu incelemenizi öneririm.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)